Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חימום של המעבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מעבד Q6600, עם מערכת קרור אויר מקורית (ונטה 90 מ"מ) וטמפרטורת עבודה של סביבות 38 מעלות בסרק.

קניתי Arctic Cooling Freezer 13 Pro, היתי בטוח שזה יוריד דרמטית את הטמפרטורה, אבל היא נשארה אותו הדבר.

http://www.legitreviews.com/article/1553/1/

הממצאים הם כאלה, הצלעות קרור לא חמות בכלל, לא בבסיס ובטח שלא יותר למעלה. יתכן ולא חיזקתי מספיק את הגוף למעבד ולכן אין מגע בניהם? זה הדבר היחידי שיכול לעלות לי בראש.

יכולות להיות עוד אפשרויות? הגוף עצמו מגיע עם משחה עליו וכמובן שלפני ההרכבה ניקיתי את המעבד עצמו מהמשחה הישנה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוודא שוב שחיברת את הגוף קירור כמו שצריך.

טמפרטורה של המעבד מושפעת גם מהסירקוליצה של האוויר במארז.

קודם כל תנקה את כל המחשב עם שואב/ספרי לחץ אוויר.

יש לך מאוורר קידמי? מכניס אוויר או מוציא?

מאוורר אחורי? מכניס או מוציא?

עוד מאווררים במארז? מכניסים או מוציאים?

תפרט בדיוק ואז נוכל לשער מה הבעיה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קדימה יש 120 מ"מ מכניס, מאחורה גם 120 מ"מ אבל מוציא, ומעל הגוף קרור של המעבד יושב הספק כוח עם הונטה שלו שאין לי שמץ אם זה מכניס או מוציא. זהו בגדול. כל הונטות 120 חדשות של AC, האחורית זאת גרסת האגזוז.

in the face

with a chair

פורסם

הסרקולציה שלך מעולה,הספק כוח שואב אוויר.

עם איזו תוכנה אתה בודק טמפרטורות?

על פניו הטמפרטורה צריכה להיות נמוכה יותר למרות שהמעבד הזה חמים מטבעו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

38 מעלות לקיץ זה מעולה.

אני לא יודע למה אתה מצפה בדיוק.

הביצועים של הגופי קירור תמיד צריכים ליהיות מושווים במצב של LOAD אחרי כמה דקות - לא בIDLE.

כמו כן - מה שמודדים תמיד הוא ההפרש מטמפ' החדר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דאגת למרוח שכבה דקה של משחה טרמית לפני ששמת את הצלעות קירור?

זה יכול לעשות הפרש של עד 15 מעלות במעבד!

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מעולה זה לא,זה סביר.

דבר חשוב,יש מזגן בחדר?

קירור אוויר יכול לקרר עד לטמפרטורה שבה החדר נמצא.

אם זה עם מזגן אז לא סביר,אצלי המעבד על 24.

אליקו הוא אמר שהקירור היגע עם המשחה הטרמית.

שווה לנסות למרוח מחדש עם משחה יותר טובה.

אם אתה גר במרכז אתה מוזמן לבוא ולקחת ממני.

יש לי משחה של AC ללא שימוש.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש לי פה מזרק של משחה זאת לא הבעיה. החדר לא מקורר בעיקרון, אבל כשהמזגן עובד פה אז הטמפרטורה של המעבד יורדת לסביבות 33 מעלות.

ליביו הבעיה היא אחת, לא הגיוני שאין הבדלי טמפרטורה בין הגוף הישן לחדש. בישן היתה אותה הטמפרטורה ושם מדובר על גוף בערך בחצי הגודל מהפריזר 13 שקניתי, עם ונטה 90 מ"מ ולא 120מ"מ כמו בפריזר. ויודע מה? גם אם אני אוריד לגמרי את הגוף קרור, הטמפרטורה תשאר אותו הדבר, לכן אני מצפה מהגוף שיוריד את הטמפרטורה, אחרת אני יכול להעיף אותו ולהשאר בלי ולהשאר גם עם אותה טמפרטורה וזרימה אויר טובה יותר בתוך המארז.

עכשיו אחרי חיזוק עד הסוף של הברגים, הטמפרטורה סביב 34 35 מעלות, כנראה שהמשחה לא נגעה בכלל במעבד ולכן לא היה שינוי, לפי מה שאומרים לוקח למשחה יומיים בערך להגיע לתוצאה המירבית שלה אז אני אצטרך לחכות בסבלנות ולראות אם הטמפרטורה עוד תרד.

in the face

with a chair

פורסם

המעבד Q6600 לא ידוע בתור מעבד קריר, הוא מורכב משני מעבדי E6600, זה לא QUAD סטנדרטי.

לביצועים מקסימליים לקירור מעבד יש לבצע LAPPING, לא מורכב במיוחד אך זה למקפידים ביותר ויכול לתת שיפור של עוד 1-3 מעלות בדר"כ.

תמיד חשוב לוודא חיזוק ברגים/קליפסים ללוח בהרכבה ואני דווקא לא ממליץ על שיטת המריחה אלא על שיטת האפון, העלתי קישור לסרטון שבדק את זה ביסודיות באחד משרשורי המחשבים כאן.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני מכיר את השיטה, אבל הגוף הגיע כבר עם משחה. אני אתן לזה עוד כמה ימים לראות אם יהיה שינוי.

מה זה LAPPING?

in the face

with a chair

פורסם
קירור אוויר יכול לקרר עד לטמפרטורה שבה החדר נמצא.

לא מדוייק. יש גם את ההתנגדות התרמית של האריזה של המעבד. ז"א שגם אם מערכת הקירור היא ביעילות מושלמת, ז"א טמפרטורת צלעות הקירור ודופן אריזת המעבד זהה לטמפרטורת הסביבה, טמפרטורת המעבד, שנמדדת בתוך שבב הסיליקון של המעבד, היא גבוהה יותר. ההפרש הוא פונקציה של ההתנגדות התרמית הזו ושל ההספק של המעבד באותו זמן.

ליביו הבעיה היא אחת, לא הגיוני שאין הבדלי טמפרטורה בין הגוף הישן לחדש. בישן היתה אותה הטמפרטורה ושם מדובר על גוף בערך בחצי הגודל מהפריזר 13 שקניתי, עם ונטה 90 מ"מ ולא 120מ"מ כמו בפריזר. ויודע מה?

כן הגיוני. ציינת שאתה בודק "בסרק" ולכן כל מערכת קירור מסוגלת להוליך את הספק החום (הנמוך) לסביבה. כדי לבחון את ההבדלים עליך להפעיל את המעבד במלוא ההספק. אז, אני מאמין, תמצא הבדלים משמעותיים.

ובשורה התחתונה, יש לי רושם שאתה מנסה לפתור בעייה שלא קיימת.

:turn-l:

• תוכן חדש...