Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איזו מכונית אתם מעדיפים?  

204 הצבעות

1. 1. איזו מכונית אתם מעדיפים?

• אלפא-רומיאו ג'ולייטה תלתן-ירוק
      32
    • אודי A3 2.0T
      4
    • אופל אסטרה OPC
      21
    • פיג'ו RCZ
      23
    • רנו מגאן RS
      51
    • סיאט לאון קופרה R
      18
    • וולוו C30 T5
      5
    • פולקסווגן גולף GTI
      23
    • פולקסווגן שירוקו 2.0T
      27

פוסטים מומלצים

פורסם

1. משפחתיות

2. מנהלים

3. ג'יפונים/ג'יפים - ובלבד שתהיה אופציה: "אין לי במה להתבייש ולכן אני לא רוכש ג'יפ גדול לאשתי הקטנה". ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני, מצד אחד אתה יורד על האלפות המודרניות כי הן לא "אלפות אמיתיות". מצד שני אתה טוען שאין לך סנטימנטים לאף יצרן. מצד אחד אתה מצפה מהן ל"משהו המיוחד" ומצד שני אתה בוחן אותן לפי תנאי ההשוואה של המכוניות האחרות.

הדברים לא מתיישבים האחד עם השני. מה דעתך לבחון את האלפות לא כאלפות אלא כמכוניות, בלי דיעה קדומה, לא שלילית ולא חיובית?

פורסם
עריכה:

הרגע ראיתי שגם את הקטגוריה הזאת הספקתם לכסות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=50998

באופן חלקי.

אז מה נשאר?

2004... בקרוב מודל 2012.

מכוניות ספורט? מנהלים? סאלון? פאר? ג'יפים? מכוניות שמגניב להצביע בעדן אבל אין סיכוי שבעולם שהיית שם עליהן את הכסף שלך? וכו וכו

מכוניות ספורט יגיעו גם יגיעו. בינתיים בקנה יש מכוניות מנהלים, מכוניות מנהלים פרימיום ומכוניות סאלון. לאט לאט, יש הרבה קבוצות...

מדהים שיש כרגע 85,178 חברים רשומים בקארספורום, ורק 182 חברים הצביעו לסקר הזה.

לא אוהבים סקרים, אה? :?

זה תמיד הפתיע אותי. הרי ההצבעה היא בדיוק שנייה. תמיד חשבתי שאנשים אוהבים את זה, אבל מסתבר שלא. בכל מקרה, הדיונים שמתפתחים מעניינים, וזה מה שחשוב.

סופר מיני היה כבר? אם כן אז משפחטומטיות, שבאמת יהיה כאן דיון סוער :twisted:

משפחתיות יש יותר מ-20, וזה כבר מוגזם בשביל סקר. חשבתי לחלק ל-2 אבל זה גם מסבך עניינים. אלא רק אם למישהו יש רעיון איך לנהל את זה, בינתיים אני מתעלם מקיומן :lol:

רוני, מצד אחד אתה יורד על האלפות המודרניות כי הן לא "אלפות אמיתיות". מצד שני אתה טוען שאין לך סנטימנטים לאף יצרן. מצד אחד אתה מצפה מהן ל"משהו המיוחד" ומצד שני אתה בוחן אותן לפי תנאי ההשוואה של המכוניות האחרות.

הדברים לא מתיישבים האחד עם השני. מה דעתך לבחון את האלפות לא כאלפות אלא כמכוניות, בלי דיעה קדומה, לא שלילית ולא חיובית?

איך שאתה מציג את זה, זה באמת לא מתיישב. אבל זה לא איך שאני רואה את הדברים.

נתחיל מזה שכשאני בוחן את המכוניות אז זה בפירוש ללא שום דיעה קדומה ובהשוואה אובייקטיבית למתחרות. במובן הזה, חשוב לציין, המיטו והג'ולייטה פשוט מאכזבות, נקודה. אני אפילו אגיד שמבחינת עיצוב (סובייקטיבי לחלוטין, אני יודע) משהו בהן התקלקל ביחס לקודמותיהן. נסה לשאול סתם אנשים ברחוב, או אפילו קבוצה של חובבי רכב ויודע מה - שתהיה אלפיסטית - מה הם חושבים על העיצוב שלהן ומה הם חושבים על העיצוב של ה-159 אפילו, שלא לדבר על ה-147 נניח. אני חושב שמדובר במכוניות יפות, אבל מוצא בהן יותר מדי דברים עיצוביים שאני לא אוהב, מה שאני לא יכול להגיד על קודמותיהן.

אלפא תמיד הייתה יצרנית רכב מיוחדת. לא סתם בכל רחבי העולם (ולא רק באיטליה) שמו סביבה הילה שכזאת, נתנו לה "נשמה", או איך שתרצה לקרוא לזה (יש אייקון מקיא? :wink: ). בשנים האחרונות נדמה שהיא הופכת לשלוחה של פיאט ומאבדת את הזהות שלה. היא כבר לא נשמעת או ננהגת אותו הדבר. כאילו כל המהנדסים הטובים עזבו ובמקומם הגיעו אנשי שיווק וכספים. מכאן האמירה של "לא אלפות אמיתיות".

ה"משהו המיוחד" שאני לכאורה מצפה מהן הוא לא משהו אמיתי, אלא יותר תחושה שאתה רוצה לקבל ממכונית ספורטיבית. ה-147 נניח עשתה את זה עם ההיגוי, השלדה, הסאונד. עכשיו הן מרגישות כמו... גולף/פולו GTI. רק כזו שהונדסה פחות טוב. אז מה זה שווה שיש סמל של אלפא מלפנים? אני מקווה שאת ה-4C הם יעשו כמו שצריך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני - זה לא מתיישב, בשום צורה :wink::lol:

לגבי הטענות בדבר הפיכה לפיאט, השתלטות סופרי האפונים וכו' - אני ארגיע אותך, הן חוזרות על עצמן בכל הזדמנות אפשרית למן שנת 1986 ובכל הצגת דור חדש של אלפא. אז, באורח פלא, בהצגת הדור הבא הדור הקודם מוכתר רשמית לאלפא האמיתית האחרונה, וחוזר חלילה. גם עם ה-159 היה אותו הסיפור. היחידה שניצלה מהגורל הייתה ה-156, כנראה כי ה-155 נחשבה לרכב זוועה (יש לי הרגשה שלא, אבל לא נהגתי אז אין לי שום הוכחה).

לגבי השוואת ג'ולייטה עם VW או כל דבר אחר תבדוק היטב האם אתה (או כל עיתונאי אחר, החל ב"אוטו" וכלה ב-EVO) משווה ל-VW את הג'ולייטה או את רמת הציפיות שלך ממנה כאלפא. ההבחנה חשובה ביותר.

לגבי סקר משפחתיות - תחלק לפי מוצא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא נהגתי מעולם בתלתן ירוק. כן נהגתי בJTD. האוטו היחידי שלקחתי מהשכרה מאז שאני זוכר ופשוט לא סבלתי. זה חרא של אוטו. תנוחת נהיגה מזוויעה, בלמים בלתי צפויים בעליל, תגובת מנוע נוראית (בחסות הDNA), רועשת בשיוט, חומרים זולים בפנים... כל מה שיש לה למכור זה עיצוב ומותג. ואתה קונה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לגבי סקר משפחתיות - תחלק לפי מוצא.

גם לדעתי זה רעיון מצוין!

קודם יצביעו האשכנזים, אחורי זה העירקים ועולים מרוסיה.

מרוקאים ואטיופים אני לא בטוח שניתן להם זכות להצביע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הפוך, גוטה, הפוך. קודם הרוסים (כי אם נצרף את צאצאי העליות הראשונות עם העליה הגדולה אנחנו הרוב :twisted: ) ואח"כ העירקים, כי יש לנו הרבה כאלה במועדון אלפא ואיך בלי פרוטקציות :lol:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רוני - זה לא מתיישב, בשום צורה :wink::lol:

לגבי הטענות בדבר הפיכה לפיאט, השתלטות סופרי האפונים וכו' - אני ארגיע אותך, הן חוזרות על עצמן בכל הזדמנות אפשרית למן שנת 1986 ובכל הצגת דור חדש של אלפא. אז, באורח פלא, בהצגת הדור הבא הדור הקודם מוכתר רשמית לאלפא האמיתית האחרונה, וחוזר חלילה. גם עם ה-159 היה אותו הסיפור. היחידה שניצלה מהגורל הייתה ה-156, כנראה כי ה-155 נחשבה לרכב זוועה (יש לי הרגשה שלא, אבל לא נהגתי אז אין לי שום הוכחה).

לגבי השוואת ג'ולייטה עם VW או כל דבר אחר תבדוק היטב האם אתה (או כל עיתונאי אחר, החל ב"אוטו" וכלה ב-EVO) משווה ל-VW את הג'ולייטה או את רמת הציפיות שלך ממנה כאלפא. ההבחנה חשובה ביותר.

אולי זה עניין אישי, אבל ב-147, ב-156 וב-159 לא הרגשתי את הפיאטיות וגם לא את סופרי האפונים. אבל מיטו הרבה יותר קרובה לפונטו וג'ולייטה הרבה יותר קרובה לבראבו (אפילו שזו שלדה "חדשה"). המנועים משותפים, יש שימוש בטורבו עקב המודרניזציה, ההיגוי מתכנס לסטנדרט והוא כבר לא מהיר וחד כבעבר, העיצוב קיבל שפה חדשה שזוכה לתגובות אמביוולנטיות ועוד ועוד - הכל איבד קצת מקסמו והולך ונעשה ממוצע. אז לא, זו לא האלפא האמיתית האחרונה וגם לא תהיה. ונכון, גם ה-159 היא לא האלפא האמיתית האחרונה, אבל היא לפחות הייתה מכונית טובה באמת.

אני מצפה מאלפא שתהיה מכונית טובה כיאה למותג פרימיום. המיטו והג'ולייטה הן בסדר. הן לא באמת טובות. אם מכוניות כמו פולו וגולף עושות את העבודה טוב יותר, אז מה נשאר? חוץ מהעיצוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה באמת ויכוח שיכול להימשך לנצח :lol:

ה-147/156/GT יושבות על רצפת טיפו הישנה והטובה (גם אם משודרגת מאד - מתלים שונים לחלוטין). גם ה-916. המנועים (חוץ מה-V6) הם מנועי פיאט - פשוט הסדרה הזאת לא כ"כ הגיעה לארץ מהצד הפיאטי, אלא רק באלפא.

ה-159 היא סיפור אחר, שכן היא לא חולקת הרבה עם פיאט. שם זה יותר GM (בלוק מנוע ב-2.2 זהה לוקטרות ולזאפירות שאפשר לראות בארץ) והרצפה גם היא מהג'נרל.

כך שכן, העניין הזה אישי גרידא :-) וזה די בסדר, ככל שמודעים לעובדה שזה המצב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שוב, זה לא עניין הפלטפורמה. מצדי שתשב על פלטפורמת הדייהו לאנוס. זה איך שהמכונית מרגישה. נהגתי על פונטו אבארת ונהגתי על מיטו - הקשר מורגש היטב, כמו שאיביזה/פולו/פאביה מרגישות דומות, או לאון/גולף/אוקטביה. ב-147 למשל זה לא היה כך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דווקא בין הפונטו אבארט והמיטו ההבדל לדעתי מורגש מאד. הפונטו מכוילת הרבה יותר מוצלח, ובהפרש ניכר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אני חושב שמה שרוני מנסה להגיד הוא שזה לא משהוא שנמדד בפלטפורמה וכיול מתלים אלא מדובר ברמת ציפיות שנמדדת עפ"י כלים ששופטים את הרכב תוך התבוננות בעבר החברה.

אם ניקח דוגמא אחרת, גולף GTI MK3 בהחלט לא הייתה רכב רע לזמנו אבל לכל חובבי המותג היה מדובר באכזבה גדולה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז אולי שווה לרענן את סולם הציפיות, בייחוד לאור ההערה של עמיקם בדבר הסתירה הפנימית בין שפיטת כל רכב לגופו לבין כניעה ל"מותג" :wink:

לגבי 147/156, לא הייתה כל זהות או דמיון לפיאט כי לא הייתה בארץ כל פיאט מקבילה באותו זמן - הסטילו לא יובאה, וגם הליברה לא. אני לא אומר שאין הבדל (ויש, אפילו בין בראבו/בראבה 1 ל-145/6 קיים הבדל מוחשי בכיול ובהתנהגות), אני פשוט אומר שהטיעון עצמו לוקה בחסר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דווקא בין הפונטו אבארט והמיטו ההבדל לדעתי מורגש מאד. הפונטו מכוילת הרבה יותר מוצלח, ובהפרש ניכר.

רק מחזק את הטענה שלי. פונטו נחותה משמעותית ממכוניות כמו קליאו ספורט, קורסה OPC, פיג'ו 207 GTI, אפילו איביזה קופרה ועוד... אז מה תגיד על המיטו :-P

טוב, מיצינו. סקר חדש יעלה בקרוב!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...