Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מוסך שטיפלתי בו מאז שרכשתי את הרכב, להוציא פעמיים שלוש שלא גרתי באיזור. כנראה עם השנים הוא התחיל לחפף.

כי קלטתי אותו בטיפול האחרון שהייתי כל הזמן על יד הרכב שם מסנן שמן לא מקורי. בקיצור, כף רגלי לא תדרוך שם יותר. על מסנן מקורי שהוא רץ להחליף כשהערתי את תשומת לבו לכך, וגם על נוזל הקירור כשבדקתי, שילמתי כמעט כמו שעולה מסנן מקורי וקרוב מאוד לעלות של גלון נוזל קירור ראוי של פרסטון ולא מים בצבע ירוק. לא מבין את האנשים (וכשאמרתי לו מה הקטע לשים מסנן לא מקורי שגם עליו הוא גובה 30 ש"ח כשהמקורי עולה בערך ככה, הוא ענה לי שאנשים מחפשים לחסוך בטיפולים...ממש).

לגבי הרדיאטור אני לא חושב לשים מקורי גם כי הוא יקר וגם כי לא ממש יש באפשרותי כרגע להוציא סכום כזה.

אני רוצה לשים תחליפי איכותי וזהו. רק לשים לב מעתה והלאה ולא לסמוך על אף אחד. אלא לוודא תמיד על מילוי נוזל קירור ראוי וזהו. כי עצם זה שהיו מים ברדיאטור אני מניח לא עשו לו טוב כלל וזירזו את מותו :|

מבין אותך.

שים לב ותגיע שהוא תפר אותך, מהנוזל עד רדיאטור. (לדעתי אין קשר כל כך, רדיאטורים לא בנויים לכל החיים, אבל מה אכפת, יש את מי להאשים.)

החיסכון בפילטר שמן, חיכוי עולה לו5 שקל, מקורי עולה 15, ככה ל10 אנשים, והוא מרוויח את השעה עבודה שלו.

תראה הרבה מוסכים עובדים ככה, הם חיים בעיקר על מקרים כאלה, אתה לא היחידי שנופל!

(גם אצלי החלפתי מדחס, הבנאדם שם חיפף ולא החליף חיישן שצריך להחליף במסגרת המחיר, לאט לאט חפרתי וגיליתי את זה, התקשרתי אליו קצת עצבני, הוא אמר תבוא מתי שאתה יכול ואני שם לך אותו חדש, בגלל זה הוא עשה עליי רושם שהוא חסר אחריות, ולא בטוח שאני יחזור אליו, וגם אני לא אמליץ עליו, ככה זה מוסכים, לצערי קשה מאוד לתת אמונה עיוורת בהם.)

אני כרגע מושך את זה כי ממש אין לי כוח שיפתחו לי את הרכב (קוואליר ישנה), הרכב נוסע יפה ואני פוחד שמשהו ישתבש, במיוחד בימים אלה שהכסף פחות זורם מבעבר.

גם אני מחר מכניס את הרכב לטיפול גיר של 3 ימים (את ה406), מוסך שאני סומך עליו, מטפל אצלו כבר כמה שנים בשתי המכוניות שלי, אבל אני עוכב אחריו עד כמה שאפשר והוא לא פישל (פעם אחת אבל סגרתי את זה בחיוך.)! (לפני זה טיפלתי אצל הערבים שעשו עבודה די בסדר, אבל הם חיפפו אצלי כמה פעמים, אני חפרתי במנוע וגיליתי, יחד עם זאת הם העלו את המחירי עבודה שלהם, אז אני בינתיים לא מתקרב, למרות שהעבודה הייתה בסדר חוץ מכמה חיפופים כמו שאמרתי).

פורסם
מבין אותך.

שים לב ותגיע שהוא תפר אותך, מהנוזל עד רדיאטור. (לדעתי אין קשר כל כך, רדיאטורים לא בנויים לכל החיים, אבל מה אכפת, יש את מי להאשים.)

החיסכון בפילטר שמן, חיכוי עולה לו5 שקל, מקורי עולה 15, ככה ל10 אנשים, והוא מרוויח את השעה עבודה שלו.

תראה הרבה מוסכים עובדים ככה, הם חיים בעיקר על מקרים כאלה, אתה לא היחידי שנופל!

(גם אצלי החלפתי מדחס, הבנאדם שם חיפף ולא החליף חיישן שצריך להחליף במסגרת המחיר, לאט לאט חפרתי וגיליתי את זה, התקשרתי אליו קצת עצבני, הוא אמר תבוא מתי שאתה יכול ואני שם לך אותו חדש, בגלל זה הוא עשה עליי רושם שהוא חסר אחריות, ולא בטוח שאני יחזור אליו, וגם אני לא אמליץ עליו, ככה זה מוסכים, לצערי קשה מאוד לתת אמונה עיוורת בהם.)

אני כרגע מושך את זה כי ממש אין לי כוח שיפתחו לי את הרכב (קוואליר ישנה), הרכב נוסע יפה ואני פוחד שמשהו ישתבש, במיוחד בימים אלה שהכסף פחות זורם מבעבר.

גם אני מחר מכניס את הרכב לטיפול גיר של 3 ימים (את ה406), מוסך שאני סומך עליו, מטפל אצלו כבר כמה שנים בשתי המכוניות שלי, אבל אני עוכב אחריו עד כמה שאפשר והוא לא פישל (פעם אחת אבל סגרתי את זה בחיוך.)! (לפני זה טיפלתי אצל הערבים שעשו עבודה די בסדר, אבל הם חיפפו אצלי כמה פעמים, אני חפרתי במנוע וגיליתי, יחד עם זאת הם העלו את המחירי עבודה שלהם, אז אני בינתיים לא מתקרב, למרות שהעבודה הייתה בסדר חוץ מכמה חיפופים כמו שאמרתי).

אני טיפלתי במוסך של בני דודנו. האמת העבודה שלהם בסדר גמור, הם עשו לי את יישור הקו לרכב כשהוא נקנה. אבל עם הזמן התחילו את כל הדברים האלה. כאן פילטר שמן פה נוזל מיץ פטל ירוק. זה לא לעניין בכלל. הגעתי פעם ראשונה אליהם בעקבות המלצות. טיפלתי אצלהם קבוע לפני הטסט, טיפול שנתי, להוציא פעמיים. אני סומך על בנאדם עד הפישול הראשון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי לעדכן. היום בוצעה ההחלפה של הרדיאטור. הצבע של המים שיצאו מהרדיאטור הישן היה חום בהיר וכמות המשקעים שהייתה במיכל הקירור הייתה אדירה. נשטף מיכל נוזל הקירור, הורכב הרדיאטור החדש (של חברת "בשן") 450 ש"ח עלותו, למתעניינים.

מולא נוזל קירור יעודי, לא מיץ פטל בצבע ירוק. בוצע ניקוז אוויר כראוי, אפילו הוחלף בורג שממנו נוקז האוויר (מימין לראש מנוע, למי שמכיר) לבורג היעודי, במקום הבורג הרגיל שהיה מוברג שם.

כל ההחלפה כולל נוזל הקירור. 700 ש"ח.

לא זוכר אם ציינתי זאת בעבר. אך הרכב בבעלותי כ6 שנים. מתוכם, פעמיים נזקקתי לגרר ופעמים עקב בעיות ברדיאטור. פעם אחת לאחר הקנייה וביצוע ישור קו. מולא נוזל קירור יעודי שפתח את כל הסתימות מהמשקעים שהיו ברדיאטור, כל השנים. הוצא הרדיאטור, נפתח, נוקה, הולחם וחזר לאחר כבוד למקומו. במצב זה תפקד עוד כ4 שנים ואז שוב, אותם משקעים הכריעו אותו סופית (משקעים אלה לא נבעו מחוסר טיפול, אלא מטיפול רשלני של המוסך. שגבה ממני כל פעם על נוזל קירור שכלל לא הוחלף, או אם הוחלף, הוחלף במים) :?

מוסר השכל :-) לעמוד ע"י הרכב ולעקוב אחרי מה שעושים או לא עושים בטיפולים :idea:

מוסך שסמכתי עליו וביצעתי אצלו את הטיפול שנים. כף רגלי לא תדרוך שם יותר :|

• תוכן חדש...