Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מספר שאלות - רכב מהעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש נושא אחד שהוא לא כל כך ברור לי לגבי קבלת רכב ממקום העבודה.

נניח שאני עובד כרגע בחברה שנותנת פתרונות מחשוב מסויימים, ולצורך העבודה אני מוגדר כטכנאי שטח. כלומר יוצא לתקלות אצל לקוחות.

נניח שהמשכורת היא 7000 ברוטו.

**אני יודע שרכב עד 114 אלף משלמים משהו כמו 3500, ניקח מאזדה 3 לדוגמא.

מן הסתם שההגעה ללקוחות תתבצע ברכב של החברה, מה יהיה התשלום מס על הרכב במקרה כזה(בלי להיכנס לקבוצת רישוי וכו')? 3500? כלומר אני ישתכר פחות ממשכורת מינימום? הרי הרכב נועד לביצוע העבודה, אני לא יכול להגיע אל הלקוחות ברגל/אוטובוס,נכון?

תודה מראש!

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

בוא ונבדיל כי יש מספר מקרים:

-לאנשי שטח הזקוקים לרכב לצרכי העבודה - המעסיק משלם את הליסינג והעובד רק משלם את המס על ההטבה כאחוז ממחיר המחירון של הרכב (בהנחה שהרכב עם העובד גם בסופי שבוע). במידה ומשאירים את הרכב במקום העבודה בסופי יום ובסופי שבוע אז זו לא הטבה ואין תשלום מס.

-לעובדים (בעיקר הייטק) היכולים לקחת רכב בליסינג או תוספת משכורת של כ 3500 שקלים. במקרה זה בעצם העובד גם כאילו משלם גם את התשלום החודשי לליסינג (תוספת השכר שלא קיבל). בכל מקרה אם לוקחים רכב משלמים מס על ההטבה.

-לעובדים (בעיקר מנהלים) מקבלים את הרכב כהטבה פרופר בלי האפשרות להמיר לתוספת שכר. הם משלמים את המס על ההטבה.

כלומר לסיכום המקרה היחידי שמשלמים 3500 זה רק כשמחליטים לקחת רכב במקום תוספת שכר.

במקרה שלך זה נשמע האפשרות הראשונה שמשמעותה תשלום המס השולי שלך על ההטבה (אם אני לא טועה 2.04% על מחיר המחירון).

לדוגמא רכב רמה 2 עם מחיר מחירון 120000 ועובד עם מס שולי 30% ישלם כ700 שקלים בחודש

• תוכן חדש...