Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת WIFI ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עובדתית לא נכון.

1. ברוב חברות הסלולר התנאים והתמחור הם זהים בין אייפון לגלקסי S לדוגמא (רק שבאותיות הקטנות לאייפון אין אחריות), בכל מקרה עפ"י חוק ניתוק נתוני זיקה אתה יכול לקנות היום מכשיר חדש בשוק הפרטי, לבוא עם קבלה לחברה הסלולרית ולקבל את אותם תנאים שהיית מקבל במידה והיית קונה דרכם.

2. מבחינת יכולות דרושות אין הבדל בין המכשירים (קרי יכולות גלישה ושיתוף אינטרנט)

3. בשביל נסיעות ארוכות (כמה זמן זה ארוך?) עם הילדים לא צריך בהכרח חבילה בלתי מוגבלת (בשביל נסיעה של של שעתיים פעמיים בחודש ייתכן וחבילה קטנה יותר תספיק לדוגמא)

4. גם אם כן - יש חברות שמציעות חבילות בלתי מוגבלות (בנפח לפחות) במחירים יחסית שפויים

כלומר - בעלות של 600-1000 ש"ח אפשר למצוא אנדרואיד יד שניה + חבילת גלישה בפחות מ-100 ש"ח לחודש.

חבילות והתחייבות בכלל לחברת הסלולר משתלמת רק למי שמדבר הרבה מאוד דקות בכל מקרה.

מה שכן - גם אני הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מוציא כאלה סכומים רק בשביל שהילד חס וחלילה לא יצטרך להתנתק מפייסבוק ויוטיוב למשך כמה שעות...

זה לא המקום לוויכוח, אבל יצא לי לעבוד עם מחשב מחובר לאייפון, וסתם לשחק גם באייפון וגם באנדרואיד, חבל ל הזמן, בשביל ההפרש הדק חבל להתפשר על אנדרואיד. (אחריות לא חשובה, מכשירים של אפל אמינים מאוד, לי אישית יש מחשב ו3 אייפודים בבית, אחד מהם כבר 8 שנים חיי ובועט עבר בכל העולם, נפל בכל מדינה כמעט על המפה, ועדיין מנגן).

חבילה נורמאלית אין בפחות מ100 שקל (בהנחה שרוצים נפח לא מוגבל.)

בקיצור, לדעתי תלך על מכשיר וחבילה ותגמור סיפור, חבל להוציא כסף על ראוטר ל3G וממיר מתח (פחות שימושי מפלאפון.)

פורסם
מחישוב שלי כמו שעשיתי למעלה אייפון יוצא הכי זול!

תעשו חשבון לבד.

הבן אדם מדבר לפחות 100 שקל בחודש. (בנאדם ממוצע, בלי תוכניות ומכשירים מהעבודה.)

+

אינטרנט במודם USB עם חבילה לא מוגבלת (מה שמקבל באייפון), יעלה עוד 100 לפחות! (אני לא רוצה לזרוק סכומים אבל לפני כמה חודשים שהתעניינתי לחבילה בילתי מוגבלת דרך מפעל, זה עבר את ה100).

יוצא 200 לחודש לפחות, בחישוב מוגזם (יצא בפועל יותר).

אם הוא חותם על חבילה (אני לא אומר חברה, אבל שיבדוק) ב250 לחודש הוא מקבל גם אייפון, שיש בתוכו ראוטר (למכשירי אפל) וגם מודם למחשב (מהירות מכובדת של 2 מגה לפחות!).

שים לב ככל שאתה מדבר יותר אתה מרוויח יותר. (מביאים לך בחבילות של 250 שקל איזה כמה אלפי דקות ואסמסים.)

אני אמרתי את שלי. (נשאר הפרש של 50 בחודש, אבל זניח כי ל3 שנים נגיד יוצא 1200 שקל, שזה מה שאתה בפועל משלם על אייפון שבשוק שווה 2500 שקל כיום! (מצב טוב מיד 2, תמיד יש מציאות זולות יותר).

החברות עושות כמו מאפייה, למי שאין אייפון יוצא שהוא משלם הרבה ולא מקבל כלום.

כאילו אם הוא יקנה מכשיר יד שניה אייפון\אנדרואיד כלשהו (שהרבה יותר גרוע מאייפון) מיד 2, ועוד חבילה תואמת (גלישה לא מוגבלת ושיחות), יצא לו כמעט כמו אייפון או יותר יקר, ככה שההפרש זניח (לא יותר מ50 ש"ח לחודש.)

תשאל אותי לא הייתי עושה להם כלום, הרבה מאוד כסף, כדי שימשיכו לחגוג על המחשב ולהתנתק מהעולם. (אני נער אם אתה לא בטוח).

יותר טוב שילמדו את הכבישים, מפות, נופים, ארץ ישראל.

ואם יש לך ילד שמתקרב לרישיון, שילמד מהנהיגה שלך ויחקור אותה.

כל החיים שלהם זה מחשב, קצת להתנתק לא יקרה כלום, גם ככה הם לא מכניסים ממנו כסף או לומדים, רק נעשים אטומים ומרובעים. (כמו כל הדור הזה.)

פחות שעה פייסבוק יהיה בריא לכולם!

לכל המשיבים - תודה רבה על המידע!!

nir100, יפה דרשת. האמת היא שזה גם מה שאני חשבתי. למה צריך לתת להם סיבה להתנתק מהעולם עוד 2-3 שעות. ובכלל, מדובר רק בנסיעות בלילה שממילא הראש שלהםתקוע באייפוד באפליקציה כזו או אחרת.

ובכל מקרה, אני אין לי סמארט פון עדיין. הילדים שלי צוחקים עליי שאני עדיין מדבר עם ה - LG המתפרק שלי....

לא חסרים תחליפים מתאימים לאייפון המקרין מאד, אבל זה כבר ויכוח בנושא אחר.

אני הודף את הטענות כלפיי על השימוש בגרוטאה סלולארית בכך שאני לא יכול לקנות טלפון סמארט כל עוד אני אהבל... .

בעתיד, אם וכאשר אחזיק סמארט פון, נבדוק העניין שוב.

פורסם
לכל המשיבים - תודה רבה על המידע!!

nir100, יפה דרשת. האמת היא שזה גם מה שאני חשבתי. למה צריך לתת להם סיבה להתנתק מהעולם עוד 2-3 שעות. ובכלל, מדובר רק בנסיעות בלילה שממילא הראש שלהםתקוע באייפוד באפליקציה כזו או אחרת.

ובכל מקרה, אני אין לי סמארט פון עדיין. הילדים שלי צוחקים עליי שאני עדיין מדבר עם ה - LG המתפרק שלי....

לא חסרים תחליפים מתאימים לאייפון המקרין מאד, אבל זה כבר ויכוח בנושא אחר.

אני הודף את הטענות כלפיי על השימוש בגרוטאה סלולארית בכך שאני לא יכול לקנות טלפון סמארט כל עוד אני אהבל... .

בעתיד, אם וכאשר אחזיק סמארט פון, נבדוק העניין שוב.

אהבל מבחינת פרימיטיביות?

תראה, דעתי בנושא שכל השיפורים והאפליקציות וכל השכלולים, כבר המכשיר איבד מהשימוש העיקרי שלו שזה השיחות והאסמסים.

הרמקול שלו חלש, סוללה חלשה מאוד וכו' וכו'.

אני קניתי אייפוד גם (שווה את המחיר, בניגוד לאייפון שעולה פי 4)., ועדיין מסתובב עם מכשיר בסיסי ביותר שעלה לי 300 שקל במזומן באורנג', ואני רגיל אליו, הפעולות הבסיסיות (שיחות ואסמסים ואפילו גלישה) הוא מבצע מהר מאוד, רמקול טוב משל האייפון ובקיצור זה מכשיר לשיחות ואסמסים.

תראה לא כל דבר צריך לתת לילדים, לא צריך להפוך את העולם בדברים כאלה, לי בחיים לא קנו מחשב, המחשב היחידי שלא עבר אלי מהאחים זה מחשב שאבא קיבל מהעבודה (נייד טוב, שעונה על כל צרכיי, וגם הוא בסיסי +), ולא חסר לי כסף גם למותרות כאלה, אבל אני לא קונה ולא מבקש כי זה נוגד את האידיאולוגיה, נקרא לזה ככה.

חוץ מזה שמגיל קטן אבא שלי משקיע בי בתחביבים, פעם אחרונה זה היה אופניים ב4K (אחרי שאני רוכב 3 שנים לא רציני, ועכשיו כל שבוע טוב עובר איתם בערך 70KM, בשישי עם הקבוצה לפעמים גם 40KM בפעם אחת)

תביא לי גם 4 אייפונים, אני לא יתן את האופניים הללו. (אולי תמורת רכב שהוא גרוטאה שלא עובר את ה6K, ככה שגם אם יהיה תקלה אני אתמודד איתה וילמד על הדרך)

היום מגיל קטן הילדים "הולכים לישון" עם השטויות האלה, אני שמעתי\מכיר כמה אנשים שקנו לילד שלהם בן ה3 אייפד (הגדול הזה).

זה לאט לאט מרבע להם את השכל, במקום לצאת לחברים הם נתקעים עם זה בבית, הופך אותם לאגרסיביים, הורס את העיניים, ועוד הרבה דברים.

לדעתי, צריך להעיף את כל הזבל הזה ולתת להם שעתיים ביום מקסימום לגעת בזה, ולהשקיע בהם בתחביבים, שיהיה להם עיסוק מעניין, לפתח להם הרבה מאוד חושים וידע והרבה מאוד דברים!

(כל אבא נורמאלי יגיד ששעתיים זה לא מספיק, אני מוציא את השעתיים רק על סדרות, אבל לפחות זה מועיל לאנגלית שלי!)

פורסם
אהבל מבחינת פרימיטיביות?

תראה, דעתי בנושא שכל השיפורים והאפליקציות וכל השכלולים, כבר המכשיר איבד מהשימוש העיקרי שלו שזה השיחות והאסמסים.

הרמקול שלו חלש, סוללה חלשה מאוד וכו' וכו'.

אני קניתי אייפוד גם (שווה את המחיר, בניגוד לאייפון שעולה פי 4)., ועדיין מסתובב עם מכשיר בסיסי ביותר שעלה לי 300 שקל במזומן באורנג', ואני רגיל אליו, הפעולות הבסיסיות (שיחות ואסמסים ואפילו גלישה) הוא מבצע מהר מאוד, רמקול טוב משל האייפון ובקיצור זה מכשיר לשיחות ואסמסים.

תראה לא כל דבר צריך לתת לילדים, לא צריך להפוך את העולם בדברים כאלה, לי בחיים לא קנו מחשב, המחשב היחידי שלא עבר אלי מהאחים זה מחשב שאבא קיבל מהעבודה (נייד טוב, שעונה על כל צרכיי, וגם הוא בסיסי +), ולא חסר לי כסף גם למותרות כאלה, אבל אני לא קונה ולא מבקש כי זה נוגד את האידיאולוגיה, נקרא לזה ככה.

חוץ מזה שמגיל קטן אבא שלי משקיע בי בתחביבים, פעם אחרונה זה היה אופניים ב4K (אחרי שאני רוכב 3 שנים לא רציני, ועכשיו כל שבוע טוב עובר איתם בערך 70KM, בשישי עם הקבוצה לפעמים גם 40KM בפעם אחת)

תביא לי גם 4 אייפונים, אני לא יתן את האופניים הללו. (אולי תמורת רכב שהוא גרוטאה שלא עובר את ה6K, ככה שגם אם יהיה תקלה אני אתמודד איתה וילמד על הדרך)

היום מגיל קטן הילדים "הולכים לישון" עם השטויות האלה, אני שמעתי\מכיר כמה אנשים שקנו לילד שלהם בן ה3 אייפד (הגדול הזה).

זה לאט לאט מרבע להם את השכל, במקום לצאת לחברים הם נתקעים עם זה בבית, הופך אותם לאגרסיביים, הורס את העיניים, ועוד הרבה דברים.

לדעתי, צריך להעיף את כל הזבל הזה ולתת להם שעתיים ביום מקסימום לגעת בזה, ולהשקיע בהם בתחביבים, שיהיה להם עיסוק מעניין, לפתח להם הרבה מאוד חושים וידע והרבה מאוד דברים!

(כל אבא נורמאלי יגיד ששעתיים זה לא מספיק, אני מוציא את השעתיים רק על סדרות, אבל לפחות זה מועיל לאנגלית שלי!)

אני אומר להם שאני "אהבל" כדי שיירדו לי מהווריד לקנות סמארטפון. העניין הוא שהיינו עכשיו בחו"ל וכל הזמן ביקשתי מהם את האייפוד להוריד לעצמי את הדואר מג'ימייל ואז הייתי משתלט להם על המכשיר לאיזה שעה וזה "מעצבן" אותם. אז הם ממליצים לי לרכוש סמארטפון כדי שלא יצטרכו לתת לי משלהם...

איני יודע בן כמה אתה, אבל אם תחנך את הילדים שלך ברוח הדברים שכתבת - גם אתה וגם הם ירויחו.

פורסם
אני אומר להם שאני "אהבל" כדי שיירדו לי מהווריד לקנות סמארטפון. העניין הוא שהיינו עכשיו בחו"ל וכל הזמן ביקשתי מהם את האייפוד להוריד לעצמי את הדואר מג'ימייל ואז הייתי משתלט להם על המכשיר לאיזה שעה וזה "מעצבן" אותם. אז הם ממליצים לי לרכוש סמארטפון כדי שלא יצטרכו לתת לי משלהם...

איני יודע בן כמה אתה, אבל אם תחנך את הילדים שלך ברוח הדברים שכתבת - גם אתה וגם הם ירויחו.

אה הבנתי.:wink:

שעה פחות לא יקרה להם כלום.

תראה, ככה חינכו אותי, להשקיע בדברים החשובים יותר, כל יום יוצאים שטויות וצעצועים חדשים, זה בזבוז זמן.

(תראה, אמנם יש לי אייפוד, אבל זה אביזר חובה, אפשר לעשות איתו הכל מהכל, פעם הייתי משחק בו קצת, היום בקושי, יותר מיילים ומוזיקה וכו'.)

בסופו של דבר אתה צריך לעשות את החושבים, אם אתה מדבר לדוגמא 200 שקל בחודש ומסתובב עם LG מתפרק, אז מין הסתם שעדיף לך להוסיף לאייפון קצת, ואתה משלם אותו דבר ויוצא עם יותר.

פורסם
אה הבנתי.:wink:

שעה פחות לא יקרה להם כלום.

תראה, ככה חינכו אותי, להשקיע בדברים החשובים יותר, כל יום יוצאים שטויות וצעצועים חדשים, זה בזבוז זמן.

(תראה, אמנם יש לי אייפוד, אבל זה אביזר חובה, אפשר לעשות איתו הכל מהכל, פעם הייתי משחק בו קצת, היום בקושי, יותר מיילים ומוזיקה וכו'.)

בסופו של דבר אתה צריך לעשות את החושבים, אם אתה מדבר לדוגמא 200 שקל בחודש ומסתובב עם LG מתפרק, אז מין הסתם שעדיף לך להוסיף לאייפון קצת, ואתה משלם אותו דבר ויוצא עם יותר.

אם אקנה סמארטפון (ובהחלט זה יקרה) זה לא יהיה אייפון. בגלל הקרינה וגם בגלל שיש מכשירים אחרים לא פחות טובים וזולים יותר, שניתן גם לרכוש בחו"ל באיביי והם SIM FREE. הרי כמה זמן אפשר להסתובב על LG שהקפיץ שסוגר אותו כבר לא מתפקד ואני צריך להחזיק את החלק העליון של המכשיר כדי שהוא לא ייסגר לי בזמן שיחה וינתק אותה..

פורסם
אם אקנה סמארטפון (ובהחלט זה יקרה) זה לא יהיה אייפון. בגלל הקרינה וגם בגלל שיש מכשירים אחרים לא פחות טובים וזולים יותר, שניתן גם לרכוש בחו"ל באיביי והם SIM FREE. הרי כמה זמן אפשר להסתובב על LG שהקפיץ שסוגר אותו כבר לא מתפקד ואני צריך להחזיק את החלק העליון של המכשיר כדי שהוא לא ייסגר לי בזמן שיחה וינתק אותה..

האייפון 4 הוא היום SIMFREE לחלוטין ואפשר לרכוש אותו כך בארה"ב במחיר של 600 דולר.

יש לך אנדרואידים כמו ה HTC LEGEND שנמכרים במחיר מצחיק באיביי או סלקום. לכל אנדרואיד אפילו כזה ב 800 שקל אתה יכול להפעיל את האפשרות לנתב אלחוטי ולא צריך לחכות לחסדי אפל שהואילו בטובם להוציא את זה אחרי 3 שנים לשוק.

אם אתה קונה מחנות פרטית אתה מקבל מהסלולרית כסף על המכשיר שקנית בהחזרים, ממליץ לך לבדוק את סלקום, יש שם חבילות גלישה ללא הגבלה במחירים שמתחילים ב 25 שקלים לחודש.

פורסם
האייפון 4 הוא היום SIMFREE לחלוטין ואפשר לרכוש אותו כך בארה"ב במחיר של 600 דולר.

יש לך אנדרואידים כמו ה HTC LEGEND שנמכרים במחיר מצחיק באיביי או סלקום. לכל אנדרואיד אפילו כזה ב 800 שקל אתה יכול להפעיל את האפשרות לנתב אלחוטי ולא צריך לחכות לחסדי אפל שהואילו בטובם להוציא את זה אחרי 3 שנים לשוק.

אם אתה קונה מחנות פרטית אתה מקבל מהסלולרית כסף על המכשיר שקנית בהחזרים, ממליץ לך לבדוק את סלקום, יש שם חבילות גלישה ללא הגבלה במחירים שמתחילים ב 25 שקלים לחודש.

momi2004,

חבילות גלישה ללא הגבלה במחירים שמתחילים ב 25 שקלים לחודש?

נשמע זול בצורה חשודה.

פורסם

momi2004,

חבילות גלישה ללא הגבלה במחירים שמתחילים ב 25 שקלים לחודש?

נשמע זול בצורה חשודה.

כן במהירות 384kb\s ובלי הגבלה רק לפורטל, חיצוני כמו גוגל\פייסבוק וכו', תשלם כמו גדול.

חוץ מזה דעתי שאם סמארטפון אז רק אייפון, לא המציאו מכשיר (או שבחודש האחרון יצא ואני לא יודע), שיותר מהיר ממנו.

חבל לשלם פחות ולהתקע עם מכשיר עגלה, סך הכל אנחנו ישראלים, מתעצבנים קצת יותר מהר.

תראה, קרינה או לא זה חרטה לדעתי, אין באמת הבדל גדול בין מכשיר X לY, תדבר וזהו.

למה שלא תקנה פריוס? היא מזהמת הרבה פחות ממה שיש לך עכשיו.:idea:

פורסם
כן במהירות 384kb\s ובלי הגבלה רק לפורטל, חיצוני כמו גוגל\פייסבוק וכו', תשלם כמו גדול.

חוץ מזה דעתי שאם סמארטפון אז רק אייפון, לא המציאו מכשיר (או שבחודש האחרון יצא ואני לא יודע), שיותר מהיר ממנו.

חבל לשלם פחות ולהתקע עם מכשיר עגלה, סך הכל אנחנו ישראלים, מתעצבנים קצת יותר מהר.

תראה, קרינה או לא זה חרטה לדעתי, אין באמת הבדל גדול בין מכשיר X לY, תדבר וזהו.

למה שלא תקנה פריוס? היא מזהמת הרבה פחות ממה שיש לך עכשיו.:idea:

אם כבר העלית את נושא הרכב - אתה צודק (וסחתיין על החריצות בחיפוש). לא הייתי ער לכך כשקניתי כי חיפשתי רכב למידותיי (אני מעל 2 מ' גובה). היום, כשהילדים שלי עומדים לפני גיוס והנסיעות המשפחתיות מצטמצמות, אני בהחלט מחפש רכב משפחתי קטן יותר ואין צורך ברכב כמו שיש לי כיום. רק שתדע שבדקתי הפריוס בזמנו - לא הצלחתי לנהוג בו בנוחות. הסיכוי לההרג בגלל תאונה על הגה שתפוס בין הרגליים היה גבוה יותר מהסיכויים לקבל סרטן מקרינה סלולארית...

• תוכן חדש...