Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

שאלה בשביל אחותי!

יש לה רכב מסוג פיז'ו 306 שנת 2000 תיבה אוטומטית.

המצב הוא כזה: תופעה שקורת מידי פעם, כאשר היא עומדת בפקק ומתחילה נסיעה יש הרגשה/דפיקה כמו של זריקת קלאץ.

לאחר כך האוטו נוסע כרגיל.

מה יכולה להיות הבעיה?

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

זה כנראה הגיר מוריד את ההילוך לראשון מאוחר, זה חדשות לא טובות כל כך

אבל גש למוסך מתמחה שיחבר את האוטו למחשב ויראה מה קורה אם הגיר.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

כמה ק"מ יש לרכב ?

בעיקרון התופעה מעידה על בעיה של לחץ שמן נמוך בתיבת הילוכים, מה שמצריך שיפוץ שלה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק זה נכון שממליצים דווקא לא להחליף שמן גיר?

כמובן כמו שרמת תלוי בקילומטרים ועבר הטיפולים של הרכב הספציפי?

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

נכון, היצרן ממליץ שלא להחליף שמן גיר (טוען שזהו שמן לכל חיי התיבה - או עד מתי שהמחשב מחליט שצריך להחליף שמן, נדיר שזה קורה) - אבל כמו כל דבר בחיים, יש את המלצת היצרן ויש את החיים האמיתיים.

ברכב הפרטי שלי אני מחליף שמן בתיבה כל שנה (פותח פקק ריקון, מוריד כ-3 ליטר, ממלא 3 ליטר חדשים ושלום על ישראל). ככה עשיתי מרגע שקניתי את הרכב (עם 130,000 ק"מ) ועד עצם היום הזה (199,000 ק"מ).

ה"אני מאמין" שלי בנושא של תיבות הילוכים אוטומטיות פלנטריות היא שצריך להחליף שמן בגיר בתדירות קבועה, ויפה שעה אחת קודם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תדירות קבועה אין ספק שאתה צודק,

אבל רכב עם קילומטרג׳ גבוה בטח כמו ל306 פה שאהי מנחש שלא החליפו לו יש סיכוי שלא יהיה טוב.

כי אנשים שעשו זאת התלוננו על שינוי רב בהנהגות של הגיר ולפעמים ממש לרעה :(

טוב נחכה לבחור שיענה

פורסם

יש לי בבית גם פג'ו 306 (שנת 2001) עם 208,000 ק"מ והחלפתי לה שמן גיר לפני כמה חודשים, SO ?

זה לא שהגיר הוא במצב חדש לחלוטין - סימני הבלאי ניכרים עליו אבל החלפת השמן לא שינתה את מצבו לרעה או לטובה.

לא תמיד צריך לקחת סיפורי זוועות על גירים שעברו החלפת שמן וקרסו כאוטוריתה לכל דיון על החלפת שמן בגיר. נכון, יש בזה הימור מסויים אבל "בגדול" המודעות של טיפול בגירים אוטומטיים רק משתבחת עם השנים (בניגוד לעשור או שניים אחורה) וברוב המקרים (אם הגיר באמת לא במצב של "שבר כלי" טוטאלי) החלפות שמן בד"כ רק תורמות מאשר הורסות (אפשר לדון על זה עוד הרבה, אבל דעתי מבוססת על ניסיוני האישי בלבד, בייחוד עם הגירים האלו [AL4] ).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במקרה של התקלה המתוארת בשירשור החלפת שמן לא תעזור, רק שיפוץ.

יש מקומות שמוכנים לנסות לתקן את זה נקודתית, ללא פירוק גיר מהרכב.

פורסם

תודה רבה.

הרכב עשה 70,000 קילומטרים.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
  • תוכן חדש...