Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים,

ברשותי יונדאי אקסנט 99, שבד"כ עובדת מצויין וללא כל בעיות.

ביום שלישי שעבר התחמם לי האוטו, לאחר שגררתי אותו למוסך מורשה של סובארו שמטפל בכל סוגי הרכבים, תיקנו לי אותו ואמרו שהבעיה היתה מנוע מאוורר. החליפו לי את השמן מנוע, מסנן שמן ונוזל קירור על הדרך וחזרתי הביתה.

יום לאחר מכן המזגן, שבדר"כ הקפיא לי את האוטו, הוציא אוויר לא מקורר ועלה לי החשד שמא הם שכחו לחבר משהו או שעשו איזה טעות בתיקון. לאחר שחזרתי אליהם לבדיקה, המזגן שב לעבוד כאילו כלום לא קרה, ולכן המוסכניק לא עשה כלום.

יום לאחר מכן שוב התחמם לי הרכב בדרך חזרה מהעבודה, וחזרתי למוסך. הבחור הסתכל, בדק, ואמר לי שהבעיה היתה בחיבורים של הכפתור של המזגן, הוא ניקה אותם, מילא עוד קצת נוזל קירור, והרכב שוב עבד.

ביום ראשון, לאחר שבסופ"ש לא השתמשתי באוטו, שוב המזגן לא עבד, חזרתי למוסך והוא בדק, ואמר לי שהממסר היה תקול וכאשר הוא החליף את הממסר המזגן התחיל לעבוד שוב.

היום נסעתי לעבודה ולקראת סוף הנסיעה החלטתי להדליק את המזגן, המזגן לא קירר ולהפתעתי שוב (!!) האוטו התחיל להתחמם. היום אני חוזר אל המוסך בפעם הרביעית תוך 9 ימים לתיקון הבעיה. יש לכם רעיונות למה יכולה להיות הבעיה כדי שאני אגיד לו? הרכב זה לא הבעיה כי התקלה האחרונה שהיתה לי איתו היתה לפני למעלה מארבע שנים - הרכב מאוד אמין.

אני אשמח לכל תשובה :)

תודה וסופ"ש נטול תאונות ותקלות לכולנו!

יוני

יונדאי אקסנט 1999

פורסם

ממה שאני יודע ומתקלה דומה שיצא לי לראות. הסימן הראשון היה שהמזגן לא קירר, אחר כך הרכב התחמם.. בסופו של דבר מסתבר שמאוורר הרדיאטור פשוט לא עבד.

תנסה לעשות את הדבר הבא, כשהרכב קר, תניע ותפעיל את המזגן, המאוורר אמור להתחיל לעבוד. אם הוא לא, אז יכול להיות שהבעייה היא במאוורר עצמו. אם הוא כן, אז אין לי מושג..

פורסם

תודה על התגובה!

הנעתי את הרכב והדלקתי את המזגן ואף אחד משני המאווררים לא זז. הבעיה היא שלפני שבוע החליפו לי את המאוורר של המזגן שהיה תקוע. אולי הם לא החליפו אותו כמו שצריך או שכחו לחבר משהו לשם?

תודה רבה על העזרה.

יונדאי אקסנט 1999

פורסם

תנסה לעשות את זה שוב, תניע, תדליק מזגן ותן למזגן 5 דקות לפעול, אולי אצלך זה לוקח קצת יותר זמן. אם המאוורר עדיין לא נדלק, אני מניח שהבעייה היא בזה.

מה מקור הבעייה אני לא יכול להגיד לך, אני לא מבין בזה מספיק טוב, אבל אם המוסך החליף לך מאוורר, אין שום סיבה שהוא יפסיק לעבוד כעבור שבוע, צור איתם קשר ותדאג שיטפלו בזה.

פורסם

נראה לי שהבעיה היא שאני חוזר אליהם בכל פעם - הייתי אצלם כבר 4 פעמים השבוע.

גם אחרי 5 דקות המאוורר לא פועל, אני מכבה את המנוע כי אני רואה שהשעון חום מנוע מתחיל לעלות מעל לטווח הנורמלי, אז אני לא רוצה להרוס לעצמי את המנוע.

חייב לציין שאם אני לא מדליק מזגן חום המנוע נראה תקין. הבעיה נעוצה במזגן, אבל אני לא בטוח מהי. אני אקפוץ היום שוב למוסך, נקווה שהם יצליחו להבין מה הולך שם.

תודה!

יונדאי אקסנט 1999

פורסם

תן למאוורר מתח ישיר מהמצבר.

אם הוא מתחיל להסתובב חבר את החוטים היטב וסע לסיבוב.

המזגן אמור עכשיו לקרר היטב והרכב אמור לשמור על טמפ' עבודה.

אם זה לא קורה, הבעיה לא שם.

אם המאוורר לא מסתובב כשנתת לו מתח ישיר הוא פשוט תקול.

(כן,גם מאוורר חדש עלול להיות פגום)

*שים לב שאתה מחווט את החיבור הישיר בקוטביות הנכונה!

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה רבה,

בסוף כנראה שהבעיה היתה שתיבת הפיוזים שלי היתה מפוצצת בנמלים, הן כנראה הקימו שם קן ונכנסו לי לממסרים.

ריססתי שם ב RAID ועושה רושם שהרכב חזר לתפקד כרגיל... בהחלט מוזר :)

תודה לכולם על העזרה!

יוני.

יונדאי אקסנט 1999

• תוכן חדש...