Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת WIFI ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הילדים שלי משגעים אותי בנושא התקנת WIFI ברכב, כך שבנסיעות הארוכות שלנו, יוכלו להתחבר לאינטרנט עם מכשירי האייפוד שלהם ולהעביר את הזמן.

אני מניח שזה אפשרי כי כבר נסענו באוטובוסים עם WIFI, אז האם זה רק שאלה של מקום ברכב (ומחיר התכנה/חומרה)?

בקיצור, אשמח לקבל תובנות ועלויות של העניין מחברי הפורום.

פורסם

ישנם מספר אפשרויות :

1 .מכשיר איפון בעל קושחה אחרונה וחיבור לרשת 3G - בקושחה האחרונה ישנה האפשרות לארח רשת Wifi , כלומר המכשיר משדר רשת אלחוטית וכול מי שמתחבר לאותה הרשת יכול להשתמש ברשת ה3G של מכשיר האיפון המקורי .

2. נתב 3G - נתב אלחוטי בדומה למה שמותקן במרבית הבתים בישראל , אך במקום שהוא יתחבר לרשת הADSL או הכבלים הוא מתחבר לרשת ה3G של ספקית האינטרנט , קח בחשבון :נתב כזה דורש חיבור לחשמל של 220V , משמע יהיה צורך לרכוש ממיר מתח , אך היות והנתב לא צורך הרבה חשמל גם ממיר מתח זול ב200 שקל יעשה את העבודה .

דוגמה לנתב : http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=279&pl1_id=3&pl2_id=18

הערה :

אתה חייב שיהיה לך גישת 3G דרך ספקית הסלולר שלך [ במספר שלך או שיהיה צורך לרכוש סים לרשת 3G בלבד ]

בהצלחה

פורסם
ישנם מספר אפשרויות :

2. נתב 3G - נתב אלחוטי בדומה למה שמותקן במרבית הבתים בישראל , אך במקום שהוא יתחבר לרשת הADSL או הכבלים הוא מתחבר לרשת ה3G של ספקית האינטרנט , קח בחשבון :נתב כזה דורש חיבור לחשמל של 220V , משמע יהיה צורך לרכוש ממיר מתח ,

נתבים אמנם מתחברים לרשת החשמל של 220V , אבל הם עוברים דרך שנאי ac2dc, כלומר יותר הגיוני למצוא מתאם משקע מצת לחיבור החשמל (dc2dc) של הנתב מאשר להתקין ממיר מתח dc2ac ולחבר אליו שנאי ac2dc

פורסם
נתבים אמנם מתחברים לרשת החשמל של 220V , אבל הם עוברים דרך שנאי ac2dc, כלומר יותר הגיוני למצוא מתאם משקע מצת לחיבור החשמל (dc2dc) של הנתב מאשר להתקין ממיר מתח dc2ac ולחבר אליו שנאי ac2dc

הגיוני :)

פורסם
הגיוני :)

ובגדול, מה עלויות הגלישה באינטרנט דרך הספקים השונים? לדוגמא, אני מחובר לסלקום בחבילה רגילה (כלומר, איני עסק או איזה גוף גדול). אדם פרטי.

פורסם

במידה ותלך עם הפרוייקט הזה עד הסוף , עדכן אותנו לגבי כול הפרטים .

כי לדעתי אף אחד בפורום לא עשה דבר כזה.

פורסם

תראה הכי פשוט שאחד ממכם ישדרג לאייפון, עד כמה שאני יודע יש חבילות ב250 שקל לחודש (יקר לדעתי), אתה מקבל גלישה חינם ללא הגבלה, ועוד כמה אלפי דקות והודעות. (תוכנית טובה למי שמדבר הרבה!).

ואת האייפון אתה יכול לחבר למחשב ולעשות אותו מודם, או לפתוח את האייפון שישדר WIFI לעוד 5 מכשירי אפל.

זה אידיאלי לדעתי, יותר טוב ממיר מתח ומודם וחבילת אינטרנט שתעלה לך בסביבות ה120. (חישוב פשוט, אתה מדבר נגיד ב100 בפלאפון שלך בחודש, חבילת אינטרנט ב120 נגיד, אתה מגיע ל220, ככה שאייפון יותר משתלם!)

פורסם
סתם מתוך התעניינות.. מה לגבי הקרינה?

תקשורת 3G -> בדיוק כמו שיחת טלפון

נתב אלחוטי -> משדר בתדר של טלפון אלחוטי

ככה שאם אתה יושב בסלון בבית שלך , בכיס שלך יש מכשיר סלולרי ולידך יש מכשיר טלפון אלחוטי ... זאת בדיוק הקרינה שתהיה לו באוטו .

יתכן ויהיו כאלה שיגידו ..." אבל זה מקום סגור" -> אני ארחיב כאן , קרון רכבת מכיל לפחות 60 מקומות ישיבה , לא קרא פעם אחת שנסעתי ברכבת ולפחות 2 אנשים דיברו בטלפון , שלא נדבר על כול האנשים עם האיפון שמחוברים ב3G... ככה שלדעתי ברכב שלו יהיה פחות קרינה מבקרון של רכבת :)

פורסם

לא חייבים דווקא אייפון - יש גם לא מעט מכשירי אנדרואיד (לא חייבים חדש - אפשר לקנות יד שניה בזול יחסית) שתומכים ביכולת לשתף רשת, רובם יהיו זולים מאייפון משמעותית...

פורסם

נראה לי יהיה יותר זול לקנות מחשב נייד קטן במחיר זול (הרי הוא אמור לשמש לאינטרנט בלבד לא?) ולקנות חיבור סלולרי נייד. נראה לי שיצא יותר זול וגם יותר שימושי

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם
לא חייבים דווקא אייפון - יש גם לא מעט מכשירי אנדרואיד (לא חייבים חדש - אפשר לקנות יד שניה בזול יחסית) שתומכים ביכולת לשתף רשת, רובם יהיו זולים מאייפון משמעותית...

מחישוב שלי כמו שעשיתי למעלה אייפון יוצא הכי זול!

תעשו חשבון לבד.

הבן אדם מדבר לפחות 100 שקל בחודש. (בנאדם ממוצע, בלי תוכניות ומכשירים מהעבודה.)

+

אינטרנט במודם USB עם חבילה לא מוגבלת (מה שמקבל באייפון), יעלה עוד 100 לפחות! (אני לא רוצה לזרוק סכומים אבל לפני כמה חודשים שהתעניינתי לחבילה בילתי מוגבלת דרך מפעל, זה עבר את ה100).

יוצא 200 לחודש לפחות, בחישוב מוגזם (יצא בפועל יותר).

אם הוא חותם על חבילה (אני לא אומר חברה, אבל שיבדוק) ב250 לחודש הוא מקבל גם אייפון, שיש בתוכו ראוטר (למכשירי אפל) וגם מודם למחשב (מהירות מכובדת של 2 מגה לפחות!).

שים לב ככל שאתה מדבר יותר אתה מרוויח יותר. (מביאים לך בחבילות של 250 שקל איזה כמה אלפי דקות ואסמסים.)

אני אמרתי את שלי. (נשאר הפרש של 50 בחודש, אבל זניח כי ל3 שנים נגיד יוצא 1200 שקל, שזה מה שאתה בפועל משלם על אייפון שבשוק שווה 2500 שקל כיום! (מצב טוב מיד 2, תמיד יש מציאות זולות יותר).

החברות עושות כמו מאפייה, למי שאין אייפון יוצא שהוא משלם הרבה ולא מקבל כלום.

כאילו אם הוא יקנה מכשיר יד שניה אייפון\אנדרואיד כלשהו (שהרבה יותר גרוע מאייפון) מיד 2, ועוד חבילה תואמת (גלישה לא מוגבלת ושיחות), יצא לו כמעט כמו אייפון או יותר יקר, ככה שההפרש זניח (לא יותר מ50 ש"ח לחודש.)

תשאל אותי לא הייתי עושה להם כלום, הרבה מאוד כסף, כדי שימשיכו לחגוג על המחשב ולהתנתק מהעולם. (אני נער אם אתה לא בטוח).

יותר טוב שילמדו את הכבישים, מפות, נופים, ארץ ישראל.

ואם יש לך ילד שמתקרב לרישיון, שילמד מהנהיגה שלך ויחקור אותה.

כל החיים שלהם זה מחשב, קצת להתנתק לא יקרה כלום, גם ככה הם לא מכניסים ממנו כסף או לומדים, רק נעשים אטומים ומרובעים. (כמו כל הדור הזה.)

פחות שעה פייסבוק יהיה בריא לכולם!

פורסם

עובדתית לא נכון.

1. ברוב חברות הסלולר התנאים והתמחור הם זהים בין אייפון לגלקסי S לדוגמא (רק שבאותיות הקטנות לאייפון אין אחריות), בכל מקרה עפ"י חוק ניתוק נתוני זיקה אתה יכול לקנות היום מכשיר חדש בשוק הפרטי, לבוא עם קבלה לחברה הסלולרית ולקבל את אותם תנאים שהיית מקבל במידה והיית קונה דרכם.

2. מבחינת יכולות דרושות אין הבדל בין המכשירים (קרי יכולות גלישה ושיתוף אינטרנט)

3. בשביל נסיעות ארוכות (כמה זמן זה ארוך?) עם הילדים לא צריך בהכרח חבילה בלתי מוגבלת (בשביל נסיעה של של שעתיים פעמיים בחודש ייתכן וחבילה קטנה יותר תספיק לדוגמא)

4. גם אם כן - יש חברות שמציעות חבילות בלתי מוגבלות (בנפח לפחות) במחירים יחסית שפויים

כלומר - בעלות של 600-1000 ש"ח אפשר למצוא אנדרואיד יד שניה + חבילת גלישה בפחות מ-100 ש"ח לחודש.

חבילות והתחייבות בכלל לחברת הסלולר משתלמת רק למי שמדבר הרבה מאוד דקות בכל מקרה.

מה שכן - גם אני הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מוציא כאלה סכומים רק בשביל שהילד חס וחלילה לא יצטרך להתנתק מפייסבוק ויוטיוב למשך כמה שעות...

• תוכן חדש...