Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנהג הישראלי מעדיף רכב אוטומטי. בעבר היו לי צרות צרורות במכירת מכוניות ידניות, ואני מדבר על לפני 10 שנים, קרוב לודאי שהמצב היום יותר קשה. גם התיבות הרובוטיות של טויוטה מאוד לא אהודות על נהגי ישראל.

אני בדקתי בשעתו את היאריס כי הייתי מרוצה מהקורולה שהיתה לי ומהמוסך שבה טופלה, אבל הרכב עצמו עצה היתה די צפוף ולדעתי יקר יחסית לתמורה שהוא נותן. באותו מחיר תרכשי מכוניות יותר מאובזרות ולא פחות אמינות (מאזדה, סוזוקי ועוד רבות וטובות).

אישית רכשתי לפני כחצי שנה SX4 ולטעמי היא נוחה וצריכת הדלק שלה סבירה (10 ק"מ\ליטר כאשר מרבית הנהיגה שלי היא בחיפה ובקריות (כלומר - בעיקר עירוני, כולל לא מעט עליות) ופה ושם קילומטרים ספורים של כביש פתוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאת עושה טעות.

את רוכש רכב מיושן ולא מאובזר ומתפשרת על גיר ידני כי האופציה הרובוטית לא נעימה לשימוש וכל זה למה? כי הבנת שהיאריס לא רואה מוסך?

לא חסרות אופציות יפניות/קוריאניות שנהינות מתדמית אמינה וגם האירופאיות כבר נהינות מרמת אמינות משביעת רצון. רוב הרכבים החדשים לא רואים מוסך בשנים הראשונות ורכב שיוחזק כראוי לא יראה אותו גם בהמשך ועניין המוצא פה הוא שולי.

כל רכב שציינת בתגובה הקודמת שלי עולה על היאריס בתחום אחר למשל בביצועים, איבזור, מרווח וכו'.

למה להתעצבן על איבזור מעליב כשאת יכולה לקבל הרבה יותר אצל המתחרות?

אם הלכת על ידנית אז בסקודה תקבלי את הפביה 1.2 TSI ברמת גימור ספורט שמאובזרת לא רע ב-98 אלף שקלים. היא תהיה זריזה בהרבה מהיאריס והמחיר עדיין נמוך מ-100 אלף שקלים. 87 אלף שקלים יקנו לך את אותו הרכב עם מנוע TSI חלש יותר ואיבזור מופחת.

ביונדאי 101 אלף שקלים יקנו לך I20 1.6 ידנית 3 דלתות ברמת גימור סופרים שמגיעה עם סאנרוף, בקרת אקלים ופנסי ערפל.

סתם שלפתי 2 רכבים שמציעים תמורה טובה יותר למחיר מאותה יאריס. ה-I20 מכונית חדשה יותר והפביה עברה מתיחת פנים לאחרונה. הפביה תהיה חסכונית וחזקה יותר ומציעה איבזור נאה בהחלט. היונדאי תהיה פחות חסכונית אבל מציעה ביצועים טובים אף היא ואת האיבזור כבר הצגתי.

המסקנה היא שחבל להסתפק ברכב הזה ועוד להרגיש שעושים לך טובה לאורך כל הדרך. התעלמי מהסטיגמות ומהדיעות הקדומות וצאי לבדוק מה המוצר הכי טוב שהכסף שלך יכול לקנות.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

מייק תודה,

מה דעתך על המאזדה 2 ?

בהתחלה התכוונתי לחפש מאזדה 2 משומשת (שנתון 2008-2009), אבל איכשהו שמעתי על המבצע של איביזה ומשם עברתי למחשבה על רכב חדש. לא יודעת למה אבל האיביזה ממש ירדה מהפרק אצלי, אולי זו הצפת המכוניות למכירה ביד2 (כנראה באמת לא בגלל בעיה ברכב אלא המבצעים האגרסיביים שלהם). הסקודה זה בית היצור של פולקסוואגן, ועם הגולף שלי בשנים קודמות היו לי הרבה בעיות והוצאות. נמאס לי מזה, אני רוצה רכב שלא עושה בעיות.

לגבי הידנית, אני לא בהכרח מעדיפה ידני רק כי היאריס הרובוטית לא נראית לי, אני חושבת שבגלל נתון צריכת הדלק שבידנית נמוך בהרבה ובגלל שאני רגילה לידנית, אז אין לי סיבה לעבור לאוטומט בעצם, בכל רכב שאקנה.

סה"כ היאריס זה יוצא לי 99 אלף שקל על הכביש. לידנית כמובן. זה פחות או יותר אותו מחיר נדמה לי שאשלם גם אצל האחרות.

פורסם

אגב למה היאריס מיושנת? כלומר אני מבינה שזו שנת דגם 2005, אבל בידני מה כבר יכול להשתנות מ-2005 ל-2011? אני שואלת ברצינות, אני ממש לא מבינה גדולה בנושא.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

לגבי תגובתך הקודמת, אין פה עניין של מסחר הוגן, כשאת באה לרכוש רכב את נכנסת לסוכנות כיוון שאת רוצה את הרכב שלהם, את לא מצפה שהם גם יהיו להוטים לרכוש את הרכב שלך. ואני מדבר על כל סוכנות ועל כל סוגי הרכבים.

ט.א. זה סוג של שירות, וכשאת מקבלת אותו ברוב המקרים הוא לא יהווה תמורה מלאה. את צריכה לקחת את זה בחשבון.

לגבי אוטו מיושן, הוא לא עבר שינויים מיוחדים מאז 2005 והגרסה הידנית באה ברמת אבזור + בטיחות מאוד מאוד נחותים.

כמו שגם מייק אמר, לקחת אולי סקודה זה יכול להיות החלטה לא רעה, השאלה כמה שנים את מתכננת להישאר עם הרכב ולמתוח את מטריית הטיפולים/חלפים לאורך השנים הללו ולראות שאת לא מכניסה את עצמך לצרת הDSG + TSI.

אם ביפניות עסקינן ואף ידניות, יש הונדה ג'אז ידנית ב99,990 ויש גם אוטומטיות ב121K+

6 כריות אוויר ו5 כוכבי ריסוק, מאוד גדולה ומרווחת בפנים והסחירות מאוד טובה

שבת שלום

Confidence In Motion

פורסם

הבחירה בידני היא נכונה מטעמים של חיסכון בדלק, ביצועים, שמירה על איכות הסביבה ויש שיגידו גם הנאה מנהיגה.

מצד שני בישראל הבחירה באוטומט פותחת הרבה אופציות שלא מוצעת עם תיבת הילוכים ידנית.

בנוגע למאזדה מדובר ברכב חביב מאוד. אני נהינתי לנהוג בו, הוא כייפי, זריז, הדוק ומרגיש שמח ועליז.

האיבזור בדגמים הפרטיים סביר ביותר וכלל מערכת מקורית, בקרת אקלים, מחשב דרך, 6 כריות אויר ו-4 חלונות חשמל (נשמע ברור מאליו אבל לא אצל טויוטה). בדגמים החדשים שמשווקים מתחילת השנה תא הנוסעים נאה יותר והחומרים מהם הוא מורכב עדיפים.

הכי טוב יהיה אם תגדירי לעצמך תקציב ותפרטי את הדרישות שלך מהרכב והדברים שחשובים לך. צייני גם מה תוואי הנסיעה שלך מבחינת מספר קילומטרים, עירוני או בין עירוני כמה נוסעים הוא מביל וכדומה. כמובן שתחשבי האם את מעדיפה לשלם עוד קצת ולרכוש רכב חדש מהחברה או לחסוך קצת ולרכוש רכב משומש אך טרי יחסית ואז יוכלו להציע לך פה מגוון רכבים שיתאימו לדרישות שלך.

שבת שלום.

פורסם

לא מומלץ לקנות רכב חדש כאשר כאשר מדובר בדגם לפני החלפה, מי שלא מבין למה, שיחשוב חזק יותר.

חשבתי הכי חזק שאני יכולה ועדיין לא הצלחתי להבין מה כבר יכול להשתנות בגרסה הידנית? אשמח לפירוט.

מסכימה שלא כדאי לקנות את הרובוטית שהיא כנראה כושלת ולכן תוחלף, אבל שוב - ידנית, מה אפשר לשפר בה שמצדיק לא לקנות כרגע?

פורסם
אם ביפניות עסקינן ואף ידניות, יש הונדה ג'אז ידנית ב99,990

הלכתי מיד לבדוק את ההונדה ג'אז, אבל היא קצת יותר חלשה ממקבילותיה (90 כו"ח לעומת 100 ביאריס ו105 נדמה לי בסקודה פאביה), והיא טיפונת יותר יקרה (4,000 שקל שחלקית מתקזזים על האבזור החסר). השאלה מה המשמעות של כוח סוס? נפח המנוע שלה קטן - האם זה לא רכב מיני שמיועד בעיקר לנסיעות עירוניות?

פורסם

אחרי שנכנס דגם חדש, בדרך כלל הדגם הקודם צונח במחירון.

הונדה ג'אז מכונית מצויינת. היא יותר מרווחת מיאריס, יש לה בגאז' בגודל סביר וזה דגם שקיים רק שנתיים.

אל תסתכלי על הנתונים, 90 כ"ס לרכב קטן וגיר ידני זה בהחלט מספיק לכל סוג הנסיעות.

הדגם הקודם של ג'אז היה עם 83 כ"ס במנוע 1400 סמ"ק, וזה היה מספיק גם בגיר אוטומטי (יותר נכון רציף).

מה שאת באמת צריכה, זה נסיעות מבחן על הרכבים האלה - רק אחרי נסיעות מבחן תקבלי מושג לגבי כל מיני דברים סובייקטיביים ( נוחות המושבים, תאוצה, תחושת היגוי, בלמים, שדה ראייה, בידוד רעשים ועוד המון פרטים קטנים שכל אחד מקבל אותם בצורה שונה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הכי טוב יהיה אם תגדירי לעצמך תקציב ותפרטי את הדרישות שלך מהרכב והדברים שחשובים לך.

האמת, בינתיים אני רק הולכת ומסתבכת מרוב אפשרויות ובעד ונגד... אני מחפשת רכב בגדול רק עבורי, ל-2-3 נסיעות בין עירוניות בשבוע (תל אביב-חיפה), והיתר נסיעות קטנות בתוך העיר. התקציב הוא עד 100 אלף שקל. העדפתי טריד אין בגלל זמן האספקה והרצון להימנע מלהיתקע בלי רכב שבוע או שבועיים. בטויוטה הטריד אין ממש לא משתלם, בסיאט מציעים מחירון מלא אבל ירדתי מהאיביזה. את הטריד אין אצל האחרים לא בדקתי.

אני בונה על רכב שישרת אותי לפחות 5 שנים, וכפי שציינתי הכי חשובה לי האמינות של הרכב עם כמה שפחות תקלות לא צפויות, כי זו בעצם הסיבה היחידה שאני מחליפה מכונית (הרכב הנוכחי שלי הוא מעולה, הבעיה היחידה היא לא שלו אלא שלי - הוא מתיישן ואם יש לי נסיעה של 150 ק"מ לעשות, אני כבר מתחילה לדמיין שהוא עושה קולות ואני עומדת להיתקע (למרות שזה לא באמת קרה לי בשנה האחרונה...)

המון תודה מקרב לב לכל המגיבים, קיבלתי כאן המון מידע שימושי ואני מאוד מעריכה זאת.

שבת שלום וסופשבוע מצויין.

פורסם
מה שאת באמת צריכה, זה נסיעות מבחן על הרכבים האלה

תודה. אתה צודק ב-100%, רק שלא בא לי למרוח את ההחלטה, רציתי להזמין בהקדם האפשרי כי גם ככה יקח לפחות 3 שבועות מרגע ההזמנה ועד שאקבל את הרכב. אבל כנראה שאכן כדאי לי להשקיע עוד יום בנסיעת מבחן על כמה דגמים ואז לקבל החלטה.

ידעת אגב שבטויוטה אי אפשר לעשות נסיעת מבחן על היאריס בגרסה הידנית? הם אומרים שאין להם את הרכב הזה להדגמה... עשיתי נסיעת מבחן על הרובוטית שאותה אני ממילא לא רוצה. אני מקווה שזה לא ככה בשאר החברות לגבי רכבים ידניים.

פורסם

האמת היא שלא מובן לי למה ללכת דווקא על אחד מרכבי המיני החדשים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם?

ספארק, I10, 107 - כל אלה מהווים היום אופציות מודרניות ואיכותיות בכלום כסף.

את הגולף מוכרים ב-35K, מוסיפים 30K ויש פיג'ו 107 ידנית חדשה על הכביש...

לגבי המכירה - תמיד יהיה ביקוש לרכב ידני קטן. תמיד.

פורסם

דוקטור,

לגברת יש חשש, שהונדה ג'אז עם 90 כ"ס לא מתאימה לנסיעות בין עירוניות.

אז איך אפשר לדבר על 107\אלטו\ספארק?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אנשים חיים באייטיז. העניין הוא שהאייטיז נגמרו מזמן.

הכי טוב זה לשכור רכב כזה ליום אחד ולהתפרע איתו. בשביל לחסוך 40 אלף ש"ח, הייתי משקיע בהשכרה של רכב ליום אחד.

• תוכן חדש...