Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תסכול ועצבים מהנהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת שאין טעם להתעצבן..

הם גםם ככה אטומים מידי כדי להבין.

אין מה לעשות, כמו שאמרו מעלי, לצאת מוקדם יותר ככל שאפשר, להכין מוזיקה טובה בלי דיווחים\עידכונים\חדשות ושאר מרעין.

ולזכור תמיד, שאתה מתעצבן אף אחד לא מרוויח מזה, לא הנהג הטמבל שכנראה גם ככה לא מבין מה הוא עושה,

ובמיוחד לא אתה! עצבים זה מזיק לגוף ולנפש.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככל שתצבור יותר ניסיון על הכביש, כך רמת המתח תרד. אולי לא בהרבה, אבל גם קצת זה משהו.

עוד אפשרות:

תחשוב שאתה נמצא במשחק מחשב, מהסוג הקשה, שיש בו רק פסילה אחת,

וכל הנהגים לידך הם קוביות שזזות באופן חצי-אקראי, ואסור לך לגעת בהן.

זה מלחיץ בהתחלה, אבל אח"כ מתחילים ליהנות באופן סוטה-משהו. :-D

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

dny

לעומתך אינני יכול להישאר רגוע או אדיש למצב בוא רכב כמעט מוריד אותי מהכביש או יכול להרוג אותי חס וחלילה,זה נכון שלא צריך להתעצבן (כי בסך הכל אתה מתעצבן על טמטום של אחרים) אבל שוב זה מאוד מרתיח שמרבית מאוכלוסיית הנהגים נוהגים כמו תלמיד בבית ספר ללימוד נהיגה שהגיע לשיעור 15 מקסימום.

ההגה הוא עגול!

פורסם

אגב בכבישי ישראל חל חוק הג'ונגל אתה יותר גדול מכבדים אותך יותר אתה על

אלטו לא שמים עליך קצוץ,,

מדהים כמה שהמשפט הזה נכון, לאחרונה עברתי ממזדה 3 לאאוטלנדר שחורה, ואנשים פשוט מפנים לי את הכביש בנתיב השמאלי.

גם במעבר מנתיב לנתיב הם ממשיכים באותה מהירות ולא לוחצים על הגז כדי לא לתת לי לעבור.

אני זוכר שבימים הראשונים אחרי שקיבלתי את הרכב ממש הופתעתי מזה והדגמתי לכל מי שנסע איתי את התופעה הזו.

פורסם
מדהים כמה שהמשפט הזה נכון, לאחרונה עברתי ממזדה 3 לאאוטלנדר שחורה, ואנשים פשוט מפנים לי את הכביש בנתיב השמאלי.

גם במעבר מנתיב לנתיב הם ממשיכים באותה מהירות ולא לוחצים על הגז כדי לא לתת לי לעבור.

אני זוכר שבימים הראשונים אחרי שקיבלתי את הרכב ממש הופתעתי מזה והדגמתי לכל מי שנסע איתי את התופעה הזו.

אני לא אהיה מופתע אם הסיבה לכך היא שאתה מביט במראה הפנימית ורואה שמאחורה יש רכב גדול ו"מאיים" ביחס לרכב שלך , אתה מעדיף לזוז ולא להתסכן בפגיעה שלו בך בעוד רכב רגיל נראה פחות מאיים ופחות גדול במראה פנימית ולכן נהגים פחות זזים ימינה ( וזה מטריף אותי שלא מפנים את הנתיב השמאלי .)

פורסם
לאחרונה עברתי ממזדה 3 לאאוטלנדר שחורה, ואנשים פשוט מפנים לי את הכביש בנתיב השמאלי... אני זוכר שבימים הראשונים אחרי שקיבלתי את הרכב ממש הופתעתי מזה והדגמתי לכל מי שנסע איתי את התופעה הזו.

ימשיך כבודו: נסה סמי טריילר! פשוט לא יאומן, עד כמה שנהגים ישראלים הם אדיבים... :twisted:

תחשוב שאתה נמצא במשחק מחשב, מהסוג הקשה, שיש בו רק פסילה אחת, וכל הנהגים לידך הם קוביות שזזות באופן חצי-אקראי, ואסור לך לגעת בהן. זה מלחיץ בהתחלה, אבל אח"כ מתחילים ליהנות באופן סוטה-משהו. :-D

זו בדיוק הגישה: לקבל את זה שנהגים אחרים נוהגים כמו שאנחנו יודעים שהם נוהגים, וככה זה. אין טעם לכעוס על כוחות הטבע.

dny

לעומתך אינני יכול להישאר רגוע או אדיש למצב בוא רכב כמעט מוריד אותי מהכביש או יכול להרוג אותי חס וחלילה,זה נכון שלא צריך להתעצבן (כי בסך הכל אתה מתעצבן על טמטום של אחרים) אבל שוב זה מאוד מרתיח שמרבית מאוכלוסיית הנהגים נוהגים כמו תלמיד בבית ספר ללימוד נהיגה שהגיע לשיעור 15 מקסימום.

שים לב שרוגע אינו אדישות. ההבדל גדול. אדישות פירושה התעלמות מהמציאות, לעומת רוגע שהוא תוצאה של קבלת המציאות. בהחלט לא אותו הדבר.

וזו בדיוק הבעיה: אתה מצפה שאחרים יהיו משהו שהם לא. כתוצאה מכך שאחרים לא מתנהגים בהתאם למה שאתה מצפה, אתה מתעצבן / מתרתח.

הענין מתחיל ונגמר אצלך.

ושוב: אני לא מציע לעצום עיניים, אלא פשוט לקבל את העובדה שלא כל דבר בעולם מתאים לרצון שלך. ככה זה וזהו; זה העולם, ואין עולם אחר. אם תקבל את זה, תוכל לחיות חיים רגועים יותר, עם ובלי קשר לכביש. ולא מדובר בניתוק מהמציאות - להיפך.

דני

פורסם
ימשיך כבודו: נסה סמי טריילר! פשוט לא יאומן, עד כמה שנהגים ישראלים הם אדיבים... :twisted:

דני

אני הייתי על סמיטריילרים - דווקא בגלל שהסמיטריילר הוא איטי הם מרשים לעצמם לחתוך משאיות כבדות ולהסתכן במוות בטוח,

אבל שהייתי בלי העגלה, המשאית הייתה מאיצה בקלות, ובשמאלי בכביש 6 אתה רואה את כולם מפנים את הנתיב, ולנהגים חולמניים

הייתי פשוט רק צריך לצפצף בצופר אוויר והם היו מפנים מהר את הנתיב שהיו רואים מי מאחריהם,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לא יודע DNY משום מה אני לא מסכים עם כל מה שאתה אומר,אני חושב שכל בן אדם אחר היה מתעצבן על זה שכמעט איבד את החיים שלו בגלל טיפש לא?

כנראה לא ניסחתי את עצמי נכון.

כן זה מרגיז התרבות נהיגה שיש בארץ,שמישהו עושה טעות או סתם חותך אותי בצורה בזיונית אז כן אומר לעצמי "איזה אדיוט" ונוסע.

אבל שנהג כמעט גורם למותי פה אני לא יכול להיות רגוע באותו מצב.

ההגה הוא עגול!

פורסם

לעומתך אינני יכול להישאר רגוע או אדיש למצב בוא רכב כמעט מוריד אותי מהכביש או יכול להרוג אותי חס וחלילה.

לך לביקור אצל השכנים בנאפולי או ירדן לצורך קבלת פרופורציות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לך לביקור אצל השכנים בנאפולי או ירדן לצורך קבלת פרופורציות.

לך לביקור בברצלונה,תקבל את ההיפך הגמור,אני חי במדינת ישראל לא מעניין אותי משהו אחר.

ואני לא מצפה מאף אחד להיות נהג השנה,רק טיפה להסתכל במראות לא יזיק. :wink:

נ.ב חן לגבי אותם בני הדודים אני לא צריך לבקר עד שם,ביקרתי באיזורי חברון,שכם,כל אזור השומרון והייתי עם פה פעור מה שהולך שם.

ההגה הוא עגול!

פורסם

נ.ב חן לגבי אותם בני הדודים אני לא צריך לבקר עד שם,ביקרתי באיזורי חברון,שכם,כל אזור השומרון והייתי עם פה פעור מה שהולך שם.

אז למה אתה ממשיך להסתכל על חצי הכוס הריקה?

דני

פורסם

תראה, מבחינה הגיונית קרה מאוד הוא צודק: שתי עוולות לא עושות צדק. ובכל זאת, זה מעודד לראות איטלקי (איטלקי אמיתי, כן? לא האוסטרים של "צפון איטליה") חמום מוח עוקף על פס לבן ומוריד רכב אחר לשוליים "כאילו כלום." פתאום הסבא יוסי שנרדם על השמאלי ב-80 קמ"ש או דוד אבי שיושב לך על הזנב לא נראים כל כך נוראים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קשה לי לקבל את המשפט הזה כנכון והגיוני כי בן אדם סביר ונורמלי גם אם יש לו משאית לא צריך לרצות לעשות אפילו תאונת פח הכי קטנה עם רכב פרטי כי כל הסיטואציה לא נעימה וההשלכות שלה לא ידועות. נהג טוב צריך לעשות כל לאל ידו למנוע תאונה מכל מין וסוג שהוא, אפילו הקלה שבקלות. לא צריך להיכנס לנתיב שלא פנוי, ולא צריך למנוע מנהג להיכנס לנתיב.

פורסם
אז למה אתה ממשיך להסתכל על חצי הכוס הריקה?

דני

כי לא מעניין אותי מה הולך שם שוב,התרבות נהיגה שלנו ככה כי ככה אנחנו מתייחסים אל זה,אדישות,לא אכפתיות,צריכים קמפיינים או מורי נהיגה הרבה יותר מקצועים,שילמדו אותך איך נוהגים באמת ולא איך עוברים טסט.

ההגה הוא עגול!

פורסם
פעם גם אני הייתי מתעצבן מכל הדברים האלה. אבל אז פשוט החלטתי להפסיק.

הוצאת לי את המילים מהפה.

אחרי שנהג קקנוע החליט לאותת ימינה ולפנות שמאלה לתוך (כמעט!!!!!) הרכב שלי, ונהגתי באטרף של עצבים, וחטפתי שלילה על מהירות, הגעתי להחלטה מודעת: אני לא מתעצבן יותר על הכביש. נקודה.

לא אשקר: בהתחלה, זה היה יותר קשה, ותקופת ההסתגלות הייתה יותר ארוכה, מאשר איבר מין של פיל אחרי ניתוח להגדלה + ויאגרה. אבל כשזו החלטה מודעת, אתה מרגיע את עצמך, ולאט לאט מסתגל. היום אין (כמעט) דברים שמעצבנים אותי, למעט אחד:

אני שונא צפירות. הדבר היחיד שמוציא אותי מה"זן".

עכשיו בכל נהיגה שלי אני רגוע כמו נזיר בודהיסטי בעיצומו של סשן מדיטציה.

לא צריך להגזים, אבל תמיד יהיו קטעים שבהם תתעצבן מעט, תפלוט קללה עסיסית (עדיף ציורית במיוחד, כדי שתקבל "תמונה מנטאלית", תתפוצץ מצחוק, והעצבים יירגעו), וזה יעבור.

אני נמצא באותה סיטאציה בדיוק , רק אני לא מצליח להישאר רגוע כשאני רואה מה נעשה בכבישים . כל פעם אני חוזר הביתה , אני מספר להורים איך מנעתי תאונה בזכות עירנות שלי בלבד . זה פשוא נורא ואיום .

לא ניתן לנהוג רגוע ובשלווה כאתה צריך להיות בהיכון אם מישהו חותך אותך , מנסה להידחף בכוח לנתיב או שסתם נהג מחליט שבזה הרגע הוא יוצא מהחנייה ולא משנה לו שאתה או מכונית אחרת עומדת בנתיב .

אני חוזר הביתה עצבני !!!

אמרו בעבר, ש"עצבים זו הענשה של עצמך על טיפשותם של אחרים". הם דפוקים. לחלוטין נכון.

האם אתה צריך להתעצבן מזה? תגיב, תמנע את השיטואצייה, הכל נגמר, הכל בסדר, להרגיע שוב, וזהו.

אין לי מושג איך אנשים נשארים אדישים למצב, כשיש רכב שיכול לגרום לתאונה שיכולה להרוג אותי או לסכן אותי בדרכים אחרות? אני מתפוצץ מעצבים,אני אחד שנמצא 12 שעות על הכביש כל יום כמעט מכיר מכל החרא שמסביב.

כל פעם אני אומר לעצמי "אוקיי עכשיו אני רגוע" ובאמת שאף פעם לא מצליח לי,זה נראה לי כאילו משנה לשנה התרבות נהיגה שלנו רק מתדרדרת כל הזמן.

זה ההבדל: אני מראש משוכנע שכולם על הכביש מנסים להרוג אותי כל הזמן. לכן אני מסוגל לצפות אותם, ואת מה הם יעשו, דיי בדיוק. יש לי טראק-רקורד מאד מדוייק, למרחק בינוני ומטה. במקרה הזה, זה שאתה פרנואידי, לא אומר שהם לא רודפים אחריך... שמע, תחשוב על זה כך: "איך המטומטם בשמאלי ירצח אותי? הוא יחתוך ימינה בעוד X מטרים, איפה שהאדיוט מלפניו נוסע על 30, אז אני צריך להאיט מראש למהירות שהוא יוכל להיכנס בלי בעייה", או "יש פה חנייה בלי שדה ראייה, אני בטוח שאני לא אראה קודם כלב נחייה מוציא את האף לראות שהכל בסדר, לפני שהרכב יתפרץ לי משם, עדיף לזוז טיפה לצד הפנוי, ולהוריד את המהירות לרמת שליטה גבוהה ברכב". עם הזמן זה נהייה אינסטינקט (בסיסי; כולם מנסים לדפוק אותך...:lol: ) ולא מצריך חשיבה מודעת.

תחשוב שאתה נמצא במשחק מחשב, D

GTA!!! GTA!!! GTA!!!!:-D:shock::?:roll:

איך אומרים הבוקרים בארה"ב? כדי להזיז עדר שלם, מספיק כלב אחד...:lol:

אתה לא חלק מהעדר, אז אתה מוביל אותו- במודע, או שלא. רכב גדול (ושחור!) מטריד אנשים. זה היתרון של רכב גדול (ושחור!). משום מה, למי שיש יותר גדול (ושחור?), מתייחסים אליו יותר בנימוס... :shock:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...