Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם עד עכשיו בזווית מסויימת בדוושה הייתי משייט על 95 קמ"ש .. היום עם אותה הזווית אני משייט על 100+ .. שזה משמעותי.

בעברית יש לזה כל מיני שמות: שכנוע עצמי, פסיכוסומטי וגו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 325
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

+1

דולב,

לא שאני מזלזל או טוען שאתנול לא משפר ביצועים, אלא שמדובר בשינויים די קלים ומאוד קשה להבחין בהם באמצעות הרגל והישבן בלבד. אני מציע לנסות להסיק את המסקנות בצורה אמפירית ככל שניתן (מה גם שאני קורא שוב ומבין שמדובר בשני אחוזים בלבד. ובכן, לדעתי לא יתכן שינוי מורגש!)

אבל כל הכבוד על הניסוי והעדכון!

פורסם

hans,

לא נראה לי שזה רק "אפקט פיגמליון" (השם של התופעה).

Eily,

הלוואי והיה לי את הציוד לבדוק את השינוי בביצועים בצורה מספרית.

כל שאוכל בנתיים זה לבדוק את השינוי בצריכת הדלק.. אבל לא מעבר :D

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

שלום לכולם.

בעקבות פרסומים פה בפורום התחלתי לחקור בנושא המתנול ולבסוף החלטתי לנסות בעצמי.

אני גר בבאר-שבע וקנית מתנול ברומיכל שבעמק שרה (למי שמחפש).

המחיר: 16 ש"ח לליטר, כיוון שקניתי ליטר אחד, והבטיחו לי שהמחיר יירד ל 9 + מע"מ בקנייה של כמות גדולה יותר.

הוספתי ליטר אחד של מתנול למיכל של 54 ליטר בנזין 95, כך שיצא כי מהלתי 1.85 אחוז מתנול (1/54).

התוצאות מדהימות!

הרכב סוחב יותר טוב. ירידת הכח שהיתה מורגשת כשמפעילים מזגן - איננה 8)

אני יודע שקשה לכמת "תחושות" ורובכם יטענו שזה פסיכוסמטי. לכן אני אשתדל לבצע מדידות ולספק נתונים מספריים.

הניסוי הראשון - מדידת צריכת דלק בתוך העיר:

תנאי הניסוי: הרכב: ניסאן אלמרה פרפקט 1.8L מודל 2006. תודלק מיכל מלא. בוצעה נסיעה של כ 200 ק"מ בתוך העיר ואז תודלק שוב באותה משאבה.

אשתי נוסעת כל יום עם הרכב אותו מסלול וכל שבוע לקניות באותו מקום כך שנתוני הדרך זהים לחלוטין בשתי המדידות (כולל הפעלת מזגן, האצות וכד').

תוצאות הניסוי (לאחר מדידה אחת):

צריכה הממוצעת ללא שימוש במתנול 1:8

צריכה לאחר מהילה של 1.85% מתנול היא 1:11.7 :shock:

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

האם אשתך היא זו שנהגה, ולא ידעה על הניסוי? אם כך זה מעניין מאוד, הצלחת ליצור תנאי ניסוי "סטריליים" יחסית ללא השפעה פסיכולוגית.

מעבר לזה - במחיר שרצו ממך עדיף כבר להזמין מחיפה ולשלם 50 ש"ח משלוח..

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

ביום ראשון אני במרכז תל אביב,היכן אפשר לקנות?עברתי על השירשור. לא ראיתי הייכן מוכרים באיזור תל אביב.

מישהו יודע?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

http://www.snunit.k12.il/heb_journals/mada/305237.html

המשך לניסוי הטכניון העתיק והמפורסם.

ואחרי זה, על איזה שיפור אסטורונמי בצריכת הדלק או בביצועים כולם מדברים כאן? :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

וואוו!! מעניין ביותר,

אבל ממש אני בדילמה האם כדאי להוסיף אך ורק בשביל הצורך לנקות וביצועיהמנוע, צריכת הדלק לא חושבה לי כמו ביצועי המנוע.

אבל הדעות פה חלוקות, גם כמה זה עושה טוב ומשפר, וגם כמה זה יכול להזיק מבחינת הפילטר והעניין שאם הואטו עומד יום יומיים אז יכול להיווצר אוויר בצנרת הדלק מהתאדות החומר,

כמה שאלות בנושא,

דבר ראשון ברשותי מאזדה לאנטיס שנת 99 עם 210 אלף קילומטר, מנוע 1.6

הפילטר דלק שלי הוא בעייתי ויקר להחלפה למיטב ידעתי ולא מתוכננת החלפה קרובה שלו,

לאור הנתונים האם ממולץ בכל אופן להוסיף מתנול לרכב הנ"ל למרות שנתו ומספר הק"מ שעבר?? לא יווצרו בעיות מיוחדות?

לגבי התאדות החומר, אותו שלי נוסע בערך 1000 ק"מ בחודש ממוצע, יש לו פעמים בהם הוא עומד 2-4 ימים בין נסיעה לנסיעה,

כמה זמן יקח עד שהמתנול יתאדה במיכל? האם העניין הוא רק למי שנוסע הרבה?

והאם באמת ברגע שאני יפתח את פתח המייכל לפני נסיעה כמו שנאמר פה זה באמת יפתור את בעית האוויר במערכת?

תודה רבה ומחכה לראות את התקדמות השירשור,

עמית גלאם

פורסם

עמית,

אני חייל, אני נוסע עם האוטו רק בסופי שבוע.

הוספתי את המתנול שבוע שעבר, בסוכות, הייתי בחופש. השבוע האוטו לא זז..

לא הרגשתי בהבדל.

גם אם המתנול התאדה, חפיף, נסעתי איתו המון.

מה שכן, קשה לי להאמין שהוא התאדה.

אם אתה שואל אותי, אני הייתי מוסיף

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
שלום לכולם.

בעקבות פרסומים פה בפורום התחלתי לחקור בנושא המתנול ולבסוף החלטתי לנסות בעצמי.

אני גר בבאר-שבע וקנית מתנול ברומיכל שבעמק שרה (למי שמחפש).

המחיר: 16 ש"ח לליטר, כיוון שקניתי ליטר אחד, והבטיחו לי שהמחיר יירד ל 9 + מע"מ בקנייה של כמות גדולה יותר.

הוספתי ליטר אחד של מתנול למיכל של 54 ליטר בנזין 95, כך שיצא כי מהלתי 1.85 אחוז מתנול (1/54).

התוצאות מדהימות!

הרכב סוחב יותר טוב. ירידת הכח שהיתה מורגשת כשמפעילים מזגן - איננה 8)

אני יודע שקשה לכמת "תחושות" ורובכם יטענו שזה פסיכוסמטי. לכן אני אשתדל לבצע מדידות ולספק נתונים מספריים.

הניסוי הראשון - מדידת צריכת דלק בתוך העיר:

תנאי הניסוי: הרכב: ניסאן אלמרה פרפקט 1.8L מודל 2006. תודלק מיכל מלא. בוצעה נסיעה של כ 200 ק"מ בתוך העיר ואז תודלק שוב באותה משאבה.

אשתי נוסעת כל יום עם הרכב אותו מסלול וכל שבוע לקניות באותו מקום כך שנתוני הדרך זהים לחלוטין בשתי המדידות (כולל הפעלת מזגן, האצות וכד').

תוצאות הניסוי (לאחר מדידה אחת):

צריכה הממוצעת ללא שימוש במתנול 1:8

צריכה לאחר מהילה של 1.85% מתנול היא 1:11.7 :shock:

נשמע מצויין, אבל גודל מיכל הדלק הוא 60 ליטרים ולא 54. בנוסף, לפעמים יכולים להכנס גם 5 ליטרים נוספים. האם בדקת היטב?

פורסם
האם אשתך היא זו שנהגה, ולא ידעה על הניסוי? אם כך זה מעניין מאוד, הצלחת ליצור תנאי ניסוי "סטריליים" יחסית ללא השפעה פסיכולוגית.

האמת, לא חשבתי על זה... אבל לצערנו אשתי ידעה על העניין (היא זו שנסעה לקנות את המתנול).

גם היא מדווחת על "תחושה" כי האוטו חזק יותר.

נשמע מצויין, אבל גודל מיכל הדלק הוא 60 ליטרים ולא 54. בנוסף, לפעמים יכולים להכנס גם 5 ליטרים נוספים. האם בדקת היטב?

ממה שידוע לי, גודל המיכל הוא 55 ולכן 1 ליטר מתנול מאפשר הכנסה של עוד 54 ליטר דלק.

עריכה: עכשיו קראתי בספר הרכב, מסתבר שהנפח הרשמי של המיכל הוא 60 ליטר, מה שאומר שהמהילה היתה 1:59 כלומר 1.69 אחוז.

נקודה יפה Black Joker, מצטער שהטעיתי את כולכם :roll:

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

עריכה: עכשיו קראתי בספר הרכב, מסתבר שהנפח הרשמי של המיכל הוא 60 ליטר, מה שאומר שהמהילה היתה 1:59 כלומר 1.69 אחוז.

נקודה יפה Black Joker, מצטער שהטעיתי את כולכם :roll:

כולם טועים לפעמים :).

אני פשוט קראתי את הטופיק והתפלאתי משתי נקודות:

1. צריכת הדלק שנמדדה בעיר אצלך, כמעט זהה לצריכת הדלק המשולבת שלי.

2. חוסר כוח עם מזגן - קיים, להבנתי, כמעט בכל מכונית. בטח כשמדובר במנוע 1800, אבל אני חייב לציין שהוא לא מורגש בצורה קיצונית. עדיין, נשמע מעניין שלא הרגשת כלום.

לגבי גודל מיכל הדלק - פה הבעיה. כפי שטענתי קודם, ניתן למלא אפילו 5 ליטרים מעל ל-60 ( או משהו כזה, אני לא יכול לדייק). כיצד אתה כ"כ בטוח בכמות הליטרים?

פורסם

1. צריכת הדלק שנמדדה בעיר אצלך, כמעט זהה לצריכת הדלק המשולבת שלי.

זאת אומרת? הרכב שלך "אוכל" יותר מ 1:8 בעיר?

איזו שנה הרכב שלך?

2. חוסר כוח עם מזגן - קיים, להבנתי, כמעט בכל מכונית. בטח כשמדובר במנוע 1800, אבל אני חייב לציין שהוא לא מורגש בצורה קיצונית. עדיין, נשמע מעניין שלא הרגשת כלום.

"חוסר כח", "תאוצה חזקה" וכד' הן רק תחושות. כפי שכבר טענו פה לפני, עם "תחושות בטן" אפשר להתווכח וסביר שהן נובעות בחלקן גם מההיבט הפסיכולוגי של העניין. לכן אני משתדל לספק פה נתונים מספריים ומשתדל לא לתת חוות דעת על סמך תחושה.

לגבי גודל מיכל הדלק - פה הבעיה. כפי שטענתי קודם, ניתן למלא אפילו 5 ליטרים מעל ל-60 ( או משהו כזה, אני לא יכול לדייק). כיצד אתה כ"כ בטוח בכמות הליטרים?

אני לא. אני פשוט עובד עם נתונים רשמיים. איך אתה יודע שנכנסים 5 ליטרים נוספים?

בכל מקרה ההבדל פה באחוזי המהילה לא גדול במיוחד 1.69% אם מחשבים עבור מיכל של 60 ליטר לעומת 1.56% עבור מיכל של 65 ליטר.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

• תוכן חדש...