Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא פיאט פונטו ספייס 2001 ELX

 

לפני כחודש וחצי ניגשתי למוסך כדי להחליף את שמן הפרסטון 10W40 לשמן LIQY MOLI מתוסף 10W40. כל שבוע אני בודק את השמן והמים, ובכל הבדיקות השמן היה תקין- דבר לא רגיל אצלי, בגלל שאני רגיל להוסיף בערך כל שבוע וחצי-שבועיים שמן.

ופתאום היום שמתי לב שכמות השמן במדיד הבדיקה גבוהה כסנטימטר וחצי בערך מעל המקסימום במדיד.

 

לכן אני פונה אליכם בשאלה, האם זה מסוכן ליסוע ככה?, האם יכול להיגרם נזק כתוצאה מכך,?

והאם כדאי פשוט לחכות שהשמן יישרף מעצמו?

תודה

פורסם

ס"מ מעל המקסימום זה ממש לא קצת יותר מידי ומומלץ שתרוקן את השמן העודף בהקדם.

כדאי שתעשה חיפוש כדי להבין מה התופעות לוואי לעניין.

פורסם
...בכל הבדיקות השמן היה תקין- דבר לא רגיל אצלי, בגלל שאני רגיל להוסיף בערך כל שבוע וחצי-שבועיים שמן.

ופתאום היום שמתי לב שכמות השמן במדיד הבדיקה גבוהה כסנטימטר וחצי בערך מעל המקסימום במדיד.

 

אתה מציין שמפלס השמן היה תקין בכל הבדיקות אז אני מניח שלא הוספת שמן לאחרונה.

מה שאתה בעצם אומר זה שמפלס השמן היה תקין ומבלי שהוספת שמן הוא עלה? זה נשמע תמוה ולא תקין אם כל הבדיקות בוצעו כשהרכב עומד על משטח ישר ובכל הבדיקות השמן היה באותה טמפרטורה פלוס מינוס.

פורסם

כנס לסופר פארם ותרכוש מזרק של 50 מיליליטר+צינורית למכשיר אינלציה ושאב דרך פתח מדיד השמן את יתרת השמן.

במידה והצינורית לא נכנסת לפתח אז נסה לרכוש צינורית בחנות לצורכי דגים שהינה בעלת קוטר קטן יותר.

 

אני מציע לך לגשת למוסך במידה ואתה מסתבך.

איזה כייף לי :)

פורסם

סנטימטר וחצי מעל המקסימום??

קודם כל תוודא שאתה בודק כמו שצריך, משטח ישר, 5 דקות לאחר כיבוי מנוע או בהתחלת נסיעה וכו'.

אם עדיין קיבלת שמן כל כך גבוה במדיד, אתה על זמן שאול אם לא תעשה משהו.

כמות גדולה כל כך של שמן עלולה להביא לפריצת שמן במנוע בעקבות הלחץ הגדול ולאחר הפריצה, יבוא הכסף הגדול- שתשלם.

אני אף פעם לא ממלא שמן עד למקסימום, אני משאיר מילימטר/2 מתחת לקו העליון ואני מקפיד שלא ירד מתחת וממלא תמיד כשצריך, ממש באדיקות.

במקומך, הייתי לוקח מונית לסופר-פארם, קונה את מה שמארק המליץ, מזרק + צינורית, ושואב מהמנוע.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

לא בודקים שמן לאחר 5 דקות מרגע כיבוי הרכב.

 

אם יש לך ס"מ וחצי מהסימן המותר, לא רק שיגרום נזק עקב לחץ, אלא גם גל הארכובה יהרס כי השמן יתנגד לתנועה שלו.

קובי

פורסם

קוביק, אני מקבל את ההערה שלך, כי אולי יקח לשמן טיפה יותר זמן להתנקז חזרה למנוע, אבל המצב של סנטימטר וחצי מעל המקסימום, גם 5 דקות לאחר הכיבוי אתה תראה שיש יותר מדי שמן.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

תשאב מהר את השמן כי אם יקרה לך מה שקרה לי זה בכלל לא נעים !

שמתי ברכב שלי בערך 2 ס"מ שמן מעל המקסימום בלי לשים לב .. וכעבור כמה שעות הנעתי את האוטו יצאתי לנסעיה של כ- 20 דקות ופתאום המנוע ניכבה והאוטו לא מניע יותר .. במוסך נאמר לי שצריך להחליף גל זיזים , שסתומים , אטמים וכו' ...

בקיצור לא שווה זה סתם יעלה לך המון המון כסף ..!

פורסם

תשאב את השמן, אל תחכה לרגע האחרון.

ובזווית קצת יותר אישית-גם לי היתה את הבעיה הזו וטיפלתי בה עפ"י עצתו של מרק10 (תודה,מרק). בטיפול השנתי הראשון שעשיתי לרכב (במוסך יבואן!) , המוסכניק מילא לי עודף שמן. היה לי עודף של חצי ס"מ מעל המקסימום, נסעתי ככה מאוגוסט האחרון עד עכשיו, בערך 6000 ק"מ. לא חשבתי שזה עד כדי כך קריטי. אחרי שקניתי את מה שמרק המליץ,שאבתי שמן עודף. שאיבה של חצי ס"מ בערך ובדיקה שהשמן על המקסימום, הכמות שיצאה לי מילאה קצת פחות משמינית של בקבוק ליטר וחצי מי-עדן. מקווה שלא עשיתי נזק כאשר נסעתי כך. עכשיו הרכב נוסע רגיל.

פורסם

היום עשינו טיפול במזדה 323 ושמנו יותר מידי שמן. מחר בבוקר אנחנו נשאב עם המתיז של ספריי לניקוי (כשהוא מכוון למצב של התזה חזקה) ואליו מחברים צינור של אינפוזיה שממש מתלבש עליו יפה והוא ארוך מספיק להיכנס לתוך הצינור של המדיד. מאד פשוט לביצוע ואת הצינור (חדש כמובן) תוכל לבקש בקופ"ח מהאחות. בהצלחה.

פורסם

אם זה קצת מעל אז לא נורא הרכב "יעשן" קצת אבל אם זה כמו שאתה אומר ס"מ -ס"מ וחצי עדיף שתקנה מזרק ותנסה להוציא

×
×
  • תוכן חדש...