Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנתי הכל חוץ משתי השורות האלו.

איך מוצר שעושה את מה שהוא אמור לעשות מעולה, אבל הוא בעצם בינוני?

הPRE הנמוך (מדי) הורג את היעילות של המוצר, לפחות ככה אני מבין.

אדי תתחדש,

שאלה קטנה שמטרידה אותי, נסעת בערך שבוע-שבועיים עם המידים ורשמת שזה נשמע לך מדהים, איך פתאום לאחר ההתקנה חסרים לך הטוויטרים??

2) אל תצפה להפיל לסתות ואין צורך לרצות אחרים, גם מהמערכת של ליאון שמעתי ביקורות לשני הכיוונים, העיקר שאתה נהנה.

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא שאני מנסה לרצות או להדהים, זה יותר שציפיתי שזה ידהים אותי וזה לא.

כרגע אני נלחם לאזן את המערכת, אחרי שכוונתי היום אני כבר יכול לאמר שטוויטרים זה לא מה שחסר לי, להפך, מה שמתברר כרגע כחסר זה דווקא מידבאסים.

מידבאסים חמש רבע שמותקנים ישירות על הדיפונים מתבררים לא כלהיט גדול.

שמעתי כמה טרקים ואז הבנתי כמה נפח חסר להם, אני הולך לעבוד על זה אבל אני חושב שמבלי לחזק אותם ולעבות את הדיפונים זה לא ילך, זו מגבלה של ההתקנה והתקציב אבל אני לא אשנה את זה, אני אנסה להוסיף עוד קצת באקולייזר אבל זה מה יש.

סה״כ זו מערכת מאוד מאוד מעניינת מהרבה סיבות.

התכנון המקורי היה מידבאסים שבע או שמונה אבל מיטראן חשב אחרת :)

אפרופו את מי שבאמת רציתי לרצות, האשה, מבסוטה!

פתחתי את הגיין עוד קצת, כרגע התוצאה מספקת בסופו של דבר אבל אני בהחלט רוצה לנסות להוסיף קצת צבע למידבאסים.

כשאמרתי שהמידבאסים הדהימו אותי התכוונתי לזה שהם ניגנו תחום תדר הרבה יותר רחב ממה שחשבתי והיה לי ממה להיות למרות שהם פעלו לבד - מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

לא נפלתי מהמערכת הזו אבל הבנתי שבהחלט אפשר בלי טוויטרים אם יש מידריינג׳ שמגיע לקצה הספקטרום היטב, אבל לאמר לכם שבמערכות הבאות שלי לא יהיו טוויטרים, אני חושב שיהיו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

:-D

צריך להחליף שם תכנון דלת ולא רק מידבאס!

לגבי החוסר הזה במידבאס - דוגמא - brothers in arms למשל נפתח ברעמים ובprivate investigations יש לא מעט תופים מאוד מאוד דומיננטיים

באוונסיס הם ממש מהדהדים ומרעידים את הרכב -> וופרים 7 אינטש.

ברנו הרעמים נשמעים רחוקים מאוד והתופים בפרייבט-אינבסטיגיישנס חלשים ואנמיים.

צריך לעבוד על זה אבל ברור לי שאלמנט חמש ורבע מאותו יצרן וסדרות נושקות לעולם לא יצליח להתחרות באלמנט 7 אינטש כמו גם שהשבע אינטש מותקן היטב על טבעת עץ ומהודק לדלת מבודדת היטב כולל הדיפון.

הכל נלקח בחשבון והציפיות בהתאם.

-------------------------------

לגבי הMDSP

כמו שאמרתי - יכולות הכוונון שלו הן גמישות בצורה בלתי נתפסת מצד אחד

מצד שני יציאות המגברים שלו כנראה חלשות בהרבה מפרוססורים ייעודיים לתחום הרכב וגם הממשק שלו לוקה בחסר בגלל שאין לו PRESERים שאפשר לעבור ממצב למצב ואם מתחברים ממחשב חדש למשל לפרוססור - אם תסנכרנו את ההגדרות אתם בעצם תמחקו את מה שהיה מוגדר על הפרוססור, אלא אם כן, זכרתם קודם כל לטעון את קובץ ההגדרות ששמרתם מהמחשב הקודם לתוכנה במחשב החדש - ורק אז לסנכרן. :-D

זה מוצר טוב אבל הוא לא בשל מספיק לשוק הרכב, בטח שלא לשוק ההיי-אנד.

זה יותר מוצר שמתאים לשוק אנשי הDIY - לאנשים עם נסיון רב שיודעים בדיוק מה הם רוצים להשיג ומה הם מחפשים ובמקביל הם מחפשים להשיג תוצאה טובה הרבה יותר ממה שם מחפשים מערכת תחרותית.

זה מוצר זול, אני כן אמליץ עליו כפתרון יוצא מן הכלל למי שמחפש את מלוא היכולת במינימום מחיר אבל צריך לקחת בחשבון את המגבלות שלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איך אומרים? פעם שלישית גלידה? -> מתברר שכן.

ניסיתי היום "להחיות" קצת את המידבאסים ולברר מה קורה שם שחסר לי בתחום המידבאס.

כיביתי את הסאב ו -> :shock:

גיליתי שרוב הבאס שאני שומע עד עכשיו בכלל מגיע משני הקלארוסים הקטנים האלה, קצת בשוק חייב לאמר כי הייתי בטוח שמה שאני שומע זה בעיקר הסאב וופר אבל לא.

הורדתי את נקודת החיתוך מ90 הרץ בסלופ 6 ל80 הרץ בסלופ 6 -> הם דווקא אהבו את זה.

ואז החלטתי להבין סוף סוף איך עובד האקולייזר הזה - מתברר, שהוא סופר רגיש לכוון הGAIN בערוצים שלו, חשבתי לעצמי שאם הם מתייחסים לעוצמה במושג GAIN כנראה שהיחידות שאני מכניס הן לא בדציבלים אלא בוולטאז' כזה או אחר :-D

התחלתי לעבוד עם מספרים קטנים יותר והורדתי קצת ב16K כי זה כבר היה מוגזם מרוב צליל גבוה.

העליתי לאקולייזרים של יציאות ימין ושמאל ב70 הרץ ב90 הרץ וב120 הרץ ממש בטיפונת

בהתחלה הגזמתי ואז גם טרקים עם גיטרות באס בהחלט נשמעו אובר קיל. אבל אז הורדתי כל פעם קצת ולסאב נתתי יותר.

אני יכול לאמר שהמערכת פשוט התעוררה לחיים!

אם חשבתי שהקלארוסים לא באים לידי ביטוי - אוי איזו טעות.

ניסיתי לחפש בMDSP מה מתח היציאות שלו אבל ככל הנראה, נמוך מידי. הDLS הוא מגבר חיה והוא היה אמור להרים את המערכת יותר בגיין שהוא פתוח בו - לפחות לדעתי, אבל לא כך הדברים.

אם זאת הווליום כבר מספק ובפועל יש לי עוד מרחב גיין יפה בDLS למשחק, הסאב מונחת בכ10 דציבל אז לסאב יש לי די והותר מרווח.

אפרופו - הSA8 יתחלף בSA10 והוא הולך נכון לעכשיו לאוונסיס - מתישהו בשבוע או בשבועיים הבאים.

הסיז - אפרופו (הסאב וופר שיש לי כרגע בחתימה) נמכר ביום שישי - אפשר לאמר, נחטף! וזה אחרי שבכלל הורדתי אותו משרשיר המכירה (לפחות הפסקתי לעדכן אחרי שבועיים כשראיתי שאין היענות) - בא בחור נחמד, בלי להתווכח על המחיר, רציני ביותר - ישבנו, נתתי השמעה ואחרי זה גם עשינו כוון מערכת ברכב שלו, חוויית קניה ומכירה כמו שצריך!

אני אומר שאני מרוצה מאוד מהתוצאה הזו ואני מחכה שהרמקולים יפתחו.

תגיעו למפגש הקרוב כי המערכת הזו בהחלט מעניינת וכדאי לשמוע אותה - יש עוד עבודה על הכוונים אבל סה"כ זו תצורה שעוד לא ראינו כאן כמשהו קבוע ולא כ"אופס כיביתי את הטוויטרים ולא אמרתי לכם" - במקרה הזה הL3 מכוונים מראש לפצות על אובדן טוויטרים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, כמה זמן הרמקולים הורצו?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

המידבאסים מותקנים כבר איזה 3 שבועות ברכב אבל נראה לי שאם הם פעלו מעל שעה זה נס

:-D

הL3 אולי יש להם איזו שעה שעה וחצי של הרצה -> תוסיף את זה לקלארוסים.

יש עוד זמן עד שהם יפתחו אבל הרשמים שאני נותן עד עכשיו מבוססים על כוונים ראשוניים בלבד - אני כל הזמן מציין שאני צריך לתת להם להפתח.

אם זאת - גם בשלב הראשוני של המערכת - ניתן להגיע איתה לאיזון, הוא מופר אחרי תקופה מסויימת ואז הכל מתבהר ונהיה טוב יותר אבל סה"כ הצלחתי סוף סוף להביא אותה לאיזון הראשוני הזה.

ושמע - לא רע בכלל!

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי זה עניין של תפוחים VS תפוזים

ורמז קטן : זה לא הולך לקרות

C5 לא יגיע לאותה תוצאה שאתה מקבל מה-L6SE ברכב השני שלך.

ובזה ניגמר הסיפור.

{או שתתקשר ליוסי ותגיד לו להכין מכשירי חיתוך :-D }.

פורסם

לא אמרתי את זה.

איפה אתה רואה שאמרתי כזה דבר? - בבקשה, אם אתה מסיק מסקנות ממשהו שלא רשמתי, תשמור את זה לעצמך.

הC5 הרגישו לי לפני הכוון האחרון שהם בכלל לא באים לידי ביטוי -> טעיתי, הם פשוט לא היו מוגברים מספיק.

אני שייכתי את המעט באס ששמעתי לסאב וופר -> ואחרי שכיביתי אותו גיליתי שזה לא נכון ודווקא רוב הבאס הגיע מהקלארוסים, הסאב נותן את ההשלמה הרגילה שלו ולא קשור בכלל לתחום תדר שחשבתי שהרגשתי בו מחסור.

אחרי כוונים הקלארוסים נשמעים ממש טוב -> זה עדיין לא מגיע לאותן העוצמות שהL6 מגיעים וזה גם נובע לא רק מקוטר אלא מכך שהL6 אצלי יושבים על ערוץ הגברה עוד יותר חזק מהDLS וגם על ערוץ הגברה פרטי משלהם.

אין מה להשוות בין תפוחים לתפוזים אבל התוצאה שהיתה לי לפני הכוון האחרון היתה מאכזבת ולא הבנתי למה -> הקלארוסים אמורים לתת ב90 הרץ תוצאה נהדרת והם לא עשו זאת, עכשיו הם כן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אז הסיטרואנים עושים את העבודה?

קושייה: יש סיבה שהלמד'ים על הקורות באוף אקסיס משמעותי?

מתחדשת*

פורסם

התמונה יתכן וקצת מטעה -

הL3ים מכוונים באותה זווית בדיוק כמו הקלארוסים - בצורה קנאית אפשר לאמר ששמרתי על הזווית.

הם מכוונים למרכז הדשבורד.

והם עושים את העבודה יפה מאוד - אין להם את הנפח שיש ל7 אינטשים אבל הסאב וופר מחפה על זה בכך שהוא עולה יותר גבוה ואתה מקבל אפקט מאוד מאוד דומה.

בסופו של דבר הישיבה שלהם על הדיפונים היא בסדר - הפלסטיק של הדיפון הזה מאוד עבה - לא היה מזיק לעבות אותו בשתי שכבות בידוד אבל לא כרגע, אני אחכה שממש ישעמם לי :-D

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוף,

היום היה מפגש - אמנם מצומצם יחסית אבל היו שם כמה וכמה חברי פורום שישבו ברכב ונתנו את דעתם.

קודם כל אני אתן לכם סיכום ותוצאות שלי.

------------------------------

אכן - מישיבה באוונסיס שלי או מישיבה ברכבים אחרים כאשר אחד מהם הוא הרכב של אליקו שם מותקנים ב-ד-י-ו-ק אותם המידים אני בהחלט יכול לאמר שהמערכת ברנו לא משהו, בטח שלא משהו שמתקרב להגדרה "מערכת SQ ברמת האודיופיל"

יחד עם זאת היא מקיימת את המטרה שלה היטב וזה בעצם להיות מערכת שמספקת תוצאה נאה, ללא טוויטרים.

סה"כ המידים האלה מוכיחים שאין צורך ממשי בטוויטרים בכדי להנות ממערכת סאונד במלואה - יחד עם זאת, כאשר מחפשים את הניואנסינים הקטנים בסאונד, הסאונד שלה עמום וקצת חסר אוויר מצד אחד ומצד שני גם מידבאסים של חמש ורבע אינטש לא מספקים נופח מספיק דומיננטי בשביל מערכת שהיא ברמה תחרותית.

הפרה-אווט של הMDSP חלש מידי בשביל מערכת תחרותית ודורש תוספת של ליין דרייבר בכדי לנצל נכון את הRA20 של DLS.

אבל בסופו של דבר - התוצאה שקיבלתי מהמערכת הזו מספקת, מספקת מאוד -

יש באס מורגש.

יש מידבאס מורגש.

מיד יש מעל ומעבר וצריך לטפל בזה כאן קצת.

יש תחום גבוה מורגש היטב - לדעתי, צריך לתת כאן עוד תוספת קטנה.

הצליל נקי מאוד ומפורט היטב והפרוססור עושה את העבודה שלו מבחינת פוקוס ואיזון RTA

--------- מה קרה בזמן המפגש?

שלושה חברי פורום טענו שאין הכרח בטוויטרים.

חבר פורום אחד חיפש טוויטרים ולא הבין לא הוא לא מוצא אותם.

חבר פורום אחד טען שחסרים טוויטרים ולמען האמת - אני חושב כך גם, אבל במערכת שהמטרה שלה להיות תחרותית, לא בזאת.

סה"כ התגובות היו טובות והחשוב מכל הדברים הללו הוא שהמערכת מקיימת את ייעודה.

---------- לגבי הקרוס הפסיבי

אחרי שפתחנו גיין ברמה שבאמת מספקת את הסחורה - לצערי, הקבלים של BENNIC התחילו לפרוק וזה מראה שקבל שעומד ב100 וולט זה פשוט לא מספיק - לא סתם הם זולים.

נקודת החיתוך אמורה להיות 800 הרץ אבל הL3 פשוט בועטים בקורות וזה גם מראה שהבניקים האלה כנראה מאוד לא מדוייקים.

ליין דרייבר אני לא מתכוון להוסיף - לפחות לא כרגע, אבל הקבלים יוחלפו מבניק לקרלי ממיילר שנועדו לעמוד ב250 וולט - זה צריך לפחות לאפשר לי לפתוח את הגיין כמו שצריך ולא, לא צריך לפתוח עוד הרבה.

זהו, היה נחמד ועוד תצורת מערכת הוצגה לה במפגש.

שמעתי קצת עיוות בטרק של נורה גו'נס - אבל אחרי שעשיתי בדיקה, זה רק בשיר הזה וזה מתוך אלבום שלא הורדתי בMP3 מדיסק מקורי - זה רק בתיקיה הזו ולא נובע מהמערכת כמו שזה נראה, כל שאר הטרקים ששמעתי נקיים לגמרי.

אני אעלה חוות דעת נוספת אחרי שאני אחליף את הקבלים - לדעתי יהיה פה הבדל שמיע מורגש.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, קצת בלי קשר לפרוייקט הספציפי הזה. אני עדיין מנסה לעכל ולהבין מה אני חושב על זה...

לגבי קבלים, תנסה להשתמש בקבלי נייר. אלו שמשתמים בהם להתנעת מנועי חשמל. למשל כאן

הם קצת גדולים מבחינת הגודל הפיזי, אבל הם עומדים ב-500VA בלי בעיה לאורך הזמן. גם קראתי לא מעט על האפשרות זאת

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

הי בובי (אם זה השם - אני לא זוכר)

לגבי הקבלים - אני צריך קבל בי-פולארי בערך של 50 מיקרו פאראד בשביל נקודת החיתוך הנכונה.

הקבלים של קלאריטי סה"כ יעלו לי משהו כמו 15 דולר לקבל - במונחים של אודיו לרכב, זה עדיין זול.

עריכה - אופס - 30 דולר לקבל - עדיין מהנסיון שלי איתם, שווים כל גרוש:

http://www.madisoundspeakerstore.com/px-cap-250vdc/claritycap-50-mfd-px-range-polypropylene-caps/

לגבי הפרוייקט - אין יותר מידי מה לחשוב

היו לי כאן שתי בעיות -

בגלל שרציתי לחסוך ברכיבים, לא רציתי טוויטרים אז השקעתי ברמקולים מסדרת היי-אנד של מותג מוכר והם באמת עושים עבודה טובה מאוד.

רציתי מערכת שתהיה נקייה ומפורטת ולכן השקעתי גם במגבר טוב לסט הקדמי

הבעיה השניה היתה - במקור הכוונה שלי היתה להתקין L8 בדלתות ולהביא סאב קטן או בכלל לא להביא סאב ואז לעבוד אקטיבי.

אבל הצרפתים חשבו אחרת בשבילי ונאלצתי להתקין מיד-באס 5 ורבע אינטש על הדיפון עצמו - למזלי זה מידבאס רוצח ובאמת הם מספקים כמות נאה ביותר של באס - יעידו חברי הפורום שישבו ברכב.

האאורה נותן כאן סה"כ השלמה וחסר מאוד פאנצ' ברכב - אולי באמת להביא איזה SA8 יכול להיות רעיון טוב - אבל אין צורך, לא כרגע זה בטוח.

אז מצד אחד אין טוויטרים אבל זה מילא, ניחא כי באמת עם עוד קצת עבודת איקולציה וגיין יותר פתוח (מה שאי אפשר בלי להחליף קודם קבלים מתברר) יפתר כמעט לחלוטין אולי אפילו באמת יפתר לחלוטין.

ומצד שני אין לי ממש וופרים אלא באמת מידבאסים וגם אין לי יכולת לתת להם תנאים אופטימליים בגלל איך שהם מותקנים.

אפרופו - בבדיקת RTA היום במפגש - המערכת מייושרת יפה. אני מתכוון גם להזמין אוסילוסקופ.

זה מה יש ולמזלי - לרכב שני, זה יותר ממספיק, זה אפילו טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

הייתה הולך לפורוקיה, מביא לך שתי דיפונים משומשים ועושה בניה כרצונך.

זה מה שאני עולך לעשות, הבעיה שלי בהונדות האלה יש הרבה גוונים של צבע לדיפונים.

אין מה לעשות, ומה שלא נעשה וופר לא מנגן טוב בדלת רק בתיבה.

הדלת שיחידה שאני שמעתי שמנגנת הכי קרוב "לכמו שצריך מיד באס לנגן" זה בדלת של הגולף 2001 עם שתי שכבות איטום על כל דופן, שם הדלת אטומה וחזקה כמו טנק.

• תוכן חדש...