Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשתי ואני רוצים לרכוש ג׳יפון לרגל הרחבת המשפחה (עברה שנה אבל התירוץ נשאר). אנחנו מתלבטים בין RAV4, טיגואן, CRV, ו-Forester. בינתיים נסענו על הטיגואן ועל הראב 4. ההתרשמות שלנו היא שהטיגואן לפחות חצי רמה מעל הראב 4 מבחינת גימור פנימי, איכות חומרים, נוחות ישיבה ונסיעה, ושקט בתא הנוסעים תוך כדי נסיעה. אנחנו די יורדים מה-CRV בעיקר בגלל המחיר והדגם המיושן שנמכר בארץ לעומת חו״ל (או כמו שאמר איש המכירות של הונדה ״דגם 2012 יגיע בסוף 2013").

לפי מה ששמענו צ׳מפיון נחשבת לחברה יקרנית במיוחד כך שהטיפולים יעלו משמעותית יותר מאשר בראב 4. כמו כן טיגואן לא שומר על ערך כמו הראב 4, צריכת הדלק שלו קצת פחות טובה והביטוח השנתי יקר יותר באלף ש״ח לפחות. במיוחד צורמת העובדה שבראב 4 אפשר לקבל אחריות ״טמבון לטמבון״ ל-4 שנים לעומת שנתיים בלבד לטיגואן. מפתיע גם שבארה״ב ובאירופה השניים נמכרים באותו מחיר כמעט ובארץ יש הפרש של 15 אלף ש״ח על הדגמים הבסיסיים (טיגואן חדש נמכר בינתיים בדגם אחד בלבד).

נשמח לקבל ייעוץ, דעה ונסיון אישי:

מה אפשר לקבל ברכישת אוטו חדש? על מה ניתן להתמקח כדי לקבל הצעה אטרקטיבית? האם יש הבדל בין סוכנות ראשית למשנה ובין תל אביב לערים אחרות (אנחנו ליד כפר סבא).

במידה ונחליט ללכת על אוטו משומש, איזה מהרכבים יותר אטרקטיבי, אילו בעיות שכיחות יש לראב 4 משומש ולטיגואן במקביל? יש בכלל טעם לשקול ייבוא אישי?

פורסם

היי,

אני ממליץ לבצע נסיעת מבחן על הפורסטר החדש,.

מוזמן ליצור קשר עם הסוכנות שלנו ברעננה.

הרי כמובן שבנסיעת מבחן ניתן לחוש את היתרונות של הפורסטר החדשה :)

אשמח לענות על עוד שאלות במידה ויש.

אייל מסובארו.

פורסם

הראב 4 הוא הכי מיושן מכל האופציות (לא מזמן עבר את מתיחת הפנים השניה שלו) ובאופן כללי רכב שדיי דוחה אותי.

הפורסטר עם המנוע החדש קיבל מלא מחמאות בעיתונות.

לCRV יש יתרון אחד ברור והוא הגודל והמרחב, הוא גם נוח. בצד החיסרון הוא יקר וקצת חלש.

באופן כללי אני לא ממש מבין את הצורך של אנשים בג'יפונים וזה נראה לי ז'אנר ממש מטומטם.

אם אתה רוצה להוציא באיזור 200 א' ש"ח על רכב משפחתי מרווח עם ישיבה גבוהה לך תבדוק את הפורד S-MAX, תוכל לראות שם גם את האדג' שנותן המון תמורה לכל שקל שהוא עולה, אך גם יקר.

ברכבים בסדר מחירים כאלה מאוד כדאי להתמקח, ואתה יכול לזכות בהנה של אלפי שקלים או באיבזור בשווי אלפי שקלים.

אני לא יודע לומר לך בבירור אם זה משנה אם אתה בסוכנות ראשית, משנית או פרטית. בגל מקרה לחלק מהיבואנים יש מע' נתונים שמונעת כפילויות של הצעות מחיר, כך שאם קיבלת הצעה בסוכנות בת"א לא תוכל לקבל אחת טובה יותר בכפ"ס.

פורסם

באופן כללי אני לא ממש מבין את הצורך של אנשים בג'יפונים וזה נראה לי ז'אנר ממש מטומטם.

אם אתה רוצה להוציא באיזור 200 א' ש"ח על רכב משפחתי מרווח עם ישיבה גבוהה לך תבדוק את הפורד S-MAX, תוכל לראות שם גם את האדג' שנותן המון תמורה לכל שקל שהוא עולה, אך גם יקר.

חשבנו על ג'יפון כי הוא יותר גבוה על הכביש, מרגיש יותר בטיחותי, וקצת גדול ומרווח יותר מסדאן רגיל. ג'יפ יוצא לנו יקר מדי אז רמת הביניים הזאת מתאימה לנו. הפורד S-MAX הוא מיניוואן וגדול מדי בשבילנו בשלב הזה. לגיסתי היה פורד (לא זוכר את הדגם) ואחרי 2-3 שנים היא מכרה אותו ב-60% ממחיר הקניה. איבוד ערך אדיר.

הסיבה העיקרית שחשבנו על הראב 4 היא שמירת הערך שלו בזמן המכירה שלפעמים גבוה יותר ממחיר המחירון. הרכב עצמו באמת לא מלהיב ודי מרעיש. למשל הנה בדיקה שערכתי לגבי ירידת ערך של הרכבים הנ"ל:

• פורסטר B אוט' 2.0 מחיר חדש - 185,900 ₪. מחיר מחירון משומש 2011 - 146,500 ₪
  • טויוטה RAV4 GLI מחיר חדש - 185,500 ₪. מחיר מחירון משומש 2011 - 159,500 ₪
  • פולקסווגן טיגואן מחיר חדש - 200,000 ₪.מחיר מחירון משומש 2011 - 181,500 ₪ (כנראה הכוונה לדגם הקודם שתומחר ב-218,000 ₪ חדש).
  • הונדה CRV מחיר חדש - 194,400 ש"ח ₪. מחיר מחירון משומש 2011 - 166,500 ₪

שיקול חשוב נוסף הוא עלות הטיפולים השוטפים והאחריות. בטויוטה נותנים עד 4 שנים אחריות בעוד שבפולקסווגן נותנים רק שנתיים. מישהו מכיר מבצעים לשנת 2012? או הרחבת אחריות משנתיים לשלוש או ארבע? קיבלנו הצעות מפליגות בנוגע לאיבזור (מערכת מולטימדיה בחצי מחיר ומטה, חיישנים במחיר אטרקטיבי וכו') אבל את מחיר הבסיס אף אחד לא רוצה להוריד.

פורסם

אני מציע לבדוק גם את המתחרים הקוראניים הזולים יותר שדגמי הכניסה שלהם מתומחרים בסביבות ה-160 אלף שקלים.

באיזור ה-175 נמצאים הדגמים המאובזרים שנותנים תמורה עדיפה למחיר או במקרה של יונדאי דגם דיזל שיהיה חסכוני ויציע ביצועים עדיפים.

לגבי שמירת הערך, לקנות במודע רכב שהוא נחות רק בגלל שתאורטית בעוד כמה שנים הוא יהיה שווה יותר?

פורסם

ראשית, מבין כל הכלים שהוזכרו כאן, לטיגוואן יש יכולת שטח אמיתית ואפילו מפתיעה. לא יודע אם זה מעסיק אותך או לא, אבל שתדע. כל השאר הם באמת ג'יפונים עירונים עם יותר פוזה וטרנדיות מאשר באמת יכולת שטח. לנושא ההגבה מהכביש יש כמובן יתרונות, כמו גם חסרונות של מרכז כובד, זוויות גילגול וכו', אבל אתם משפחה צעירה ואתה נהג אחראי אז אין לנו בעיה עם זה, נכון?!

לגבי הבחור שכתב על היונדאי אז קצת בילבלת כי הדגם הזול מתייחס לבנזין ואילו הדיזל הוא רכב מצוין מהיר וחזק אבל עולה הרבה יותר מ-175 אלף, בעיקר כאשר מתחילים להוסיף לו דברים טרוויאלים ברמות מחירים כאלה שכל אחד שם. אין טעם הרי לקנות רכב ב-180 ושלא יהיה לו מולטימדיה, או מצלמת רוורס, נכון?! אנחנו שמנו בשלנו, יחד עם עוד כמה תוספות בסיסיות והמחיר הסופי יצא יותר קרוב למחיר של הטיגוואן מאשר למה שאתה ציינת ולפי דעתי, בטיגוואן חלק מזה לפחות מגיע כסטנדרט, אבל לא סגור על זה. תבדוק.

מה שכן אני יודע זה שברגע שתשב עם איש מכירות בכל חברה כמעט, תוכל לנהל משא ומתן על תוספות ושווה לך לנסות להתמקח. את המחיר בדרך כלל לא משנים אבל אפשר להוציא "הטבות" שיכולות לחסוך לפעמים כמה אלפי שקלים. שווה לנסות. בהצלחה

פורסם

צודק, הדיזל עולה לא מעט. ב-183 אפשר את הסופרים 4X4.

אבל בנוגע לאיבזור, הראב4, הטיגואן וה-CRV מציעים איבזור שדיי דומה לדגם הבסיסי של היונדאי במחירים הרבה יותר גבוהים וגם אם הם מציעים נוחות עדיפה או יכולת שטח טובה יותר הפערים הם דיי קטנים ולא שווים סכומים כל כך גדולים.

פורסם
לנושא ההגבה מהכביש יש כמובן יתרונות, כמו גם חסרונות של מרכז כובד, זוויות גילגול וכו', אבל אתם משפחה צעירה ואתה נהג אחראי אז אין לנו בעיה עם זה, נכון?!

נכון מאוד :)

מה שכן אני יודע זה שברגע שתשב עם איש מכירות בכל חברה כמעט, תוכל לנהל משא ומתן על תוספות ושווה לך לנסות להתמקח. את המחיר בדרך כלל לא משנים אבל אפשר להוציא "הטבות" שיכולות לחסוך לפעמים כמה אלפי שקלים. שווה לנסות. בהצלחה

אני בודק אפשרות להוזלה של הטיגואן דרך קרוב משפחה מקושר. הוא קנה שירוקו והורידו לו ממחיר הבסיס בגלל היכרות עם דרגים גבוהים. הכל פרוטקציה במדינה הזאת...

• תוכן חדש...