Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה נרשם בפורום על קנסות- על מצלמות - על מהירות, אבל בסופו של יום כולנו יודעים שמהירות איננה הגורם המכריע לתאונות, תנאי דרך הם לא תמיד גורם לתאונות אבל המרכיב העיקרי שגורם לתאונות שעדיין לא טופל- הנהג!.

כשם שאקדח לא הורג אלא האדם שלוחץ בהדק, ככה נסיעה ברכב, באופנוע גם - כלי שמשמש להסעה מנקודה A לנקודה B הופך להיות כלי מוות בידי אחרים.

ולמה אני חותר, לפני כמה שנים אמר לי מישהו " גופים גדולים הם חסרי אחריות ופועלים רק שצריך, כשם שאדם לא לוקח וויטמין C ברציפות ובסוף מקבל שפעת ומשתמש בתרופות כאלו ואחרות, ככה גופים גדולים לא מכינים ולא לוקחים שום פתרון אלא עם צריך".

לצערי הדבר העיקרי של תאונות הדרכים מורכבים כמעט לרוב מגורם האנושי, הוא המפתח לבעיות, והגוף הממונה עליו כושל!.

אני לא חושב וזו דעתי שלכולם מגיע הזכות לנהוג... ואני לא מפלה ולא גזען, אני חושב שגברים ונשים, לבנים ושחורים, יהודים וערבים

וכל בני העדות השונות, לא לכולם מגיע הזכות הזאת, לפי דעתי כלי רכב הוא כלי מכאני לכל דבר שדורש הבנה, יכולת תפעול, שליטה

ויכולת טבעית לשלוט על כלי רכב, אין זה עניין של אפליה או עניין של שנאה, והפקטור של שימוש בכלי רכב כאילו מדובר בטוסטר הוא הגורם לבעיה ובמיוחד אלו שנותנים את הרשיונות.

יש אנשים שאינם מסוגלים לרכוב על אופנים או לשלוט על יכולת שליטה על טרקטור או מטוס, אין הדבר שונה מאנשים שאינם מסוגלים לנהוג, קרי תוקעים את התנועה, נוסעים עם הכסא בתוך הדאשבורד והפרצוף בתוך ההגה ובסוף שואלים - מי נתן להם רישון ?.

משרד התחבורה והמדינה מטילים מיסים כבדים על הציבור כדי למנוע עודף רכבים, עודף תנועה, ולצמצם תאונות, אבל בגורם האנושי מראש לא טופל והדבר נלקח מובן מאליו.

ואני אומר בסופו של דבר - מי שאשם בחלק גדול מהתרומה לנהיגה כושלת היא המדינה, ולא באכיפה - כי זה החלק הקל ביותר- אלא

בחינוך ובמתן הרשיון במדינה שאיננה מסוגלת להירגע מתאונות.

הכל מתחיל בלימוד נהיגה ובדרך שהמורה גם מלמד ונגמר בטסטים שבודקים יכולת כללית ולא יכולת נהיגה.

אני חולק על כך שטסטר נוסע עם מישהי או מישהו הנבחן נוסע 20 קמ"ש , אני לא לקבל את זה שמורה לוקח תלמיד חדש לנהיגה

ישר לתוך איזור תעשיה בשעת לחץ והתלמיד לא מסוגל אפילו לסובב את ההגה וכמעט נכנס בקיר, אני לא מקבל שזכותם ללמוד נהיגה בתוך תנועה כאשר אפילו את הבסיס לא נלמד כראוי.

נהג לעתיד הוא נהג שיש לו תכונות ויכולת לנהוג מבלי להרוג אנשים לאחר חודשיים בתור נהג חדש, וכבר הראתי בעבר פה לינק לתוכנית טלווזיה בקנדה שבאמצעים פשוטים ניתן לחנך גם את הגרועים ביותר להיות נהגים טובים יותר ומסתבר שגם שם אנשים חסרי יכולת נהיגה קיבלו רישון ומנחי הטלווזיה מגרדים את הראש ושואלים " HOW THE HELL GIVE THEM DRIVIG LICENSE".

ואני לא צריך את אור ירוק כדי שיגידו לי איך לנהוג, אני צריך את המדינה שתיקח אנשים רציניים בעלי יכולת והבנה מוטורית ותבנה

למורים דרך ללמד נהיגה יעילה יותר ובטוחה יותר, לנפות את אלו שלא מסוגלים אפילו להבין מה תפקיד מדיד השמן ולבנות מקומות

מיועדים לנהיגה יותר מקצועית ואיכותית לנהג המתחיל כדי שילמד באמת עד כמה מסוכן הרכב ועד כמה הבנה של נהיגה תוכל לתת להם בטחון ויכולת לנהוג כראוי.

ככה מונעים תאונות בעתיד, ככה גורמים להפחתה של תאונות, לא על ידי מצלמות ולא על ידי סיפורים.

פורסם

מסכים עם כל מילה, הכול מתחיל משיעורי הנהיגה שמלמדים אותך "לעבור טסט" ולא באמת ללמד מיומנויות נהיגה.:shock:

סע בזהירות חבר ושתיהיה שבת שלום.

פורסם
מסכים עם כל מילה, הכול מתחיל משיעורי הנהיגה שמלמדים אותך "לעבור טסט" ולא באמת ללמד מיומנויות נהיגה.:shock:

פעם אחרונה שבדקתי, מורה נהיגה מלמד על הכביש ולא בתוך איזשהו מתחם סטרילי. אם התלמיד נוהג ברכב בכביש הציבורי פירושו של דבר שהוא נוהג ולומד לנהוג בכל מובן אפשרי!

נכון, יש מה לשפר באופן שבו מלמדים ומסבירים, בהפרדה בין עיקר לטפל, בתרגול של מצבי חירום (בלימת חירום, התחמקות, ירידה לשוליים) וגם נסיעות בינעירוניות וכבישים הרריים לאורך פרק זמן ארוך יותר - אבל זה לא משנה את העובדה שהתלמיד לומד לנהוג. השאלה היא כמה טוב הוא לומד, והתשובה לשאלה הזאת - תלויה לא רק במורה, אלא גם בנהגים מסביב, בתלמיד עצמו, בהורים שלו ובחינוך שהם הביאו לתלמיד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שמע, ככה זה כשאתה משלם כסף והרבה בשביל הזכות לרשיון נהיגה, בסוף אתה חייב לקבל.

אני לא אשכח בחיים שכשעשיתי את הטסט, עשתה איתי ביחד משהי שרשיון על בימבה לא הייתי מביא לה. פשוט נהגת איומה ונוראה וזה היה כבר הטסט השביעי שלה. המורה לנהיגה שלי אמר שהיא תיכשל עד סביבות טסט 12 ואז יעשו לה טסט "מיוחד" ויחליקו לה את רשיון הנהיגה.

יש נהגים שבאמת שאחרי 5-10 שיעורים אפשר לקבוע חד משמעי, שגם אם הם יעשו טסט ביום כיפור, הם לא יעברו. וצריך לקבוע חוק בנושא- משהו בסיגנון של מבחן קדם (אחרי 10 שיעורים נניח, שקובע עם הנהג כשיר להמשיך או לא)

פורסם

אני מסכים לחלוטין שרשיון נהיגה איננה זכות משמים.

אחת הבעיות היא, שבלא מעט תחומים, ההכשרה של נהגים נעשית על פי מחקרים אקדמיים וע"י אנשים שהקשר שלהם לנהיגה הוא קלוש ביותר. יושב לו איזה ד"ר במכון לחק התנועה בטכניון, אדם שאני לא יודע מה הקישורים שלו בנהיגה, איך הוא נוהג וכמה בכלל הוא נמצא על הכביש בכדי להבין את הבעיות ששל הנהג הישראלי (או בכלל). אותו ד"ר כותב מחקר, וכמו בכל מחקר מתבסס על מחקרים אחרים ומכאן משרד התחבורה שואב את הבסיס לחקיקה ותקנות.

אתם מוזמנים לקרוא בקישור, מדוע בעצם אין מגרשי הדרכה סגורים בישראל ומדוע אין הם חובה כחלק מלימוד נהיגה בישראל. קראתי את כל המאמר והוא רק מוכיח שאותו ד"ר פשוט לא נמצא על הכביש ולא מבין את המהות והפסיכולוגיה של הנושא.

ובכלל, ישנה תחושה תמיד של החתול שומר על השמנת בכל הנושא הזה.

הרי אם מראש יהיו אנשים שנאמר שאין הם ראויים לנהיגה, למורי הנהיגה יהיו פחות תלמידים.

אם משטרת התנועה לא תמיד שצריך לאכוף מהירות וצריך לאכוף את א ב ו-ג הם לא יזכו לתקציבים.

אם באור ירוק לא יעשו את מה שכן צריך ולא את כל מה שלא צריך, מה יהיה על מקום העבודה של מר אבואב?

אם שר התחבורה הנוכחי או מופז הכושל לא ימציאו כל יום חוקים מחמירים יותר ויותר ויספקו את הדם לטוקבקיסטים סוג ז' מה יהיה להם לתת לתקשורת שתדבר עליהם? (למרות שזה הנוכחי לפחות בנושא תשתיות כן עושה עבודה או לפחות משתדל).

פורסם
...אין הדבר שונה מאנשים שאינם מסוגלים לנהוג, קרי תוקעים את התנועה, נוסעים עם הכסא בתוך הדאשבורד והפרצוף בתוך ההגה...

לי אישית מפריעים הרבה יותר כל מיני שומאכרים שמתפרעים על הכביש. אם תחשוב טוב אז תראה שזה בד"כ לא אלו שתיארת שגורמים לתאונות. הם אומנם מעצבנים נורא, אבל את התאונות (במיוחד הקטלניות) לרוב עושה סוג אחר לגמרי של נהג.

בהרבה ממה שכתבת הוצאת לי את המילים מהפה, אני כבר שנים אומר שלא לכל אחד מגיע רשיון נהיגה. אבל כדי להקטין את כמות התאונות צריך פשוט למקד את האכיפה על דברים אחרים.

בנסיעה ממוצעת של 20 דקות לעבודה אני רואה לפחות שני נהגים שמתפרעים על הכביש, חותכים רכבים בצורה מסוכנת ובאופן כללי מתנהגים כמו בריונים. תמיד עובר לי בראש, למה אי אפשר לשים ניידות סמויות בתוך התנועה שיראו את זה בדיוק כמו שאני רואה את זה, יעצרו את אותם נהגים ואחרי אזהרה או שתיים שיקחו להם את הרשיון. נראה איך אותם נהגים ינהגו אחרי שיתייבשו שנה בלי רכב ויצטרכו להוציא מחדש רשיון (במידה ותהיה שלילה שניה אז שתהיה לצמיתות).

פורסם

בהחלט מובנת לי הנקודה שהובילה אותך לכתוב תגובה זאת, אך לצערי תאונות הדרכים לא נגרמות לרוב עקב משתנים "מודעות לחוקי תעבורה", "יכולת יישום של חוקי תעבורה" ו"הבנה טכנית של כלי תעבורה" משתנים עליהם דיברת בהרחבה.

אני מבטיח לך שכל המבצע עבירת תעבורה קלה או חמורה בהחלט יודע כי עבר על החוק, לכן שעורי הנהיגה הם לא האשמים העיקריים בדבר.

בנוסף, אם תשים לב לנתוני חברות הביטוח וכמובן למחירי הביטוחים, דווקא אותם פרטים באוכלוסייה שאתה מכנה "חסרי יכולת נהיגה"

נחשבים ל "מופחתי סיכון", הרי שהם סטטיסטית לא ממש גורמים לתאונות (אשאיר לכם את הניתוחים הדמוגרפיים).

אז מה המסקנות שקיבלנו בינתיים:

1. משעורי נהיגה אולי לא תצא שומאכר, אבל בהחלט תדע אך לנהוג זהיר.

2.נהגים העוברים על החוק עושים את זה תוך הבנה מוחלטת שהם עוברים על החוק.

אז מה גורם לתאונות דרכים, הנה הסיבות העיקריות:

1. חוסר יכולת לנהל רגשות במהלך הנהיגה, דבר המוביל לנהיגה פזיזה, תוקפנית וחסרת אחריות, מושפע רבות מגיל הנהג, ולאו דווקא ידיעתו אך לנהוג בפועל. צעירים יכולים להיות נהגים מעולים שנולדו עם ההגה בידיים, אך הם עדיין עושים המון תאונות בדיוק בגלל סיבה זאת.

2. חוסר סולידריות ורעות בין הנמצאים על הכביש, מושפע רבות מתהליכים סוציולוגיים ביניהם אינדיווידואליזציה.

3. לחץ, שחיקה ועייפות המושפעים מחיי היומיום וגורמים לנהיגה פזיזה וחסרת אחריות בכוונה תחילה.

4. נהיגה תחת השפעת אלכוהול וסמים, מושפע בעיקר מחוסר חינוך נוקשה מבית.

5. נהיגה עבריינית, מושפע בעיקר מחוסר חינוך או חינוך שלילי מבית.

6. תשתית פיזית לקויה הכוללת כבישים, תמרורים וכ"ו.

7. נהיגה פרועה נתפסת בעיני רבים כמשיהו חיובי, הרי ש"דפקת את המערכת".

זמין 8)

פורסם

אתה צודק במובן שהמקור לנהיגה איכותית הינה לימוד הנהיגה, אלא שלדעתי הדרישות בטסט תואמות את הצורך בכביש. כך או כך ומה לא תעשה, עדיין את הנהיגה האמיתית תלמד כשאתה לבד על הכביש. הצרה היא שיש מורים לנהיגה שגם את החלק הבסיסי שנדרש ע"י משרד הרישוי לא מעבירים בהכרח טוב מספיק והכוונה למורים שלא מדקדקים על קוצו של יוד בחוקי תנועה ותלמידים שעוברים טסט ב"מזל". אני אישית חושב שלומדתי בשיעורי הנהיגה לנהוג היטב והנהיגה היומיומית שיפרה את היכולות וההבנה שלי והוסיפה לי בטחון. אולי הבעיה זה אנשים שאחרי לימודי הנהיגה לוקחים את הנהיגה למקומות אחרים שלימדו את עצמם לבד, או לימדו אותם נהגים אחרים על הכביש, או שלימד אותם המלווה. אני עדיין חושב שאכיפה דרקונית על כל עבירה (גם חוסר איתות, גם פניה לא נכונה, גם מתן זכות קדימה לנהג כאשר זכות הקדימה היא שלך וכו') תביא את הפתרון. הדרך היא כמו בחלק מהמקומות שכל המדינה מרושתת במצלמות ושלא יהיה מצב נתפסת או לא נתפסת אלא אם ביצעת עבירה, נתפסת נקודה, ותשלם קנס, ואפילו שלא יהיה כל כך גבוה, ואז אתה תראה שלאנשים יהיה אינטרס לנהוג נכון. חינוך ודברים שנבנו שנים על גבי שנים אין סיכוי בעולם שתצליח לשנות. בדרך כלל מי שלא עוצר בעצור, לא עוצר בעצור ב-30 או 40 שנות ותק בנהיגה, אז איך תשנה את זה? תן לו דוח כל פעם שהוא יעשה את זה ותראה שזה עוזר.

פורסם
כשיש מורי נהיגה עם טלפון ביד אפשר לדעת למה אנחנו נראים ככה על הכביש..

1+

מצרף גם את מורי הנהיגה שבזמן השיעור מעלים/מורידים תלמידים על מעבר החצייה.

הבסיס אויי הבסיס.  

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

אני מאמין חוץ מהלימוד התיאורתי של החוקים בכביש מה שקורה בכבישים זה הכל תלוי בנהג,זה עיניין של תרבות וחינוך,

נהגים חסרי סבלנות שגונבים רמזור אדום או שממהרים בזמן,נהגים שמזיזים כל רכב לנתיב הימני מהבהבים וצופרים שיפנו להם את הדרך כל הזמן ונוהגים במהירות מופרזת

נהגים שפשוט חינכו אותם עוד מגיל קטן שלהם מותר הכל אז בגלל זה לא מצייטים גם לחוקים בכביש.

זאת הסיבה שיש תאונות. להיות נהג טוב בטסט כל אחד יכול להיות השאלה איזה נהג אתה אחרי שקיבלת רישיון.

פורסם
אני מאמין חוץ מהלימוד התיאורתי של החוקים בכביש מה שקורה בכבישים זה הכל תלוי בנהג,זה עיניין של תרבות וחינוך,

נהגים חסרי סבלנות שגונבים רמזור אדום או שממהרים בזמן,נהגים שמזיזים כל רכב לנתיב הימני מהבהבים וצופרים שיפנו להם את הדרך כל הזמן ונוהגים במהירות מופרזת

נהגים שפשוט חינכו אותם עוד מגיל קטן שלהם מותר הכל אז בגלל זה לא מצייטים גם לחוקים בכביש.

זאת הסיבה שיש תאונות. להיות נהג טוב בטסט כל אחד יכול להיות השאלה איזה נהג אתה אחרי שקיבלת רישיון.

א. להיות נהג טוב בטסט - לא כל אחד יכול, עובדה שיש כאלו שלוקח להם 12 טסטים- הדבר משקף משהו והמדינה מעלימה עין

ב. אם לנהג אין את הכלים ללמוד על כלי הרכב כמו שאנשים שלומדים טיסה מחוייבים לעשות סימולטורים, אין צאנס שנהגים יוכלו להשתפר.

מכאן המסקנה, נהג שעושה שטויות, או נהג שהוא הססן וחסר בטחון או עודף בטחון - מקומו לא בכביש, אני יכול להביא סיטואציה שכולנו נתקלנו בהם שלרוב הם אלו שחסרי נסיון ונוסעים בנתיב השמאלי במשך 20 ק"מ הבאות כי הם צריכים לפנות שמאלה ויש להם פחד להשתלב בתנועה ולכן אלו הם האנשים בעלי הסיכון לשאר הנהגים, אלו לרוב הטריגר שבעקבותם נוצרים תאונות אבל זה על קצה המזלג.

נהג שאין לו כלים להתמודד עם כלי רכב ששוקל מעל טון - או שלומד על בשרו או שיש לו מזל בחיים -לומד וניצל.

• תוכן חדש...