Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשעה טובה סיימתי את התואר הראשון והתחלתי לעבוד והגיע הזמן לקנות רכב.

יש לי מספר התלבטויות שאני מקווה שאולי תוכלו לעזור לי בהן.

המטרה של הרכב היא בעיקר נסיעות לעבודה, כ50-60 ק"מ ביום בדרך בעיקר בין עירונית.

אני אסע גם ברכב בסופשי שבוע ובגלל שאחד התחביבים העיקריים שלי זה טיסנים אני רוצה משהו לא קטן מדי שאני אוכל להכניס אליו את הטיסנים שלי.

מה שחשוב לי זה בעיקר חסכוניות, בטיחות ושהאוטו לא יהיה קטן מדי.

התקציב הוא כ60-75 אלף לרכב יד שניה שנת 2008.

ממה שראיתי ההבדל בין רכב סופר מיני למשפחתית במחיר הוא לא גדול במיוחד בשנתונים האלה ולכן הדילמה אם לקחת סופר מיני שתהיה יותר חסכונית בדלק או כבר ללכת על משפחתית גדולה ומרווחת יותר. (אני גר עם חברה אבל אין תוכניות לילדים בזמן הקרוב תודה רבה :) ).

התחלתי לעשות את המחקר שלי השבוע ובינתיים הספקתי לברר על רכבים של לובינסקי טרייד, הדגמים שהסתכלתי הם פיז'ו 207 ו308. האופציות הן לקנות מליסינג עם קילומטרז' יחסית גבוה (70-80 אלף) ולקבל אחריות לשנתיים או לקנות דרכם רכב שהיה פרטי ב10 ש"ח יותר אבל עם קילומטרז' נמוך יותר (20-30 אלף) עם אחריות לשנה בלבד על מנוע,בלמים וגיר.

ההבדל בין ה207 ל308 הוא של כ10,000 ש"ח. ב308 אפשר למצוא בטווח הזה גם שנת 2009 עם 50,000 ק"מ.

אני לא לחוץ יותר מדי לגבי הקניה ואם אני אבחר באופציה של הלקנות פיז'ו שהייתה של ליסינג אני אחכה עד שיכנס רכב עם קילומטרז' נמוך יותר, השאיפה למצוא משהו באיזור ה50-60.

האופציה השניה שהסתכלתי עליה היא הI20, שמעתי מכמה אנשים להתרחק מקוריאניות אבל מבחינת נתונים היא מאד דומה ל207, קצת יותר חסכונית ממנה בדלק ומגיעה עם אבזור טוב.

אלו האופציות שבדקתי, אשמח לכל עצה בנושא. אם זה משפחתית מול סופר מיני,מה הכי מתאים לצרכים שלי?

ואיזה רכב יותר מומלץ ממה שרשמתי ואיזה אופצית קניה עדיפה? אשמח כמובן להצעות על רכבים אחרים.

תודה רבה (ומתנצל על ההודעה הארוכה)

עמית

פורסם

מאשר לקנות 207

יש לך מבצע של 70 אלף על קליאו שלא פחות טובה אותו בית שם אחר 3שנים דנדשה

חשוב להדגיש הרכב ידני 1.2 74 כ"ס

שווה ביותר

בכללי רק לידע I20 הסופר מיני הכי נמכרת בישראל כרגע

כל מי שאמר לך להתרחק מקוריאה או שרכב אחרון שלו מקוריאה היה לפני 5 שנים או שסתם שמועות סטיגמות מיותרות.

I20 רכב מצויין יציב עלויות אחזקה נמוכות כח מאוד מפתיע 104 כ"ס ב1.4 אוטומאט מה שכן הקליאו כמובן יותר חסכונית

הצרפתיות יותר מפנקות מקוריאה

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

ה I20 יתכן רק אם הוא זול משמעותית מול ה 207 או דומה.

אני הייתי מחפש טויוטיה RUNX 2007. כחבילה, עדיף על כל שאר האפשרויות.

למרות המחיר ההרכישה גבוה, שמירת ערך, טיפולים ודלק יהפכו אותו גם לקניה כספית כדאית לאורך זמן.

פורסם

היום שמירת ערך הגיונית של טיוטה/מזדה כבר לא כמו פעם,הליסינג הרג את השוק הפרטי שלהם,היום אפשר לקנות כזה רכב ליסינג 2007/2008 במחירים הרבה יותר נמוכים מפרטי,לכן גם הרבה קונים ליסינג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באיזה פרמטר בדיוק ה207 יותר?

נהגת על הI20?

וגם איך טיפולים לYARIS יותר זולים מאשר לI20

זה ממש לא קרוב לאמת

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

אוקיי ומה דעתכם על ה207 מול ה308?

אני מעריך שפיז'ו 207 שנת 2008 מליסינג עם 60-70 אלף ק"מ תעלה בסביבות ה65-68 אלף ש"ח

לעומת זאת אם אני מוסיף כמה אלפי שקלים אני יכול לקנות 308 שנת 2009 מליסינג עם 65 אלף ק"מ ב73.5 אלף ש"ח או עם 50 אלף ק"מ ב78 אלף ש"ח.

מהנתונים היבשים עושה רושם שאין הבדל גדול בחסכוניות בדלק ונראה שה308 מאובזרת יותר טוב.

האם שווה כבר להשקיע וללכת על ה308?

פורסם

ה-308 כבר נחשבת משפחתית.

השאלה היא אם אתה צריך את כל הגודל שלה.. היא רחבה ובעלת תא מטען ענק (יש לי 307, אני יודע).

שוב, זה הרבה תלוי בשימושים שלך ומה הצורך שלך ברכב.. היא סתם תצרוך לך יותר דלק..

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

ההבדל לפי הנתונים הוא 14.3 לעומת 13.7 לטובת ה207 כמובן.

זה לא נשמע משמעותי.

אני מטיס טיסנים ולכן בטוח שאני אהנה מהמקום הנוסף,אבל זה לא כזה קריטי גם 207 תספיק

ה308 מגיעה יותר מאובזרת.

גם יותר קל לי ממה שאני רואה כרגע למצוא יד ראשונה מליסינג עם 60 אלף ק"מ ומטה.

מה לגבי ירידת ערך? יש יתרון ל308 לעומת ה207?

הכוונה היא למכור את הרכב עוד 3 שנים

• תוכן חדש...