Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SQL: Born to Rock, Mk.II

s3t
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי, אל תלך אם הראש בקיר, תנסה לשמוע קודם, אני לא אמר ששמעתי אבל אתה קצת יותר קרוב לבחור.

אגב יכול להיות גם גל עומד בין המידבאסים לקונסולה המרכזית, בדוק את המרחקים ותעשה חישוב של אורך גל.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא ראש בקיר - הוא ניסה כמעט כל מה שהוא יכול - יש לו עד סשן אחד לנסות לסדר את זה אבל אם אתה צריך לעשות עם אקולייזר תיקונים שהם יותר ממינוריים - יש לך בעיה.

או בעיה בבחירת רכיבים

או בעיה בנקודות חיתוך, סלופים, פאזות, איזון גיינים (כוונים בקיצור)

או בשניהם

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מי שמכווין אותו בהתקנה זה אחד מגדולי התחום בארץ - שמעון קוסטיק

אני לא חושב שההתקנה היא הבעייתית שם אלא יותר לכוון הרכיבים והיכולת לכוון אותם

אם הוא הצליח לעשות כזאת בניה - וראיתי אותה - זה נראה יפה מאוד - אני בטוח שהוא גם יצליח עם נושא של יצירת נפחים - מה גם שמידריינג' ברגע שאתה עובר תדר מסויים - הדרישה לנפח מאוד יורדת וזה הרבה פחות בעייתי ממה שזה באמת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון, אבל אם מדובר בבניה שהועלתה תמונה שלה קודם בשרשור, אני לא רואה אפשרות לחצוץ בין נפח של כל רכיב בתוך הדלת/ בבניה עצמה.

מתחדשת*

פורסם

לא בטוח אם בכלל צריך - אם המיד ינגן מ900 ומעלה אני חושב שזה פשוט מיותר

אולי לעשות חציצת קצף קטנה בין שני הרכיבים שלא יהיה מעבר ישיר של אוויר בינם אבל מעבר לזה - לא צריך.

Pioneer TS-X150

פורסם

זה בעיקר בכדי שהוופר לא ישפיע על התנועה של המיד - אבל כשהמיד מנגן מתדרים גבוהים יחסית התנועה שלו מאוד קטנה - תשים חוצץ מספיק מסיבי בין שני הדרייברים וזו לא צריכה להיות בעיה גדולה - לא חושב שמדובר במשהו שמיע.

Pioneer TS-X150

פורסם

שני דרייברים זההים, בנפח יחיד, ומרחק בינהם של פחות מחצי אורך גל = אושה אותם דרייבר יחיד מבחינה אקוסטית.

אורך גל של 1KHZ = 0.34M.

סמייון לא ממש עוזר לי - רק מזהיר מטעויות גורליות. הרבה יותר מעניין לעשות את השטויות האלו לבד :)

השופרים - הוא המליץ לי להתרחק, אך העדפתי אותם על הרבה פטרונות.

הקטע שכל הפרונט הוא פסיבי לחלוטין + EQ.

אין מצב לעבוד עם שופרים ללא EQ רצחני.

באמת אני חייב לעבור לאקטיבי, לפחות בהגברה.

[under construction]

פורסם

תנסה לשים את ההורנים אצלך על ראוסטטים (LPADים) לפני שאתה עובר לאקטיבי...

Pioneer TS-X150

פורסם

ההורנים כרגע נשמעים מצויין :)

לאחר שסידרתי אותם, התחלתי לשמוע את הבעייה של מידבאסים.

שימוש בסליל עם CORE עזר, אך לא בהרבה.

- מילוי דלתות עם חומר אקוסטי סופג - כדי לבדוק אם הבעייה זה חלל ריק

- פתיחת דלתות - כדי לבודד את רזוננס של דלת מרזוננס של פנים הרכב

- הפעלת לחץ על דלטות מבחוץ\בפנים - כדי לגלות, אם צריך להוסיף עוד חומר איטום

- החלפת מגבר (יוווו כמה אני יכול למשוך איתו)

- החלפת רמקולים לאחרים (זמני)

- חיבור מידבאס ללא סליל

- ביטול EQ

- החלפת פיוז ראשי - הוא רק 80A, וגם איכות מגעים לא ממש בשמיים. על הדרך שווה למדוד נפילות מתח על חיבורים של + ו - במגבר מול שאסי. פעם היה לי (-) משוחרר.

כמו כן למצוא את תדר המדוייק של רזוננס, ולחשב מרחקים שיכולים ליצור את הרזוננס.

כתבתי פעם תוכנה לסימולציה של דרייברים שנמצאים במרחק לא שווה יחסית למאזין

http://s3t.it/coding/phasedeviator/

היה מציירת גרפים יפים :) אפשר גם להפוך את הפאזה באחד ה"רמקולים".

היה שימושית גם בחיפוש החזרים שמשתיקים את הגל הראשוני, כלומר גל יוצאה מהדרייבר, מוחזר מהקיר ממול, וחוזר על הדרייבר בפאזה הפוכה = cancellation.

[under construction]

פורסם

רק תוכנית :)

פעם ניסיתי את

- חיבור מידבאס ללא סליל

- ביטול EQ

למרות שלא קיבלתי שינוי רציני, עדיף לבדוק שוב.

[under construction]

פורסם

St3,

יש לך אולי המלצות למידבאסים אחרים שלדעתך יעשו את העבודה עם טוויטר רגיל וקרוס אקטיבי?

ראיתי שהרבה מתקינים רמקולים של Selenium, בעיקר את המידבאס הזה:

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=264-422

יש לך דעות עליו? חזקים נראלי שיעשו את העבודה, אבל לא מדוייקים מידי.

דיוויד

פורסם

1. להתרחק מpartsexpress - בסוף תשלם

- עלות משלוח UPS

- מכס + מע"ם על מחיר + משלוח, כ30-35%, אולי גם 45%.

- כל מיני עמלות של UPS ישראל, כ200ש"ח ומעלה.

- מע"ם על העמלות האלו :) :) :)

הזמנתי פעם דברים לא יקרים מPE, חשבתי ש"שיחקתי אותה" עד שהשליח הגיע לביתי והציע לשלם סכום מכובד שהשתווה לעלות הרמקולים...

לא עסקתי עם madisound, אך יש תקווה, בגלל שהם יכולים לשלוח עם USPS שזות דרך העדיפה למשלוח חבילות מארה"ב.

כל הרמקולים שלי רכשתי מEBAY או פורומים כמו diymobileaudio.com diyaudio.com

יש גם לוח מכירה בפורום של PE.

בד"כ כל דבר שמחיר שלו זול בחו"ל - לא שווה לקנות בגלל עלויות משלוח ומיסים.

עדיף לחפש יד2 בפורומים - בד"כ זה לא ממש יד2, זה דברים חדשים שלא עבדו יותר מ10 שעות.

יש גם מציאות כאן בארץ.

אני ינסה להתחמק מהמלצות על דרייברים, בגלל שניסיוני כשל הפעם :) וחשבתי לקבל משהוא פצצה מהHDS...

[under construction]

• תוכן חדש...