Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש עכשיו מבצע ב"חבר" על קניית פיאט ברבו , העיצוב שלו מאוד מרשים

גם המפרט לא רע

האם כדי להתקרב לאוטו הזה?,הרי יש שם רע לפיאט...

מה לגבי עלות טיפולים וחלקי חילוף?

מה עלות ביטוח רכב ביחס לרכבים אחרים?

תודה רבה

אלכס

פורסם

בהחלט כדאי. מכונית מאוד מהנה ומיוחדת. העובדה שהיא מיוחדת נובעת בין השאר מכך שהיא מאוד נדירה ונדירותה נובעת בין השאר מהתפיסה שלך לגבי ה"שם הרע" של פיאט, שהיא כמובן לא רק שלך. ראשית לכל אתה צריך לשאול את עצמך אם לתפיסה הזו, שאין לה בסיס אמיתי, יש סיכוי להעלם וזה קשה דווקא בשל העדר רציונל בבסיסה. אם התשובה חיובית, לך ערוך נסיעת מבחן ותדע לבד אם האוטו מתאים לך או לא, אם שלילית, חבל על הזמן, לא תמצא עצמך "משכיב", כלשונם הציורית של חלק מהחברים כאן, הרבה למעלה ממאה אלף שקלים על האוטו הזה.

פורסם

אלכס- שם רע לפיאט יש אצל מי שמחזיק בסטיגמה לגבי המכוניות שלהם משנות ה 90, או אצל מי שהחזיק בחייו בפיאט סטילו (גוועלד...)

מהפונטו דור ראשון והלאה האמינות שלהם הלכה והשתפרה, פיאט פנדה זו אחת המכוניות האמינות ביותר בשוק האירופאי לדוגמה, וגם הגרנדה פונטו/פונטו אבו/בראבו לא נוטות לבעיות מיותרות, אם לשפוט לפי סקרי האמינות שנערכו באירופה בשנים האחרונות.

פיאט כבר לא מתקלקלות כל יומיים.

ממה כן צריך להיזהר? תחזוקה. למרות שהן כן אמינות, הן לא ממש סלחניות, וטיפולים זולים/חלפים באיכות נמוכה/שמנים זולים/נוזל קירור שהוא לא פראפלו יסתיימו בביקורים נוספים במוסך. הכל עניין של תחזוקה.

-כל זה לא אומר שיקר לתחזק אותה, עלות החלפים לא היסטרית והטיפולים לא יקרים. אני ממליץ בחום על הבראבו, כמו שרשום בחתימה של אחד המשתמשים פה- "זו לא אלפא לעניים, זו אבארת' לבעלי משפחות"

פורסם

סקודה ייטי איכותית יותר מאובזרת יותר ןאמינה יותר, זכתה בכל פרס אפשרי בעולם, עדיפה על הבראבו בהרבה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

הסקודה יטי היא SUV, לעומת הבראבו שהיא בכלל משפחתית קומפקטית. מה לעזאזל הקשר עכשיו?

בנוסף, היטי בשוק מ 2009, הבראבו מ 2007. לשתיהן אין בעיות מיוחדות, אשמח לדעת על פי מה אתה קובע שהיטי אמינה יותר.

איכות ההרכבה של שתיהן מצוינת, כמו כן גם איכות החומרים.

המחיר של היטי מתחיל מ 135,000, של הבראבו מ 120 לרובוטית, וטיפה פחות לידנית. רוצה להתחיל לבדוק כמה אבזור אפשר להוסיף ב 15 אלף שקל?

חוץ מזה שהבנאדם בכלל מדבר על המבצע של חבר, עד כמה שידוע לי היטי לא מוצעת שם כרגע בכלל.

פורסם

האמת היא שהקפצתה של היטי לכאן מעט משונה, שהרי היא אינה באותו מחיר, אינה פונה לאותו קהל, אינה מספיק ותיקה בכדי לקבל רושם נכון על אמינות ואיכות לאורך זמן וכאמור לא מכירה את "חבר", לפחות היום. ובכלל לבראבו יש המון מתחרות בסביבת המחיר והמפרט שלה, עוד לפני שמגיעים ליטי, אבל שיהיה. אשר לקודמי, אני נוטה להסכים לתאורו את הבראבו ויכולותיה למעט בענין ההקפדה על אחזקה וחומרים ייעודיים, לא בשל כך שאין בכך ממש, אלא שזה נכון לגבי כל אוטו ופיאט אינה יוצאת דופן מבחינה זו.

פורסם

השאלה היא גם לכמה זמן אתה מתכוון להחזיק אותה?

אני מדבר על ירידת הערך האסטרונומית שיש לרכב הזה.

אני גם חשבתי על האוטו הזה, אבל עדיף לקנות אותו אחרי ירידת הערך של 3 השנים הראשונות.

פורסם

אחרי שראיתי שמוכרים יונדאי אקסנט 2008 ב-45K, אני חושב שמיותר לדבר על ירידת ערך של רכב כלשהוא.

אם רכב שמוביל את טבלת המכירות בישראל מתרסק לפחות מחצי משוויו המקורי בתוך 3 שנים, זה אומר משהו על שמירת ערך של רכבים בישראל באופן כללי. וזה בעיקר אומר שאין כזו, בעידן הליסינג.

שמירת ערך לא הייתה מדאיגה אותי כלל, לצורך העניין.

פורסם
שמירת ערך לא הייתה מדאיגה אותי כלל, לצורך העניין.

מסכים איתך במאת האחוזים. זה משתנה מרכב לרכב בעיקר בזכות מצבו, ק"מ, יד וכדומה.

ולגבי הבראבו, בהחלט אחת החביבות עלי - בעיקר בגרסאות הידניות.

זריזה למדי, נעימה לנהיגה, מאובזרת (ב"סנסיישן"), בטוחה, בהחלט נוחה (בניגוד לנכתב עליה) ונראית מצויין :-)

קח בחשבון שהתיבה הרובוטית מעט מעיקה, איטית וחובטת. במצב הידני העסק עובד ה-ר-ב-ה יותר טוב, וזה אפילו נשמע טוב יותר כשדוחקים בה.

תא הנוסעים אומנם נעים ומרווח, אך איכות החומרים / הרכבה מעט פחות טובה ומוקפדת משל הגולף (למשל) - במעבר ביניהן זה הורגש ומעט הפריע לי. לחלק מחבריי זה בכלל לא הפריע.

ממליץ בחום על נסיעת מבחן בגרסה הרובוטית - זה לא רע ברמת הקורולה ולא טוב ברמת ה-DSG. איפה שהוא בין לבין, פשוט צריך להתרגל לזה, וזה כבר עניין אישי בעיקר (או שמתרגלים או שלא).

בהצלחה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סתם עצה בנוגע לפיאט, אם אני לא טועה יש להם עכשיו מימון בסגנון "הראש שקט "

הם עושים כאילו ליסינג תפעולי מלא ללא תוספת תשלום ככה ששווה לבדוק תנושא.

מעבר לזה לידיעתך עצה אישית שלי אם אתה קונה רכב חדש מהכסף שלך הפרטי ולא מאיזה מימון של מקום עבודה תחשוב פעמיים על אם אתה מעוניין ברכב חדש.

הירידת ערך של הרכבים פה פשוט בדיחה וזה לא משנה איזה רכב, כמו שציינו פה כבר אם יונדאי מאבדת כזה ערך מהסכום שלה שהם פשוט רכבים מצויינים !!! אז משהו פה פשוט לא הגיוני, כמעט ואין הבדלים בין רכב 2008 לרכב 2010 .

היה לי בעבר פיאט פונטו מאוד נהנתי ממנה שנת 2002 ממש הייתה תענוג מבחינת רכב אין מה לפחד.

בהצלחה

• תוכן חדש...