Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רעיון כיצד למדוד הספק של מגבר. לחבר רמקול (או כל צרכן אחר שיש לו עכבה ממוצעת של 4 אום), ולחבר מולטי-מטר במקביל, לכוון את המולטי-מטר למדוד AC VOLT.

עכשיו אני יודע שגל מוזיקלי הוא לא גל סינוס "טהור" אלא מורכב מהרמניות, ולכן המולטי מטר יראה כל הזמן מתח חילופין שונה, אך אם נעשה ממוצע לכל הערכים שיראה המולטי מטר, נגיע ל"מתח חילופין ממוצע" (מושג חדש :lol:), כל מה שנותר לעשות הוא לעלות את המתח בריבוע ולחלק ב 4 (לפי נוסחת ההספק כמובן).

מיותר לציין שאת המדידה צריך לעשות בעוצמה מלאה בשביל לראות את ההספק RMS המקסימלי של המגבר (ומיותר לציין ששיטה זו מוצאת הספק RMS שהוא ההספק הקובע ולא MAX)

דרך טובה או לא ?

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

לא.

למה? כי ההתנגדות של הרמקול (עכבה) משתנה לפי תדר. העכבה של ה-4 אוהם היא עבור מדידה במתח DC. עבור מתח AC מתקיימת הנוסחא הבאה:

X(L)=2*pie*f*L.

מה זה אומר לנו:

L-השראות של הסליל (הרמקול שעבורו מתקיימת המדידה).

f-תדר המדידה (אנחו לא נשים מוזיקה ביציאת המגבר, אלא תדר אחד מסויים ב-0DB).

pie-פאי (כמו עוגה, סתם כמו פאי הייוונית שהיא 3.14).

X(L)- זאת העכבה הנמדדת (אם אנחנו רוצים לקבל 4 אוהם על יציאות המגבר).

מה זה אומר תכלס? בשביל שנקבל התנגדות של 4 אוהם אנחנו צריכים לעשות שיר עם תדר אחד מסויים ב-0 DB ולדעת מהי ההשראות של הרמקול.

ורק אחרי זה לעשות את המדידות.

אפשרי גם עם צרכן של 4 אוהם, אבל תנסה למצוא אחד כזה שיכול לעמוד באיזה 100 וואט RMS.

פורסם

אני יודע את זה, אבל זכור שההתנגדות של הרמקול משתנה, אך הממוצע הוא 4 אום +-

ואם אתה רוצה להיות בטוח אז שים מולטי מטר על הרמקול ותכוון אותו למדוד אום, ותעשה ממוצע של הערכים שמולטימטר מראה ותגיע ל 4 אום !

אני לא רואה שום פסול בשיטה הזאת וזאת ניראה לי שיטה ממש טובה למציאת הספק המגבר !

נ.ב. אפשר לחבר איזה 10 נגדים במקביל וליצור התנגדות 4 אום וככה על כל נגד יתפתח10W RMS (אם ההפסק הוא 100W RMS) ויש נגדים שעומדים בזה.

פורסם

מישהו יכול להגיד לי אם תדר ה-Fs (תדירות התהודה של הרמקול) בנתוני הסאב-וופרים, הוא התדר שעבורו מקבלים התנגדות של 4 אוהם?

פורסם

בתדירות תהודה עכבת הסליל והקבל ברמקול שווה, אין לי מושג אם אתה מקבל ככה 4 אום, צריך לבדוק אם ההתנגדות של הרמקול עצמו היא 4 או לא

פורסם
אני יודע את זה, אבל זכור שההתנגדות של הרמקול משתנה, אך הממוצע הוא 4 אום +-

ואם אתה רוצה להיות בטוח אז שים מולטי מטר של הרמקול ותכוון אותו למדוד אום, ותעשה ממוצע של הערכים שמולטימטר מראה ותגיע ל 4 אום !

אני לא רואה שום פסול בשיטה הזאת וזאת ניראה לי שיטה ממש טובה למציאת הספק המגבר !

נ.ב. אפשר לחבר איזה 10 נגדים במקביל וליצור התנגדות 4 אום וככה על כל נגד יתפתח10W RMS (אם ההפסק הוא 100W RMS) ויש נגדים שעומדים בזה.

מה שאתה עושה במקום רמקול = אנרגיה שהוא פולט קול אתה רוצה להפוך לאנרגיית חום.

הכי טוב לבדוק זה עם מנורות - אנרגיית אור. אבל זה לא מדידה נכון כי אתה יכול להוציא הספק גבוה אבל הוא יהיה מלא עיוות.

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

קיצר זה ניראת לי אחלה שיטה, תגידו אם יש לי מגבר 2 ערוצים שתומך ב BRIDGE, אז זה אומר בעצם שהוא יכול לעמוד ב 2 אום בכל ערוץ, נכון ?

פורסם
קיצר זה ניראת לי אחלה שיטה, תגידו אם יש לי מגבר 2 ערוצים שתומך ב BRIDGE, אז זה אומר בעצם שהוא יכול לעמוד ב 2 אום בכל ערוץ, נכון ?

אם הוא עומד במינימום 4 אום ברידג'. אז כן זה 2 אום כול יציאה.

ואם הוא עומד ב2 אום ברידג' הוא עומד ב 1 אום ביציאה.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

באזור הFS התנגדות הרמקול תהיה הגבוהה ביותר.

למשל הFS של הרמקול הבא הוא 39HZ:

freq_15w_4531g00.gif

ההתנגדות משתנה ברמקול, הוא לא אמצעי טוב למדידת הספק.

אי אפשר לחשב הספק בצורה שאמרת כי אתה לא יכול לקבוע את נצילות המגבר.

פורסם

אצלנו למדנו שנקודת התהודה היא התדירות שבה הזרם הכי גבוה, משמע ההתנגדות הכי נמוכה, יש כאן סתירה למה שאתה אומר, לא ?

נ.ב. ומה הקשר לנצילות המגבר, אני רוצה לדעת ההספק נטו, לא מעניין אותי ההספק שמבוזבז על חום וכל מיני דברים אחרים.

פורסם

1. לא יודע מה למדת אבל זה מה שאני יודע וגם הבאתי לך דוגמא לכך.

2. צודק, חשבתי שאתה רוצה לחשב לפי חוק אוהם. כעקרון מה שאתה אומר אפשרי אבל כמו שאסטרו אמר אתה לא תידע כמה עיוות יש ולכן זה לא יתן תוצאה אמיתית. מה שכן אתה יכול לבדוק לפני זה שהמגבר לא בCLIPPING במידה ויש לך סקופ ובמידה ולא אז עם דיסק תדרים ואז לקבל תוצאה טובה יותר.

פורסם

אני רוצה לדעת בערך איפה עומד הספק RMS מקסימלי של מגבר, אני לא רוצה תוצאה מדוייקת, סטייה של 10W היא לא משמעותית למשל. זה פשוט מרגיז אותי שרשום למשל 600W MAX על מגבר וזהו, אני חייב פשוט לדעת את ההפסק האמיתי שלו.

פורסם

אתה יודע מה שאני חושב על זה אפילו לא חייבים לחבר רדיו דיסק. אפשר לחבר מקור מתח של 2V לכניסות RCA של המגבר, וביציאות של הרמקול צרכן של 4 אום (שיעמוד בהפסק גבוה) ולחשב את המתח הממוצע שנופל על הצרכן. לא ? (ה 2V גורם למגבר לחשוב שהרדיו דיסק שולח אות במלוא העוצמה)

פורסם

יכולה להיות סטייה גדולה מ10W. בשביל לקבל מושג כללי זה יכול להיות בסדר. מצאתי לך קישור שמסביר את העניין בצורה טובה:

http://www.installer.com/tech/watts.html

להבא תשתמש בכפתור ערוך ואל תוסיף הודעה לאחר מספר דקות.

• תוכן חדש...