Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בקרוב אני מתחיל ללמוד בירושלים וכנראה שאגור שם.

חשבתי לקנות רכב ידני, חסכוני ואמין עד 10,000 ש"ח ומאוד אהבתי את הפורד פיאסטה שנים 2000-2001, מנוע 1.3L

הנסיעות החודשיות שלי יסתכמו ב600~ ק"מ לחודש

מה אתם אומרים על הרכב הזה?

1. האם הוא יעלה יפה את העליות לירושלים פעם בשבוע + נסיעות קצרות בתוך העיר? או שיהיה לו קשה? אני מתכוון לנסוע לבד באוטו עם קצת ציוד, לא רכב מלא עם 5 נוסעים מבוגרים.

2. האם הוא מומלץ מבחינת אמינות?

3. איך הוא מבחינת טיפולים כללים, מה הוא דורש? (החלפת שמן, פלגים ומסננים אני יכול לעשות לבד, אני כבר עושה להונדה סיויק 2003 ולסובארו 93')

4. שמעתי שהוא ממש חסכוני בדלק - מה אתם אומרים על זה?

5. מה עלויות הביטוח השנתיות שלו? (חובה וצד ג') ועלות הטסט?

6. מה עוד חשוב לבדוק ברכב הזה? כי ביד 2 אפשר למצוא המון כאלה, אפילו בידיים2-3

וראיתי שיש כמה ביד 2 שהחליפו להם מנוע - מה הסיפור הזה? למה מחליפים מנוע אחרי 150-170 אלף ק"מ? זה אורך החיים של המנוע?

7. אשמח לחוות דעתכם ולהערות כלליות אם יש.

תודה רבה, שלומי

שלומי

פורסם

1- יעלה בסדר גמור. אל תצפה לטוס בעליות, אבל אין סיבה שתזדחל (בתכל'ס, אני לא חושב שקיים רכב מ 20 השנים האחרונות שיזדחל בעליה עם נהג לבד.)

2- לא בדיוק מכונה בת אלמוות, אבל הרכב לא בעייתי, כל עוד הוא מטופל כראוי סביר להניח שלא תיתקל בבעיות מיותרות חוץ מבלאי רגיל (צמיגים/טיימינג/משולשים/שאר חלקים שצוברים בלאי)

3- על זה אני לא יכול לענות לך, לא מכיר את הרכב in and out ברמה כזו.

4- יותר תלוי בנהג, אבל אפשר להגיע איתו בלי יותר מדי בעיה ל 1:15 משולב.

5- תבדוק אצל חברות הביטוח. שונה מחברה לחברה ומאדם לאדם.

6- לקחת לבדיקה ולראות מה יוצא, הכי בטוח.

7- קטן מאוד מבפנים, לא נוח בעליל, מושבים גרועים. אני ממליץ מאוד שתערוך נסיעה קצרה באחת כזו לפני שאתה רץ לקנות.

פורסם

האם יש דעה בעניין לגבי סיפור החלפת המנועים בפיאסטה בשנתונים האלה?

האם המנוע עד כדי כך חלש שצריך להחליף אותו אחרי 170K בלבד?

שלומי

פורסם

קודם כל אני חייב לשאול: כתבת שאהבת את הפיאסטה, מאיזה בחינה בדיוק?

נסעתי על מודל 2000 כמה חודשים, עד לפני חודש וחצי. באופן כללי לא ממליץ.

עכשיו אפרט: המנוע שלה רועש מאוד, כך שגם בנסיעה רגועה מאוד אתה לא נהנה מרגע של שקט. יכול להיות שהיה לי אקזמפלר לא שמור במיוחד, אצלי אפילו ההגה רעד קצת (בגלל המנוע?), בקיצור כמעט כל פעם אחרי כמה דקות נסיעה היה לי כאב ראש מהרכב. די צפוף בפנים. אצלי היה מצמד קשה מאוד - בהתחלה, עד שהתרגלתי, זה היה כמו אימון כושר לרגל שמאל :-)

כמו כן לא ממש יציב על הכביש, לעיתים נותן הרגשה של "עוד מעט אני מתהפך", ואני נהג רגוע יחסית. בקיצור, לא הרגשתי בטוח לנהוג בו.

לגבי עליות, את הקטעים הכי כבדים עברתי על 70-80 קמ"ש, לא נורא.

צריכת דלק טובה, אני עשיתי שתי מדידות, פעם אחת יצא 1 ל-13.5 בעיקר בעיר (ירושלים) ופעם שניה 1 ל-14.

פורסם

אהבתי בו את החסכוניות והפשטות, אני לא מחפש הונדה אקורד אלא משהו פשוט וחסכוני במחיר הזה, שיסיע אותי ממקום למקום בתור סטודנט. לנסיעות לירושלים פעם בשבוע ועוד קצת בתוך העיר.

אם יש לכם רעיונות נוספים לרכבים אמינים וחסכוניים שאוכל לקבל במחיר הזה (עד 10k) ובשנתונים דומים, אשמח לשמוע רעיונות

שלומי

פורסם

אתה לא תמצא רכב אמין בתקציב 10K. אל תבנה על זה בכלל. אתה כן יכול לקנות רכב חסכוני. פיאסטה רכב די חסכוני. פונטו ספייס יותר חסכונית וגם יותר מודרנית.

פורסם
אתה לא תמצא רכב אמין בתקציב 10K. אל תבנה על זה בכלל. אתה כן יכול לקנות רכב חסכוני. פיאסטה רכב די חסכוני. פונטו ספייס יותר חסכונית וגם יותר מודרנית.

חח בטח שכן. יש לי סובארו ג'אסטי של סבתא שלי ואני נוהג עליה כבר 4 שנים וזה הרכב הכי אמין בעולם. עברתי איתו טסט לא מזמן (לפני חודש בערך) כשלמעשה לא ביקרתי משהו כמו חצי שנה במוסך.

אבל שוב, זה סובארו ג'אסטי, זה לא בדיוק מרגיש כאילו אתה נוהג על רכב, יותר כמו פחית קולה... חחח

• תוכן חדש...