Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט מאוד בבחירה של רכב משנתון חדש (אני כותב "שנתון" בכוונה - גם רכב יד ראשונה משנה אחרונה זו אפשרות).

התקציב שלי כ-100K.

יש כל כך הרבה אפשרויות וקשה לי להחליט :)

הרכב מיועד ל-2 אנשים לשנתיים-שלוש הקרובות.

אני נוסע כ-22,000 ק"מ בשנה, רוב הנהיגה בין עירונית (מעל 90 קמ"ש)

הכנתי רשימה של כמה מועמדים ואני מבקש לשמוע את חוות דעתכם:

1. עד לאחרונה היו לי הונדה סיוויק וטויוטה קורולה החדשה - משתיהן נהניתי , אבל המחיר כבר לא ריאלי.

2. סוזוקי סוויפט החדשה - חסכונית בדלק

3. סוזוקי SX4 5 דלתות - הרבה מוכרים יד ראשונה במחיר 90K, נשמע מציאה?

4. סיאט - בית טוב, אבל המחיר בשמיים

5. סיטרואן C4 - קראתי בפורומים שהיא מומלצת

6. יונדאי i30 - אני בטוח שאפשר למצוא מליסינג או מפרטי

7. קאיה פורטה - האם אפשר למצוא במחיר הזה?

הכי חשוב לי:

- נוחות הנהיגה: שקט שקט שקט! לא מסוגל לסבול את רעש הכביש

- אבזור וסאונד טוב (MP3 עם כניסת USB, תאי אחסון, יש לי משהו עם הרבה כפתורים.. :) ), שירגיש "משפחתי".

- חיסכון בדלק

אני אשמח אם תוכלו להציע לי גם אפשרויות אחרות.

דרך אגב, יש לי גם אפשרות לליסינג מהעבודה, אבל יותר משתלם לקנות חדש או יד ראשונה מ-2011/2010, לא?

תודה!!

פורסם

1. ה-SX4 אינו שקט. עד 2009 (ועד בכלל) הוא מבוסס על מנוע הליאנה שמנסיוני קצת עצל (תגובה איטית, לא מחסור בכוח). כמוכן אין לו כניסת USB למערכת השמע. מצד שני הישיבה הגבוהה נוחה, הרכב מרווח מאוד, בגרסת 4 הדלתות יש לו תא מטען גדול מאוד ועם המנוע החדש (מדגם 2010) גם כוחו השתפר.

2. אני כלל לא בטוח שעסקת ליסינג מהעבודה תהיה עסקה גרועה כלכלית מבחינתך. הנסועה שלך מעל הממוצע ויובטח לך רכב המטופל על ידי החברה ומוחלף מדי 3 שנים בחדש, שני דברים שלדעתי שוים אפילו עלות מעט יותר גבוהה מרכב שאתה צריך לדאוג לו בעצמך ושאינך יודע כמה זמן תחזיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2. אני כלל לא בטוח שעסקת ליסינג מהעבודה תהיה עסקה גרועה כלכלית מבחינתך. הנסועה שלך מעל הממוצע ויובטח לך רכב המטופל על ידי החברה ומוחלף מדי 3 שנים בחדש, שני דברים שלדעתי שוים אפילו עלות מעט יותר גבוהה מרכב שאתה צריך לדאוג לו בעצמך ושאינך יודע כמה זמן תחזיק.

ליסינג מהעבודה זה בערך 3.5K לחודש נטו.. חוץ מזה, אם אני קונה רכב יד ראשונה מ-2011/2010, אני יכול לחסוך ירידת ערך משמעותית, לא?

אגב, האם כדאי להוסיף לרשימה:

1. קאיה סיד

2. הונדה ג'אז (כולל היברידית)?

פורסם

הכל עניין של תחשיב אישי. אצלי, למשל, רק עניין הביטוח של הילדים הוא תוספת של 500-600 ש"ח לחודש להוצאות על רכב פרטי (שני נהגים צעירים, אחד מהם חדש), מה שמשנה לחלוטין את התחשיב. כמובן שאם אתה נהג בודד וותיק הוצאות הביטוח, למשל, יורדות מאוד בהשואה לתחשיב שלי לעלות רכב בהחזקה פרטית (לאותו דגם רכב).

מעבר לכך - רכב מאבד הרבה מאוד מערכו על פני 3 השנים הראשונות, לא רק השנה הראשונה, כך שמבחינה זו ההבדל בין רכב חדש לרכב כמעט חדש קטן יחסית. תביא בחשבון שדגמים נפוצים נמכרים מתחת למחיר המחירון - במיוחד אם הנסועה גבוהה - כך שיתכן מאוד שהתחשיב שלך לגבי אובדן הערך שגוי ולמעשה יותר גדול ממה שאתה צופה. עוד דבר ששוה לי עלות מסויימת של ליסינג הוא המנעות מצורך להתעסק עם מכירת וקניית רכב במקומו, וכן הועבדה שהרכב מוחלף אחד תמורת אחד בלי חורים של שבועות בין מכירת לרכישת רכב.

והדבר החשוב ביותר הוא מה החלופה לקבלת רכב ליסינג: האם אתה מקבל גילום של הוצאות רכב? האם נטילת רכב ליסינב גורמת פגיעה בברוטו ובזכויות הסוציאליות? מקומות עבודה שונים מחשבים את ערך הרכב בדרך שונה, וכמובן שאם יש פגיעה כזו כדאיות הליסנג יורדת פלאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...