Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איזו מכונית אתם מעדיפים?  

204 הצבעות

1. 1. איזו מכונית אתם מעדיפים?

• אלפא-רומיאו ג'ולייטה תלתן-ירוק
      32
    • אודי A3 2.0T
      4
    • אופל אסטרה OPC
      21
    • פיג'ו RCZ
      23
    • רנו מגאן RS
      51
    • סיאט לאון קופרה R
      18
    • וולוו C30 T5
      5
    • פולקסווגן גולף GTI
      23
    • פולקסווגן שירוקו 2.0T
      27

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מה הקטע שלכם עם ה- 80%, ממה שאני קראתי בחו"ל זה קצת שונה, וגם ממה שאני התנסיתי עם ה- XDS (שלא היה קיים ב- GTI שהיתה לך, רובי, אם אינני טועה), אבל אני ממילא מגיע רק עד 79%, אז מה אני מבין ;-)

מה שכן, זה קצת מבלבל, אני יודע, אבל במסלול אתם נמצאים לא 20%, אלא אולי 2% מהזמן. בעצם גם זה לא. אני מקווה שבשאר הזמן, גם אם ה- CUP אוכלת או בולעת כל רכב אחר (ואני הרי מאוד אהבתי את ה- RS), שלא תפגוש באיזה מעקה או רכב אחר מקרוב מידי.

הכוונה ב-80% היא שכשלוחצים אותה לקצה, היא לא מספיק טובה. רוצה לומר - נהג ספורטיבי שידע לנצל את הרכב כראוי, פחות יהנה עם הגולף לעומת המגאן. מי שזה חשוב לו (ולך ברור לי שזה לא חשוב), יעדיף את המגאן אפילו שהיא קצת פחות טובה ביום-יום (אגב, יש לה גם יתרונות על הגולף - למשל נוחות נסיעה).

האמירה על פגישת המעקה או הרכב האחר מיותרת. אף אחד לא מנסה להרוס לעצמו את האוטו, וזה שאתה מפחד או לא רוצה לקחת את הרכב שלך לקצה, לא אומר שאחרים מתנהגים אותו הדבר. יש אנשים שאשכרה קונים מכוניות ספורטיביות כי הם רוצים לנהוג בהן נהיגה ספורטיבית. היית מאמין?

נ.ב. לצערי, כמה ירידות במחלפים או סיבובים בכיכרות לא באמת מספקים מידע על יכולת דינאמית של מכונית. צריך סשן נהיגה בכביש מתאים בשביל לקבל מידע ראוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש רובי.

ולגבי רנו אז חכה חכה,הרבה דברים הולכים להשתנות שם כי מי שעומד בראש קבוצת רנו הוא אדם עם הרבה מאוד ידע בענף הרכב ומכירות בפרט שעשה הרבה לטובת הרכבים שאנו אוהבים בצ'מפיון ואף גילה כמה כיף הוא רכב ספורטיבי (רכש גולף GTI) ,

רנו תשנה את כללי המשחק ממה שאנחנו כולנו מכירים כך שיהיה מעניין.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

תתחדש.

אני בחיים לא הייתי קונה רכב בלי נסיעת מבחן. בטוח שלא בסכומים כאלה.

מצד שני בשבילך זו כנראה לא החלטה כזו הרת גורל כי אתה מחליף רכבים לעתים תדירות וכי אחרי לאון 1.8TSI אין ספק שיהיה שיפור :)

מסכים עם רוני שאי אפשר לקבל את התמונה המלאה בנסיעת מבחן קצרה יחסית ,

למרות זאת כשלקחתי נהיגת מבחן על ה GTI MK5 בזמנו (כלומר יצאתי מה MK4, התיישבתי ב MK5, הנעתי אותה יצאתי לכבישים ושיחקתי איתה שעה וכמה עשרות קילומטרים) , הרגשתי מיידית שמדובר ברכב מליגה אחרת וזה נתן לי מושג טוב מאוד שמדובר כאן בשדרוג ששווה להשקיע בו כסף ומאז אותו היום סומנה המטרה הבאה... [וגם התחלתי לחסוך לקראתה ולהחזיק אצבעות ללוי יצחק שישחט את המחירון :)]

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הגולף רכב נוסעים ספורטיבי ,והRS רכב ספורט שיכול להסיע נוסעים.

פחח, איזו הגזמה.

ה-MK5 באמת פחות טובה מה-MK6, אבל ההבדל בין ה-MK6 למגאן באמת לא תהומי. זה יותר עניין של תחושות בנהיגה ושל יכולת דינאמית "על הקצה". זה לא שתסע הרבה יותר לאט בגולף, או שהיא מרגישה כמו דייהטסו ליד המגאן. אני גם באמת לא חושב שזה ישנה לאנשים כמו אייל (בלי לנסות להעליב, אני חושב שהוא יודע את זה היטב).

נ.ב. ואייל - זה לא חוכמה לעבור מ-MK4 ל-MK5 ומיד להרגיש את השינוי. במקרה הזה באמת מדובר על שמים וארץ :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בתשובה לידידי רועי 985425.53 , זה כי ה MK5 מהווה שיפור עצום לעומת ה MK4.

לעומת זאת הMK6 עושה כברת דרך קטנה מאוד ביחס ל MK5.

הדיון עקר ומיותר מאחר והמגאן לא מהווה ולא תהווה מבחינתי אופציה בעיקר כי אני לא מעוניין לחזור לחוויית האחזקה של רכב צרפתי על כל המשתמע מכך.

אני לא מתכוון לחזור על תחושת ההשפלה וההתבזות של להתקע בצד הדרך עם רכב צרפתי, גם אם הוא יהיה הרכב הכי טוב בעולם.

לא מוכן לרדת ברמה של המוצר שאני מקבל ,בטוח לא ברמות המחירים האלה. לא בא לי להתעסק בבעיות שונות ומשונות וכו'.

התרגלתי לרמה מסויימת , וגם אם המגאן באמת על המגבלות יותר טובה מGTI, כפי שרוני אמר, ב95 אחוז מהזמן זה לא מעניין אותי (או כמעט אף אחד אחר כאן) כי טיולי נהיגה זה משהו שלא עושים כל יום וגם לא כל שבוע, לפעמים גם לא כל חודש והEDGE הקטן שעל פי פרסומים זרים לכאורה יש למגאן ,זה לא משהו קריטי עבורי.

מבחינתי השלב הבא (עוד שנה שנתיים ) זה לקפוץ להנעה אחורית ואם לא אז להשאר באבולוציית משפחת ה GTI (לא פוסל למשל S3) אלא אם כן תקרה קטסטרופה בדור 7. (כרגע אני לא רואה סיבה מהותית גם לעבור לדור 6)

אני לא יודע מי זה ה TGT הזה , אבל שיילך לעשות שעורי בית...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איזה רכב צרפתי היה לך בעבר שיש לך דעה כזאת קיצונית על צרפתיות? :shock:

זמנים משתנים וגם רכבים, אתה יודע.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם לשפוט לפי מבחנים ארוכי טווח של מגזינים זרים, דווקא מהאודי אתה אמור לדאוג, המגאן נשמעת אמינה מאוד עד עכשיו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הדיון עקר ומיותר מאחר והמגאן לא מהווה ולא תהווה מבחינתי אופציה בעיקר כי אני לא מעוניין לחזור לחוויית האחזקה של רכב צרפתי על כל המשתמע מכך.

אני לא מתכוון לחזור על תחושת ההשפלה וההתבזות של להתקע בצד הדרך עם רכב צרפתי, גם אם הוא יהיה הרכב הכי טוב בעולם.

לא מוכן לרדת ברמה של המוצר שאני מקבל ,בטוח לא ברמות המחירים האלה. לא בא לי להתעסק בבעיות שונות ומשונות וכו'.

התרגלתי לרמה מסויימת , וגם אם המגאן באמת על המגבלות יותר טובה מGTI, כפי שרוני אמר, ב95 אחוז מהזמן זה לא מעניין אותי (או כמעט אף אחד אחר כאן) כי טיולי נהיגה זה משהו שלא עושים כל יום וגם לא כל שבוע, לפעמים גם לא כל חודש והEDGE הקטן שעל פי פרסומים זרים לכאורה יש למגאן ,זה לא משהו קריטי עבורי.

כל דיון איתך הוא עקר ומיותר, כי אתה ממשיך עם המנטרות השחוקות וההערצה העיוורת ל-VAG. מגאן של היום היא לא מגאן של לפני עשור. עצם העובדה שאתה לא מסוגל להבין שדברים יכולים להשתנות היא מצחיקה. הרי זה קורה כל הזמן סביבנו - תראה את הסינים, תראה את הקוריאנים.

בנוגע ליכולת הדינאמית של המגאן מול ה-GTI - זה לא EDGE קטן (וגם לא "על פי פרסומים זרים"), זה הבדל משמעותי. כאמור, לא הבדל שאתה יודע להרגיש ממילא, אז ה-GTI כנראה מתלבשת עליך בול. אין עם זה בעיה. סוף סוף מדובר ברכב טוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בדיוק היום, כמעט שנה לאחר רכישת ה- GTI VI DSG6, קרו שני דברים:

א. תהיתי מה יחליף אותה, משום שאם אחליף עוד שנה, עדיין לא תגיע כנראה GTI דור VII. אז אולי אשאר עימה 3 שנים, משום שבינתיים אני מאוד אוהב אותה.

ב. נסעתי איתה קצת בתוך העיר בחלונות פתוחים. איזה כיף. איזה סאונד של החלפת הילוכים, איזה כיף לשלוט עם הפלאפים. קראתי במקום אחר שמישהו כתב שהיא איבדה את רעש הבקפייר. את זה אפשר לכתוב רק אם לא באמת נהגת ברכב... אני זוכר שפעם, בעבר, שאלתי את עומר כשעוד עבד ב- VW, מה העניין של הפלאפים האלה, והוא אמר שאין כמו להוריד הילוך ביציאה מסיבוב בהזזת אצבע. ובכן - צדק ;-) בגולף, להבדיל מרכבים אחרים, הפלאפים זזים יחד עם ההגה כך שזה באמת מתבקש. אייל - אמנם לא ידני, אבל מומלץ בחום לנסות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ואותי מעניין כמה מכם בכלל נהגו בכלל או ממש במגאן קאפ ?

כאחד שהיתה לו GTI ונהג על כל דודותיה ובנותיה{לאון,S3,שירוקו}פעמים רבות כבר התיאשתי מלמצוא בינהן הנעה קידמית שתחליף את הקופה שלי .

היגוי רך ומעורפל מדי בעיקר על המגבלה,ברקסים מתפוגגים,התנהגות קיצונית עם תת היגוי טרמינאלי שהופך בשנייה לסטירה מאחור,ריסון לקוי של המכונית בנהיגה מהירה בכביש גלי ועוד.

השבת אחרי נהיגה של 450 קמ לחרמון דרך הרמה וחזרה למרכז אני שמח לדווח שנימצאה המחליפה, ולמי שחושב שאין "הבדל תהומי" בין הגולף למגאן בגרסת הקאפ -לא יודע על מה הוא מדבר,כנראה שלא נהג עליה וכנראה שימשיך לחשוב אחרת .

ואם הסיבה לקניית רכב כזה היא לא היכולות הדינמאיות שלו בראש ובראשונה אז אתה לא נוהג על האוטו הנכון קח גולף TSI ותחסוך 40 K.

ומכיוון שלרנו רק RS שחורה להדגמה להלן ההבדלים בין הקאפ לRS -

דיפרנציאל קידמי אמיתי {לא חרטא אלקטרונית}הידראולי.

מגבר בלם חזק ב11%.

ברקסים {ברמבו 4 בוכנות340 ממ} מחורצים קדימה אחורה.

הנמכה של 1 סמ.

קפיצים מוקשחים 34-38% אחורה קדימה.

מוטות מיצבים שמנים יותר.

ESP 3 מצבים ועם אפשרות ל5 מפות הצתה שונות.

צמיגים במידה 235\40\18 על גאנט 8 אינצ.

כל הנ"ל אחד לאחד השילדה וכיולה כמו במאגן טרופי {מינוס 15 כס}שכזכור הינה מכונית ההנעה הקידמית המהירה בעולם.

• תוכן חדש...