Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לצעיר-פיאט אונו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכל חברי הפורום.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם הכללית על הרכב פיאט אונו 1400 IES משנתון 94.

אשמח לדעת אמינות, מחירי חלקים,זמינות חלקים,שכירות,וצריכת דלק, והאם הרכב מומלץ..?

אגב יש לי תקציב של 5 K האם ישנן עוד מכוניות שכדי לפזול אליהן?

פורסם

יש מגוון אופציות בתקציב, שרייד סויפט פיאסטה 205 ועוד המון, לך על זו שתמצא הכי שמורה ואל תתמקד בדגם ספציפי.

אבל מניסיון של חיפוש אונו שמורה די קשה למצוא, הרכב די רגיש להזנחה, אני ממליץ להתמקד בסויפט שיותר קל למצוא במצב שמור ונחשבת לאוטו מעולה אמין ובעל סחירות טובה וזמינות חלקים טובה.

פורסם

בתקציב שלך אתה יכול למצוא את היורשת של האונו, הפונטו, לה מראה עדכני יותר (חשוב לכל צעיר כמעט), וגם טכנולוגית היא מתקדמת.

כמו כן יש אופציות אחרות כמו סוזוקי סוויפט, דייהטסו שרייד, וגם אופל קורסה מהשנים המוקדמות (הרכב החביב עליי בתקציב זה).

הבוז לך.

פורסם

אם כבר אז הפונטו תועדף עליי יותר.

אגב הסוויפט וחברותיה לטעמי ניראות רע,ולכן לא ניראלי שאחפש אותם.

אגב ראיתי פי'זו 106 שניראות במצב טוב.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הפיזו האם היא אמינה ,ומהי צריכת הדלק שלה,ואיך היא בהשוואה לפונטו.

פורסם

מהכל ה"אונו" שראיתי במשפחה שלי, אקס אחד של אחותי מלפני איזה שני עשורים, אקסית שלי מלפני איזה עשור כמעט

הרכב נוטה למחלות רבות של מערכת חשמל, מים, חלודות מפה ועד הודעה חדשה - לא מזדקן בכבוד...

גם פיאסטות - אלה שיוצרו בספרד אהה... לא יודע מה לאמר לך.

תחפש רכבים קוריאנים גם כן או יפניים מתחילת ה90 - המחירון היום למכוניות האלו הוא בדיחה ואין לו שום משמעות.

אתה יכול למצוא קורולה שנת 92 93 שתחזיק עוד 20 שנה בלי למצמץ

בדיוק כמו שאתה יכול למצוא איזו פאסאט ישנה שגם תחזיק עוד שנים רבות ואפשר לצפות מהן לאמינות רבה.

אחד הרכבים הכי ישנים שרואים הכי הרבה על הכביש זה מיצובישי לנסר - יש סיבות שהרכב הזה לא מת...

בקיצור - תרחיב את החיפושים שלך לרכבים נוספים נוסך קיה ספיה, יונדאי לנטרה\אקסנט הסיכוי שתמצא משהו שירחם עליך וישרת אותך הרבה יותר גדול מה"פירוקיות" על ארבע גלגלים האלה שהזכירו קודם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לנו פיאט אונו שנת 94 קנינו אותה בזמנו בדיל לא נורמלי מחבר של אמא שלי לעבודה, 15 אלף ש"ח בשנת 95 כשהיא נסעה כמה אלפי קילומטרים בודדים

אחת המכוניות הכי אמינות שהיתה לי, אחזקה וטיפולים ממש זולים ומבחינת תדלוק היתה מאוד חסכונית כמו איזה קטנוע גדול

שימשה אותי ברוב שנותי בלימודים באופן מלא, רכב פשוט מאוד ונוח אפילו יותר מהפז'ו 206 שהחליפה אותה אח"כ

בכנות היום למרות שממש שמרנו אותה היא כבר ממש "זקנה" וכבר לא נוסעים איתה כמעט

זה אוטו ממש טוב לזמנו, הייתי חושב פעמיים לקנות אחת היום בשנתונים הללו, יהיה קשה למצוא אחת שתתפקד כמו שצריך

הייתי אולי הולך על הפונטו, רנו קליאו הישנות שנות 2000-2001 שגם כן באיזור ה5 אלף אולי טיפה יותר

פורד פייסטה יכולה להיות גם כן אופציה נחמדה

אלו יתנו לך קצת יותר אבזור ויש מציאות פה ושם בלוחות עם קילומטרז' סביר

בכל מקרה בהצלחה

פורסם

אין הרבה מציאות בתחום של חמש אלף ש"ח.

אני חושב שעדיף להתמקד בחיפוש לפי תקציב ולא לפי מותג.

אני לא חושב שיש הרבה הבדל בין יפאנית בת 18 או איטלקיה בת 17 - שתיהן בלויות לחלוטין ושתיהן מועדות לפורענות.

אני הייתי בודק כל יום מספר דגמים שזולים לאחזקה:

אונו, פיאסטה, רנו 19, דייהו רייסר, סובארו ג'אסטי, מיצובישי לאנסר ועוד דברים כאלה כיד הדימיון.

רובם יהיו כבר מעל 200 אלף ק"מ ושחוקים לאללה. רוב הסיכויים שאם היו נותנים אפשרות לגריטה, רבים מהם היו נעלמים.

אבל פה ושם מתחבאות מציאות, מכל מיני אנשים ששמרו היטב על הרכבים ולא התייחסו אליהם כפח זבל ממונע. את אלה תחפש.

מבטיח לך שזה לא יהיה קל ויש מצב שתצטרך לנסוע רחוק כדי לחזור עם רכב נורמלי - אבל קח בחשבון שאם תתלהב מהרכב הראשון שתראה ייתכן וכמות ההוצאות שלך כבר על ההתחלה תעלה על ערך הרכב.

עוד נקודה שכדאי לחשוב עליה:

רצוי שתשאיר כסף ליישור קו. דברים כמו חידוש בלמים, החלפת נוזלים, רצועות וכל מיני פלסטיקים שבורים בפנים הרכב.

פורסם

היתה לי פיאסטה 1.1 אני לא זוכר אם זה היה הC או הL - נדמה לי הC כי שלי היתה הגרמניה ולא הספרדיה.

במשך שנתיים וחצי היה לי מהרכב רק דבש (שנת 89 ) אחרי שנתיים וחצי אכלתי ממנה בליל של צרות שהוביל למכירתה - פשוט חטפה צרעת.

וזו עוד היתה הגרמנית - את הספרדיות כמעט ולא רואים היום על הכביש אם בכלל - ולא סתם כמו שזה נראה.

האונו - אם מצאתם אחת במצב טוב ושמרתם עליה אז כן - הרכב היה מוצלח בזמנו אבל סכיזופרני משהו - חצי היו מאוד מרוצים וחצי קיללו את הרכב, אני מניח שהחצי שלא ממש שמר עליו קילל.

העניין הוא שהיום אלו הם רכבים כבר באמת ישנים והם לא ממש מזדקנים בכבוד לפי מה שראיתי.

אפשר למצוא היום דילים נהדרים.

אני מחזיק טויוטה קורולה 96, אין לי משהו רע באמת לאמר על הרכב - כבר 8 שנים (השנה זו השנה התשיעית) - תקלה אחת לא ראיתי מהרכב הזה.

היתה לגיסי מאזדה 323 שאם לא היו גונבים לו אותה (שנת 95 ) הוא היה מחזיק אותה עד היום - מאוד אהב את הרכב.

אבא שלי מכר בסוף 2000 קיה ספיה שנת 95 לחבר מהעבודה שמחזיק אותה בשביל הילדים שלו עד היום!!! והם לא ראו תקלה אחת מהרכב הזה.

המחירון של הקורולה 96 למשל הוא סביבות ה20 עד כמה שידוע לי - אני לא חושב שאני אצליח למכור אותה אפילו ב10... למה? לא כי היא לא שווה את זה - היא שווה את המחירון שלה (פחות פחחות וצבע) אבל שוק הרכב היום רווי כמו אני לא יודע מה ואני רק יכול לחלום על לקבל 75 אחוז מהערך של רכב בן 16...

בגלל זה אני אומר לך - חפש משהו טוב יותר ואל תירתע מהמחירון - יש סיכוי גדול שאתה תוכל להוריד לפחות 30 אחוז ממחיר הרכב בשנתונים האלו בלי להתאמץ יותר מידי... זה רכבים שאנשים בד"כ רוצים להפטר מהם, קצת לחץ ונחמדות והרכב אצלך.

אפרופו - אני ממש לא מציע את הקורולה למכירה - תשכח מזה :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למרות שאתה אמור בעיקרון להתעלם מהמותג, עדיין אני ממליץ על שרייד סוייפט או גסטי שפשוט הוכיחו את עצמן למרות השנים.

פורסם

יש לשכן שלי פיאט אונו 94. אני לא חושב שעובר שבוע מבלי שהוא יהיה מתחת לרכב.

מנסיון של חבר. דייהטסו אפלאוז- לא נוחה בכלל, לא חסכונית במיוחד, אבל זה רכב שפשוט לא מתקלקל.

פורסם

אפלאוז לא מתקלקל לעולם, אז עם כבר רכב עמיד אז סובארו ״פשע״ תעשה את העבודה.

ועכשיו להמלצה רצינית יותר, פונטו תהווה אחלה אופציה, איבזור נחמד תלוי בדגם, נוחות נסיעה ותא נוסעים ועיצוב, בקיצור רכב מודרני יותר וכמה שיותר מודרני ככה עדיף.

פורסם

מנסיון של חבר. דייהטסו אפלאוז- לא נוחה בכלל, לא חסכונית במיוחד, אבל זה רכב שפשוט לא מתקלקל.

ממש לא מתקלקל... לאפלאהוז יש מערכת קירור רגישה במיוחד, כזאת ששמה את הפיאטים והסיטרואנים למינהם בכיס הקטן. המנוע רגיש מאוד לקורוזיה ובעייתי מאוד לטיפול ראש. בקיצור, מתקלקלת כמו גדולה וממש לא מזדקנת יפה. סובארו DL או אימפרזה ואפילו מאזדה 323 מהדגמים הראשונים עדיפות משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שמע, שנתון כזה זה בעייתי לכל רכב. קח בחשבון, שבלאי עלול לגרום לבעיות לא צפויות להופיע. לענ"ד, כדאי להגדיל מעט את התקציב ולרכוש רכב חדיש יותר - הסכום שתצטרך להוציא על טיפולים פה ושם יצא בערך אותו הדבר...

לי הייתה פיאט אונו (96) שנרכשה כאשר הרכב היה בן 10~, טופלה במסירות, אלא מאי - שהגיל עשה את שלו, והוצאות על אחזקה כבר עלו על הסכום ששולם על הרכב.

מה שכן, לזכותה של הפיאט אומר שהיא הייתה מאוד נוחה ומהנה לנהיגה, ולא קרתה פעם אחת שהרגשתי בה חוסר כוח. למען האמת, נהנתי ממנה יותר ממזדה 3 ליסינג שהייתה ברשות הורי באותה התקופה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אם זה מה שהבנת מכל השרשור, יצאת חומוס.

כל הרכבים שבתקציב שלך הם לא "מזדקנים", הם זקנים בטירוף. ממש. ברמה של הוספיס. וזה לא משנה מאיזה חלק בעולם הם הגיעו.

• תוכן חדש...