Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן גם אני הגעתי לשם בלילה והרכב נשמע טוב ונראה שגם נוסע טוב.

התרשמתי מהחברה האלו בתור אנשים וגם מבניית הרכב שנראתה איכותית.

אכן עוד דגל קטן שתקענו לנו אי שם במחוזות המוטוריקה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבה מאוד מהנה.

כל הכבוד לכל מי שלקח חלק בהגשמת החלום הזה

מבחנתי, לעלות רכב מירוץ כחול לבן על כבישי איטליה זה כבר נצחון!

ובכל זאת נאחל לחברה ניצחון מזהיר בהמשך הדרך

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

אעדכן לגבי התוצאה הסופית של התחרות באיטליה...:

מתוך 57 קבוצות מתחרות, קבוצת BGR זכתה במקום ה-15!!!

למי שלא תופס את כבירות ההישג - אחזור על הדברים מהמאמר - כנגד כל הסיכויים, קבוצה חסרת כל ניסיון ממדינה דלילת (הרוב יגידו "נטולת" אך איני חושב כך) תעשיית רכב, בניסיונה הראשון הערימה על למעלה מ-40 קבוצות מתחרות!

כמו כן, הקבוצה זכתה במקום הראשון מבין הקבוצות המתחרות החדשות בתחרות - הישג משמעותי בפני עצמו.

הזוכים בתחרות הם קבוצת המירוץ של אוניברסיטת שטוטגרט, באופן לא מפתיע שכן רוב שטחה של שטוטגרט שייך למרכזי הפיתוח הראשיים של מרצדס ופורשה.

יש צורך להבין שסטודנט ממוצע שמשתתף בתחרות הפורמולה SAE הזו הוא קודם כל סטודנט הנדסת רכב, במדינה בה הוא גדל מילדות לתרבות מוטורית, כאשר במסגרות הלימודים שעבר בחייו מוטוריקה היא חלק בלתי נפרד ובמהלך לימודי התואר נחשף למאגרי ידע עצומים המושתתים על עשרות שנות ניסיון ייצור רכב במדינה, מעבדות פיתוח שעומדות בקנה אחד עם תקני הייצור המתקדמים בעולם, השתתפות בפרוייקטים עם היצרניות המתקדמות, משרות סטודנט בחופשים במרכזי הפיתוח של היצרניות וכד', וכל זה מעבר לבילויים השגרתיים במסלולי מירוץ ציבוריים...

והנה הקבוצה שלנו מישראל, מאוניברסיטת בן גוריון, כנגד כל הסיכויים מציבה את מגן הדוד הכחול בראש הטבלה - הישג זה אף אחד לא חלם שיתממש.

הדרך להגשמת ההישג גם לא הייתה פשוטה בלשון המעטה. כבר ביום הראשון של התחרות נמצאו חריגות קלות בתקינות השלדה של הרכב ותיבת האוויר מקרבון נפגמה. הסטודנטים בעלי הכשרון הישראלי המהולל לאילתור הצליחו למצוא פתרונות יעילים, שגם קרצו מאוד לצוות הבוחנים המתרשם, שלב הבחינות המקדימות עבר בהצלחה ובשלב הנהיגה גם צצו משוכות חדשות. מזג האויר היה גשום לסירוגין ולא תאם לצמיגי הסליקס המותקנים על רכב המירוץ של BGR, נוסף על כך סט צמיגי גשם אמנם היה בנמצא, אך חישוקים חלופיים לא - מה שהיה צריך להכריח את הקבוצה להשבית את הרכב לזמן מה להתקנת הצמיגים. חברי הקבוצה החליטו להישאר עם צמיגי הסליקס ולקוות לטוב, אך זכו לסיוע מכל רכב שעלה לפני כן על המסלול וייבש אותו לאט לאט. בסופו של דבר עברו הימים, הרכב והסטודנטים עברו את תחרויות ה-SKIDPAD, התאוצה, ה-AUTOCROSS, וגם מירוץ האנדורו המפרך (שהיה מאוד מאתגר לאור העובדה שהרכב מעולם לא נבדק ברמות אינטנסיביות שכאלו).

בסיום, הוצגה התוצאה - קבוצת BGR מדורגת במקום ה-15 מתוך 57 קבוצות - גאווה ישראלית.

אם תהיה דרישה אפרסם כאן את תוצאות המבחנים השונים.

מעט תמונות להמחיש את את ההוויי שזכתה לו קבוצת הסטודנטים BGR ורכב המירוץ שלהם:

314815_10150292864965326_569185325_8054030_1635031390_n.jpg

גיל זכאי, צוות מתלים

315863_282802205078767_100000469681216_1224357_1382862063_n.jpg

רכב המירוץ של BGR - בפעולה

298301_282777165081271_100000469681216_1224269_982393632_n.jpg

הנציגים של BGR באיטליה

294279_282771741748480_100000469681216_1224240_2070617716_n.jpg

307051_282770868415234_100000469681216_1224238_1447913911_n.jpg

ראש הקבוצה, תמיר, מונף אל על

303682_10150362818603126_609033125_9718158_131896_n.jpg

הדוגמן של BGR ביחד עם רכבי הפורמולה SAE המצטיינים

317516_10150376246346257_651891256_10264233_5849176_n.jpg

דירוג הקבוצות הרשמי

307308_282771278415193_100000469681216_1224239_1119904076_n.jpg

הקבוצות האלופות של התחרות - BGR, האלופה מבין המתחרות החדשות בליגה ואיתה הקבוצה של שטוטגרט - זוכת התחרות.

מקום 15/57 בניסיון הראשון, עשיתם היסטוריה, קידמתם את תעשיית הרכב הישראלית, קבוצת BGR - כל הכבוד!!!!!!!

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

בשלושה משפטים

כל הכבוד

כל הכבוד

כל הכבוד

ודוד בן גוריון בוודאי גאה בכם .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

>> מתוך 57 קבוצות מתחרות, קבוצת BGR זכתה במקום ה-15!!!

זה מרשים מאד. כל הכבוד.

>> כמו גם צוות צילום לכתבה שתתפרסם בערוץ 2.

מתי זה ישודר?

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים ושחף

שמי נעם חבר קבוצת BGR אחראי על תחום ניהול מנוע ברכב. אמנם הארוע הסתיים לפני יותר משבוע אך חזרתי לארץ רק אתמול וזו הפעם הראשונה שאני קורא מאמר זה מהתחלה ועד הסוף. מאור ריגש אותי לקרוא את הסקירה ומאוד משמח אותי לדעת שהנושא מעניין כאן אנשים וכיף לקרוא את הפירגונים. אז שחף, אמנם לא נפגשנו אישית (אאל"ט) אבל הרשה לי להודות לך בשם כל הקבוצה על תשומת הלב וההתעניינות ועל כתיבת סקירה זו.

בנימה אישית אני יכול לספר שהארוע הזה שהשתתפנו בו היה חוויה מדהימה, לראות את היחס והמעמד שהפרויקט הזה מקבל בעולם, לצורך המחשה, עם חשקה נפשכם בעבודה כמהנדס באחד מסדנאות פיתוח הרכב באירפה (DALARA נניח) ה FSAE הוא תנאי מקדים להעסקה. המארגנים של התחרות מתיחסים לסטודנטים המשתתפים כדור העתיד של מהנדסי הרכב בתחום הספורט המוטורי.

החשיפה לקבוצות השונות ולרכבים השונים הייתה חוויה פוקחת עיניים, קבוצות רבות משתמשות ברכב ה FSAE כפלטפורמת לימוד ליישום טכנולגיות מתןך עולם המרוצים האמיתי והמכלולים על הרכבים שלהם לא היו מביישים קטגוריות מרוץ בחירות כמו F GP וכדומה.

הפירגון שקיבלנו מצוות השיפוט האיטלקי היה מדהים אך לא פחות מזה הפירגון משאר הקבוצות הוותיקות, אין ספק שהנחנו כאן בסיס להשתתפות בארועים נוספים כאשר קבוצות רבות הציעו תמיכה לוגיסטית בארועים עתידיים, רק שנגיע להתחרות.

היריעה קצרה מלספר את עוצמת החוויה שעברנו שם, אך יחד עם זאת אין ספק שהחזרה למציאות שלנו כאן בביצה מחזירה אותנו לפרופורציות.

אחד הדברים העיקריים שלמדתי מהפרוייקט הזה בהשראת תמיר (מנהל הפרויקט) זה שחלומות נועדו כדי להגשים אותם.

אם אנחנו הצלחנו כמו ששחף כתב, כנגד כל הסיכויים, לעשות מה שעשינו אזה הכל פתוח כאן במדינה הקטנה שלנו....

הכתבה אגב תשודר ביום שישי ה23 לספטמבר במהדורת החדשות של ערוץ 2.

שוב תודה

נעם

פורסם
שלום לחברי הפורום הנכבדים ושחף

שמי נעם חבר קבוצת BGR אחראי על תחום ניהול מנוע ברכב. אמנם הארוע הסתיים לפני יותר משבוע אך חזרתי לארץ רק אתמול וזו הפעם הראשונה שאני קורא מאמר זה מהתחלה ועד הסוף. מאור ריגש אותי לקרוא את הסקירה ומאוד משמח אותי לדעת שהנושא מעניין כאן אנשים וכיף לקרוא את הפירגונים. אז שחף, אמנם לא נפגשנו אישית (אאל"ט) אבל הרשה לי להודות לך בשם כל הקבוצה על תשומת הלב וההתעניינות ועל כתיבת סקירה זו.

בנימה אישית אני יכול לספר שהארוע הזה שהשתתפנו בו היה חוויה מדהימה, לראות את היחס והמעמד שהפרויקט הזה מקבל בעולם, לצורך המחשה, עם חשקה נפשכם בעבודה כמהנדס באחד מסדנאות פיתוח הרכב באירפה (DALARA נניח) ה FSAE הוא תנאי מקדים להעסקה. המארגנים של התחרות מתיחסים לסטודנטים המשתתפים כדור העתיד של מהנדסי הרכב בתחום הספורט המוטורי.

החשיפה לקבוצות השונות ולרכבים השונים הייתה חוויה פוקחת עיניים, קבוצות רבות משתמשות ברכב ה FSAE כפלטפורמת לימוד ליישום טכנולגיות מתןך עולם המרוצים האמיתי והמכלולים על הרכבים שלהם לא היו מביישים קטגוריות מרוץ בחירות כמו F GP וכדומה.

הפירגון שקיבלנו מצוות השיפוט האיטלקי היה מדהים אך לא פחות מזה הפירגון משאר הקבוצות הוותיקות, אין ספק שהנחנו כאן בסיס להשתתפות בארועים נוספים כאשר קבוצות רבות הציעו תמיכה לוגיסטית בארועים עתידיים, רק שנגיע להתחרות.

היריעה קצרה מלספר את עוצמת החוויה שעברנו שם, אך יחד עם זאת אין ספק שהחזרה למציאות שלנו כאן בביצה מחזירה אותנו לפרופורציות.

אחד הדברים העיקריים שלמדתי מהפרוייקט הזה בהשראת תמיר (מנהל הפרויקט) זה שחלומות נועדו כדי להגשים אותם.

אם אנחנו הצלחנו כמו ששחף כתב, כנגד כל הסיכויים, לעשות מה שעשינו אזה הכל פתוח כאן במדינה הקטנה שלנו....

הכתבה אגב תשודר ביום שישי ה23 לספטמבר במהדורת החדשות של ערוץ 2.

שוב תודה

נעם

אם תרצו אין זו אגדה אמר הרצל קצת לפניו.

צריכים רק להאמין ולנסות

שוב כל הכבוד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נעם, כל מה שיש לי להגיד זה - בכיף. :)

שמחתי לקחת חלק בהשקת הרכב ומקווה לראות בעתיד את המשך הפעילות.

ואני מאוד מרוצה שגם המאמר שלי עזר להעלות את המודעות לפעילות הקבוצה ויעזור להתפתח.

אני ממתין לשידור הכתבה בערוץ 2.

שבת שלום.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
בסיום, הוצגה התוצאה - קבוצת BGR מדורגת במקום ה-15 מתוך 57 קבוצות - גאווה ישראלית.

אם תהיה דרישה אפרסם כאן את תוצאות המבחנים השונים.

הנה, יש דרישה :)

כל הכבוד על ההישג הנהדר!

פורסם

שלום לכולם,

זה באמת מחמם את הלב לקרוא את כל הפירגונים והמחמאות של כולם בפורום פה. אני אחזור על מה שנעם כתב ואודה מכל הלב לשחף על העזרה והכתיבה המרגשת שלו. מילים לא יוכלו לתאר את החוויה שעברנו באיטליה, וההרגשה שלנו כשהיינו שם הייתה שאנחנו לא מייצגים רק אותנו או את האוניברסיטה, אלא את המדינה ואת כל הקהילה המוטורית הישראלית.

בנוגע לתוצאות המקצים בתחרות - מי שמעוניין יכול לגלוש לאתר התחרות בפייסבוק, לראות תמונות ואת דפי התוצאות המלאים. המיקומים שאנחנו השגנו היו:

מקצים סטטיים:

1. תכנון - 27

2. מצגת עסקית - 43

3. דו"ח עלות - 24

מקצים דינמיים:

4. תאוצה - 30

5. סקיד פד - 28

6. אוטוקרוס - 31

7. אנדורו וצריכת דלק - 13

מקצה האנדורו מהווה כמעט שליש מהניקוד המוענק בתחרות, ולכן התוצאה שהשגנו במקצה זה גרמה לכך שהמיקום הסופי שלנו היה, כאמור, 15.

בקרוב נארגן ארוע פתוח לכולם ובו נציג את הפרויקט ואת החוויה שעברנו בשנתיים האחרונות, את התוכניות והעבודה שכבר התחילה לקראת השתתפות נוספת בתחרות באיטליה בשנת 2012, וכמובן נסיעת הדגמה ברכב. פרטים יפורסמו. הכתבה בערוץ 2 תשודר בתקווה בשבועות הקרובים. אני חייב להוסיף שחשובה לנו מאד החשיפה של הפרויקט שלנו ושל מה שאנחנו עושים, וננסה לשתף כמה שיותר בפורומים ובדף הפייסבוק שלנו. כל מי שרוצה לשאול, להציע, להתעניין או כל דבר - תרגישו חופשי לפנות אלינו. תמיד נשמח לשמוע ולשתף.

שוב תודה לכולם! (התמונה המצורפת היא מטקס הסיום של התחרות. בצד ימין אפשר לראות אותנו עם דגלי ישראל)

תמיר.

Panoramic.jpg

• תוכן חדש...