Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לציין שקראתי את כל השרשור המפורסם על צריכת הדלק ( ניוטרל או להשאיר בהילוך ) .

בכל מקרה מאז שקניתי את האיביזה אני משתמש הרבה במחשב דרך של הליטר ל 100 קילומטר.

ויצא לי להבחין ש:

- שהאוטו בניוטרל בירידה הצריכה היא 0.6 ליטר דלק ל 100 ק"מ

- שהאוטו בניוטרל בירידה + מזגן על 1 הצריכה היא 1.2 ליטר ל 100 ק"מ

- " " " + מזגן על 2 הצריכה היא 1.8 ליטר ל 100 ק"מ

אז עד עכשו הגיוני שהאוטו צורך יותר דלק כאשר המזגן פועל, עכשו

שהאוטו בירידה על הילוך מסויים מבלי לגעת בגז ( ונגיד 1.5 - 3 סלד ) המחשב דרך מראה 0 ליטר ל 100 ק"מ

שזה הגיוני לאחר שהסבירו בשרשור הקודם .

השאלה שלי, והחלק המוזר בעניין, זה איך שהאוטו בירידה על הילוך (כמובן מבלי לגעת בגז) והמזגן על 2 , ואין צריכת דלק לפי המחשב דרך , כלומר המחשב דרך מראה 0 !

מוזר לי מאד שהאוטו לא צורך דלק בירידה שהוא על הילוך עם מזגן ובניוטרל הוא כן מראה בזבוז דלק עם מזגן .

אוטו-מאניה :-)

פורסם

כשהאוטו על הילוך בירידה מה שקורה זה שהמנוע בולם את המכונית והגלגלים מסוביבם את המנוע ולא מוזרק דלק .

פורסם

כאשר משולב הילוך בירידה (ללא גז) הגלגלים מסובבים את המנוע ואת המדחס (כאשר המזגן מופעל),

לכן אין צריכת דלק.

שים לב, כאשר תפעיל את המזגן בירידה - תרגיש יותר את בלימת המנוע, מאשר ללא מזגן.

*לגבי עוצמת המפוח (1,2...) - לא אמורה להיות השפעה על צריכת הדלק במצב "N", אלא עם כן קיימת בעייה חשמלית הקשורה

למצבר או אלטרנטור.

פורסם

רק הבהרה אחת חשובה: כאשר משלבים הילוך נמוך בירידה ממושכת, יש לשלב הילוך שיאפשר לרדת את הירידה בלחיצה קלה על דוושת הגז (כמו בנהיגה בכביש ישר ללא שיפוע) ולא במצערת סגורה. באופן הזה אמנם קיימת צריכת דלק מוגברת לעומת מצב של ירידה במצערת סגורה, אבל מצד השני אין עומס על תיבת ההילוכים, וגם מרוויחים הרבה בטיחות בכך שהרכב יציב יותר, השליטה בו אינטואיבית יותר ויש לנו "מרווח" למקרה שבו טעינו בהערכת השיפוע או שהוא מתחדד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המנוע מניע את המדחס, וכשאתה בניוטרל אין קשר בין הגלגלים למנוע אז מוזרק אליו דלק כדי שהמנוע יישאר מונע.

כשאתה בהילוך, הגלגלים מניעים את המנוע מסיבוב הגלגלים ולא מוזרק דלק, והמנוע מניע את המדחס.

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

האם יש דרך לדעת את זה בוודאות? שהזרקת הדלק נפסקת? זה נראה לי לא הגיוני.

איך בדיוק המנוע מסובב ע"י הגלגלים? הרי "סיבוב" זה יותר מורכב, זה בוכנות שצריכות גם לנוע..

פורסם
כאשר משולב הילוך בירידה (ללא גז) הגלגלים מסובבים את המנוע ואת המדחס (כאשר המזגן מופעל),

לכן אין צריכת דלק.

שים לב, כאשר תפעיל את המזגן בירידה - תרגיש יותר את בלימת המנוע, מאשר ללא מזגן.

*לגבי עוצמת המפוח (1,2...) - לא אמורה להיות השפעה על צריכת הדלק במצב "N", אלא עם כן קיימת בעייה חשמלית הקשורה

למצבר או אלטרנטור.

זה לא נכון שאין צריכת דלק למנוע, עם לא היה צריכת דלק המנוע היה נכבה זה כמו שאתה מניע את המנוע, עם לא תהיה כניסה של דלק למנוע המנוע ידמים לך...או שברגע שאתה משולב בהילוך כול שהוא יש לך את השאיבה של המפוחים גם בשאיבה של המפוחים יש כניסה של דלק למנוע.. אז תמיד היה צריכה של דלק...

ככה אני משאר

• תוכן חדש...