Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתם שמן בכביש ,איך נוהגים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזארטי - אתה צודק בכך שלרוב כתם שמן הוא קטן, אבל השמן "נדבק" לצמיגים ומשפיע גם לאחר הכתם (לכמה שניות, אבל קריטיות לרוב). בנוסף - גם במהירות סבירה לחלוטין איבוד האחיזה הוא פטאלי! תוכל להכנס לתת היגוי קיצוני של כמה מטרים טובים גם מסיבוב פשוט ב-30-40 קמ"ש! וזה מספיק בשביל להעיף אותך על מדרכה או השד יודע מה בתוך העיר...

ניסית פעם לקחת סיבוב, אפילו איטי מאוד - 20-30 קמ"ש בתוך העיר בלילה, אחרי שהממטרות השקו גם את הכביש? איבוד האחיזה הוא מיידי וחריף. על שמן זה יותר גרוע...

רוני

אכן איבוד האחיזה בשמן (וגם במים, בתנאים מסויימים) הוא די מיידי.

יצא לי לנסוע על כתם כזה - במהירות אפסית (10-15 קמ"ש) בפניה שמאלה - ועדיין האוטו התפתל יופי (הקדמיים החליקו ושניה אח"כ האחוריים החליקו) - לא נעים, ואין הרבה מה לעשות.

יצא לי גם להחליק על שלולית מים - זה מסוכן במיוחד בקיץ, כשהכביש מלא ג'יפה ומאיזושהיא סיבה הגיעו קצת מים ויצרו שלולית.

על המים דווקא ניתן היה לתקן את ההיגוי-יתר בהצלחה (כמובן שמלכתחילה לקחתי את הכיכר לאט - במהירות שאני רגיל על יבש הייתי בוודאות מכניס את האוטו במדרכה). זה אחרי שלקחתי את הקורס הבסיסי ב"אלטרנתיבי".

הטריגר ללקיחת הקורס, אגב, היה שלפני כשנתיים וחצי הכנסתי דייהו דובירה במדרכה בכיכר, במהירות 5 קמ"ש - גשם ראשון, נכנסתי לכיכר טיפה מהר (אבל לא מידי!) - לקראת הסוף רציתי להוריד מהירות, בלמתי, תת-היגוי, עוד בלימה, נעילה (אין ABS :? ), מדרכה, טלפון ל"הרץ", גרר, רכב חלופי לחלופי (הדייהו היתה חלופי בעצמה :lol: )

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
פעם 500 .

ABS לא מקצר מרחק בלימה. הוא משאיר אותך עם היגוי.

בלימה חזקה והחלטית תהיה תמיד הקצרה ביותר (מבלד ,אולי , קרח וכו').

שמר, אני חושש שאתה טועה.

ABS כן מקצר מרחק בלימה בכביש רטוב למשל ...

ישנן מספר סיבות לכך אבל הפשוטה ביותר היא שה-ABS שומר על הגלגלים מסתובבים ובכך מאפשר להם לנקז מים. כאשר נועלים את הגלגלים אין ניקוז ומחליקים יותר. לכן ה-ABS יקצר את מרחק העצירה.

דני G.

אולי לנהג הממוצא זה פועל ככה.

אני למשל, מרגיש שה ABS ממש מאריך לי את מרחק הבלימה.על רטוב/יבש/בכל מצב.

המעערכת הזו באוטו שלי גורמת לי תשכול רב!

כנראה שאתה צריך להיכנס למצב בלי ABS, לראות את ההבדל ולהגיד תודה רבה למי שחשב והמציא את המערכת הזו, וכמובן להגיד תודה שיש לך אותה !!!

ABS זה המצאה גאונית (תלחץ פול ברקס והמערכת תעשה את שלה, באותו זמן גם תוכל לברוח ממכשול על הכביש !!!), שהצילה המון חיים ורכוש !!!

אגב, כנראה שאצלך באוטו הABS נכנס מוקדם מידי, ובגלל זה "מתשכלת אותך".

יש אפשרות לשנות זאת על פי מפת תכנות אחרת לABS, אך הדבר מהווה אמצעי בטיחותי ולכן אל תתפוס אותי במילה, אלא אם כן מישהו אחר יאשר לך זאת.. ?

• תוכן חדש...