Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה לאנטיס,99,אוטומט.

הלכתי לכמה וכמה מוסכים,כולם אומרים לי שככה המערכת בלימה באוטו הזה.

שאני על מהירות סבירה 60 70 ואני לוחץ על דוושת הברקס,האוטו מאיט איך מרגישים רעידות כאלה והאוטו לא עוצר נורמלי לפי דעתי.

בדקתי את הנושא בכמה מוסכים,כולם אומרים שזה מערכת הabs באוטו הזה ואין מה לעשות.

עכשיו לשאלתי יש אפשרות לשדרג את הבלמים,או לפחות לחזק אותם?

מה אני צריך לעשות?להחליף צלחות,דסקיות,רפידות?תודה רבה לעוזרים.

פורסם

מעבר לבדיקת הבלמים, ייתכן מאוד שהבעיה אינה במערכת הבלמים אלא במתלים והצמיגים. הבלמים אינם עוצרים את הרכב, אלא הצמיגים. לכן, ייתכן כי צמיגים שרמת התנגדותם (האחיזה שלהם) קטנה, יחליקו תחת כוח בלימה קטן יחסית של הבלמים ויגרמו להפעלת ה-ABS מצד אחת, ולכוח עצירה נמוך מצד שני. בדוק: לחץ אוויר, איכות הצמיגים, גיל הצמיגים (שנים וקילומטרים) ושחיקה. בדוק גם את כיוון הגלגלים ואת מערכת המתלים, בעיקר חופשים למיניהם ואת מצב בולמי הזעזועים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה.

איזה צמיגים מומלץ לקנות,ובאמת שעכשיו אני חושב על זה,כל פעם שאני מחנה את האוטו ויוצא ממנו,

יש ריח חזק של שריפה.מערכת המתלים לא יודע בדיוק מזה אבל אני יברר.

פורסם

ריח שריפה יכול להגיע מבלמים שעבדו קשה. צמיגים ומתלים לא טובים יכולים לגרום לבלמים לעבוד הרבה יותר קשה ממה שהם צריכים. אז בדוק לחץ אוויר, ושוב כעבור שבוע, ושוב בשבוע שאחריו וכן הלאה... אם צריך להחליף את הצמיגים (לאחר שלוש שנים או 60 אלף קילומטר) תחליף אותם ברביעיה חדשה שמתאימה למידה של הרכב ולקוד המהירות והעומס שלו. כל עוד הצמיגים מחברה טובה ומכורת ובני פחות משנה - הם יעשו את העבודה.

המתלים הם המכלול שמחזיק את הגלגלים כנגד הכביש: הקפיצים, בולמי הזעזועים של הקפיצים. רוב התקריות יציעו לך את השירות של בדיקת המתלים, אבל בכל מקרה כדאי שתדע שבולמי זעזועים נשחקים מאוד תוך כ-80 אלף קילומטר (ועד 20 אלף יותר או פחות - תלוי באופן השימוש), גם אם הם תקינים ולא נוזלים. אם הם ישנים מידי - תחליף.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תן לי רק רגע להבין משהו: במוסכים שהיית עברו בבדיקה מעמיקה על צלחות הבילום של 2 הגלגלים הקידמיים? או פשוט קבעו שזוהי מחלה נפוצה של הABS בלאנטיס?

פורסם

אין למאזדה שום מחלה של ABS ו או בלמים.

אני מהמר שהצלחות ברקס הקדמיות מעוותות, ז"א הרפידה נשחקה לחלוטין וכעת מתכת נוגעת במתכת, ומכאן גם ריח הבלמים השרופים.

אין שום קשר לצמיגים ו או ל ABS.

גש למוסך נורמלי, שיפרק את הצלחות ואת הרפידות ויבדוק.

במידה ואתה מחליף, אך ורק למקורי, הם מחזיקים הרבה יותר זמן.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אז ביום ראשון,לבקש מהמוסך לבדוק את איכות הצמיגים,את הצלחות הקדמיות ואת הרפידות תודה רבה לכולם.

אני יעדכן ביום ראשוון,אם יש לכם עוד מה להוסיף אני יודה לכם.

פורסם

איזה רעידות אתה מרגיש? האם אתה מבדיל בין רעידות לבית פעולה תקינה של מערכת הABS אשר יוצרת רעידות בדוושה כמו רטט?

בדוק את מצב הבלמים, יש לפרק את הגלגלים ולבחון מקרוב את מצב הרפידות והצלחות.

בדוק את מצב הצמיגים, צמיגים יבשים/מאיכות ירודה ירגמו למערכת הABS להיות "היסטרית" ולמרחק בלימה גדול.

לא צריך להיות ריח שרוף, כניראה הרפידות קרובות מאוד לסוף חייהן מה שגורם ל"בשר" הפרידות להתחמם יתר על המידה תוך זמן קצר.

שים דגש עם הצמיגים.

פורסם

אין בעיה אז אני ישים לב לבדיקה של הצמיגים ושל הרפידות.

ואכן כן יש רעידות כאלה כמו רטט,אך האוטו לא עוצר,לפעמים מרוב פחד שהאוטו לא עוצר אני כבר מרים אמברקס.

פורסם

יכול להיות צמיגים כמו שאמרו.. יש לי שאלה אלייך. שאתה בולם יש גם רעשים של שריקות? אם כן יכול להיות שזה דיסקיות גמרות או על איכות ירודה.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אין ללאנטיס שום מחלה של absתבדוק טוב טוב את הפרידות והצלחות בקש מהמסומך,

לפרק את כל הגלגלים ולבדוק לעומק בטוח הפרידות גמורות.

תבדוק גם שמן ברקס אם חסר או לא.

ועוד דבר האם המנורה של הבלם יד האדומה עם הסימן קריאה נדלקת לך לפעמיים בלי שהבלם יד מורם?

פורסם

המנורה של הבלם יד לא נידלקת אף פעם,אלא אם הבלם יד מורם.

אני יבדוק מחר את העניין של הכל.תודה רבה לכולם חברים.

• תוכן חדש...