Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמארטפון ללא GPS, יש דבר כזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערב טוב חברים.

התבקשתי על ידי חבר לסייע במציאת סמארטפון ללא GPS.

יש דבר כזה כיום בכלל?

האם יש דרך להשבית אותו פיזית?

סמארטפון פשוט בעל מסך בגודל סביר ואפשרות לגלישה נורמאלית זה כל מה שנדרש, דרישות די בסיסיות, האם יש סמארטפון שעונה לדרישות האלה?

אני מודה לכם מאוד, עזרתם לי הרבה בהחלטות בנושאים שונים ולכן אודה לכם אם תוכלו לעזור גם הפעם.

בכדי לשמור על הפרטיות של בעל הטלפון עליו לדאוג לכבות את שירותי המיקום וכמובן לא לא לפרוץ את המכשיר בכדי למנוע פעולות זדוניות.

איזה כייף לי :)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה טועה לחלוטיין.

שירותי מיקום של האייפון מבוססים על A-GPS כלומר המיקום המדוייק שלך נקבע על סמך מידע של מיקום אנטנות סלולר+בסיס נתונים שנשמר על שרתי אפל של רשתות אלחוטיות+GPS.

ללא בסיס הנתונים של רשתות אלחוטיות וללא מיקום אנטנות סלולר תהליך חישוב המיקום היה עשוי לקחת גם 10 דקות.

יש לי אייפון אמריקאי פרוץ עם 06.15 ושרותי המיקום עובדים בלי שום בעיה אפילו שה GPS לא עובד

אייל

פורסם

איך אתה יודע שרק ה-GPS לא עובד אצלך במכשיר או במילים אחרות המכשיר לא קולט אותות מלווינים ? ספר לי בבקשה.

או שאתה משתמש בתוכנת ניווט שקיימת בה פונקציה לקביעת מיקום ללא אותות מלווינים.

זה לא סותר את שכתבתי. ללא GPS דיוק קביעת המיקום הינו פחות מדוייק ובמקומות שאין אנטנות סלולר או רשתות אלחוטיות אתה תצטרך לקבוע את המיקום שלך בעזרת הכוכבים.

שוב פעם...ככול שעומדות לרשות המכשיר יותר רשתות אלחוטיות ואנטנות סלולר והמכשיר 'רואה' יותר לווינים רמת הדיוק יותר גבוהה וגם זמן קביעת המיקום יותר מהיר.

פורסם

מיקום מכשיר סלולרי עובד בלי קשר לשירותי מיקום

אצלי ברכב יש דיבורית עם סים דור 2, אני מבצע הדפסת כרטיס עובד טלפונית והמיקום המדוייק והשעה מגיעים לחברה

כמו כן גם עם מכשירים הכי פשוטים שאין להם שום אפשרות מתקדמת זה משדר לחברה מיקום מדוייק שלי אם הם רוצים לבדוק

וכנמו שאמרו, gps לוויני אינו משדר מיקום, הוא רק מקלט

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

האמת שאינני יודע על מה הדיון מכיוון שכול אחד זורק איזה 'פצצה' לכן אם מישהו יש לו שאלה קונקרטית אשמח לענות.

גם בתקופת הטלפונים שנקראו 'מנגו' ספק השירות או כוחות הביטחון יכלו לקבוע את מיקום הטלפון בעזרת ציוד מתאים.

במידה ותבטל את שירותי המיקום באייפון באופן גלובלי או עבור אפליקציה מסויימת ותנסה להפעיל לדוגמא את אפליקציית המפות של האייפון מבלי לאשר את הבקשה להפעלת שירותי מיקום האייפון לא יציג את המיקום הנוכחי שלך.

פורסם

מרק, אתה מדבר על אפליקציות ועל משהו שנוגע ספציפית לאייפון

ולמשתמש הממוצע. זה לא קשור לשאלה המקורית.

בנוגע לדיוק - תנוח דעתך (או שלא...), מי שיש לו את הכלים (רמז: המדינה)

יכול לדעת בדיוק איפה אתה נמצא. זה הכול.

אפילו לא צריך ציוד מיוחד, זאת בסך הכול תוכנה.

אייפון וחבריו מוצאים את המיקום ללא GPS באמצעות גרסה פשוטה של אותו אלגוריתם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפחות לגבי אייפון אני יכול לעשות קצת סדר:

באייפון "שירותי המיקום" פועלים ע"י קונצרט של שלושה אלמנטים:

1. רשתות אלחוטיות - אם ה-WIFI דלוק (וממש לא חייב להיות מחובר לרשת כלשהי או לדעת את הסיסמה שלה - מספיק שהמכשיר רואה את ה SSID Broadcast) אז כשתיקלט רשת אלחוטית ה-SSID שלה (ה-MAC של הראוטר) יועבר לשרתי גוגל והם יחזירו מהמאגר שלהם את המיקום בו הם חושבים שראוטר זה נמצא. והמאגר שלהם לא רע בכלל.

2. איכון סלולרי - לפי ה-ID של התא הסלולרי אליו המכשיר מקושר מתבצע תהליך דומה לסעיף הקודם, אבל רמת הדיוק הרבה פחות טובה (~מאות מטרים)

3. GPS אמיתי ע"י קליטת אותות לוויני ה-GPS וביצוע חישוב (באופן זהה למכשיר ניווט עצמאי)

כמובן ש(3) לא רלוונטי בתוך מבנים.

אגב - (1) עובד גם באייפוד שאין לו בכלל GPS או רכיב סלולרי. אני הייתי מאוד מופתע כשחבר שלף אייפוד אצלי בסלון, התחבר לרשת אלחוטית, הפעיל את אפליקציית המפות והנקודה הכחולה הופיעה ברחוב מול הבית שלי.

אם המטרה של פותח השרשור היא רק לנטרל באופן מוחלט את האפשרות להשתמש ב(3),

אז יכול להיות שאייפון עם קושחת 06.15 זה בדיוק מה שהוא צריך.

רק שיקח בחשבון שכאשר הוא בטווח של רשת אלחוטית (אפילו אם היא מוגנת בסיסמה שהוא לא יודע) המכשיר יכול לקבל מיקום מדוייק ברמה מפתיעה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בגלל שאני מניח שמדובר על בוס מציק יותר מאשר על מדינה רוגזת (אלא אם באמת מדובר על פראנויה או פלילים), יכולת האיתור לפי gps הרבה יותר פשוטה ונגישה לציבור מאשר איכון בעזרת רשת סלולרית, וסביר להניח שגם מאשר איתור לפי wifi, אולי אפשר להסיר את רכיב הgps (אותו ניתן גם להפעיל מרחוק ללא ידיעתך, ע"ע tasker למיניו) ולסיים את הסאגה בזה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

GPS אמיתי ע"י קליטת אותות לוויני ה-GPS וביצוע חישוב (באופן זהה למכשיר ניווט עצמאי)

כמובן ש(3) לא רלוונטי בתוך מבנים.

בנתיים.

חברה ישראלית בשם גלילאו שוקדת על בניית סימולטורים שידמו את אותות הלוויינים בתוך המבנה, הדבר יאפשר (היכן שיתקינו את הסימולטורים) ניווט בתוך מבנה או מנהרה.

למה זה טוב? בקניונים תוכל להגיע אל החנות שחפצת בה דרך אפליקציה שתוביל אותך אליה, בשדות תעופה ניתן יהיה לנווט בטרמינל בלי להתברבר, במנהרות תוכל להמשיך ולנהוג כשה- GPS שלך "מחובר".

המוצר בשלבי פיתוח אחרונים ולקראת שיווק.

פורסם

בשורה התחתונה , אם יש לזה סים ניתן לדעתך מיקומך בכל עת בלי קשר לאיזה מכשיר יש לך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
2. איכון סלולרי - לפי ה-ID של התא הסלולרי אליו המכשיר מקושר מתבצע תהליך דומה לסעיף הקודם, אבל רמת הדיוק הרבה פחות טובה (~מאות מטרים)

כל מה שכתבת נכון, אבל רמת הדיוק היא הרבה יותר טובה מכמה מאות מטרים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
איך אתה יודע שרק ה-GPS לא עובד אצלך במכשיר או במילים אחרות המכשיר לא קולט אותות מלווינים ? ספר לי בבקשה.

או שאתה משתמש בתוכנת ניווט שקיימת בה פונקציה לקביעת מיקום ללא אותות מלווינים.

.

הפורצים של האייפון (Sherif Hashim וחבריו) חשבו (בערבית מיצרית) מה לעשות בשביל שהאייפון לא יהיה נעול על רשת מסויימת אז הפתרון שלהם הוא להתקין את ה FIRMWARE של האייפוד.

לאייפוד אין נעילה על רשת מסויימת אז ככה גם לאייפון אין נעילה על רשת מסויימת.

הבעיה שלאייפוד יש GPS אחר אז אייפון עם FIRMWARE של אייפוד לא מזהה את הGPS שלו.

אתה יכול לקרוא על זה פה:

: הבהרה | פוסט המתעדכן בנוגע לבעיית gps עם מודם 06.15

אייל

• תוכן חדש...