Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמעט ותאונה על כביש 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי אתמול להיפגש עם חברים בהרצליה, עליתי על כביש 5 , רגע לפני הגשר שמחבר בין מחלף קאסם לכיוון מערב ראיתי מצד ימין ניידת משטרה וניידת אמבולנס (כנראה שהיה במקום תאונה).

הרכב שמקדימה, באמת שבלי סיבה החליט לעצור ולהסתכל.

עכשיו שתבינו את הסיטואציה, התנועה בכביש זורמת על מהירות של מאה קמ"ש, פתאום קם לו האדון הזה ופשוט עצר.

אני קולט את זה פתאום ומבין בשניה שאם אני לא חותך נתיב אני הולך להיכנס בו , המרחק ביני לבינו לא אפשר לי לעצור בבטחה גם.

הבאתי ברקס רציני שמעתי את הצמיגים מחליקים קצת , חתכתי את ההגה ועברתי נתיב.

במרחק בין זה לבין הסיטואציה שהייתי נכנס בו היה מרחק קטן מאוד, הרבה יותר קטן משניה.

וזה לא קשור ללשמור מרחק או לא, זה לא קשור לערנות.

קיבינימט!

אם יש משטרה ואמבולנס, מה אתה עוצר להסתכל ?

מה זה החוסר אחריות הזאת פשוט לעצור ולא לחשוב לשניה אחת אולי יש רכבים מאחור.

הרי זה לא שהייתה תאונה ואין כוחות במקום אז אתה **כאילו** רוצה לסייע. הרכב מקדימה פשוט עצר על מנת לראות.

מה נסגר עם נהגים בארץ ?

אחרי שיצאתי מהסיטואציה הזאת הודתי לאל שברכב הקודם שלי תרגלתי את הנושא הזה של החלקות ויציאה ממצבים שהם יחסית קיצוניים בצורה טובה. אני בהחלט חושב שאם לא הייתי צובר את אותו הנסיון שיש לי כבר בכביש כל המצב הזה היה נגמר בצורה אחרת.

אני רוצה לקלל את הנהג מקדימה ולאחל לו בלב שלם שיכנס לאותה סיטואציה כמוני בדיוק

רק ככה הוא כנראה ילמד את הלקח.

והכי חשוב, אני רוצה להאיר את עניכם למקרה הזה.

שבת שלום.

עריכה:

שחכתי להוסיף תודות:

תודה לצמיגים החדשים שלי (ארבע Good Year) שהצליחו להוכיח את עצמם היטב.

תודה למוסך המורשה שאני מטפל בו שהכין את הרכב שלי גם למצבים כאלה.

תודה לעצמי על זה שאני לא חוסך בכלום ברכב הזה ובמצבים כאלה אני מבין היטב למה אסור להתפשר ולחסוך או להשתמש בזול.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

כנארה תרבות נהיגה זה משהוא בגנים כי יש אנשים בארץ שנוהגים גם 40 שנה ועדיין אפשר להתחרפן מדברים שהם עושים פה.

שמח שאתה בסדר גמור

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

במקום להגיד לנהג שהוא בן זונה, והוא כזה, היית צריך לשמור מרחק, וכשאתה שומר מרחק, שום דבר לא צריך להבהיל אותך.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

בתור אחד שעובד ונמצא רוב היום בכבישי ארץ ישראל אני יכול להגיד לך שמהקרה שתיארת מאוד שכיח אצל הנהגים שלנו, מכיר את המשפט הסקרנות הרגה את החתול זה בדיוק מה שקורה לנו במדינה על הכבישים,

כמה פקקים

כמה תאונות

נגרמים רק בגלל שאיזה נהג מחליט שהוא מאט את הרכב או עוצר כדי לראות מה קרה

מזדהה איתך לגמרי המקרה הזה :|

פורסם

מזל שאתה בסדר!

אני כבר נתקלתי במקרים יותר גרועים כמו אנשים שעוצרים בירוק מלא שהכביש ריק לגמרי! פעמים עצרתי עצירת חרום בגלל מפגר אין מילה אחרת פשוט דפוק שעוצר בכביש של 70 קמ"ש באור ירוק ללא שום סיבה.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

מצד אחד אתה צודק שהוא אידיוט.

מצד שני יש חוק המחייב אותך לשמור מרחק מהרכב שלפניך שיאפשר לרכב שלך לעצור ולא להכנס באידיוט מאחורה גם אם הוא בולם בפתאומיות ל0. החוק נועד כדי להגן מפני אידיוטים כאלה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם היית שומר די מרחק, עוקב אחרי התנועה ולא חולם, היית מגלה את המצב הבעייתי מבעוד מועד ונמנע ממצב קיצוני כגון זה שתיארת. אם אתה מספיק לבלום בלימת חירום ולברוח מהסכנה ומונע תאונה, בגלל הפתאומיות שבפעולתך, זה שמאחוריך או מסביבך לאו דווקא יספיק להגיב, ולכן שוב, היית צריך להימנע מלכתחילה מהמצב הזה.

פורסם

אני שמח לקרוא כי יצאת מהאירוע בשלום.

אין צורך לקלל את הנהג שהכניס אותך לאירוע זה שכן כידוע, אין שכל אין דאגות! אני בטוח שלו היית מעיר לו, הוא באמת לא היה מבין מה אתה רוצה ממנו.

כאחד מצוותי האמבולנס שנמצא לצערי רבות במקרים כאלו אני יכול להעיד שבשל סיבה זו רבים המקרים בהם יש תאונות משנה כי הסקרנות חזקה מאיתנו.

פורסם
נסעתי אתמול להיפגש עם חברים בהרצליה, עליתי על כביש 5 , רגע לפני הגשר שמחבר בין מחלף קאסם לכיוון מערב ראיתי מצד ימין ניידת משטרה וניידת אמבולנס (כנראה שהיה במקום תאונה).

הרכב שמקדימה, באמת שבלי סיבה החליט לעצור ולהסתכל.

עכשיו שתבינו את הסיטואציה, התנועה בכביש זורמת על מהירות של מאה קמ"ש, פתאום קם לו האדון הזה ופשוט עצר.

אני קולט את זה פתאום ומבין בשניה שאם אני לא חותך נתיב אני הולך להיכנס בו , המרחק ביני לבינו לא אפשר לי לעצור בבטחה גם.

הבאתי ברקס רציני שמעתי את הצמיגים מחליקים קצת , חתכתי את ההגה ועברתי נתיב.

במרחק בין זה לבין הסיטואציה שהייתי נכנס בו היה מרחק קטן מאוד, הרבה יותר קטן משניה.

וזה לא קשור ללשמור מרחק או לא, זה לא קשור לערנות.

קיבינימט!

אם יש משטרה ואמבולנס, מה אתה עוצר להסתכל ?

מה זה החוסר אחריות הזאת פשוט לעצור ולא לחשוב לשניה אחת אולי יש רכבים מאחור.

הרי זה לא שהייתה תאונה ואין כוחות במקום אז אתה **כאילו** רוצה לסייע. הרכב מקדימה פשוט עצר על מנת לראות.

מה נסגר עם נהגים בארץ ?

אחרי שיצאתי מהסיטואציה הזאת הודתי לאל שברכב הקודם שלי תרגלתי את הנושא הזה של החלקות ויציאה ממצבים שהם יחסית קיצוניים בצורה טובה. אני בהחלט חושב שאם לא הייתי צובר את אותו הנסיון שיש לי כבר בכביש כל המצב הזה היה נגמר בצורה אחרת.

אני רוצה לקלל את הנהג מקדימה ולאחל לו בלב שלם שיכנס לאותה סיטואציה כמוני בדיוק

רק ככה הוא כנראה ילמד את הלקח.

והכי חשוב, אני רוצה להאיר את עניכם למקרה הזה.

שבת שלום.

עריכה:

שחכתי להוסיף תודות:

תודה לצמיגים החדשים שלי (ארבע Good Year) שהצליחו להוכיח את עצמם היטב.

תודה למוסך המורשה שאני מטפל בו שהכין את הרכב שלי גם למצבים כאלה.

תודה לעצמי על זה שאני לא חוסך בכלום ברכב הזה ובמצבים כאלה אני מבין היטב למה אסור להתפשר ולחסוך או להשתמש בזול.

בדיוק מה שכתבת באדום אלו הטעויות שלך.

אם האדון לפניך היה בולם בלימת חירום כדי למנוע תאונה אז הסיטואציה היא בסדר ואתה לא נוהג כפי שצריך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בדיוק מה שכתבת באדום אלו הטעויות שלך.

אם האדון לפניך היה בולם בלימת חירום כדי למנוע תאונה אז הסיטואציה היא בסדר ואתה לא נוהג כפי שצריך

אקח את זה לתשומת ליבי,

הקו הזה בין לשמור מרחק או לא קטן מאוד, לפעמים קל לטעות ולא לשמור מרחק.

אבל עדיין , זה פשוט מעצבן , בלי סיבה לתת סתם ברקס זה מיותר

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

סלחו לי אבל אי אפשר לשמור מרחק לעצירה במהירות של 100 קמ״ש ואני יסביר:

כמו שרשמתי מקודם פעמיים עצרתי עצירת חרום בגלל שמפגר עצר באור ירוק. אחרי הפעם הראשונה שזה קרה לי הפקתי לקחים ושמרתי יותר מרחק בפעם השניה המצב היה אותו דבר כי ששמרתי יותר מרחק תמיד הנהג הישראלי נכנס במרחק ששמרתי כך נוצר מצב שקשה עד בלתי אפשרי לשמור מרחק כי כל אחד חושב ששמרתי את המרחק כדי שהוא יוכל להידחף.  

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם
סלחו לי אבל אי אפשר לשמור מרחק לעצירה במהירות של 100 קמ״ש ואני יסביר:

כמו שרשמתי מקודם פעמיים עצרתי עצירת חרום בגלל שמפגר עצר באור ירוק. אחרי הפעם הראשונה שזה קרה לי הפקתי לקחים ושמרתי יותר מרחק בפעם השניה המצב היה אותו דבר כי ששמרתי יותר מרחק תמיד הנהג הישראלי נכנס במרחק ששמרתי כך נוצר מצב שקשה עד בלתי אפשרי לשמור מרחק כי כל אחד חושב ששמרתי את המרחק כדי שהוא יוכל להידחף.  

יש הבדל בין להיות מופתע מנהג שעצר באור ירוק ללא כל סיבה לבין נהג שהאט משמעותית את מהירותו באזור של תאונה.

הנהג הסקרן הוא לא בסדר ואין ספק לגבי זה.

עם זאת, גם הנהג שמאחורה, שראה מבעוד מועד כי ליד הנתיב שלו בהמשך ישנם רכבי ביטחון והצלה היה צריך

להגדיל את המרחק מהרכב שמלפניו ולהיות מוכן להאטה או בלימה. טוב היה עושה אם היה משתלב לנתיב הרחוק יותר

מהאירוע וכך היה נמנע מחיכוך אפשרי עם זירת האירוע או מי מהסקרנים.

חג שמח,

מארק.

פורסם

הסקרנות של הנהגים גורמת בדרך כלל לתאונות נוספות.

נהוג במדינתנו כאשר רואים ניידת משטרה וניידת מד"א ללחוץ בחוזקה על דוושת הבלמים, להפנות את הראש ו להסתכל, כדי לספק את יצר הסקרנות.

הדבר קורה גם לעיתים כאשר רכבים מהתנועה הנגדית מבצעים את אותה פעולה.

לכן ומומלץ כאשר מבחינים בגשר התאורה של כוחות הבטחון לשמור מרחק גדול יותר מהרכב הנוסע לפניכם, סבירות מאוד גדולה שיצר הסקרנות יגבור עליו והוא ילחץ על הבלמים.

נסיעה בטוחה לכולנו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...