Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SQL: Born to Rock, Mk.II

s3t
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז...

המערכת יחסית פשוטה...

רמקולים:

- שופרים על דשבורד

- זוג מידבאסים 6.5" בכל דלת + בנייות יחסית יציקות (99% MDF)

- סאב... יש לי איזשהו ETON CRAG שתוקן לאחר שריפה - עדיין לא סגור עליו.

מקור:

- נגן MP3 עם הרדדיסק, בעל יצאיה אופטית, עם EQ פרמטרי ובעל אפשרות TA! (הוספתי את פיצר של TA בתוכנה של הנגן).

- DAC צנוע מבוסס Wolfson WM8740 - יש לי עוד 2 DACים שיכולים להתאים לרכב, אז צריך לבחור אחד מהם (גם כן צנועים).

- הDAC יושב מקדימה - אז יש לי יכולת שליטה על ווליום עם ברר ווליום קלאסי - ניסיתי להסתדר עם תוכנה של נגן, אך יש בו דילאיי עצבני בין שינוי ווליום בכפתורים לבין איך שהוא משתנה ביציאה - הדבר ממש לא נוח, והחלטתי ללכת לווליום פסיבי.

בוצע ובהצלחה – על ידי פאנל במקום HU, עם כפתור ווליום גדול ואודיאופילי. כמו כן הוסף גם מתג של remote. תענוג לסובב את הדבר!

קרוסובר:

בנתיים פסיבי, סלופ 6DB צנוע, נבנה בהתחשבות בריספונס של שופר. חיתוכים סביב 2.5 ו1.1 KHZ.

+ טריק קטן - הנחתה של טויטר על ידי נגד (שזה מקרא קלאסי) + קבל במקביל לנגד הנחתה, כדי לעקוף את הנגד לתדרים גבוהים = קיבלתי + כמה DB בסביבות 10K ומעלה (השופרים קצת מבטלים את תדרים הגבוהים, אז צריך להוסיף supertweeter)

חיתוכים של HPF של במה קידמית וLPF של סאב – יהיו אקטיביים, בתוך מגברים עצמם.

הגברה:

- Planet Audio 2x100W - תוקן על ידי החלפת כמה טרנזיסטורים במעגל מוצא, צריך לכונן את BIAS, בגלל שהוא מתחמם מהר מידי - חבל לשרוף אותו שוב. כרגה שלחתי מייל למנצ מZED AUDIO לגבי סכמה\המלצתו לכונון BIAS, מכייון שנגד BIAS מחובר בצורה מוזרה במעגל של מגבר – דורש בירור לפני שינויים.

- HSL - מונובלוק סיני, שאמור לתת 1KW לתוך 1OHM (הדגם הקודם שלו נבדק במעבדה ואכן נתן 900W). סתם מגבר זול לסאב.

מה קיבלתי? פרונט חזק, שיכול להרעיד מראה, עם IMAGING די טוב (מיד\טויטר על דאשבורד), עומק במה טוב, וקול של בחורות ממש מתוק ומלטף, מפורט ברמה שאפשר לגעת בו ולהרגיש כל אינטונציה קטנה...

הייתה לי בעייה גדולה למצוא מידריינג' טוב, חיפשתי די הרבה בין רמקולים רגילים מכל סוגים ותחומי מחירים, ורמקול יחיד שאהבתי כמוהו היה scanspeak 13M, שהעדפתי לא לשים אותו בסביבה של רכב, ולהשאיר אותו לפרוייקט ביתי.

בין היתר נבדקו הגדולים כמו

- CSS FR125SR

- Dayton Audio RS100-4

- Tang Band w873

- Zenith AlNiCo Vintage

- Vifa P13WH

- Morel CDM54

- Dayton Audio RS-52

- ScanSpeak 12M

- ScanSpeak 13M paper

- ScanSpeak 13M coaxial

- SB Acoustics 4.5

- Fostex 87FE

רובם מהארון שלי :)

הכל בחסות סמייון מsoundstorm

תמונות:

carhorn1.jpg

carhorn3.jpg

carhorn2.jpg

car_pod_1.jpg

car_pod_2.jpg

car_pod_3.jpg

car_pod_4.jpg

הדגמה של קרוסובר על HORN:

horn_response.png

תמונות של "HU" יבואו לקראת לילה\מחר.

משהוא בסגנון של:

bijou650.jpg

[under construction]

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יווו סטאס, התעגעתי אליך

:-P

ההורנים והמידבאסים? איזה חברות אלה? דגמים?

אני אכן יודע עד כמה שמעון מדבר עליך רק דברים טובים ומאוד מתפעל ממך ובאמת בצדק.

כמה שאלות -

1. אני לאחרונה עשיתי שני פרוייקטים פסיביים שנשמעים מאוד מאוד טוב ובאחד מהם בניתי LPAD פסיבי משני נגדים ובשני פשוט השתמשתי בLPAD ריאוסטט

למה בחרת להנחית את הטוויטרים עם נגד וקבל ולא פשוט לבנות LPAD?

2. בזמנו עבדת על להכין סט שלושה חלקים - מה קרה? למה ירדת מזה?

3. לא שאלה - פשוט תעלה כבר את התמונות! :-D

אפרופו - אם מעניין אותך לראות:

1. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=382015&highlight=%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%AA%D7%94+%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%AA

2. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=372732&highlight=%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%AA%D7%94+%D7%A9%D7%9C+%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%94

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סטאס, אני עדיין מעכל.

באיזו תוכנה השתמשת כדי לבדוק את היענות הקרוס?

שפוך בקשה עוד פרטים על הנגן שלך, זה מאוד מסקרן.

אדי, הפטנט של הקרוס בתצורה הזו היא להוסיף כמה DB בתחום מסויים שבו הרמקול+קרוס רגיל יהיה פחות אפקטיבי (או שכך לפחות אני הבנתי).

בסה"כ, עוד תמונות ומהר!

מתחדשת*

פורסם

אני זוכר שהוא דיבר פעם על HDS דווקא אבל יתכן בהחלט - ההורנים מאוד מאוד מעניינים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איזה פרוייקט משונה...:?כל כך שונה מכל מה שהולך כאן בפורום בימים קייצים אלה אבל בד בבד מעניין ומגרה.פשוט לתפוס את תורת האודיו בביצים וללפות חזק עד להתפוצצות. :-D

הצחיק אותי מאד ששמת את הTANG BAND בנשימה אחת עם SCAN SPEAK ועוד הכנסת אותו ל"רשימת הגדולים". אם היית יודע את הבוז והלעג שאני סופג מאחורי גבי על הטויטרים הקרמיים שלי מה"מומחים" כאן אולי היית נזהר יותר בהגדרה. :wink:

בכל מקרה,שא ברכה והמשך בכך.בהחלט מאד מעניין! :mm_yeah:

ליאור

פורסם

קושיות נוספות:

אתה מתכנן לעשות פתח בדלת ובדיפון כדי ששני המידים יהיו חשופים לחלל הדלת, או להשאיר את הפתח המקורי?

הטויטר נראה שהוא בנוי כ CONE, אין צורך לבנות לו תא אחורי/ לסגור אותו בצורה כלשהי?

מתחדשת*

פורסם

lanosforce,

ההורנים והמידבאסים? איזה חברות אלה? דגמים?

- Peerless HDS 6.5" Nomex - הם באים ב8 אום, אז כדי כצת לנצל את המגבר (וגם לעשות קצת יותר רעש) הלכתי על זוג במקביל, כדי לקבל 4אום...

1. אני לאחרונה עשיתי שני פרוייקטים פסיביים שנשמעים מאוד מאוד טוב ובאחד מהם בניתי LPAD פסיבי משני נגדים ובשני פשוט השתמשתי בLPAD ריאוסטט

למה בחרת להנחית את הטוויטרים עם נגד וקבל ולא פשוט לבנות LPAD?

התחלתי עם קרוס "טיפש" של קבל על טויטר. אז הרגשתי, שהוא חזק מידי, וגם לא יורד מספיק.

אז החלטתי להוסיף נגד בטור, כדי

- להנחית את הטויטר

- לקבל התנגדות שקולה יותר גדולה - כדי שהקבל יעבוד עם התנגדות יותר גדולה, וכך התדר של פילטר יורד.

- לגד בטור - נותן החלקה של impedance בדרייברים זולים\פשוטים - הimpedance בדרייברים כאלו בד"כ עולה עם התדר, וגם יש נקודות הל הריספונס שהוא מתעכם בגלל כל מיני סיבות פיזיות. גרף ipedance קשור ישירות לfrequency response, בגלל שמה שמזיז את הממברנה זה הזרם שזורם בתוך הסליל. הזרם כשור להתנגדות באותו תדר ובמתח (שהוא קבוע מהמגבר). אז אם הimpedance הינו עקום, אז גם frequency response יהיה עקום.

הקטה בנגד בטור - שהוא מן "מיישר" את הimpedance, בגלל שהוא יחסית קרוב להתנגדות של רמקול - וכל מתח שמופעל על השרשור שלהם מתחלק בינהם בצורה שווה, אך מבחינת אחוזים ההשפעה של עקומת impedance היה קטנה יותר :)

2. בזמנו עבדת על להכין סט שלושה חלקים - מה קרה? למה ירדת מזה?

רציתי 3WAY עד שפגשתי את HORNSSS :)

בתכלס חיפשתי מידריינג' טוב לטעמי, ונכשלתי בכך, עד שיום אחד לא ניסיתי את הדייבר הטיפש הזה בתוך סוג של HORN. התאהבתי על המקום - ועל הדרך כמאת ונעלם צורך בטויטר יעודי.

1. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=382015&highlight=%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%AA%D7%94+%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%AA

2. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=372732&highlight=%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%AA%D7%94+%D7%A9%D7%9C+%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%94

יפה מאוד! אני די מפחד מהמחשבה שעולה לי בראש - קרוסים פסיביים אפילו הכי פשוטים... עדיפים על... קרוסים בתוך DSP, ועל הדרך - EQ בתוך DSP.... הזוי. עדיין אלי לא אוותר על EQ שיש לי בתוך הנגן - אני מת על EQ.

Romek,

באיזו תוכנה השתמשת כדי לבדוק את היענות הקרוס?

שפוך בקשה עוד פרטים על הנגן שלך, זה מאוד מסקרן.

תוכנה... בקרוסים של 6DB מספיק גם מה שיש באינטרנט אונליין :) את הקבל על טויטר בחרתי מתוך קופזה שישבה אצל שימעון - לקחתי את הקבל הסביר וגדול שמצאתי :) ללא יותר מידי חישובים.

את הסליל הוספתי יום לאחר, בגלל שמידריינג היה מלוכלך מידי - גם הערך שמצאתי בקופסה - חשבתי לחפש 0.4MH, אך היה רק 0.55 - לא נורא, ניישר עם EQ :)

EQ זה דבר כייפי לשחק איתו - הוא מתקן הרבה דברים, שבלעדיו היה צריך להכין הרבה מעגלים פסיביים מסובכים.

הנגן... iRiver H120 הווינטזי, עם יצאיה אופטית, ורץ על rockbox.

הrockbox גורם לו לנגן כל מיני פורמטים בLOSSLESS, יכולת שינוי פונטים וסקינים (מבורך בסביבת הרכב)...

הTA - פיצר שהוספתי באצמי, מכייון שהקוד של התוכנה הוא פתוח - ניתן להוריד אותו, לשנות ולקמפל - מקבלים TA חינם :)

Car_Tempo5_006t.jpg

עם הרשימה של נגנים שנתמכים בROCKBOX:

http://build.rockbox.org/

אדי, הפטנט של הקרוס בתצורה הזו היא להוסיף כמה DB בתחום מסויים שבו הרמקול+קרוס רגיל יהיה פחות אפקטיבי (או שכך לפחות אני הבנתי).

+1 :)

הצחיק אותי מאד ששמת את הTANG BAND בנשימה אחת עם SCAN SPEAK ועוד הכנסת אותו ל"רשימת הגדולים". אם היית יודע את הבוז והלעג שאני סופג מאחורי גבי על הטויטרים הקרמיים שלי מה"מומחים" כאן אולי היית נזהר יותר בהגדרה. :wink:

האמת - הטאנג באנג הזה לא מומלץ לקנייה - הוא לא נתן יותר מידי פרוט, לא היה נציל, וגם לא עמד בווליום גבוה... לא שהוא נשרף, אך גם לא היה לו חיים (האמת, גם לחלק רב מהרשימה לא תיפקד כמו שצריך).

התמונות בפוסט הבא, בעוד חצי שעה :)

[under construction]

פורסם

אההה :) זה משהוא קסום.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150598012285&ssPageName=ADME:L:OC:US:1123

ללא שופרים וEQ הם נשמעים גרוע ברמות. קניתי אותם סתם כדי לשחק... ותוך כדי משחקים (בעבודה) גיליתי שהם מפיקים צלילים חמודים כשהכנסתי אותם למשהוא בסגנון של שופר (קוס נייר של קפה :) ). לאחר שדרוג לפלסטיק של בקבוק קולה הם נפתחו עוד יותר :) :) :)

שופר אצמו - זה שופר הכי זול שמצאתי בEBAY - דרש חיתוך של ה"דרייבר" שבא איתו (משהוא PIEZO נוראי).

cocahorna_fr1.jpg

cocahorna_fr2.jpg

[under construction]

פורסם

מצתער - שכחתי לענות על ההודעה שלך :)

אתה מתכנן לעשות פתח בדלת ובדיפון כדי ששני המידים יהיו חשופים לחלל הדלת, או להשאיר את הפתח המקורי?

הטויטר נראה שהוא בנוי כ CONE, אין צורך לבנות לו תא אחורי/ לסגור אותו בצורה כלשהי?

הפתחים... יש לי פתחים עם הכנה לזוג של פירלסים במצב שטוח - חורים די גדולים :) פתחתי אותם עם מספריים לברזל...

הטויטר הוא למעשה פולריינג' קטן, שעדיף לסגור אותו בתיבה קטנה, אך...

הכנסתי את השופר עד הסוף פנימה - כך המיגבלה מבחינת עומק זה הגודל של טויטר וגובה שבין דשבורד לחלון = אין מקום ל"תיבה".

בנוסף, בתדרים המדוברים (1KHZ) אין יותר מידי משמעות לתיבה גם בתור תיבת תהודה, וגם כדבר שמפריד את גלי קול בין הצדדים של ממברנה... או שלא... 340M/S@1kHz = אורך גל = 34ס"מ

האמת די ארוך = צריך להשקיע בבידוד.

למרות שהכנסתי את השופרים כך, שהם יאתמו את הפינות של דשבורד וייצרו לאצמם "תיבות", אך לא ב100%.

אני צריך לעבור על האזור, ולסתום את החורים + להחליק את השופר עם דשבורד (חוסר החלקה יוצר כל מיני תופעות לא תובות).

עוד כמה דקות לתמונות...

[under construction]

פורסם

njoy! :oops:

car_hu_1.jpg

car_hu_2.jpg

car_hu_3.jpg

car_mids_1.jpg

car_mids_2.jpg

car_mids_3.jpg

car_mids_internals.jpg

car_xover.jpg

אכן הפאנל של "HU" לא יצא מושלם... סה"כ פורמייקה :lol:

לא הייה לי כוח וזמן להשקיע בפנאל רציני - הדילאיי בשינויי ווליום של נגן הרג אותי - אז הלכתי על איזה קרש + פורמייקה בסגנון אלומיניום מוברש...

הבנייות בדלתות - לאחר שסיימתי להדביק את הבד - נזכרתי, שצריך לחבר אותם לדלת בצורה כלשהיה... אז נאלצתי לעשות הרבה חורים + לשים ברגים רגילים.

בהמשך - צריך להשיג ברגים עבים וייפים יותר.

לאחר שהדלתות יעברו איתום (!!!).

[under construction]

פורסם

סטאס

דווקא הכפתור ווליום סקסי בטירוף :-P

בידוד לדלתות מאוד מאוד חשוב - אני מתאר לעצמי שאתה תפיל לסתות להרבה מאוד אנשים עם הרכיבים האלה.

שאלה -

למה לא לקחת מיד ריינג' שיכול לטפס עד אזור ה17K ולתת לו לנגן עד הרול אוף שלו או לחתוך אותו ב16K הרץ ב6 דציבל?

עשיתי הרבה מאוד ניסויים לאחרונה עם המערכות שלי ומה שגיליתי זה שאם אני חותך ב16K את הטוויטרים מלמעלה זה נותן לי תוצאה שבקושי ניתן להבדיל בשינוי (חברי פורום לא עלו על זה וחלקם גם כן קיבלו הדגמה במקום וראו שכמעט ואין שום הבדל בין 16 ל20 קילו חיתוך) - מה ההבדל?

בחיתוך של 16K המערכת הרבה יותר נעימה לאוזן וגם מרגישה מפורטת יותר, כשאני חותך ב20 או בלי חיתוך בכלל יש לפעמים צלילים בתחום הגבוה שהם או לא נעימים לאוזן או פשוט לא תורמים בשום דבר.

------ המחשבה שלי למערכת הבאה היא מידבאסים 8 אינטש שיכולים להגיע לסביבות ה1K + מידריינג' (או הורן) שיכולים לטפס טוב עד אזור ה16 ושלום שלום - קצת איקולציה, קצת TC, קרוסים פסיביים בין האלמנטים - מגבר אחד מאוד חזק וביי ביי.

מה דעתך?

אה כן - אפרופו - בעבודה יש לנו בדיוק את אותן כוסות קפה - כמעט יצא לי דרך האף הקפה כשראיתי את התמונות :)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...