Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אמנם לא נזרקתי מפורום כלשהו, אך לא יזיק אם אעלה בפניכם את ההתלבטות שלי.

התקבלתי לשני המוסדות, ואני צריך להחליט היכן ללמוד.

מה ההבדלים בין 2 המוסדות?

חלק אומרים לי שויצ"ו עדיף מהטכניון בגלל היחס והרמה. האם זה נכון?

כמו כן שמעתי שבטכניון היחס קר יותר, יש הרבה קורסים שלא קשורים לנושא והרבה נופלים גם בשנה השלישית! האם זה נכון?

איזה תעודה יותר "נחשבת"?

אם מישהו למד באחד המוסדות ועובד בתחום, הדעה שלו תעזור לי מאד. וגם אם לא, דעתכם מעניינת אותי.

תודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני רק רוצה לוודא שאתה מודע לכך שהלימודים נמשכים 5 שנים ואח"כ צריך לעשות סטאז' של שנתיים אאל"ט. בתחילת הדרך השכר נמוך יחסית. לא שזה אמור למנוע ממך ללמוד מקצוע, בסה"כ אם תהיה מצויין ותצבור מוניטין בתחום תוכל לפתוח משרד משלך ולהרוויח מאד מאד יפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה על התגובות.

אני מודע לכל העובדות האלה. החלטתי כבר שזה יהיה המקצוע שלי, וההתלבטות היא עכשיו בין שני המוסדות האלה.

ידוע שהרמה בטכניון היא הגבוהה ביותר, אבל לפי מה שהבנתי זה רק במקצועות המדעיים נטו. למשל הנדסת חשמל, מכונות, תוכנה וכאלה.

השאלה שלי היא האם גם במקצוע הספציפי הזה עדיף טכניון.

פורסם

אתה מודע לזה שאתה לא יכול להיות אדריכל עצמאי בסיום הלימודים?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני אנסה לעזור קצת -

במקרה שלך מאחר והתקבלת לטכניון - אין פה בכלל מקום לויכוח - הטכניון, לכל השאר אל תתקרב.

זה מקום שמבטיח הכרה אוטומטית של הרשם בתום הלימודים.

5 השנים של הלימודים זה יחסית כיף לעומת "מסכת העינויים" שאדריכלים טירונים עוברים אח"כ עבור קבלת הרישיון מגוף שנקרא "רשם האדריכלים והמהנדסים".

מ-2008 הכניסו מערכת חוקים חדשה לחלוטין עם 2 ענפי התמחות (אחרי הלימודים - כן) ולסיום 3 השנים האלו כמתמחה נאלצים לעבור מבחן רישוי לדעתי זה פשוט גיהנום רצוף של 9-10 שעות - אין לי דרך אחרת לתאר את זה..

אם זאת החלטתך - כל הכבוד, הדרך לא פשוטה אבל - כמו שאמרו לי פעם בנסיבות לא קשורות - it's up to you.

גילוי נאות - סיימתי את לימודי הארכיטקטורה שלי בבצלאל ב-2006, עשיתי את המבחן רישוי האחרון שנערך ב-2010.

_

[CENTER] [/CENTER]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הדרך פשוטה כנראה שזה לא שווה הרבה, לא?

תודה על חוות הדעת.

במה מתבטא הסבל במבחן הרישוי?

פורסם

הטכניון עדיף, יוקרתי יותר, למרות שאת ההכשרה האמיתית עושים בסופו של דבר בעבודה. (האם בויצו מקבלים תואר B.Arch או תואר ראשון בלבד עם תעודת הוראה ?).

כמו כל גילדה, גם גוף הרשם מקשה על מסיימים, שיצטרכו סטאז' ויהיו כח עבודה נגיש, זול ונציל, למשרדים הגדולים, בתקופת התמחותם לאחר סיום לימודיהם.

(התואר אדריכל הפורום לא ניתן לי סתם. אני אדריכל).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בויצו התואר הוא B.Arch. (+ תעודת הוראה לבית ספר על יסודי, אבל זה לא מעניין).

ומכאן ההתלבטות. בטכניון יש סיכוי גדול יותר לנשור, בויצו הבנתי שהלימודים פחות תובעניים מבטכניון, והתואר אותו תואר.

פורסם

הפעם אני אהיה בוטה..

אח שלו, מה לא ברור, התקבלת לטכניון - לא שואלים שאלות - הולכים.

למה אתה מפחד לנשור לפני שהתחלת בכלל? ואם כבר נושרים אז עדיף במקום שלא ישאיר לך מקום של ספק.

ולא מקום שימרח אותך ויוצא אותך בעל מקצוע גרוע מה שיגדיל את ייסורך כאדריכל -מחלה קשה ש-93% (לא מדעי) מהאדריכלים סובלים ממנה.

עזוב אותך מבחן רישוי כרגע (כשתגיע לגשר), לך תהנה מהלימודים, מהבחורות (אם יש לך חבר/ה זה הזמן להפרד), מהמעונות, מהבחורות, וקצת לימודים לא יכול להזיק.

ובמקרה של בצלאל - מהמסיבות פורים והגוינטים.

כשתסיים את הלימודים תפתח את השרשור מחדש ואני מבטיח לך שנבאס אותך כמו שצריך..

_

[CENTER] [/CENTER]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מחפש השוואה בין שני המקומות, יתרונות וחסרונות.

היית מעדיף את הטכניון על פני בצלאל?

"למה אתה מפחד לנשור לפני שהתחלת בכלל? ואם כבר נושרים אז עדיף במקום שלא ישאיר לך מקום של ספק.

ולא מקום שימרח אותך ויוצא אותך בעל מקצוע גרוע מה שיגדיל את ייסורך כאדריכל -מחלה קשה ש-93% (לא מדעי) מהאדריכלים סובלים ממנה."

אני לא חושב כך, לדעתי עדיף לסיים לימודים במקום קצת פחות טוב מאשר ליפול ממקום טוב יותר ולהשאר קרח מכאן ומכאן.

(בלי תעודה והלך שכר הלימוד לפח).

תודה על התגובה.

פורסם

אין השוואה. אין מישהו שלמד ב-2 המקומות.

הטכניון יותר יוקרתי.

2 מועמדים עם נתונים דומים בקו"ח - סביר שיעדיפו בוגר הטכניון.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברור שאף אחד לא למד בשני המקומות, אבל אם אחד שלמד בטכניון יתן דעה, ואחד אחר שלמד בויצו יתן דעה, יהיה אפשר לעשות השוואה מסויימת.

פורסם
אין השוואה. אין מישהו שלמד ב-2 המקומות.

הטכניון יותר יוקרתי.

2 מועמדים עם נתונים דומים בקו"ח - סביר שיעדיפו בוגר הטכניון.

חייב לחלוק עליך בעניין הזה. במקצוע כמו אדריכלות (ואשתי סיימה לפני חצי שנה בויצו) אין העדפה ברורה לטכניון. ממש לא. לא מדובר על מקצוע הנדסי פרופר שבו אפשר להגיד שמי שסיים תואר בטכניון אז הוא בר-מוח רציני וכזה אנחנו תמיד נעדיף. ממש ממש לא. הכל תלוי לאיזה כיוון באדריכלות אתה הולך ובעיקר, לשנים הראשונות, לאיזה משרדים אתה מכוון.

אני יודע בוודאות (גם מאשתי שעברה לא יותר מראיון עבודה אחד, וכנ"ל חברותיה שהתקבלו ללא קושי כמעט לכל משרד שחפצו בו) שדווקא תואר מויצו היה יתרון עבורן. בעיקר בגלל שישנם כמה מרצים מאוד מוכרים בתחום (אל תשאל אותי מי - לא סגור על זה) ששמם למרחוק ועל פי ציונים והישגים בפרויקטים ובקורסים שהם הנחו - כך הצטברו נקודות זכות רבות בעיני המעסיקים.

מעבר לזה, ישנם לא מעט משרדים ואדריכלים מובילים שמה לעשות - הם די פלצניים. כל מי שבתחום הזה יודע את זה. אלו אדריכלים שמחפשים את האמן או היצירתיות שבמקצוע ולאו דווקא את הצד הטכני המושלם. במקרה כזה תואר מהטכניון הוא לא ערובה לשום דבר.

חבל שאתם סתם מטעים את הבחור. לפי ההתלבטות שלו נשמע שהוא מחפש יותר את הצדדים היצירתיים של התחום וחבל להחליט בשבילו לפסול אופציה אחרת.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

• תוכן חדש...