Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש פרטים על סימקה 1000 קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשכן שלי הייתה כזו לפני הרבה שנים ומאז לא ראיתי רכב כזה על הכביש. גם לא במפגשי המועדון הרבים שהייתי בהם.

האם יש בארץ? וכמה בערך היא שווה?

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם

יש לפחות אחת כזו בארץ, והיא שלי...

ככל הידוע היא היחידה מסוגה. היו שמועות על 1200S שעמדה בירושליים, אבל אין לזה אימות.( 1200S הוא דגם יותר חזק, עם 4 פנסים מקדימה).

המכונית שלי הגיע לארץ בייבוא אישי ע"י הגברת שקנתה אותה חדשה בבלגיה בשנת 66. אני קניתי את הרכב בשנת 1985 ומאד היא אצלי (יד שניה...).

הרכב עבר שיפוץ מכני וחיצוני על ידי כשקניתי אותו, ושימש כרכב היום-יומי שלי כשהייתי סטודנט עני ותפרן. כרגע הרכב במצב מכני וחיצוני סביר, אך ללא טסט בשנתיים האחרונות ולכן לא ראית אותו במפגשים. בעבר דווקא הגעתי איתו מפעם לפעם לפגישות שהיו באצטדיון ר"ג.

המנוע זהה לסימקה 1000, אבל עם קומפרסיה יותר גבוהה ובלמי דיסק על 4 גלגלים.

לגבי מחיר - אין לי מושג... עד היום לא שקלתי למכור, אבל אני פתוח להצעות...

מצ"ב מספר תמונות מהשנים האחרונות. אגב, בתמונה של לוח השעונים מד הסל"ד מראה 1,500 - בדיוק חיממתי אותה עם צ'וק...

בברכה,

קובי

MVC-642F.JPG

MVC-636F-mod.jpg

MVC-634F-mod.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אי אפשר שלא לציין את הדימיון הרב לפיאט 850 ספורט.

רכב יפה ונדיר מאד בארצנו, אהבתי את "סביבת הנהג" :lol:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אי אפשר שלא לציין את הדימיון הרב לפיאט 850 ספורט.

:lol:

נכון, אפילו כתבו לי פעם "פיאט" על דו"ח חניה שקיבלתי. הפקח פשוט לא זיהה את האוטו. פיאט וסימקה למעשה עשו את אותו התרגיל - לקחו רצפה של מכונית זולה והמונית, ובנו עליה גוף ספורטיבי מעוצב. אגב, את הסימקה עיצב ברטונה, ויש על הכנף הימנית את הסמל שלו. זה גם מסביר מדוע יש קווי דמיון מסויימים בין הסימקה לאלפא-ג'וניור מאותן שנים, בעיקר עיצוב החלון האחורי. ההבדל היה כמובן במכניקה...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לסימקה קופה היה מנוע 944 סמ"ק,כמו ב 1000 הרגילה,וכמו שקובי ציין עם יחס דחיסה גבוה יותר,וכמובן גם ההספק:38 כ"ס ב 5300 סל"ד במקום 35 בסדאן.ל 1200 S היה מנוע בעל 1204 סמ"ק בעל שני קרבורטורים,שהפיק 80 ו 85 כ"ס! הספק מכובד גם בקנה מידה של היום.לסימקה 1000 היתה שילדה מעולה,עקב שימוש במתלים נפרדים גם מאחור(משנת 70),הגה מצויין בשיטת מסרק ומוט משונן,בניגוד למרבית מתחרותיה שעדיין עשו שעמוש בהגה "תפוחים"(פיאט 850 למשל).היתה לה גם גירסת "ראלי" עם מנוע 1294 סמ"ק ו 90 כ"ס! היא היתה מאד נפוצה במירוצים בשנים אלו,והרבה נהגי מירוץ צעירים(של אז)עשו בה את צעדייהם הראשונים,רק חבל שבארץ הן נעלמו כליל מהכבישים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם אני פעם הראשונה רואה את הדגם הזה! בהחלט מעניין!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לסימקה קופה היה מנוע 944 סמ"ק,כמו ב 1000 הרגילה,וכמו שקובי ציין עם יחס דחיסה גבוה יותר,וכמובן גם ההספק:38 כ"ס ב 5300 סל"ד במקום 35 בסדאן.ל 1200 S היה מנוע בעל 1204 סמ"ק בעל שני קרבורטורים,שהפיק 80 ו 85 כ"ס! הספק מכובד גם בקנה מידה של היום.לסימקה 1000 היתה שילדה מעולה,עקב שימוש במתלים נפרדים גם מאחור(משנת 70),הגה מצויין בשיטת מסרק ומוט משונן,בניגוד למרבית מתחרותיה שעדיין עשו שעמוש בהגה "תפוחים"(פיאט 850 למשל).היתה לה גם גירסת "ראלי" עם מנוע 1294 סמ"ק ו 90 כ"ס! היא היתה מאד נפוצה במירוצים בשנים אלו,והרבה נהגי מירוץ צעירים(של אז)עשו בה את צעדייהם הראשונים,רק חבל שבארץ הן נעלמו כליל מהבישים.

לפי הנתונים שלי ההספק היה הרבה יותר גבוה: בסביבות 40 כ"ס לסדאן, וכמעט 50 לקופה, אבל אני אבדוק שוב. לסימקה 1000 היה תמיד מתלה אחורי נפרד, גם לפני שנת 70, אבל בשיטה דומה לחיפושית ולפיאט 850. לגבי ההגה, רק בשנת 70 הם עברו למסרק ומוט משונן. אצלי באוטו זו עדיין תיבת הגה ישנה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לגבי המתלה האחורי,כוונתי היתה שעד שנת 70 הוא היה בעל מפרק אחד(ביציאה מהגיר),ומאוחר יותר דו מפרקי(כמו בחיפושית 1302\1303)כמו גם שיטת ההיגוי,רק ששכחתי לציין את זה בהודעה...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קובי, התחתנת באוטו הזה?

האמת שכן... זאת אומרת שלא עשינו את החופה ממש בתוך האוטו, אבל אשתי היקרה ואני נסענו בסימקה לבושים כמו חתן-כלה מהבית לאולם החתונות.... כמובן שלא היו בלונים על האוטו - למה לקלקל את היופי הטבעי.

לאור הפירגון הרב בשירשור הזה, אולי אני אזיז את הישבן שלי ואעביר אותה סוף-סוף טסט. רק שה- MGB לא תתחיל לקנא. בפעם האחרונה שהיא חטפה התקף קינאה זה נגמר עם פקונג-ראש מפוצץ...

כזו (או זו) היתה חונה הרבה פעמים בהרצליה פיתוח ליד סייטקס.

שלך, או שיש עוד אחת?

עבדתי בסאיטקס 13 שנים - אני מניח שזה מסביר...

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...