Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

306, קסארה או קוואליר קופה [כ"ע]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני משתמש חדש כאן בפורום, נרשמתי מתוך קבלת רושם חיובי אמין ומקצועי בהמשך לעיון וקריאת ביקורות והמלצות על רכבים שונים.

לאור ניסיונות קודמים שהיו לי עם רכבים (מוצלחים פחות ויותר-אך לרוב זה היה יותר פחות...) שלא ערכתי שיעורי בית מקדימים קודם רכישתם - אשמח מאוד אם תוכלו לעזור ולהמליץ מנסיונכם בבקשה בנושא הבא:

ברצוני לבחור רכב מבין 4 האופציות הבאות כאשר 2 מהם זהים מסוגם, השלישי קרוב משפחה, והרביעי שונה למדי בצורה די קיצונית:

1) פג'ו 306 סאדאן, שנת 99, מנוע 1.8, 80 אלף ק"מ.

2) פג'ו 306 סאדאן, שנת 2002, מנוע 1.6, 80 אלף ק"מ.

3) סיטרואן קסרה, שנת 2004, מנוע 1.6, 85 אלף ק"מ.

4) שברולט קוואליר קופה, שנת 96, מנוע 2.2, 150 אלף ק"מ.

הדרישות שלי מהרכב:

מחפש רכב אמין בטיחותי וחסכוני, עם בלאי נמוך ותקלות אפסיות כלל שניתן אך במקביל עם חלקים זמינים וטיפולים זולים.

אני מודע לעובדה שמדובר בהשוואות דומות לפחות בין הצרפתיות להשוואה קיצונית לשברולט.

ה306:

איזה דגם מבינהן עונה לקריטריונים שתיארתי, ובאופן כללי איזה דגם מוצלח יותר?

בהתחשב להפרש בין השנתונים אך למשותף בקלומטרז'.

הקסרה:

למרות שהרכב החופף שמשווים לקסרה הינו הC5 שבאמת המשותף בניהם הוא המנועים והתיבת הילוכים, העיצוב והאיבזור הפנימי לטעמי מזכיר את זה של הפג'ו 306 במקצת.

בכ"מ לפי שהבנתי המחלה הנפוצה שלהן זה בעיקר בעיות גיר-האמנם שגם בקילומטרז' כזה זה מחייב?

קוואליר:

אין לי ניסיון עם ספינה על גלגלים אשמח לשמוע את חוות דעתכם עליה (למרות שקראתי בפורום דעות וביקורות עליה) במיוחד ביחס לרכבים הקודמים שציינתי.

תודה רבה מראש לעוזרים בעניין,

שנה טובה ומוצלחת !

פורסם

ההשוואה היא לא בין קסארה ל-C5 אלא בין קסארה ל-306, שכן מדובר במכונית זהה מבחינת שלדה, מנוע ושלל חלקים אחרים.

הקסארה היא ZX יפה יותר ומשודרגת יותר.

אם המחיר שלה זהה לזה של ה-306, הייתי לוקח אותה. הרכב נהדר וכיפי - הייתה לי אחת כזו, שנת 98.

סה"כ אצלי היה אמין למדי אבל לצערי היה בעל ק"מ היסטרי (350 אלף ק"מ) והגיע הזמן שלי להיפרד ממנה.

הוחלפה בפונטו ספייס ומאז הגב לא התרגל...

פורסם

אם אתה מחפש אמינות הלכת קצת לקבוצה הלא נכונה

בכל מקרה הייתי ממליץ לך בחום על ה306 זהיא המהנה ביותר לנהיגה בחבורה ( וגם הכי יפה ).

פורסם

רוב תודות על קבלת הפנים ועל תגובותיכם המהירות המפורטות והמעשיות-מעריך זאת מאוד.

לאחר שקיבלתי ידע מתבקש והרחבתי מעט אופקים במושגי בסיס מהניסיון הרב העשיר והמגוון שלכם אנשי הפורום היקרים, נטיית ליבי מכוונת לקטגוריית הצרפתיות וככל הנראה לפג'ו 306.

הקסארה שמצאתי עברה שיפוץ גיר ועל כן אני מעט נרתע ממנה, הקוואליר יוצרת אשלייה של רכב בטיחותי יותר לאור המימדים הגדולים, ובסיכומו של עניין ה306 עונה לרוב הקריטריונים שתיארתי.

השאלה רק היא אם ישנו דגם מוצלח יותר מבין המנועים של ה1.6 ל1.8 ?!

# ד"ר סובארו:

באמת אחרי שציינת אני רואה הרבה קווי דימיון בין הZX (דגם הGTI) לקסארה.

אגב, הייתה ברשותי פונטו ספייס 2002 שמורה ביותר אך מכרתי אותה במהרה לאור העובדה שקיבלתי אחת עם תקלת זיוף בחיישני האוויר - הרכב פשוט היה צמא לדלק כל הזמן ! ואני מדבר על צריכה של 1:7 בתוך העיר בלי מזגן ובכביש מישור.

# תמיר & גלעד:

ברכב טוב איכותי ואמין אין לי בעיה להשקיע את הכסף, רק שלא יבלה במוסך ובתיקונים יותר מאשר בנסיעות אצלי.

# ספיריט:

תודה על תגובתך - ככל הנראה אכן אשמע בעצתך (ואתחשב כמובן בכל הטיפים העצות וההכוונות שניתנו לי משאר המשתמשים.)

המוני תודות לכולם !

פורסם

הפוך.

אם הקסארה עברה שיפוץ גיר במכון טוב (נניח אצל ספי מפ"ת) יהיה לך שקט להרבה שנים.

אם ה 306 שאתה מחפש לא עברה שיפוץ גיר יכול להיות שזה ייפול עליך בתקופה שהרכב יהיה אצלך ויכול להיות שלא.

בכל מקרה הקסארה 1600 סמ"ק רכב מפנק יותר, מאובזר יותר, ועולה פחות מ 307 מקבילה מאותו שנתון.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

עלות תיקון החיישנים הללו לא הייתה יותר זולה ממכירת האוטו וחיפוש אוטו אחר? שלא נדבר על צריכת הדלק בקסארה 1600 אוטומט שלא תתקרב אפילו לצריכה של הספייס (צריכה מזערית).

פורסם
עלות תיקון החיישנים הללו לא הייתה יותר זולה ממכירת האוטו וחיפוש אוטו אחר? שלא נדבר על צריכת הדלק בקסארה 1600 אוטומט שלא תתקרב אפילו לצריכה של הספייס (צריכה מזערית).

הרכב שקדם לפונטו היה רנו מגאן קופה - הייתי שבע רצון מהתמורה שהיא סיפקה מכל הבחינות:

בטיחות, נוכחות, נוחות יחסית לרכב ספורט ואף חיסכון בדלק וטיפולים.

כל זה עד שהחלה מערכת החשמל הכללית לזייף ולעשות קרנבל החל ממתג נעילת הדלתות, לתאורה הפנימית וחיצונית של הרכב, חלונות לא מגיבים ועוד ועוד.

למרות שהחלטתי להחליף אותה עדיין רציתי להישאר בגזרת המכוניות הקטנות והצעירות - התשובה הייתה פונטו ספייס חד משמעי.

אז ממבט ראשון שראיתי את הפונטו התאהבתי בה אך בעת רכישתה לא נאמר דבר בנושא פגם בחיישן המדובר (כמה מפתיע) אך כן הוזהרתי להקפיד לנהוג בה ברכות ועדינות: לא להפעיל את הסיטי סטטוס, לא להגיע לקצוות הקיצוניים של ההגה בסיבובים, לנעול את ההגה כשהגלגלים ישרים בלבד וכו וכו - חשתי חסימה זהירות והגבלת ייתר עם הפונטו והיה לי קשה להנות כך מחוויית הנסיעה שלה...

Seven11:

תודה על תגובתך יקירי,

אכן בשל סיבות אלה החלטתי להסיר את הקוואליר מהרשימה (למרות שלל הפינוקים שהיא מציעה).

פורסם
לא ראיתי התייחסות, אז רק אציין שהקוואליר לא תענה ככל הנראה על הסעיף של תחזוקה זולה.

אתה מדבר מניסיון או משמועות?

הייתה לי קוואליר קופה 97 ובמשך שלוש שנים אלו התקלות שהיו לי:

1. משאבת מים, הוחלפה בעלות של 350 ש"ח לחדשה.

2. פקק מילוי מים, האטימה הלכה והמים יצאו, הוחלף בעלות של 57 ש"ח.

3. זהו.

תחפש לגבי הקוואליר, יש מספיק מידע בפורום.

• תוכן חדש...