Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

מאז שהוצאתי רישיון נהיגה לפני כארבע שנים בערך, נהגתי רק על רכב עם גיר אוטומטי(ברשותי פיגו 206 אוטומטית).

אני שוקל למכור את הרכב ולקנות רכב חדש, ואני מתלבט בין היתר, בעיקר משיקולים כספיים,קניית רכב עם גיר ידני.

מה שמונע מממני לקבל החלטה על רכישת רכב ידני, זה "החשש" מחוסר הסתגלות לגיר שכזה,

לאחר שכאמור לא נהגתי על רכב שכזה מאז הוצאת הרישיון.

מה דתעכם?

האם החשש שלי מוצדק?

מה לעשות??

תודה רבה.

פורסם

אתה יכול לשכור רכב ידני למספר ימים או לחילופין לבקש מחבר שברשותו רכב ידני להחליף למס' ימים וכך תוכל לראות אם אתה בנוי לשינוי ,

דעתי האישית שאין סיבה שתסתבך יותר מידי , זה לא כזה עניין ואם אתה אוהב רכבים ונהיגה יכול להיות שתהנה מהשינוי .

פורסם

כל עוד יש לך שני רגליים ושני ידיים, החשש הוא בלתי מוצדק בעליל.

אני עם גיר ידני כבר 3 שנים, וכן, גם בפקקים, וזה ממש ממש לא מפריע לי ואני לא מבין על מה התלונות שזה כזה סיוט.

ואולי בעצם הקלאץ אצלי כל כך קל שזאת באמת הסיבה שזה לא מפריע לי.

לגבי ההסתגלות זה ממש לא בעיה, קח את האוטו לאיזה מגרש חנייה איזה פעמיים, ואז כבר אתה תתרגל לדוושה השלישית.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
אתה יכול לשכור רכב ידני למספר ימים או לחילופין לבקש מחבר שברשותו רכב ידני להחליף למס' ימים וכך תוכל לראות אם אתה בנוי לשינוי ,

דעתי האישית שאין סיבה שתסתבך יותר מידי , זה לא כזה עניין ואם אתה אוהב רכבים ונהיגה יכול להיות שתהנה מהשינוי .

הצעה מצויינת.

אני ממליץ אותו דבר, ככה לאחר שבוע, תדע אם אתה בנוי לגיל רגיל או לא.

פורסם

יש לך עוד אופציה, יש מורי נהיגה שעושים שיעורי ריענון נהיגה, אתה יכול לנסות את זה אם יש לך חשש שתעשה נזק כלשהו לאוטו.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

הצעה אולי חריפה, אך הכי רצינית שתקבל פה - להפסיק להתרגש כאילו שלנהוג בגיר ידני זה לתפעל חללית. זו לא תורה מסיני וכל מה שזה ידרוש הוא טיפה הסתגלות ומוטוריקה בסיסית. הכל בראש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא רואה בעיה. תפעול של רכב עם ממסרה ידנית (מסונכרנת) הוא דבר די פשוט, לאחר הסתגלות קצרה, והוא מעשיר את חווית הנהיגה ומשפר אותה, כמו גם חוסך בסעיפי הוצאות על דלק וטיפולים. כל עוד אתה לא נוהג יותר משעה ביום בפקקים - לך על הידני.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מאד אינדיבידואלי. אין תשובה חד משמעית בכלל.

אם תשאל אותי, אין שום בעיה. אם תשאל את אשתי, אוי ואבוי גיר ידני מה זה הדבר הפרהיסטורי הזה??:roll:

הצעה מצוינת שכבר קיבלת פה, תשכור רכב ידני ותראה אם אתה מסתדר.

אגב לא צריך שבוע, מספיק יום-יומיים. אתה יכול לשכור פנדה ידנית בקל אוטו ב99 ליום. לך על זה תספר איך היה.

פורסם

אני אחרי שנה על אוטומט נהגתי על ידני ועוד על אוטו ישן וחוץ מפעמיים שלוש שנכבה לי המנוע הנסיעה הייתה דיי חלקה. ככה שאל תפחד פשוט תנסה :roll:

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

החשש מוצדק בבסיסו!

נהיגה בגיר ידני דורשת הסתגלות לתפעול המצמד וההילוכים. דבר שבדרך כלל נעשה בהמשך לתהליך הלמידה ונמשך תקופה מסויימת.

אני חושב שמי שהתנסה בנהיגה בגיר ידני במשך שנים, יהיה לו קל לחזור ולתפעל גיר ידני.

אתה בעקרון לומד מחדש.

אבל!!!

אם למדת על ידני, ותקח החלטה לעבור, אין סיבה שלא תצליח כעבור זמן מה להסתגל.

הכל עניין של החלטה!

פורסם

החשש מוצדק בבסיסו!

נהיגה בגיר ידני דורשת הסתגלות לתפעול המצמד וההילוכים. דבר שבדרך כלל נעשה בהמשך לתהליך הלמידה ונמשך תקופה מסויימת.

הסתגלות לתפעול המצמד וההילוכים הם לא תורה מסיני ולא הטסת F15. אם אתה לא מאותגר מוטורית, זה לא אמור לקחת יותר מכמה נסיעות בודדות, בד"כ עניין של יום-יומיים. אם לא - שווה לשקול מחדש את עניין הנהיגה בכלל...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אגרת רשיון רכב היא דוגמה לתורה מסיני. אני לא יודע למה עם השנים הביטוי שינה את המשמעות ל"משהו מסובך שקשה ללמוד".

בכל אופן, נהיגה בידני היא לא רק ליחידי סגולה, אני מסכים שהדבר אפשרי ותלוי בהחלטה. אך דורש תקופת הסתגלות מסוימת.

נהיגה בידני באה באופן טבעי בגיל צעיר, וכמו כל דבר אחר, באופן הרבה פחות טבעי בגיל מבוגר יותר או למי שכבר התרגל לאוטומט לפני שלמד היטב את התפעול הידני. (אני מניח שהבחור השואל הוא בן 20+ ונמצא פחות במצב למידתי מאשר בן 16).

נכון, יש כאלה שתפעול הגיר יבוא להם בקלות, אבל אני לא מסכים עם הגישה של "אם זה לא בא בקלות שקול את עניין הנהיגה" הבחור כבר נוהג ארבע שנים!

פורסם
הצעה אולי חריפה, אך הכי רצינית שתקבל פה - להפסיק להתרגש כאילו שלנהוג בגיר ידני זה לתפעל חללית. זו לא תורה מסיני וכל מה שזה ידרוש הוא טיפה הסתגלות ומוטוריקה בסיסית. הכל בראש.

:mm_yeah:

אני מציין זאת לאחר שקראתי גם את כל התגובות שמעלי.

אני נוהג ברכב ידני מעל 4 שנים, ומפריע לי לחשוב ע"כ שהרכב הבא שלי הוא אוטומט (אין לו גירסה ידנית...).

חוץ מפקק גדול במיוחד, שאז קצת מעצבן שזה גיר רגיל [חוץ מהעצבים על עצם הפקק :lol: ]

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

הכל תלוי אם יש לך חוש לזה.

אם יש לך חוש ואתה פעם נהגת טוב בגיר ידני, אז ברבע שעה הראשונה הרכב יתנדנד לך קצת, אולי יכבה אבל אחרי הרבע שעה אתה תנהג עליו כאילו זה המונית שלך.

אם אין לך חוש, יקח לך כמה ימים\שבועות כדי להתרגל אליו.

סך הכל אם אתה לא אוהב ידני אל תכפה את זה על עצמך, היום הגירים האוטומטיים עושים אחלה עבודה, ובחישוב לטווח ארוך, עלויות האחזקה שלהם נמוכות מגיר ידני.

• תוכן חדש...