Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פז'ו 206] החלפת כנף ופחחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מודה שזו הפעם הראשונה שאני מתמודד עם נושא כזה, כך שאשמח לשמוע דעות:

משאית פגעה לנו בפז'ו (206 של אמא שלי) וכופפה את הכנף הקדמית. במוסך (ליטל) אמרו שצריך להחליף כנף, ושהם מחליפים לכנף "לא מקורית של היצרן אבל חדשה" (כך אמרו לאמא שלי) - כלומר, תחליפית.

עד כמה טובים הם חלקי פח תחליפיים? קשה לי להאמין ששמאי יסכים לתת כנף מקורית חדשה (האוטו שנת 2000) - אבל האם לא עדיף ללכת על כנף מפירוק?

אשמח לשמוע דעות,

FAZER

פורסם

את החלקים השונים מייצרים גם ככה אצל קבלני משנה.

במצב הנוכחי מה שקורה הוא שאתה יכול לקנות חלק של היצרן, שהוא למעשה חלק OEM עם שם היצרן על המשלוח והאריזה (במקרה הטוב) או פשוט אותו חלק לחלוטין רק שאת הקבלה אתה מקבל מהיצרן המקורי ולא מיצרן הOEM.

בכל מקרה, אין לך מה לחשוש מחלק תחליפי במקרה הזה. ובכל מקרה, חלק חדש לדעתי לעולם יהיה טוב מחלק מפירוק (חלק שפורק על ידי אדם שלא תמיד מקצועי, וכבר נצבע בשכבת צבע אחת, ועכשיו יצבע באחרת, ועוד מליון סיבות אחרות)

ומעבר לזה יש את הגורם ההגיוני:

כמה יצרני חלקי פח למכוניות כבר נראה לך שיש?

:)

רון.

-בשורה התחתונה, ומנסיון עם המיצו. שלנו, חלק תחליפי הינו זהה לחלק מקורי, רק שיש לו שם יצרן שונה-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בעיקרון אם התחליפי הוא מתוצרת חברה טובה (לרוב אותה חברה שמייצרת את החלק המקורי) אין שום בעיה.

בפיג'ו יש בעיה עם כנפיים קדמיות מפירוק, הם משתמשים בדבק איטום בנוסף לברגים שלא ניתן להוריד אותו בלי לקרוע את הכנף.

פורסם
בעיקרון אם התחליפי הוא מתוצרת חברה טובה (לרוב אותה חברה שמייצרת את החלק המקורי) אין שום בעיה.

השאלה היא איך אפשר לדעת את זה... מדובר בליטל, והם רוצים 2000 ש"ח על הסיפור הזה - איך אפשר לדעת אם מדובר בחלק מאיכות טובה?

FAZER

פורסם
סתם שאלה

מה זה משנה המחיר אם הביטוח של המשאית משלם?

לא משנה - התהיה היחידה היא על איכות החלפים.

FAZER

פורסם

נסיך יקר אתה מדבר שטויות לצערי הרב....

כנף תחליפית תהיה לעולם פחות חזקה מכנף מקורית.

היתה כתבה על זה בעיתונות ובטלויזיה והוכיחו את העניין..

בדקו את זה ע"י מהנדסי חוזק חומרים (בטכניון אם אני לא טועה),

לקחו חלקים של קורולה , כולל כנף, מכסה מנוע וכו'...

החלק התחליפי היה חלש משמעותית מהמקורי ...

לא ספג את האנרגיה של התאונה , והיה ניתן לראות שהוא חלש משמעותית.

כמובן שבמבחן זה לקחו את החלקים התחליפיים הטובים ביותר בנמצא...

אל תעיז להתפשר על חלק תחליפי אם הבטיחות חשובה לך.... :!:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לשמחתי הרבה, (ב"ה) לא יצא לי להתעמק בסוגייה כזו, אבל בהחלט הייתי מעדיף חלק מקורי. אני לא יודע להעריך האם שני החלקים (המקורי והתחליפי) אכן חזקים באותה מידה,

עמידים באותה מידה, ובקיצור, האוטו שנת 2000, זה די חדש..

לטעמי,

עדיף להתעקש על חלק חדש ומקורי..

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...