Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

הרכב ברשותי מעל שנה, 217,000 ק"מ.

לפני שנה עקב בעיה בשסתום האוטו נאלץ לעבור טיפול בראש מנוע שעלה לי 3500 ש"ח( 202,000 ק"מ ).

בזמנו כתבתי בפורום על כך שלמרות שהאוטו עבר ראש מנוע הוא עדין צורך שמן בכמות לא סבירה לדעתי 1 ק"ג על כל 800-1000 ק"מ.

לטענת המוסך שעשה לי את הטיפול, הבעיה נעוצה ברינגים, שאלתי אותו האם טיפול בראש מנוע אינו כולל החלפת רינגים?, לטענתו הוא לא יכל היה לראות שצריך להחליף רינגים.

בשבוע האחרון האוטו החל גם לרעוד ולסחוב כ 40% פחות מבעבר , האוטו הוא מאד זריז בדר"כ. חזרתי למוסך , ואחרי שבדק (וראה בקצה של הפלגים שמן) אמר לי בצורה מפורשת שצריך לטפל ברינגים.

1) האם טיפול רינגים לא אמור להיות כלול בטיפול בראש מנוע?

2) מה עלות של טיפול כזה?

3) המוסכניק (שלדעתי מרגיש אחראי לעניין)הציע לבוא לקראתי אבל לא אמר כמה ואיך.

למה עליי לצפות ?, מדובר במוסך מסודר.

בתודה מראש

פורסם

מרבית הרכבים שעברו התחחמות ושיפוץ ראש מנוע יאכלו יותר שמן לאחריו כתוצאה של התחממות הצלינדר והבוכנות.לאחר פירוק ראש המנוע יש לבדוק את מצב הצלינדר ולהחליט על שיפוץ או החלפת מנוע בהתאם למידת הנזק.

בד"כ מקובל להמליץ ללקוח על החלפת מנוע במקרים של רכבים ישנים שכבר היתה בהם שחיקה ובלאי טבעי כבר לפני אירוע ההתחממות ויהיה חשש סביר שיצרכו שמן אחרי התיקון.

פורסם

המוסכניק בזמנו אמר שברגע שאתה לוקח מנוע אחר, אין לדעת מה יהיה, הוא המליץ לעשות ראש ולהחליף שסתומים ואטמים.

אבל השאלה שלי נותרה בעינה:האם הרינגים הם חלק משיפוץ ראש מנוע , כלומר אם מפרקים לא נהוג לטפל גם בזה?

פורסם

טבעות בוכנה שחוקות יכולות בהחלט לגרום לשריפת השמן בחלל השריפה,ויתכן מאוד שלאחר מספר כה רב של קילומטרים טיפול כזה מחוייב המציאות.טיפול כזה הוא יקר מאוד ומחייב פירוק מנוע,ולא ניתן לדעת מה יתגלה בזמן הפירוק,שווה לבדוק אפשרות החלפת המנוע,אם כי יש במהלך זה סיכון מסויים.

לא נראה לי שהמוסך צריך לבדוק זאת בזמן שיפוץ ראש מנוע,למרות שישנה כתובת על הקיר שיכולה לקשר בין המיקרים הללו.

פורסם
המוסכניק בזמנו אמר שברגע שאתה לוקח מנוע אחר, אין לדעת מה יהיה, הוא המליץ לעשות ראש ולהחליף שסתומים ואטמים.

אבל השאלה שלי נותרה בעינה:האם הרינגים הם חלק משיפוץ ראש מנוע , כלומר אם מפרקים לא נהוג לטפל גם בזה?

בשיפוץ ראש מנוע לא מפרקים טבעות בוכנה ולכן לא ניתן לבחון את מצבם, כן ניתן לבחון את פני שטח הצלינדרים אך לא באופן מלא ומדוקדק.

בדר"כ נהוג לבחון את מצב האטימה ע" מלוי נפט בצלינדרים ובדיקת משך הזמן שלוקח לנוזל להתנקז לאגן השמן, בצילינדר תקין יחזיק הנפט יותר מיום שלם.

זוהי בדיקה יחסית טובה אבל לא ממש מדוייקת ונועדה רק כדי לקבל אומדן כללי למצב האטימה.

• תוכן חדש...