Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במקום לתכנן קווים חדשים כשהוקמו אזורי תעסוקה חדשים (כמו רמת החי"ל) פשוט קימבנו קווים קיימים כדי שיגיעו לאזורים החדשים. עכשיו יהיו אוטובוסים מהירים שיסעו בדרכים ראשיות יחסית ויחסכו מהנוסעים את הסיבובים בשכונות. אזורי תעסוקה ועניין שעד כה לא זכו לשירות ראוי יקבלו אותו.

אז מה תגיד על זה שעד עכשיו, היו 4 קווים שמגיעים ועוברים במרכז רמת החייל הברזל, הנחושת וולנברג. החל מעכשיו, מספר הקווים יורד לאחד. כן כן, אחד בודד. והוא גם עוצר רק בעתידים.

האבסורד הוא שישנם קווים אחרים שימשיכו לעבור ברחוב ולנברג למשל, היכן שיש מספר תחנות, אבל לא יעצרו באף אחת מהן, מלבד זו שבעתידים.

לא יפריע לי ללכת עוד חצי ק"מ בשביל להגיע למשרד, אבל הורדת מספר הקווים מארבעה לאחד, זה ביזיון.

ישנם לא מעט חבר'ה אצלי בעבודה שמגיעים ממרכז תל אביב. עד היום, היה לוקח להם לא יותר מחצי שעה. בקרוב זה יעלה לשעה-שעה וחצי. איפה ההגיון בזה? ההשלכות הן שהם יאבדו עוד זמן יקר מהיום שלהם, בגלל שהם מנסים לחסוך/לעזור לסביבה/לקדם את התחבורה הציבורית. פתאום להגיע ברכב נראה מאוד אטרקטיבי וחוסך זמן.

!AWDSOME

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אומר שזאת לא הכמות אלא האיכות.

דוגמא: ביטלו את קו 3 שהיה נכנס לתוך רחוב הברזל. קו אוטובוס שעובר פעם בשעה, ממש הפסד גדול. במקומו לקחו את קו 12 שנכנס לרחוב הברזל והגדילו את התדירות שלו מ-9 נסיעות ביום לפעם בחצי שעה (עד 20:00 בערב).

יש הרבה קווים תדירים מאוד שעוצרים בכל התחנות על ראול וולנברג, לדוגמאת קו 142 בתדירות של 5 עד 15 דקות בשעות הרלוונטיות.

תזכיר לי איזה קו מגיע היום ממרכז ת"א לאזור רמת החי"ל? אתה בטח לא מתכוון לקווי 40 ו-42 שעושים טיול ברחובות הכי פקוקים של רמת-גן, איתם זה בטח לא לוקח חצי שעה של נסיעה.

עריכה:

יש לי הרגשה מוזרה שרוב אלו שמתלוננים על הרפורמה הם אנשים שלא באמת נוסעים באוטובוסים אלא רק "שמעו שהיא לא טובה" או "קראו ב-ynet" וכו'. אני, כמשתמש קבוע של התחבורה הציבורית באזור מברך על הרפורמה הזאת. למה כשאני צריך להגיע מרכבת מרכז לרמת אביב החדשה אני לא יכול לנסוע בקו ישיר של אגד וצריך ללכת ברגל עד לאבן גבירול בשביל לתפוס קו 26 שעושה טיול באבן גבירול? אולי בכלל עדיף לי לרדת מהרכבת בצחנה המרכזית, לחכות רבע שעה לבדיחה בטחונית, לצאת לרחוב העובדים הזרים ותפוס את 26 משם, רק כדי לעשות טיול קטן בלב הפקקים של ת"א? למה על נסיעה מגבעתיים לאותו המקום צריך לשלם פעמיים? למה נסיעה מגבעת שמואל לאוניברסיטת תל-אביב בקו 45 צריכה לעבור דרך בני-ברק, רמת-גן וגבעתיים ובדרך לאכול פקקים מטורפים? למה קו 52 נוסע לקניון איילון דרך הצומת הכי פקוקה שיש באזור (בן גוריון פינת ז'בוטינסקי) ולא עוקף את הצומת כמו כל המקומיים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

the one - יש לי אחלה פתרון בשבילך.

אופניים חשמליים.

אתה יכול לדווש מתי שבא לך ואתה יכול להשתמש כקטנוע, הרבה יותר זול הרבה יותר נוח והרבה יותר מהיר מקטנוע (מנסיון של שנתיים).

היום בפחות מ 7000 שקלים אתה יכול לרכוש אופניים חשמליים איכותיים מאוד שמגיעים למהירות 40 קמ"ש ויצחקו על ה3 ק"מ האלו בבוקר.

+כל העובדים יחשבו שאתה ירוק ( תחשוב על זה כפריוס זולה).

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
יכול להיות שיש לך איזו טעות הקלדה?

אם מקום העבודה הוא 3 ק"מ מהבית, לא יותר פשוט ללכת ברגל?

בדיוק מדדתי דרך EMAP את המרחק המדוייק, 5.6 קילומטרים, מוזר, זה הרגיש פחות :)

Twincharger Stratified Injection

פורסם
the one - יש לי אחלה פתרון בשבילך.

אופניים חשמליים.

אתה יכול לדווש מתי שבא לך ואתה יכול להשתמש כקטנוע, הרבה יותר זול הרבה יותר נוח והרבה יותר מהיר מקטנוע (מנסיון של שנתיים).

היום בפחות מ 7000 שקלים אתה יכול לרכוש אופניים חשמליים איכותיים מאוד שמגיעים למהירות 40 קמ"ש ויצחקו על ה3 ק"מ האלו בבוקר.

+כל העובדים יחשבו שאתה ירוק ( תחשוב על זה כפריוס זולה).

ואתה לא מזיע בתחת?

אשמח לקבל לינק בכל מקרה ועוד יותר אשמח לקבל נסיעת מבחן (אני רציני לגמרי, אני פשוט לא מכיר אף אחד עם הגימיק הזה למרות שיוצא לי לראות לא מעט בכבישים ובמדרכות).

פורסם
ואתה לא מזיע בתחת?

כל אחד ומה שמדליק אותו...

אבל מה רצית משר התחבורה (שוב)?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תזכיר לי איזה קו מגיע היום ממרכז ת"א לאזור רמת החי"ל? אתה בטח לא מתכוון לקווי 40 ו-42 שעושים טיול ברחובות הכי פקוקים של רמת-גן, איתם זה בטח לא לוקח חצי שעה של נסיעה.

קו 20

אני מודה, לא יוצא לי לנסוע הרבה באוטובוס לעבודה, אבל מידי פעם כן.

יתכן שלא הבנתי את כל העניין לעומק, אבל כן בדקתי קצת בעצמי לגבי כל הסידור החדש.

מה שכן, העובדה שהאוטובוס עובר ברחוב שבו יש מספר תחנות, ולא עוצר בהן, כאשר בעבר הוא כן עצר, ממש לא מובנת לי.

!AWDSOME

פורסם
ואתה לא מזיע בתחת?

אשמח לקבל לינק בכל מקרה ועוד יותר אשמח לקבל נסיעת מבחן (אני רציני לגמרי, אני פשוט לא מכיר אף אחד עם הגימיק הזה למרות שיוצא לי לראות לא מעט בכבישים ובמדרכות).

לא מזיע ולא נעליים.

אם אתה מעוניין אני יכול להפנות אותך לחנות אופניים של חבר בת"א לנסיעת מבחן,

יש הרבה סוגים בשוק שחלקם לא שווה את הכסף, כדאי לדבר עם מישהו שעובד בזה כדי להבין את העניין.

כאלו אופניים יש לי ואני מרוצה מהם עד הגג:

bicycle_0210.jpg

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
בדיוק מדדתי דרך EMAP את המרחק המדוייק, 5.6 קילומטרים, מוזר, זה הרגיש פחות :)

כשיש לי עבודה בת"א, אני מבצע מדי יום את המרחק הזה בדיוק ברגל, במשך 3-4 שבועות,

בקיץ או בחורף. באוגוסט זה דורש חולצה נוספת אלא אם כן אתה יוצא מאוד מוקדם.

אופניים יקצרו את משך ההגעה באופן משמעותי.

בשביל הפרשי הגובה המגוחכים בת"א אפשר להסתפק באופניים הכי זולות שתצליח לאתר.

רק לשם השוואה, בירושלים אתה צריך לקצר את המרחקים בחצי -

יותר מ-2.5 ק"מ ואתה תגיע לעבודה עם הלשון בחוץ. עדיין עדיף מחיפה...

- - - - - -

רק לשם הבהרה: אני רציני לגמרי, זה מרחק שתפור על אופניים,

אתה גם חוסך זמן וגם מרוויח קצת כושר. אולי יהיה לך קשה להתמיד בהתחלה,

אח"כ לא תחזור לתחבורה, ציבורית או בכלל, במרחקים כאלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• אחראי פורום
פורסם

כץ ספציפית לא אחראי לזה. זו תוכנית שגובשה כבר ב-03' למיטב זכרוני.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נו באמת.

בתור שר התחבורה הנוכחי, הוא אמור להגן על האזרח ולהחליט שהוא נגד הרפורמה ושצעד זה רק יפגע באזרח ושאין הכרח ליישם את התכנית המחורבנת הזו.

למה לדפוק משהו שכבר עובד עשרות שנים?

למה לדפוק אוכלוסיות שלמות שרק מנסים לחיות את החיים השגרתיים?

קרא לי דפוק אבל אין לי מושג עם מי הרפורמה ההזויה הזו מועילה.

פורסם
קו 20

אני מודה, לא יוצא לי לנסוע הרבה באוטובוס לעבודה, אבל מידי פעם כן.

יתכן שלא הבנתי את כל העניין לעומק, אבל כן בדקתי קצת בעצמי לגבי כל הסידור החדש.

מה שכן, העובדה שהאוטובוס עובר ברחוב שבו יש מספר תחנות, ולא עוצר בהן, כאשר בעבר הוא כן עצר, ממש לא מובנת לי.

קו 20 בוטל.

• אחראי פורום
פורסם

אני לא מתכוון להתווכח עם הפגיעה ביום-יום שלך כי היא בהחלט לא נעימה,

אבל קראתי כתבה ארוכה עם המהנדסת האחראית לכל הפרוייקט ועוד כמה כתבות (אפילו שתח"צ זה ממני והלאה)

והבנתי כמה גרוע היה עד עכשיו. ברור שיהיו לא מעט נפגעים, אבל כמה אנשים סבלו מתכנון קווים ארכאי עד היום?

אני זוכר כשגרתי בפ"ת ועבדתי בחולון והסוד היתה במוסך 3 ימים. לקח לי שעתיים וחצי לכל כיוון עם 5-6 החלפות. 17 ק"מ.

אותו דבר אשתי. ממרכז ת"א לפ"ת, 3 אוטובוסים ועוד רבע שעה הליכה ברגל, כל יום.

למה? כי אין דוּך, הכל בסיבובים אינסופיים. גם בצפון לא חסרים מחדלים בסגנון הזה, רק שלפה בחיים לא תגיע מהפכה טובה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

למה לדפוק משהו שכבר עובד עשרות שנים?

מתי פעם אחרונה נסעת בתחבורה ציבורית בארץ?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...