Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איזו מכונית אתם מעדיפים?  

204 הצבעות

1. 1. איזו מכונית אתם מעדיפים?

• אלפא-רומיאו ג'ולייטה תלתן-ירוק
      32
    • אודי A3 2.0T
      4
    • אופל אסטרה OPC
      21
    • פיג'ו RCZ
      23
    • רנו מגאן RS
      51
    • סיאט לאון קופרה R
      18
    • וולוו C30 T5
      5
    • פולקסווגן גולף GTI
      23
    • פולקסווגן שירוקו 2.0T
      27

פוסטים מומלצים

פורסם

רובי,

בהשוואה דיברו על RS למיטב הבנתי, לא על CUP. גם אני, נהגתי על RS ולא על ה- CUP.

אגב, אם היא 34% קשה יותר, אני מקווה שהגב שלך סלחני יותר משלי...

תהנה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 197
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היגוי רך ומעורפל מדי בעיקר על המגבלה,ברקסים מתפוגגים,התנהגות קיצונית עם תת היגוי טרמינאלי שהופך בשנייה לסטירה מאחור,ריסון לקוי של המכונית בנהיגה מהירה בכביש גלי ועוד.

חותם על כל מילה. אני עם ברקסים משודרגים, אבל השלדה עדיין לא קשיחה מספיק והאוטו מתפזר במגבלות.

אני בטח לא מחדש לך, אבל עם צ'יפ בלבד אתה ב310 כ"ס בערך. מפתה, לא?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ומכיוון שלרנו רק RS שחורה להדגמה להלן ההבדלים בין הקאפ לRS -

דיפרנציאל קידמי אמיתי {לא חרטא אלקטרונית}הידראולי.

מגבר בלם חזק ב11%.

ברקסים {ברמבו 4 בוכנות340 ממ} מחורצים קדימה אחורה.

הנמכה של 1 סמ.

קפיצים מוקשחים 34-38% אחורה קדימה.

מוטות מיצבים שמנים יותר.

ESP 3 מצבים ועם אפשרות ל5 מפות הצתה שונות.

צמיגים במידה 235\40\18 על גאנט 8 אינצ.

כל הנ"ל אחד לאחד השילדה וכיולה כמו במאגן טרופי {מינוס 15 כס}שכזכור הינה מכונית ההנעה הקידמית המהירה בעולם.

האמת שלא נהגתי על הקאפ והיא מאוד מעניינת אותי. בינתיים שמעתי עליה רק דברים רעים, אם לומר את האמת, וזה מבנאדם שאני מעריך את דעתו - און יעקבסון. באופן מפתיע הוא לא אוהב את האוטו. טוען שהבלמים מאוד לא פרוגרסיביים ומקשים על נהיגה מהירה, שהמכונית נוקשה מדי וקופצנית על המגבלות.

לעומת זאת, אחרי נהיגה בכבישים הנכונים עם ה-RS, אני מ-א-ו-ד התרשמתי מהאוטו. כך שמבחינתי הקאפ לא פסולה - אלא אפילו יותר מעניינת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כל דיון איתך הוא עקר ומיותר, כי אתה ממשיך עם המנטרות השחוקות וההערצה העיוורת ל-VAG. מגאן של היום היא לא מגאן של לפני עשור. עצם העובדה שאתה לא מסוגל להבין שדברים יכולים להשתנות היא מצחיקה. הרי זה קורה כל הזמן סביבנו - תראה את הסינים, תראה את הקוריאנים.

בנוגע ליכולת הדינאמית של המגאן מול ה-GTI - זה לא EDGE קטן (וגם לא "על פי פרסומים זרים"), זה הבדל משמעותי. כאמור, לא הבדל שאתה יודע להרגיש ממילא, אז ה-GTI כנראה מתלבשת עליך בול. אין עם זה בעיה. סוף סוף מדובר ברכב טוב...

לפני 2 הודעות רשמת שההבדל לא מהותי, עכשיו אתה רושם שהוא משמעותי. לפחות תהיה עקבי :D

הסכמתי איתך שהאקסטרא הקטן לא מעניין אותי, אין צורך להעליב. אני לא מוכן לשלם מחיר בסעיפים מסויימים כדי לקבל אקסטרא מה RS שלא אני וגם לא אתה משתמשים בו ביום יום.

אני לא קונה רכב כדי לומר שיש לי רכב מסויים ולנפנף איתו בפורומים (ואוף ליין לבכות לאנשים כמה הרכב מבאס ביום יום ואני לא מדבר עליך) , אני קונה מה שמתאים לי ולא סופר אף אחד וככה כל אחד צריך לעשות.

כולנו מתבגרים כאנשים וכנהגים ויותר חשוב מכך : רק מתקדמים ברמת הרכבים.

וזה לא שיש יותר מדי אופציות, תסתכל על הרשימה, חצי רשימה מבוססת על הגולף, ג'ולייטה מאכזבת, וולבו C30 גם לא אופציה , אופל OPC מאוד מעניינת אבל עוד לא התנסיתי. זהו. לא נשאר כלום.

או ללכת על ה RS או להשאר על פלטפורמת הGTI. מכאן כבר כל אחד יעשה את מה שמתאים לו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל לצערי השבוע קיבלתי לטעום "מתאבן צרפתי" מהפולו שלי, בצורת מים בתוך הפנסים האחוריים, מחר יש לי פגישה לוהטת עם המוסך (הרכב רק בן 8 חודשים).

אני חושב שצריך לעשות "שיחת פתיחה" קטנה עם הגרמנים שהתחילו לחפף מעט בהבטחת האיכות. :|

או שאולי זאת בכלל תכנית אב חדשה לתת לפולקסווגן קצת טעם איטלקי משיהו? :lol:

זמין 8)

פורסם
זה בגלל הג'נטים שלך ;-)

הם לא מקוריים ולכן משקלם מטה את הרכב לזווית שמאפשרת כניסת מים :-)

היי ...עד הג'אנטים ! :evil:

מקוריים למהדרין, עם מספרים סידוריים.:-D

מה כן, גם הפנסים מקוריים, הרבה אושר אני רואה מהם.:-(

לא נורא מחר נהיה חכמים יותר . :wink:

זמין 8)

פורסם
לפני 2 הודעות רשמת שההבדל לא מהותי, עכשיו אתה רושם שהוא משמעותי. לפחות תהיה עקבי :D

הסכמתי איתך שהאקסטרא הקטן לא מעניין אותי, אין צורך להעליב. אני לא מוכן לשלם מחיר בסעיפים מסויימים כדי לקבל אקסטרא מה RS שלא אני וגם לא אתה משתמשים בו ביום יום.

אני לא קונה רכב כדי לומר שיש לי רכב מסויים ולנפנף איתו בפורומים (ואוף ליין לבכות לאנשים כמה הרכב מבאס ביום יום ואני לא מדבר עליך) , אני קונה מה שמתאים לי ולא סופר אף אחד וככה כל אחד צריך לעשות.

כולנו מתבגרים כאנשים וכנהגים ויותר חשוב מכך : רק מתקדמים ברמת הרכבים.

וזה לא שיש יותר מדי אופציות, תסתכל על הרשימה, חצי רשימה מבוססת על הגולף, ג'ולייטה מאכזבת, וולבו C30 גם לא אופציה , אופל OPC מאוד מעניינת אבל עוד לא התנסיתי. זהו. לא נשאר כלום.

או ללכת על ה RS או להשאר על פלטפורמת הGTI. מכאן כבר כל אחד יעשה את מה שמתאים לו.

רשמתי שההבדל לא תהומי. אותן אותיות, סדר אחר - משמעות שונה מאוד.

ולא יעזור אם תסמן בבולד מילים כאלו ואחרות, זה לא יהפוך אותן לנכונות. תן לי לחדש לך - כמעט בכל נסיעה אני מנצל את מאפייני השלדה, ההיגוי וההנאה במכונית שלי. אני לא חייב לנסוע לנס הרים, סדום ערד או כביש הצפון בשביל להרגיש היטב הבדל כמו זה שיש בין ה-GTI ל-RS, ואילו הייתי מתלבט בסגמנט הזה, ברור לי לחלוטין שה-RS הייתה המכונית בשבילי, כי את האקסטרה בנהיגה שאני מחפש, רק היא ולא ה-GTI תדע לספק לי.

בלי קשר, אני חושב שזה טיפשי לקנות רכב רק כדי לומר שיש לי אותו. אני לא קורא לך טיפש, אבל ת'כלס - האם באמת היה לך משנה אם זו GTI או איזו TSI מצ'ופצ'פת? אני גם לא חושב שמי שקונה RS עושה טעות, כי הרכב ממש לא מבאס ביום-יום (הסתובבתי איתו יום שלם - אחת מהספורטיביות הנוחות והנעימות עליהן נהגתי). אה, סליחה, שכחתי. אין לה מסך מגע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני התייחס לנקודה חשובה מאוד, לא צריך לצאת מהשגרה בכדי להנות מרכב ספורטיבי.

זאת הייתה הנקודה שלי בשרשור ההוא, במהלך היום אני תקוע בפקק, שם לא אכפת לי עם אני נוהג על רכב נוקשה, כשהכביש נפתח הסיפור משתנה, תמיד יש סיבובים, תמיד יש מקום להנות מהרכב, כשהכביש משובש אז או שנותנים קצת יותר גז או שמאטים, מבחינתי זה לא גורע מהרכב.

כמו שכבר כתבתי, לאחורנה התניידתי בעיקר בקיימן, הרכב קשה כמו קרש גיהוץ, להגיד שסבלתי ביום יום? לא יכול, נכון האינפיניטי מפנקת יותר ורכה יותר, בעליות ההבדל בכוח לטובת האינפיניטי מורגש, אך לומר שסבלתי מהגרמניה? לא יכול, בעצם בסעיף האמינות יש סייגים אבל שטויות.

haters will hate

פורסם
רובי,

בהשוואה דיברו על RS למיטב הבנתי, לא על CUP. גם אני, נהגתי על RS ולא על ה- CUP.

אגב, אם היא 34% קשה יותר, אני מקווה שהגב שלך סלחני יותר משלי...

תהנה!

תתפלא אבל עדיין הקאפ לא מתרסקת ,לעיתים היא קופצת מעט אבל הפער לדוגמא בינה לבין מכונית עם בולמים והנמכה "אפטר-מארקט"עדיין רב לטובתה .

אני אפרסם בקרוב את הסקירה שלי על הרכב .

פורסם
רשמתי שההבדל לא תהומי. אותן אותיות, סדר אחר - משמעות שונה מאוד.

ולא יעזור אם תסמן בבולד מילים כאלו ואחרות, זה לא יהפוך אותן לנכונות. תן לי לחדש לך - כמעט בכל נסיעה אני מנצל את מאפייני השלדה, ההיגוי וההנאה במכונית שלי. אני לא חייב לנסוע לנס הרים, סדום ערד או כביש הצפון בשביל להרגיש היטב הבדל כמו זה שיש בין ה-GTI ל-RS, ואילו הייתי מתלבט בסגמנט הזה, ברור לי לחלוטין שה-RS הייתה המכונית בשבילי, כי את האקסטרה בנהיגה שאני מחפש, רק היא ולא ה-GTI תדע לספק לי.

בלי קשר, אני חושב שזה טיפשי לקנות רכב רק כדי לומר שיש לי אותו. אני לא קורא לך טיפש, אבל ת'כלס - האם באמת היה לך משנה אם זו GTI או איזו TSI מצ'ופצ'פת? אני גם לא חושב שמי שקונה RS עושה טעות, כי הרכב ממש לא מבאס ביום-יום (הסתובבתי איתו יום שלם - אחת מהספורטיביות הנוחות והנעימות עליהן נהגתי). אה, סליחה, שכחתי. אין לה מסך מגע...

רוני

מתנצל שאני נכנס בין גדולים, אבל לעיתים צריך להבין שאין טעם רב לנסות ולהסביר למי שאינו באמת פתוח לשמוע. יש כאלו הסבורים שקיבעון שכזה כמו שאנחנו רואים כאן הוא פרי "החלטה בוגרת" ( לרוב מדובר באלו שמחזיקים בו ), יש החושבים שהוא במקרה הטוב ילדותי. יסיק כל אחד את מסקנותיו.

פורסם

נ.ב תודה על העדכון לגבי הפסקת השיווק של המיאטה.

קצת הופתעתי מהמהלך של מאזדה,בהתחשב בעובדה שהיא משווקת

בארץ באופן סדיר כבר כמעט עשור.ונראית בעיני לפחות כמקדם תדמית לא רע למותג

לדעתי הסיבה שהפסיקו למכור את המיאטה היא בגלל שבשנתיים האחרונות המכירות ירדו משמעותית. 2006-2008 היו השנים החזקות של המיאטה ומ-2009-2011 המכירות ירדו בצורה דרסטית.

לא משתלם ליבואן להחזיק רכב הדגמה + רכבי תצוגה במגוון סוכנויות אז הם עשו מכירת חיסול של כל המלאי וסגרו את הבאסטה.

אל תשכח שהסיבה היחידה שהמיאטה משווקת בארץ זה בגלל לחץ של מאזדה יפן שמאלצת את דלק מוטורס לשווק את המיאטה.

כנראה בגלל שהדגם בסוף ימיו אז דלק מוטורס הצליחו להתחמק בנתיים ממאזדה יפן אבל אני מקווה שכאשר תוצג המיאטה ND היא תגיע לפה כמה שיותר מהר (כי לפי השמועות היא הולכת להיות מטורבטת).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze מצטרף לאיחוליך לגבי ה ND.

מחזק את דבריך לגבי הירידה במכירות ה NC מאז 2008,גם אני שמתי לב לכך.

בהחלט חידשת לי לגבי סיבת הגעת המיאטה ארצה,לא ידעתי שהשיווק נבע אך ורק מלחץ של הנהלת מאזדה העולמית.

אולי מעז יצא מתוק.בתקופה האחרונה אני בחיפושים אחרי NC 2006-07 אז אולי עכשיו כשהשיווק הופסק

מחירי המחירון ירדו קמעה...

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

לא צריך להיות גאון בשביל לראות שאף רכב ספורטיבי של מאזדה לא שווק פה בארץ אי פעם (חוץ מהמיאטה שגם ביבוא שלה היו 2 חורים של שנתיים שלוש עקב החוסר רצון של דלק מוטורס לשווק את הרכב) ואז פתאום מאזדה מתחילה לשווק את המיאטה החדשה ולא רק שמשווקת אלא גם מביאה את הדגם הספורטיבי (בחו"ל יש גרסאות עם מנוע 1800, גיר 5 הילוכים וללא דיפרנציאל מוגבל החלקה) ואחרי שנה גם מביאה את גרסאת הגג הקשיח המאוד יקרה.

ד"א, לגבי הקניה של המיאטה אני דווקא לא הייתי בונה על זה.

מצד שני בחרת לעצמך אחלה של זמן לקנות מיאטה, השוק (בכלליות) כרגע בקרשים, הלוחות דיי מוצפים במיאטות והרכב נמכר קצת מתחת למחירון, ואני מתכוון לרכבים עם נתונים ממוצעים לשנתון (יד שלישית וכ-80K ק"מ). רוב הרכבים שתראה בלוחות במחירים נמוכים משמעותית מהמחירון יש סיבה מוצדקת (יד/ק"מ גבוה, תאונות, גג לא מטופל וכו').

אייל, אתה כותב גדולות ונצורות על האמינות של הצרפתיות על סמך רכב משומש (שהיה לפחות 5 שנים על הכביש) שהיה בבעלותך לפני עשור ובינתיים כל מה שאנחנו רואים פה על גבי הפורום זה מגוון רכבים חדשים דנדשים ממיטב התוצרת של הקונצרן (רכבים שרק 3 שנים על הכביש) עם מגוון תקלות:

קלאצ'ים של תיבות הילוכים שהולכים על ימין ועל שמאל, בעיות ניהול מנוע (בדגמים הראשונים עם שילוב של טורבו וסופרצ'ארגר), משאבות מים שהולכות אחרי שנתיים שלוש, איכות חומרים מעליבה (כפתורים מתקלפים) וכו'.

אני לא טוען שרנו/אופל/מאזדה הרבה יותר טובות בתחום האמינות. להפך, היום מכיוון שהרכבים עמוסים בכ"כ הרבה רכיבים זה צפוי שלכל יצרן יהיו את המחלות שלו.

אבל אני מבקש ממך שתעשה לכולנו טובה ותחסוך לנו את הדעות הקדומות האלה, כי אתה רק עושה לעצמך בושות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שוק המשומשות קשה מאוד והאקסיומה ש"מיאטה נמכרת מעל מחירון" כבר מזמן לא תקפה ולא רלוונטית.

אני מכיר לפחות 3 מיאטות עם נתוני פתיחה מדהימים שנמכרו לאחרונה במחירי שחיטה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...