Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שלפני כיבוי המנוע מומלץ להמתין על מנת שהמנוע ו\או הטורבו יוכלו להתקרר.

הרכב בבעלות יומיים ,כמו שאני מקפיד על נסיעה לא מהירה והעיקר ללא תנודות במהירות הנסיעה.

הרכב בתקופת הרצה -אני מתרגל לרכב והרכב אליי .

שמתי לב שאני כל הזמן שוכח להמתין לפני כיבוי המנוע ,למעשה ,רק פעם אחת זכרתי ולא כיביתי את המנוע מיד עם תום הנסיעה .

על פי פורומים בחו"ל הפתרון לחובת ההמתנה הוא הרכבת טורבו טיימר .

האם תוכלו להמליץ על דגם כלשהו ?

תודה רבה

פורסם

אין שום צורך לחכות לפני כיבוי המנוע במכונית מודרנית עם מגדש טורבו. היצרן דאג לכך שלא ייגרם נזק למנוע גם אם תכבה שנייה אחרי שנסעת על 6000 סל"ד, ועל אחת כמה וכמה אם אתה נוסע רגוע. סע לשלום (יותר נכון - חנה לשלום :lol: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אין שום צורך לחכות לפני כיבוי המנוע במכונית מודרנית עם מגדש טורבו. היצרן דאג לכך שלא ייגרם נזק למנוע גם אם תכבה שנייה אחרי שנסעת על 6000 סל"ד

מה הכוונה רוני?

אני זוכר שרק קניתי את הקופרה כולם הזהירו והדגישו -

אחרי נסיעה מאומצת לחכות דקה-שתיים לפני כיבוי המנוע שהטורבו לא ימשיך להסתובב בלי שימון.

נכון שאם נוסעים בדקות האחרונות של הנסיעה באופן רגוע אין צורך לחכות אבל

איך אתה מסביר את האזהרות וההמלצות אחרי נסיעה מאומצת?

פורסם

הכוונה היא שבמנועי טורבו מודרניים, כאלה שתוכננו ויוצרו בשנים האחרונות, מותקנים אמצעי הגנה למניעת נזק למגדש או למנוע. למשל משאבת מים שדואגת לקירור הטורבו גם לאחר כיבוי המנוע. כמובן שליתר בטחון מומלץ שלא תכבה את המנוע שנייה אחרי שהוא ביקר ב-6000 סל"ד, אבל בנסיעה רגילה אין שום צורך לחכות. אם אתה רוצה להיות זהיר במיוחד תעשה מה שכתבת - פשוט סע רגוע יותר בשתי הדקות האחרונות של הנסיעה.

סתם לידיעה - יצרני הרכב מבצעים בדיקות מקיפות של מצב הטורבו לאחר נסיעה מאומצת. בב.מ.וו, למשל, סיפרו לי שבתהליך הבדיקות שלהם למנועי טורבו הם מדמים טיפוס ארוך במעלה הר עם דוושה ברצפה שמסתיים בכיבוי מיידי של המנוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
הכוונה היא שבמנועי טורבו מודרניים, כאלה שתוכננו ויוצרו בשנים האחרונות, מותקנים אמצעי הגנה למניעת נזק למגדש או למנוע. למשל משאבת מים שדואגת לקירור הטורבו גם לאחר כיבוי המנוע. כמובן שליתר בטחון מומלץ שלא תכבה את המנוע שנייה אחרי שהוא ביקר ב-6000 סל"ד, אבל בנסיעה רגילה אין שום צורך לחכות. אם אתה רוצה להיות זהיר במיוחד תעשה מה שכתבת - פשוט סע רגוע יותר בשתי הדקות האחרונות של הנסיעה.

רוני

לאחי הייתה ב מ וו 320TD שנת 2008 , לאחר שנמכרה מלוקקת ושמורה.

הקונה חזר לאחר חודש וסיפר שנסע מהר בכביש החוף, נכנס לתחנת דלק ומייד כיבה מנוע.

הטורבו התפוצץ והיה צורך בתיקון יקר מאד.

סיפורי אגדות של יצרנים ללא גיבוי זה לא משהו שצריך להאמין בו...

המערכות שמקררות לאחר כיבוי נקראות אפקט טרמו משהו.. אני לא חושב שזה נפוץ אצל רוב היצרנים כיום.

יש הסתמכות על טכנולוגית יצור מדויקת ואיכות חומרים מוקפדת.

אני מחכה כדקה אם הגעתי מנסיעה מהירה.

סתם לידיעה - יצרני הרכב מבצעים בדיקות מקיפות של מצב הטורבו לאחר נסיעה מאומצת. בב.מ.וו, למשל, סיפרו לי שבתהליך הבדיקות שלהם למנועי טורבו הם מדמים טיפוס ארוך במעלה הר עם דוושה ברצפה שמסתיים בכיבוי מיידי של המנוע.

Kia Niro 2017

פורסם

אני יודע בוודאות שבמנוע 1.2 TSI(מאמין כבר שבכול סידרת המנועים שלהם), קיימת משאבה חשמלית שעובדת גם אחרי כיבוי המנוע כדי למנוע את עניין חוסר השימון.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
לאחי הייתה ב מ וו 320TD שנת 2008 , לאחר שנמכרה מלוקקת ושמורה.

הקונה חזר לאחר חודש וסיפר שנסע מהר בכביש החוף, נכנס לתחנת דלק ומייד כיבה מנוע.

הטורבו התפוצץ והיה צורך בתיקון יקר מאד.

סיפורי אגדות של יצרנים ללא גיבוי זה לא משהו שצריך להאמין בו...

המערכות שמקררות לאחר כיבוי נקראות אפקט טרמו משהו.. אני לא חושב שזה נפוץ אצל רוב היצרנים כיום.

יש הסתמכות על טכנולוגית יצור מדויקת ואיכות חומרים מוקפדת.

אני מחכה כדקה אם הגעתי מנסיעה מהירה.

אני לא מבין, מצד אחד אתה טוען שהיצרנים מספרים סיפורי מעשיות, ומצד שני אתה מספר שבב.מ.וו מדמים טיפוס ארוך במעלה הר עם דוושה ברצפה שמסתיים בכיבוי מיידי של המנוע. אז באיזה צד אתה?

ואגב, לי לא סתם סיפרו את זה בב.מ.וו, אלא גם הראו לי. הייתי במשלחת של עיתונאים לפני כמה שנים במרכז האווירודינמי של ב.מ.וו במינכן ואחת הבדיקות שהראו לנו הייתה בדיוק זו. הנה תמונה מאחת התחנות:

621177_487670677923491_638838060_o.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בI800 שלנו יש מדבקת אזהרה מול הפרצוף שצריך לחכות דקה לפני כיבוי הרכב,תארגן לעצמך אחת כזאת.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זה סוג של הודאה באשמה? "תקשיב נהגוס, אנחנו לא מבריקים במיוחד. לא הצלחנו לסדר פה ת'טורבו כמו שצריך, כדי שלא תהרוס אותו אם לא תחכה דקה לפני הכיבוי. אז עשה טובה לך ולנו, וקח ת'זמן"

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני לא מבין, מצד אחד אתה טוען שהיצרנים מספרים סיפורי מעשיות, ומצד שני אתה מספר שבב.מ.וו מדמים טיפוס ארוך במעלה הר עם דוושה ברצפה שמסתיים בכיבוי מיידי של המנוע. אז באיזה צד אתה?

ואגב, לי לא סתם סיפרו את זה בב.מ.וו, אלא גם הראו לי. הייתי במשלחת של עיתונאים לפני כמה שנים במרכז האווירודינמי של ב.מ.וו במינכן ואחת הבדיקות שהראו לנו הייתה בדיוק זו. הנה תמונה מאחת התחנות:

621177_487670677923491_638838060_o.jpg

אבל זה רכב חדש את מי זה מעניין? אני בטוח שלהם לא חשוב מה קורה אחרי 200,000 ק"מ ומספר שנים אחרי תום תקופת האחריות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הסוגייה פשוטה מאוד....

ההערה שכתובה לגבי המתנה של דקה לפני כיבוי מתייחסת בעיקר לנסיעה מהירה בכביש מהיר (אוטובאן לדוגמה) ולא איילון בשעות הבוקר, ונניח שהחלטת לעצור בתחנת הדלק אז רצוי להמתין כדקה לקירור.

בנסיעה רגילה, במהלך היום אין שום סיבה להמתין....לא דקה ולא עשרים שניות, בשום סוג רכב.

פורסם

מה זה "טורבו טיימר"? קוצב זמן כמו במטבח? בזמנו התעניינתי בבעיה דומה ומצאתי באינטרנט מספר יצרנים המציעים משאבת עזר חשמלית לשמן המנוע המופעלת לפני ההתנעה וממשיכה לעבור עוד פרק זמן מסוים לאחר כיבוי המנוע במחירים של 100-200$, לזאת הכוונה?

פורסם

טורבו טיימר, משאיר את המנוע דלוק למשך זמן שאתה מחליט גם אחרי שהוצאת את המפתח ונעלת את הרכב לצורך העניין, ניתן להחליט גם על פי רמת EGT (אם מחובר).

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תוכן חדש...