Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים!

רכשתי לפני כמה ימים מנוע מסוג zc דאבל ויטק (שנת-96), לרכב שהוא הונדה סיויק קופה שנת 95,(כיודע אין כאלה בארץ, מאוד נדיר) עכשיו יש לי בעיה ,

כרגע יש לי מחשב מסוג p28. הויטק נפתח לי אך ורק פעם אחת! ולא פעמיים! זאת אומרת המחשב יוצר את הבעיה!

אמרו לי שאני צריך מחשב אחר למנוע מסוג זה!

איזה מחשב אני צריך??

אפשר בבקשה עזרה מכל המומחים של הונדה ?!?!

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

דבר ראשון את המומחים של הונדה תימצא בהונדה - קלאב.

דבר שני, נראה שעשו עליך עבודה בעיניים. בחיים לא שמעתי על דאבל ויתק. מה גם שההגיון הפשוט אומר שהדבר בכלל לא אפשרי או הגיוני (ויתק תקין נפתח ב5K סלד, אז מתי השני? =\).

תסתפק במנוע ZC חזק ובריא בעל פוטנציאל אדיר. תיזמון שסטומים נוסף לא יהפוך לך את ההונדה למטוס.

פורסם

אני יעלה פה תמונות.

גם המומחים של הונדה קלאב לא ידעו מה זה.

בגלל זה אני שואל פה.

דבר שני, הויטק נפתח בסל"ד 4.200 וכפי שקראתי על המנוע היה אומר להפתח עוד ויטק ב3.00

המנוע יבוא מיפן והוא נראה ממש מצויין אז אני לא מאמין שעבדו עלי, כי אני "טיפה" מבין גם.

אז אני רוצה לשאול פה את המומחים כי בהונדה קלאב לא ידעו מזה.

אז איזה מחשב אני צריך?

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

פורסם

לפי התגובה באתר הזה

http://civic-eg.com/viewtopic.php?t=8510&highlight=&sid=a4fe395699754d18fe2fb4020bf5155e

כנראה תצטרך מפת הצתה חדשה בגלל שיש שלושה שלבים לכניסת ה VTEC ולא 2 כפי שנהוג במנועים הרגילים.

ספציפית אם מעניין אותך לגבי המנוע הינה לינק עם מידע טכני

http://asia.vtec.net/article/d15b/

בגדול הוויטק במנוע הזה הוא שבמקום שהוויטק ישפר את הביצועים ויכנס בטורים גבוהים הוויטק הראשון נכנס בטורים נמוכים יותר ומשפר תצרוכת דלק והשני נכנס בטורים גבוהים ומשפר את הביצועים [או אם להיות מפורט יותר את יכולת המנוע לנשום בטורים גבוהים].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה רבה לך!

אני עכשיו צריך לפי כל מה שאתה אומר זה מחשב, p84

אבל מאיפה אני משיג אחד כזה?

לפי מה שקראתי זה ממש קטלני ביותר שלושלת השלבים של הדאבל ויטק!

יותר חזק מויטק אחד!

פורסם

תודה רבה אבל זה מ2006

ולא נראה לי שיש להם עוד את המחשב הזה.

מאיפה אפשר להשיג מכל הארץ את המחשב הזה?

פורסם

מנסיון של חבר שעבר תהליך דומה ברכב שונה - ותר על התענוג. ברגע שיש צורך בהחלפת מחשב מנוע בגלל התקנת מנוע שלא היה בגרסה המקורית - הסיכוי שתביא מחשב חדש והוא יעבוד Plug & Play שואף ל 0.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ברשותכם אתעלק על השרשור ואשאל-

מהו הויטק הזה? מה זאת אומרת נפתח?

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

איתמר יקירי!

כרגע אני עם מחשב של p28 הוא עובד נפלא והכול טוב יפה אבל אך ורק הוא פותח לי ויטק אחד ב4.3 סל"ד.

לפני זה הוא לא פותח לי שום ויטק! אני רוצה להביא את המחשב הזה ולראות איך הוא יתאים למנוע כי המנוע בא עם המחשב הזה במקורי שלו ביפן!

פורסם

אני לא ממש מבין מה זה "פותח ויטק" ואולי זה כי אני לא מבין במנועי הונדה, אבל אני בטוח ב 100% שמחשב חדש ומתאים לא יעבוד עם המנוע הזה.

אני בטוח שבמנוע הזה יש עוד חיישנים, פקדים ובקרים שונים שצריכים לדבר עם מחשב הרכב ולא יצליחו, גם עם מחשב מתאים. אף אחד לא מבטיח לך שסדר הפינים, מספרם והחיווט בצמות הנוכחיות מתאים. יותר מזה, יכול להיות שהמנוע דורש מערכות שאין ברכב שלך וכתוצאה מכך הוא פשוט לא יעבוד או יעבוד רע.

אני מציע לך לעשות שיעורי בית רציניים לפני שאתה מזמין מחשב במאות דולרים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פותח ויטק הכוונה שמכניס לפעולה את שאר השסתומים של המנוע, שזה בעיקרון התפקיד של הויטק.

במנועי ויטק של הונדה, עד סל"ד מסוים, הרכב נוסע על מחצית הכמות של השסתומים. זה נועד בשביל חיסכון בדלק ובזיהום אויר.

כשמעלים לסל"ד גבוה מ 4.3, אז חיישן הויטק גם מאפשר לשאר השסתומים להיכנס לפעולה, וככה בעצם יש הזרקת כמות דלק יותר גדולה מה שגורם ליותר כוח בטורים גבוהים.

לפותח השרשור, תשאיר לי את הקוד מנוע שיש לך, אני אנסה לברר לך מול אחת הסדנאות הטובות בארה"ב, לגבי מחשב.

החבר'ה שם מאוד מקצועים בכל מה שקשור לסיויק ואקורד. הם אפילו עזרו לי לפתור כמה בעיות באקורד הקודמת שלי רק דרך המייל, בעיות שהרבה מוסכים פה לא הצליחו לפתור.

שונא גזענים !.

פורסם

לא מדוייק,

יש דברים טובים במנוע 8 שסטומים ודברים טובים במנוע 16 שסטומים,

מנוע 8 שסטומים יעבוד טוב יותר בטורים נמוכים לעומת זאת כאשר נעלה טורים במנוע הזה הוא יתקשה לנשום מכיוון שיש לו רק שני שסטומים שמכניסים לו אוויר ודלק, מאידך מנוע עם 16 שסטומים לא יעבוד טוב בטורים נמוכים ולעומת זאת בטורים גבוהים ינשום היטב ולא יאבד כח, הויתק בא לפתור את הבעיה הזאת, כל עוד הטורים נמוכים המנוע פותח 2 שסטומים, בטורים גבוהים המנוע יפתח עוד 2 שסטומים וכך לכאורה אתה נהנה מכל העולמות.

אני אישית לא אוהב את הפתרון היפני ויותר מחבב את מנועי ה 8 שסטומים של פיגו' וסיטרואן.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

סמאר סטרינג תודה רבה לך !!!

אתה פשוט :king:!!!

אני ידבר איתך בפרטי על זה!:lol::lol::multi:

איתמר הכנתי שעורי בית לפני שקניתי את המנוע אבל היה לי מזל ונפלתי עם מנוע מיוחד, רציתי מנוע zc ויטק מעל שנת 95 ונפל עלי מנוע יותר טוב ממה שחשבתי , שנת 96 עם zc דאבל ויטק.

עם החיישנים והחוטים אני מסתדרר יפה כי גם לפני זה היה לי ויטק על הרכב, אז רק מה שחסר לי את המחשב הזה, עם החיבורים של הויטק תמיד אפשר למצוא פיתרון, אני רוצה למצות את המנוע הזה עד מלואו!

פורסם
פותח ויטק הכוונה שמכניס לפעולה את שאר השסתומים של המנוע, שזה בעיקרון התפקיד של הויטק.

במנועי ויטק של הונדה, עד סל"ד מסוים, הרכב נוסע על מחצית הכמות של השסתומים. זה נועד בשביל חיסכון בדלק ובזיהום אויר.

כשמעלים לסל"ד גבוה מ 4.3, אז חיישן הויטק גם מאפשר לשאר השסתומים להיכנס לפעולה, וככה בעצם יש הזרקת כמות דלק יותר גדולה מה שגורם ליותר כוח בטורים גבוהים.

לא יודע מאיפה הבאת את זה, אבל זה בכלל לא נכון. עם כמה שסתומים עובד מנוע שיש לו 2 ויטקים? 2 בוכנות בהתחלה, 8 שסתומים באמצע ו 16 בסוף? בכלל לא הגיוני.

הויטק (תזמון שסתומים משתנה) לא מבטל פעולות שסתומים אלא משנה את פרופיל הקאמשפט בסל"ד יותר גבוה. בעצם במנוע ויטק של הונדה יש (בפשטות) 2 סוגי פרופיל של קאמשפטים (קרים - שמשאירים את השסתומים פתוחים בו זמנית פחות זמן לאורך 4 הפעימות וחמים שמשאירים פתיתה בו זמנית יותר זמן). הקמשפט הקר עובד טוב בסל"ד נמוך והחם יותר טוב בסל"ד גבוה. הויטק פשוט משנה את הפרופיל כשהסל"ד עולה כדי להנות משני העולמות.

לטויוטה יש VVT, לפיז'ו היו סעפות משתנות (אורך הסעפת משפיע על כוח המנוע).

אולי למנוע עם "2 ויטקים" כמו שפותח השרשור הגדיר יש 3 פרופילים של קמשאפטים.

ואולי בעתיד יהיה מנוע שמתזמן שסתומים בהתאם לסל"ד ויפתור את בעיית הקאמשפטים שגורמת לפשרה כרגע, על טווח סל"ד יעיל.

מיכאל, חבל שאתה לא אוהב את הפיתרון היפני כי הוא ממש טוב. פיז'ו ניסו לעשות זאת עם סעפות משתנות (306 S16) ולא יצא משהו.

יש סיבה שמוסיפים יותר שסתומים למנועים חדישים. ה 8 השסתומים נחשב עצלן וקשה לו לעלות (ולנשום) בסל"ד (כמו שאמרת). מנוע 16V יכול לעבוד גם טוב גם בסל"ד נמוך, תלוי באורך הסעפת, גודל השסתומים ועוד פרמטרים. לראיה יש לך 306 XSI דור שני לעומת 306 GTI6. אותו מנוע כמעט אחד לאחד חוץ מהקאמשפטים החמים יותר והסעפות המעולות ב GTI6. אם תעשה אינדיקציה מול הרכבים הנ"ל, תראה שבסל"ד נמוך ה XSI תוביל קצת ואז ה GTI6 תתחיל לעוף קדימה, בסל"ד הגבוה. שני המנועים 16V. המנוע של ה XSI אומר ביי ביי למומנט ב 5500 סל"ד (מנתק ב 6500) וה GTI6 חי בנעימים עד 6800-7000 (מנתק ב7200).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...