Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לספר לכם סיפור שהתרחש אתמול (יום חמישי) והדהים אותי מאד.

לאחי הגדול יש סיטרואן ברלינגו 2006 דיזל ידנית.

אתמול באמצע נסיעה נדלקה לו נורה כתומה. בדיקה קצרה באינטרנט לפי התיאור שלו מראה שהנורה שנדלקה דומה לזו:

נורת%20אזהרה%20מסנן%20דלק.JPG

הצטרפתי אליו למוסך "עינב" ברחובות (אחלה מוסך, אגב).

תיארנו בפני המוסכניק את הנורה שדלקה (וכבתה אחרי מס' דקות) והוא אמר מיד שכנראה שצריך להחליף מסנן דלק. הסברנו לו שהמסנן הוחלף לפני פחות מ10,000 ק"מ ואיך ייתכן שצריך בשנית? הוא אמר שאין ברירה והנורה מצביעה על בעיה במסנן, ולא רק זה, שומעים גם שהטורים של הרכב אינם יציבים.

הלכנו לקנות את המסנן הנצרך וכשחזרנו חיכתה לנו הפתעה. המוסכניק המחוייך אמר "בואו תראו מה הבעיה"

הוא שלף החוצה את המסנן והסתכל פנימה ואמר "רואים?" כשאמרנו שאנחנו לא מבינים הוא לקח כוס פלסטיק חד"פ והוציא קצת סולר מבית המשאבה. כשאמרנו שאנחנו עדיין לא מבינים הוא הלך לרגע וחזר עם ג'ריקן ביד ועוד כוס פלסטיק. הוא אמר "בתוך הג'ריקן הזה יש סולר אמיתי..." ומזג לכוס השניה. התוצאה לפניכם. (הסולר שהיה בתוך הרכב הוא זה שרואים בכוס הימנית כמובן.)

attachment.php?attachmentid=243814&stc=1&d=1307097782

כפי שבטח הבנתם, הסולר היה מדולל בחומר לא מזוהה. מהסתכלות מחודשת בסולר הפגום אפשר לראות גם חלקיקים קטנים שחורים שמסתובבים להם שם בפנים.

בעוד הסולר הטהור צבעו צהוב זוהר מעט, הסולר המדולל בצבע של מיץ אשכוליות ונראה גם שיש בו חתיכות פרי.

אחי עובד בעסק משפחתי שבו יש כ10 רכבי דיזל (משאיות, טנדרים ורכבים מסחריים אחרים) ומתדלק במשאבה שיש להם בעסק. את הסולר נקנה מחברה שאני עדיין לא רוצה לפרסם את שמה היות ועדיין לא התברר העניין לעומק. ברגע שנדע עוד פרטים אעדכן פה.

כמובן שמיד התקשרנו לעצור את כל הרכבים וקישרנו את הנושא לאחד הטנדרים שנתקע בדיוק באותו יום והיה בדרך עם גרר לאותו המוסך.

המוסכניק אמר שיש לנו מזל שהמזרקים בברלינגו הם מכאניים ולא חשמליים ולכן הם לא נפגעו. הוא רוקן את הדלק הפגום ושמר לנו 2 ליטר במיכל לבקשתנו (לצורך שליחה למעבדה והכנה לתביעה משפטית)

ניקה את מערכת הדלק (אני לא יודע איך אבל זה מה שהוא אמר) ומילא סולר חדש (שהבאנו לו בג'ריקנים).

השאלה היא האם יש עוד דברים שצריך לעשות לרכבים כדי לדעת ב100% שמחזירים אותם לכשירות מלאה?

אנחנו פשוט רוצים למנוע עוד בעיות בעתיד ונשמח לדעת איזה טיפולים מיוחדים כדאי לעשות אחרי מקרה שכזה?

תודה רבה לכולם ומקווה שלא תתקלו בבעיות כאלה.

02062011416.jpg

פורסם

אתה מתדלק בתחנה פרטית . האם אתה בטוח שמאגר הדלק בתחנה זו נקי ? צריך לבדוק אם אין דליפה של נוזלים ,כמו מי גשם למשל,למאגר התחנה, וכמובן לקחת את הדלק לבדיקת מעבדה. אני מציע לך להכריז על כינוס הרכבים שלכם במוסך, לרוקן לכולם את המיכלים,לנסות לשטוף אותם בלי לפרק חצי רכב,להחליף מסנני סולר,לתת אויר ממדחס לצנורות מהמיכל עד משאבת ההזרקה.להתחבר עם מיכל חיצוני למשאבת ההזרקה[אפשרי במשאבות מכניות ואלקטרונית,בעייתי במסילה משותפת],ולהניע המנוע בתקוה שהסולר הנקי ישטוףאת המערכת.אני מוכן לעזור למוסך שלך בטלפון 0505379343,ללא תמורה ולאחר מכן נשתף את הפורום בחויה.

• תוכן חדש...