Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם פשוט כותבים דברים לא נכונים.

מה זה "משגעת את המערכת"?

אם המנוע כבר חם, בהתנעה אין העשרת תערובת ואין שמירה על סל"ד סרק מוגבר, על איזה ביזבוז דלק אתם מדברים?

בחלק מהרכבים בהתנעה יש עליית סל"ד רגעית לאיזור 1500, ומייד ירידה בחזרה. כמות הדלק שנשרפת בהתעה לא משתווה לכמות הדלק שמתבזבזת במשך 5 דקות המתנה.

מי שרוצה להפעיל מזגן או חימום-זכותו.

אבל נדמה לי שהשאלה נשאלה בלי קשר להפעלת מזגן.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבלאי הוא בעיקר לסטרטר ולמצבר..

מערכת הסטרט&גו היא איזה בן כלאיים ממזר של המערכת ה"מקורית".

במקור, הכרתי את המערכת כבר בתחילת שנות ה 90, היא הוצגה כחלק ממנוע שבו כל השסתומים חשמליים והם בעצם סולונוידים נשלטי מחשב אשר קובע את תזמון הפתיחה, משך הפתיחה וגובה הפתיחה (עליה עצומה בהספק ממנוע זהה בעל תזמון שסתומים מסורתי).

מערכת מבריקה שמעולם לא הגיע לייצור מסחרי.

במנוע שכזה אין כלל סטרטר, המחשב מזהה איזה בוכנה נמצאת בנמ"ע, מזריק דלק, נותן ניצוץ ואודרוב, המנוע עובד.

במערכת כזו ההתנעה היא מיידית ואינה מצריכה משאבים לא מהסטרטר (שאיננו) ולא מהמצבר (שלא צריך לסובב את הסטרטר שאיננו).

אבל כל עוד הסטרט&גו יושבת על מנוע סטנדרטי אז היא לא נוחה לשימוש (ממה שאני חוויתי), לא מהירה מספיק (בישראל כבר יצפרו לך מאחור כשהרמזור ירוק והרכב שלך עדיין כבוי) וגם גוזלת יחסית הרבה דלק בהתנעה כך שאני לא בטוח שהיא כ"כ מצדיקה את קיומה בין אם מדובר בתנועה ביןם עירונית או בתנועה צפופה עירונית שם היא צריכה להתתניעה כל הזמן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

...., אצלנו החניות ניצבות לעסקים וכל מי שמחנה את הרכב עם האחור לכיוון החנות יושב בסבבה במזגן בזמן שאני משחזר סצינות משואה של קלוד לנסמן.

חזק!!

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

מעבר לעובדה שבגירה צודק, הרי שאם לא הגעת למצב של שיחת נהלים עם הגברת עדיין אפשר להיות גם טיפה יותר חכם מלהתייבש כמו שאתה עושה עכשיו. הרי בד"כ אתה מתקשר אליה מלמטה או בסמוך לכך (סביר להניח) - פשוט תתקשר כמה דקות לפני כן ותגיד לה שאתה עוד דקה אצלה. יעזור הרבה יותר מלשגע את עצמך האם לכבות את המנוע או לא.

בעניין הסטארט/סטופ - אמנם ניסיתי רק במיטו וג'ולייטה, אבל בהן לפחות זמן התגובה של המערכת הוא כזה שבזמן שלוקח לי, בנהיגה מנהלתית סבירה, להעביר את הבורר מניוטרל לראשון, המנוע כבר דולק ואפשר להתחיל בנסיעה - לא היה מצב שעיכבתי מישהו ואפילו בפקקים לא קיבלתי צפירות. ההתרגלות היא בעיקר פסיכולוגית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

במקור, הכרתי את המערכת כבר בתחילת שנות ה 90, היא הוצגה כחלק ממנוע שבו כל השסתומים חשמליים והם בעצם סולונוידים נשלטי מחשב אשר קובע את תזמון הפתיחה, משך הפתיחה וגובה הפתיחה (עליה עצומה בהספק ממנוע זהה בעל תזמון שסתומים מסורתי).

במנוע שכזה אין כלל סטרטר, המחשב מזהה איזה בוכנה נמצאת בנמ"ע, מזריק דלק, נותן ניצוץ ואודרוב, המנוע עובד.

במערכת כזו ההתנעה היא מיידית ואינה מצריכה משאבים לא מהסטרטר (שאיננו) ולא מהמצבר (שלא צריך לסובב את הסטרטר שאיננו).

האם מנוע המולטיאייר של פיאט מתאים לתיאור הזה?

יהודה

פורסם

תגיע אליה מתחת לבית, ותן פול גז בניוטרל(תכלס מתי בדקת אם המנתק שלך תקין?) ואל תפסיק עד שהיא יורדת,, לא תאמין באיזה מהירות היא תצוץ.

פורסם
דיי נו רדו מגברת,היא דיי בסדר :)

זה בסדר, ככה זה כשאתה מאוהב.

אני מאלה שלא מתעצבנים הרבה בחיים אבל לייבש אותי למטה לא בא בחשבון בשום פנים ואופן.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אבל כל עוד הסטרט&גו יושבת על מנוע סטנדרטי אז היא לא נוחה לשימוש (ממה שאני חוויתי), לא מהירה מספיק (בישראל כבר יצפרו לך מאחור כשהרמזור ירוק והרכב שלך עדיין כבוי) וגם גוזלת יחסית הרבה דלק בהתנעה כך שאני לא בטוח שהיא כ"כ מצדיקה את קיומה בין אם מדובר בתנועה ביןם עירונית או בתנועה צפופה עירונית שם היא צריכה להתתניעה כל הזמן.

חייב לציין שבפיאט גרנדה, המערכת באמת מציקה, אבל בהונדה ג'אז ההיברידית זה כבר ממש כמעט לא מורגש...

פורסם

נתקלתי בזה גם בב.מ.וו 1 דיזל שכורה,

לקח לא מעט זמן להתרגל למערכת

ולא להיכנס לפניקה מזה שהמנוע נכבה לך...

בנסיעה מנהלתית-רגועה זה לא מציק, אבל זה עדיין לא מיידי, לפחות לא בדיזל.

בנוגע לעמידה בזמנים - יש להרגיל את הגברת...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זה בסדר, ככה זה כשאתה מאוהב.

אני מאלה שלא מתעצבנים הרבה בחיים אבל לייבש אותי למטה לא בא בחשבון בשום פנים ואופן.

מסכים. שתי סטירות והיא נגמלת.

וברצינות:

1. כמו שנאמר, לכבות מיידית. בפועל במכוניות מודרניות כיבוי והתנעה מחדש הם פחות בלאי מדקה של עמידה בסרק, כך שאם אתה יודע שאתה מתכוון להמתין יותר (או לפחות מעריך ככה) עדיף לכבות.

2. מערכות עצור-סע משתפרות באופן משמעותי מאוד. נהגתי על המון מכוניות עם המערכת ונכון שבהתחלה הן היו פחות טובות (אצל פיאט הן עדיין לא משהו) אבל לאחרונה נהגתי על אודי Q3 עם מנוע ה-2.0 טורבו והמערכת עבדה בו מצוין. ברגע שעוזבים את הבלם המכונית מותנעת בזריזות ולרוב עוד לפני שתעביר את הרגל לדוושת הגז האוטו כבר יהיה מונע. יותר חשוב - היא לא מטלטלת את האוטו בכל התנעה, עקב השיפורים לסטרטר ולמצבר. מה שכן - אני לא יודע כמה יותר יקרים סטרטר ומצבר כאלה, וזה יכול להיות גורם משמעותי.

3. אם נחזור רגע לבחורה - 90% מהן מאחרות באופן קבוע. זה לא משהו מיוחד. גם אם הן יודעות שאתה מגיע, גם אם תתקשר אליהן חמש דקות לפני וגם אם תתקשר אליהן חמש דקות לפני ותגיד שאתה למטה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חייב לציין שבפיאט גרנדה, המערכת באמת מציקה, אבל בהונדה ג'אז ההיברידית זה כבר ממש כמעט לא מורגש...

בפיאט 500 היא הייתה קולנית אבל בסדר.

לא פייר להשוות לרכב היברידי. אין לו סטרטר. כי המנוע החשמלי יושב במקומו ומתניע באופן חלק וביתר יעילות ועוצמה. הוא בנוי לזה מלכתחילה.

יחד עם זאת קרה לי שחיכיתי לפנות שמאלה אחרי שתנועה ממול תעבור וברגע המתאים האוטו לא נענה לי. דובר דווקה בג'אז.

פורסם

כל אלו שלא רוצים להתייבש למטה - תרגישו טוב יותר אם תרטיבו למטה? ...

ולעניין: אותי הינחו שמעל דקה - רצוי ומשתלם לכבות את המנוע. משיקולי איכות הסביבה ובעיקר חסכון בדלק.

וגם אני נהניתי עם ההתחל-סע, באודי A3 רגילה. המערכת עובדת היטב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה על התגבות,

אז אם הבנתי אותכם נכון אתם ממליצים ש:,לכבות את הרכב אם אני הולך לעמוד יותר מדקה,ואם היא במקרה יורדת ישרוכבר כיביתי את המנוע אז להכריח אותה לחכות עוד מספר דקות על מנת שזה "ישתלם" :) ולהכניס לה מידי פעם סטירות אקראיות בלי קשר.

תודה למגיבים:)

Porsche 944 turbo

פורסם

כתבתי כבר את דעתי, ואני אוסיף עוד כמה מילים. אני גר באיזור שקט, וכל רכב שעומד עם מונע מונע וממתין למישהו-נשמע הייטב בתוך הבית שלי. אם זה דיזל אז שומעים אפילו כשהחלונות של הבית סגורים.

לדעתי זו כבר סיבה מספקת בשביל לכבות מנוע בשניה שהגעת.

כשהייתה לי חיפושית (רועשת הרבה יותר מכל אוטו רגיל, למי שלא מכיר) והייתי צריך לצאת בשעה מאוחרת- הייתי מדרדר אותה מהחניה לרחוב ורק שם מניע את המנוע. פשוט לא היה לי נעים להניע ולעשות רעש בחניה של הבניין.

• תוכן חדש...