Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

יש לי סיטרואן סקסו שנת 98, ידנית, 1.4

אתמול נתקע הרכב במהלך הנסיעה, דוושת הקלאץ' נתקעה באמצע ואף הילוך לא נכנס.

היום במוסך, אמרו לי שהלך לי כל מנגנון הקלאץ', וגם המנוף, כלומר עלות התיקון תהיה באיזור ה3 אלף שקלים.

יש לי מספר שאלות:

האם אתם יכולים לאמת שאכן מה שאומרים לי במוסך זה מה שקרה? ואם כן, האם המחיר תואם את הנורמה? האם אפשר להרכיב חלקים מפרוקייה ולהוזיל את התיקון?

האם לדעתכם כדאי לי בכלל לתקן את הרכב ולא פשוט להיפטר ממנו. כלומר האם זה בלאי טבעי או שמעתה האוטו יהיה במוסך אחת לשבועיים?

תודה רבה!

• ספונסר פורום
פורסם

לאור התקלה שאתה מתאר הגיוני שאכן התקלקל מנגנון הקלאצ', אבל היות והתיאור שנתת די כללי אי אפשר לקבוע בוודאות. לא ממש ברור לי גם למה הכוונה במושג "מנוף". האם מדובר בשטנגות?

בכל מקרה, החלפה של קלאצ' לרכב כזה עולה משהו באזור ה-1000 ש"ח, אולי קצת יותר אם צריך גם לחרוט את גלגל התנופה. לא כדאי להרכיב קלאצ' מפירוק והחלק עצמו בכל מקרה לא כל כך יקר, הוא פשוט דורש לא מעט עבודה כדי להגיע אליו.

קלאצ' נשחק בצורה טבעית בשימוש רגיל ברכב, זה לא מעיד על בעייתיות של הרכב אלא רק על זה שאתה מידי פעם מחליף הילוכים, כמו כולם.

מאיפה בארץ אתה? אולי נוכל להמליץ לך על מוסך אחר שיתכן לך הצעת מחיר נוספת?

פורסם

הבחור תיאר את זה כ"מכלול המצמד" (לפי מילותיו זה מצמד+מנוף) שהתקלקל, ואמר שרוב התשלום הוא על העבודה.

בינתיים קיבלתי הצעה זולה בהרבה ממוסך אחר (חצי מחיר).

מי שהציע לי את ההצעה היקרה הוא מוסך (איני זוכר את שמו) ברח' הצפירה בת"א, אשמח להמלצה על מוסך אחר.

אני מבין שההתלבטות האם לתקן את הרכב או להיפטר ממנו אינה אקטואלית כבר, כי זה אכן בלאי טבעי.

• תוכן חדש...