Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת רכב b3 מול i30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף את הרכב שלי.

אני נוסע כ-350 עד 450 ק"מ בשבוע שמתוכם כ250-300 בינעירוני השאר בעיר.

חשבתי על מספר רכבים אך צמצמתי ל2 מטעמים אישיים.

סובארו b3 ויונדאי i30

אני מכיר את ההבדלים ביניהם הבאים: שהi30 יותר חזק ויותר יציב תא מטען יותר גדול וmp3 עם יציאה חיצונית.

את הb3 אני יכול לרכוש בשנת 2008 ב12-15 אלף שקל פחות מהיונדאי שניהם מדגם בסיסי.

האם שווה לרכוש את היונדאי בתוספת המחיר הזה?

אני כמובן מדבר על 2 רכבים בעלי אותו קילומטרז מליסינג ללא תאונות.

בנוסף אני מוכר עכשיו סיאט איביזה שנת 2001 מנוע 1.6 מטופלת ושמורה אם מישהו מעוניין שייצור איתי קשר בפרטי.

פורסם

האם שווה לרכוש את היונדאי בתוספת המחיר הזה?

כן. היונדאי טובה מה-b3 הנוכחית שלא הפכה ללהיט מכירות מסיבה מסוימת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה התקציב שלך ?

אם בסביבות ה100K היה מבצע בהיונדאי I30 ידנית בסביבות המחיר הזה.

לדעתי הB3 תאכזב אותך בכל מובן ,אולי חוץ מהנוחות שהI30 לא ממש רכה והB3 תהיה אולי נוחה יותר.

אגב אני לא יודע מה עלות הטיפולים או המרווח ביניהם אבל אם אני זוכר נכון המרווח בין הטיפולים ביונדאי גדול יותר,אבל אולי מישהו כאן יכול לאשר את זה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

הטיפולים ב- B3 יהיו מעט יותר זולים אבל זה בערך היתרון היחידי שלה

בתור מישהו שמכר כזאת והיה צריך להוריד משהו כמו 10,000 שח מהמחירון כדי שייקנו אותה אני גם יכול לומר שאין לה ביקוש בכלל

לך על היונדאי

פורסם

תודה רבה על התשובות.

התקציב שלי הוא בערך 50 + כמה שאני אמכור את הסיאט איביזה שלי שנת 2001 שהמחירון שלה הוא 20000.

אז נגיד שאני יכול לגרד 70.

אני קונה את הרכב מליסינג בגלל שעבדתי שם בעבר וההתלבטות שלי היא שאני יכול לקבל הרבה יותר הנחה על הb3 לעומת הi30.

כרגע אין רכבים שאני יכול לציין אבל מדובר ב-2 רכבים בעלי אותם נתוני טיפול וקילומטרז שההבדל ביניהם הוא כמעט 15000 ש"ח.

אני יודע שהערך של הb3 יורד יותר ושהיא צורכת טיפה יותר דלק אך טרם נהגתי בה בשביל להרגיש כמה היא חלשה לעומת הi30.

אשמח לדעת מאנשים שיש להם את הb3 או הi30 על בעיות חוזרות שיש בהן ומה כדי לי לבדוק מעבר לבדיקה במכון רישוי כמובן.

תודה,

פורסם

אכן ליונדאי מרווח טיפולים גדול יחסית של 20 אלף קילומטרים.

לי היו 2 רכבים כאלה מהעבודה, אחד ממודל 2008 ממש מהדגמים הראשונים שהגיעו לארץ, הגיע אליי בן שנה מהשכרה תפעולית עם 55 אלף קילומטר וצברתי עליו עוד 60 בשנה בלי ציוץ מלבד טיפולים שוטפים וצמיגים. הרכב השני הגיע כמעט חדש לגמרי וממודל 2009 וגם הוא עבר אצלי 60 אלף קילומטרים בערך בקצת פחות משנה והפגין אמינות מוחלטת.

ה-I30 רכב מאוד מוצלח לדעתי, תא נוסעים נעים לשהיה ועשוי מחומרים טובים, איבזור טוב שעם השנים קיבל עוד חיזוק ונוחות נסיעה טובה למרות שהיא מכויילת לצד הקשיח יחסית, הרכב מעט קופצני אבל אני אישית מעדיף אותו לעומת הרכות הרופסת של הסובארו. צריכת הדלק הממוצעת אצלי בנסיעות שרובן בין עירוני וללא הקפדה על נהיגה חסכונית נעה בין 11.5 קילומטרים לליטר ל-12 ק"מ לליטר.

אני זוכר שבהתחלה עברתי ליונדאי מהונדה סיויק ומאוד התאכזבתי לשמוע שאני עובר ליונדאי אבל הדגם הזה בהחלט שינה את דעתי על היצרן הזה, הוא מראה את ההתקדמות שחלה ביונדאי. "זנחתי" את היונדאי לטובת קיה פורטה עקב הגעת זאטוט שלישי שהכפיל את כמות המטען שאני זקוק לשנע בנסיעות משפחתיות ולא כל כך התחברתי לעיצוב של הסטיישן אז נבחרה הפורטה שמבוססת על היונדאי אבל מציעה מאפיינים קצת אחרים.

בהצלחה.

פורסם

היונדאי לטעמי עולה על הבי 3 בכל פרמטר החל מאבזור, וכלה במרווח והנאה מנהיגה ונסיעה. הסובארו הזאת מאוד לא מוצלחת ולא סתם לא התרוממה במכירות. קח בחשבון בנוסף לכל שיש לה תא מטען פיצפון (300 ליטר) ומנוע עצלן. גם הסחירות של היונדאי גבוהה יותר.

פורסם

אני מסכים עם כל מה שאתם אומרים גם לי היה יונדאי i30 מהעבודה חדשה מהניילונים שנת 2008 והתאהבתי באוטו (במיוחד שקודמו היה הגטס) אני מבין וחושב כמוכם שהיונדאי עדיפה בכל פרמטר השאלה שלי היא האם היא עדיפה עד כדי כך ששווה לי להשקיע עוד 15 אלף בשבילה.

אני סטודנט שפותח חיסכון שחסכתי בשלוש השנים האחרונות בשביל האוטו ולכן אני קצת חושש מהוצאות גבוהות (הכנסתי הקבועה מחצי משרה לא מזהירה) לכן אני בדילמה.

מצד אחד היונדאי רכב עדיף בכל צורה שאסתכל ובהחלט רכב לעתיד למשפחה וכדו'.

מצד שני הסובארו זול יותר ובכל מקרה אני לא מתכנן משפחה ב-3 שנים הקרובות ועד שיהיו 2 ילדים ונצטרך באגאז' גדול אני מאמין שאני כבר יחליף את האוטו.

לפי החישובים שלי אני יחסוך עם היונדאי כ-1000 ש"ח בשנה על דלק ועוד כ500 על ירידת ערך (שיעור מירידות ערך שהיו בשנים האחרונות למכוניות הנ"ל לפי מחירון לוי יצחק).

אינני מודע מה עלות טיפולים ברכבים חדשים יחסית וכמה צפוי הבדלי אמינות ביניהם.

במידה והרכב הזה הוא לנהג יחיד גג עוד נוסעת אחת ומיועד לשימוש כ3-4 שנים גג 5 אני עדיין צופה לחיסכון משמעותי של כ-7k ומעלה.

האם למישהו יש מושג על אמינות הרכבים עלויות טיפול קבועות (עלויות חלפים)? קושי במכירה של אחד מהדגמים הנ"ל (הi30 עומדת להציף את השוק בעתיד הקרוב ולכן נראה לי שהמחירים שלה ירדו בשנה הבאה אבל זה סתם דעה אישית)?

המון תודה לכל העונים וסליחה אם אני חופר בזה יותר מדי.

פורסם

אם אתה סטודנט ונהג יחיד למה אתה רוצה לרכוש דווקא משפחתית מליסינג?

ב-70 אלף שקל אתה יכול לקנות לעצמך רכב חדש ישירות מהיבואן עם אחריות ולא לדאוג בכלל מתקלות, טיפולים זה בהתאם לנסועה שלך וזאת תהיה ההוצאה היחידה על הרכב עד שתצטרך סט צמיגים.

אתה יכול לרכוש רנו קליאו 1.2 אם אתה מוותר על הגיר האוטומטי או קיה פיקנטו/יונדאי I10 עם מנוע 1250 סמ"ק וגיר אוטומטי.

הקליאו למשל היא סופר מיני דיי מגודלת ויכולה להתאים בקלות למשפחה קטנה עם ילד ולפי דעתי אם הכיוון שלך הוא חיסכון כולל בהוצאות זאת יכולה להיות אחלה בחירה בשבילך. רכב חדש מיד ראשונה לא יצריך הורדה במחיר כשתרצה למכור לעומת משפחתית נפוצה ברמת גימור בסיסית עם עבר ליסינגי.

סוף שבוע נעים.

פורסם

היי מייק,

אני מסכים איתך בכל מה שאמרת אבל משהו מאוד מטריד אותי במכוניות הכל כך קטנות הללו.

הן פחות בטיחותיות במקרה של תאונה והרבה פחות מהירות וזריזות מהמשפחתיות (תקן אותי אם אני טועה).

בנוסף אני לא יכול לוותר על האוטומט כי ייתכן וגם אימי תצטרך לנהוג על הרכב לפעמים.

אשמח לקבל עוד המלצות אם יש אני לא נעול לגמרי על הרכבים הללו.

פורסם

אני לא חושב שיש מה לחשוש בנושא בטיחות. הדגמים הראשונים של ה-I30 זכו בציון של 4 כוכבים שתוקן רק בהמשך כאשר ביצעו שינויים הנדסיים, גם ל-B3 4 כוכבים.

אני לא חושב שקיה או יונדאי ששוקלות הרבה פחות מאותן משפחתיות ומצויידות במנועים חזקים יחסית לקבוצת המיני בדגמים האוטומטיים יתקשו להציג ביצועים נאים ועדיין חיסכון ניכר בדלק והוצאות אחזקה.

המלצות נוספות הן כל סופר מיני אוטומטית שהתחברת אליה. יש סוויפט שהיא נאה וזריזה, פיג'ו 207 שהיא מאוד מרווחת בדומה לקליאו ומצויידת במנוע 1.6 גם בדומה לרנו, יש מאזדה 2 נפוצה ועצבנית, פולקסוואגן פולו איכותית ומעט עצלה, סקודה פביה נאה ומאוד איכותית - אם הדגם החדש נכנס בתקציב שלך זאת אופציה מצויינת, סיריון הבסיסית והפשוטה ויונדאי I20 שאולי תצליח להשתחל לתקציב אחרי ליסינג.

רוב הסופר מני האלה שמנמנות למדי ולכן מרווח לא יחסר, בטח לא לבחור רווק ללא ילדים, רובן מוצעות גם עם מנוע 1.6 שלקוח מאחיותיהן המשפחתיות אך מותקן על מרכב קל וקטן יותר, אתה יכול לתאר לעצמך שהביצועים בטח לא נפגעו במעבר ועדיין הן תהיינה חסכוניות יותר בהוצאות דלק, ביטוח, אגרת רישוי וכדומה.

שוק רכבי המיני החדשים פגע בשוק רכבי הסופר מיני המשומשים משום שכל מי שמסתפק בקטן יותר יכול להרשות לעצמו פתאום רכב חדש, כמובן שזה גורם לירידת מחירים והמחירון הוא רק נקודת ציון.

לא ציינת היכן וכמה אתה נוסע, נסיעות עירוניות מרובות ובין עירוניות קצרות בהחלט יהלמו את היכולת של מכונית מיני חדשה וזאת אפשרות מצויינת. נסיעות בין עירוניות רבות יותר יהיה עדיף לעבור במכונית סופר מיני גדולה ויציבה יותר.

לילה טוב.

פורסם

הצלחת לשכנע אותי וגם אני הצלחתי לשכנע את אימי שהיא לא צריכה לנסוע באוטו שלי ושתישאר עם שלה.

ולכן כרגע אין לי בעיה עם הידני למרות שאני מעדיף אוטומט.

אתה צודק במאה אחוז שעדיף רכב חדש מיבואן 70K מאשר רכב יד שנייה מליסנג.

מנגד אני לא מסוגל לראות את עצמי במיני המצומקות כמו האלטו ה107 הi10 הc1 ואחרות בגודלן.

בקשר לתנאי הנסיעה אז ככה:

3-4 פעמים בשבוע נסיעה לעבודה (בתוך העיר 3 ק"מ).

4-5 פעמים בשבוע נסיעה ללימודים (10 ק"מ כיוון 3 מחלפים באיילון).

2-3 פעמים בשבוע נסיעה לחברה גרה בדרום (60 ק"מ כיוון על כביש 4 ואיילון).

מעבר לזה כל השאר יהיה סתם בעיר.

זה יוצא בערך 350 ק"מ בשבוע +-.

איזה עוד אפשרויות יש לי למיני/סופר מיני חדשה במחירים האלה ולא קטנה (פרט לספארק ולרנו)?

פורסם

גם הפיג'ו 206 פלוס שנמכרה במבצעים כאלה ואחרים נמכרה סביב ה-75 אלף שקלים אבל לדעתי הקליאו עדיפה עליה בהרבה.

הספארק למרות המימדים המגודלים היא חברה בקבוצת המיני והיא לא ממש עומדת ברמה של הקליאו.

אופל קורב 1.2 בסיסית ביותר מתומחרת ב-80 אלף שקלים אבל גם עליה לדעתי הקליאו עולה.

וב-70 אלף שקלים אפשר לקנות גם ניסן מיקרה 1.2 ידנית ואם העיצוב החיצוני המעט עגלגל לא מפריע לך אז מדובר באופציה טובה וחדישה יחסית לשאר. אני הייתי מתלבט בינה לבין הקליאו באחד מאולמות התצוגה המשותפים שלהם.

אני חושב שסופר מיני כזאת תתאים בהחלט לתוואי הנסיעות שלך וגם תעזור לך לחסוך בכל ההוצאות לעומת משפחתית משומשת שלמעשה אין לך צורך "באקסטרות" שהיא מציעה.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

תודה רבה מייק

אני אקפוץ במהלך השבוע לסוכנות רנו לעשות סיבוב ולהרגיש קצת את האוטו.

אתה יודע איך הם בטרייד אין האם הם הוגנים? והאם בכלל טרייד אין לרכב חדש הוגן?

פורסם

אין לי מושג, מעולם לא רכשתי רכב מקרסו.

ההיגיון בעיסקת הטרייד אין אומר שהם חייבים להרוויח איכשהו מהעיסקה כי היא עולה להם כסף לכן הרכב לעולם לא ירכש על ידם במחיר מחירון ואם כן אז זה יפגע בתנאי הרכישה של הרכב החדש.

בקש מהם הצעת מחיר לטרייד אין ובאותו זמן תנסה למכור את הרכב שלך בשוק הפרטי, אם לא תצליח עד למועד ההגעה אז תלך על טרייד אין.

• תוכן חדש...