Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי מעוניין לקנות רכב חדש למשפחה ויש לי התלבטות מה להציע לו,

חשבתי על קיה פורטה 1.6 EX או אופל אסטרה 1.6 או יונדאי i30 סופרים\אינספיר 1.6

הדבר שהכי חשוב בבחירת הרכב זה צריכת הדלק.

אם יש לכם הצעות או מידע חיובי או שלילי על אחד הדגמים או דגם אחר שדומה לדגמים האלו אני אשמח מאוד לשמוע את ההצעות

בינתיים עושה רושם שהוא יקנה את הקיה פורטה ומבחינת נהיגה אני כרגע מנסה לדחוף לכיוון האסטרה... כי אני זוכר (לפני 7 שנים) שנסעתי על אסטרה כמה פעמים ודי נהנתי ממנה.

מחכה לתגובתכם.

תודה רבה

אורן

פורסם

המכוניות שציינת הן בסדר גמור. לא מבריקות, לא גרועות. אין כל קשר בין האסטרה שנהגת לפני 7 שנים לנוכחית, לטוב ולרע.

אם אתה מוכן לגיר ידני (ולמה שלא תהיה, אם השיקול זה חסכון...?) בטווח הנ"ל, רכב חסכוני, איכותי ונעים לנהיגה, סיאט ליאון 1.2TSI.

אם אתה רוצה חסכון של גיר ידני, אבל רוצה שיחליפו בשבילך הילוכים ומוכן בשביל זה להתרגל לצורת תפעול קצת שונה מתיבה אוטומטית רגילה, גיר רובוטי גם עשוי לעבוד. במידות של הרכבים שציינת, פיאט בראבו תעשה את העבודה מצוין - 1.4 טורבו פחות חסכוני מ-1.2TSI, יותר חסכוני ממנועי 1.6 אטמוספרים של הרכבים שציינת.

אם אתה רוצה רכבים עוד יותר חסכוניים, תבדוק אם רוצה לרדת במידה, מכוניות סופר מיני (כמו פולו, איביזה, פאביה, פונטו, I20) יציעו מנועים יותר קטנים מה-1.6 עם תיבות אוטומטיות או רובוטיות (DSG למשל) שיהיו יותר חסכוניים. תלוי כמובן בגודל המשפחה וכמות המטענים שצריך לשנע.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

עד כמה שידוע לי

קיא נותנת אחראיות לשבע שנים על רכבים שלהם. אני לא שמעתי שאלה רכבים איכותיים במיוחד

אופל רק חזרה לשוק ויכול להיות שעוש הפעם תסגר אבל רוב הסיכויים המחירים שהם לוקחים על רכבים החדשים שלהם בגלל פגם בתדמית החברה הם יותר נמוכים, זאת אומרת שהם מוכרים רכב יותר איכותי באותה קבוצה במחיר זול יותר. בדיקות ארופיות אומרות דברים מאוד טובים על אופל אבל שוב פעם חשוב לזכור מה היה עם החברה הזאת לפני כמה שנים.

יונדאי הוא רכב בניים בין שני הרכבים האחרים, יותר איכותי מקיא אבל פחות מאופל + חברה קיימת הרבה זמן ללא תקלות מיוחדות.

לפי איך שאני רואה ירידת ערך שליונדאי תהיה נמוכה מקיא ואופל.

אז אם אתה אוהב הרפתקאות לך על אופל, בטוח תקבל רכב הרבה יותר איכותי אבל אם אתה רוצה רכב ללא הרבה מחשבות על עתידו לך על יונדאי...

פורסם

אין חסכונית ומהירה (מבחינת האצה וכו') בין המשפחתיות הנ"ל כמו הסקודה אוקטביה. רכב מדהים וסופר חסכוני. ממליץ בחום

פורסם

הוא חסכוני ומאיץ יחסית יפה (למרות שלא מדובר במשהו היסטרי- קיה פורטה איטית יותר ב 0-100, אבל בתאוצות ביניים המצב די דומה, ופיאט בראבו למשל משאירה לה אבק בשני הפרמטרים- ונופלת בחיסכון רק ב 1-1.5 ק"מ לליטר בממוצע), אבל יש מספר נקודות שליליות כמו דירוג הבטיחות (אין היום הרבה משפחתיות עם פחות מ 5 כוכבים) וכיול קשה+מושבים בינוניים למדי.

אני לא יודע מאיפה הקביעה ש "יונדאי איכותית יותר מקיה", אני מוצא שתא הנוסעים בקיה פורטה למשל נוח ונעים יותר מב I30.

אם אבא שלך לא מחפש להיכנס להרפתקאות מיותרות, הפורטה אחלה אופציה. רכב נוח, זריז יחסית, גיר אוטומטי מעולה, תא מטען גדול, וסוחבת בכיף.

אם הדבר הכי חשוב זה צריכת הדלק, אולי באמת כדאי להעיף מבט לכיוון הלאון 1.2TSI או לכיוון מכוניות קטנות יותר בקטגוריה של האיביזה/פונטו/פולו וכו'.

בנוסף, אם ידני זו אופציה, אפשר לפזול לכיוון הבראבו. בחסרונות נמנים בגאז' לא גדול במיוחד, פתח מזגן אחורי שמקפיא את הרגליים של מי שיושב לידו וירידת ערך, אבל רשימת היתרונות מפה ועד הודעה חדשה. מסעיף הבטיחות, לתנוחת נהיגה וביצועים על הכביש, ועד לחיסכון בדלק. כדאי להעיף מבט.

פורסם

אני מאוד ממליץ על הלאון 1.2 TSI הידנית, אבל אני לא יודע אם הלאון משווקת עם גיר DSG ומנוע 1.2TSI, שכן גיר ידני לא מתאים לכל אחד ובעיקר למי שנוסע הרבה בתוך העיר. הייתה עליה לא מזמן כתבה מאוד אוהדת בוואלה רכב.

מה שכן, רכב שלא הזכרתם כאן הוא השקודה רומסטר. בגרסאתו הבסיסית STYLE הוא מעט יותר זול מהלאון הידנית בגרסה הבסיסית 117 אלף ש"ח, ואילו הגרסא המעט יותר מאובזרת - SCOUT הוא עולה רק אלף ש"ח יותר מהלאון הבסיסית שעולה 121 אלף.

הרומסטר זה רכב מאוד מרווח וחסכוני, ומאוד נוח לנסיעה בעיר. אמנם מעט פחות מאובזר מהלאון, אבל הוא מפצה בזה בשימושיות רבה יותר ובהרבה!

אם חסכון משמעותי בדלק זה מה שאתה מחפש, תנסה לבדוק את הרומסטר 1.6 ידני דיזל שבנסיעה משולבת יש לה צריכה אמיתית של 17.5 ק"מ לליטר! (לפי נתוני יצרן זה 21.3 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת), אבל היא עולה 5 אלפיות יותר מהגרסא המאובזרת של ה1.2 DSG, סה"כ 127 אלף.

מה שכן? לא כולם מתחברים לעיצוב המעט מוזר של הרומסטר שגנבה את הקדימה שלה מהפאביה וזה נראה כמו 2 רכבים שמחוברים באחד.

skoda_roomster.SCOUT.1.6.10_on.jpg

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

תודה רבה לכולם

אחרי שקראתי את מה שאתם כותבים ודיברתי עם חברים ומוכרים כרגע ההתלבטות היא בין סקודה אוקטביה

Ambiente DSG 1.2TSI או Elegance DSG 1.2TSI (ואגב למה האלגנס שווה עוד 7 אלף שקל, או שהיא לא?)

לבין הקיה פורטה EX.

יש בעיה בשביל המשפחה עם אוטו לא אוט' מפני שלאחד מבני המשפחה יש רישיון אוט' בלבד, שזה מוביל אותי לשאלה האם בתיבת הילוכים רובוטית אפשר לנהוג עם רישיון לאוט' בלבד? (יש אוקטביה אוטומטית?)

סליחה על הבורות בתחום...

פורסם
תודה רבה לכולם

אחרי שקראתי את מה שאתם כותבים ודיברתי עם חברים ומוכרים כרגע ההתלבטות היא בין סקודה אוקטביה

Ambiente DSG 1.2TSI או Elegance DSG 1.2TSI (ואגב למה האלגנס שווה עוד 7 אלף שקל, או שהיא לא?)

לבין הקיה פורטה EX.

יש בעיה בשביל המשפחה עם אוטו לא אוט' מפני שלאחד מבני המשפחה יש רישיון אוט' בלבד, שזה מוביל אותי לשאלה האם בתיבת הילוכים רובוטית אפשר לנהוג עם רישיון לאוט' בלבד? (יש אוקטביה אוטומטית?)

סליחה על הבורות בתחום...

גיר רובוטי של הואגיות (למשל של שקודה או סיאט) שנקרא גם DSG יש בו מצב נהיגה אוטומטי לחלוטין, ויש מצב חצי ידני שבו אתה מעביר הילוכים ידנית אבל ללא קלאץ', בעקרון מי שברשותו רישיון לאוטומט בלבד רשאי לנהוג על גיר רובוטי במצב אוטומטי, אם הוא יעביר את הרכב להעברת הילוכים חצי ידנית ויבוא שוטר? נו, שאלה יהיו הצרות שלנו.

בנוגע לגרסאת אלגנס ששוה עוד 7 אלפיות, אז יש תוספות אבזור משמעותיות כמו גג שמש, חיישני רוורס וחיישני אורות ועוד כמה כפתורים מגניבים ששוים את ההשקעה הזו =]

והאוקטביה היא בחירה טובה לדעתי, אם כי הביטוח מעט גבוהה בגלל שזה רכב גניב מאוד.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

החלטתי בנוגע לסוג הרכב עכשיו יש לי שאלת המשך בנוגע לעיסקה עצמה,

החלטנו לקנות את הקיה פורטה, עושה רושם שהמוכר לא מספיק נדיב אבל אולי אני טועה.

לכן אני שואל אתכם מה אתם חושבים על המחיר הסופי.

המוכר ניסה לדחוף לטרייד אין והסביר שהוא רוצה לראות את הרכב הקודם ולאחר שהוא הסביר שהוא יוכל לתת לנו מחיר נדיב על הרכב וככה למעשה גם לחסוך כאב ראש וגם להוזיל את מחיר הרכב החדש אך עיסקת הטריד אין נשמעת לי לא משתלמת.

יש לי סוזוקי בלנו 2001 189,000 קילומטר, כל הטיפולים של הרכב היו תמיד במוסך שבו גם רכשתי את הרכב (הגעתי עם כל היסטורית הטיפולים מודפסת) לרכב יש טסט עד פברואר 2012, הרכב חונה כמעט תמיד במקום מקורה הצבע במצב טוב והמחירון שלו הוא 19,200 לפי המחירון של החודש שעבר (לטענת המוכר), לדעתי הרכב במצב ממש מצויין אך המוכר הצהיר שהטמבונים משוחררים ושהרכב לא במצב טוב והציע עליו 13,000 והוא אמר שהסוכן שלו אמור להגיע לראות את הרכב ואז הוא יתן את המחיר הסופי אחרי שהוא יבדוק את הרכב יותר לעומק (כלומר התחמק מלתת מחיר על הטרייד אין עד ליום הרכישה).

או במידה ונשלם במזומן הוא יכול לנסות לתת הנחה של 5 אלף שח

הוא הציע לנו בנוסף לאחר מיקוח להוסיף כל מיני תוספות לרכב ללא תוספת עלות במידה ונשלם במזומן כגון: הזעקה + נעילת חלונות + נעילת דלתות + 2 שלטים (כן הוא ממש הרחיב על זה וכתב על זה שהוא מוכן אפילו שהחלונות יסגרו מעצמם כשננעל את האוטו:], קצת עיצבן אותי לשמוע אותו-הצהיר שזה שווה 1100 ש"ח), ספוילר (אותי אישית זה לא מעניין, לא בא לי שמישהו ישבור לי את האוטו כדי לקחת תספוילר, הצהיר שזה שווה 2500 ש"ח), מגיני צד (אני חושב שהוא מדבר על פלסטיקים כאלה כדי שהדלתות לא ידפקו אם פותחים אותם על רכב אחר בחניה, הצהיר שזה שווה לפחות 1000 ש"ח). לסיכום לטענתו הוא הציע שאם נשלם במזומן הוא יתן הנחה של 10 אלף ש"ח כשביקשנו הנחנה רצינית ממחיר הרכב ללא התוספות המדוברות הוא חשב, היתקשר, התבלבל ובסוף אמר שאם נוותר על הזעקה+ספוילר+מגיני צד הוא יכול לתת לנו הנחה נוספת על המחיר של הרכב של כ500 ש"ח.

לדעתכם כדאי לי למכור את הרכב בעצמי? או שלפי המצב בשוק עכשיו עסקת טרייד אין על חצי ממחיר המחירון היא עיסקה הגיונית?

האם אפשר לקבל הנחה של 10% על מחיר הרכב? או שהנחה כזו לא נחשבת להנחה מקובלת?(מה ההנחה המקובלת על רכישה במזומן?)

תודה מראש על כל עצה שתעזור לי לסגור עיסקה ולהרגיש כמה שפחות פרייר ביום שאחרי ואיך למצוא בעלים חדש לרכב הישן

פורסם

אם יש לך סבלנות לחכות, בחודש/חודשיים הקרובים צפויים להכנס לשוק שלושה דגמים חדשים - יונדאי I35 פוקוס חדשה והג'טה החדשה.

היונדאי והפוקוס (לא בטוח לגבי הג'טה) צפויות להציעה חבילה אטרקטיבית יותר מהפורטה הן בביצועים הן באבזור והן בבטיחות, שווה לחכות לדעתי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...