Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז החלטתי לקנות פונטו ספייס ELX. מצאתי כמה אקזמפלרים לעניין, הרמתי טלפונים להשלמת פרטים וקבעתי עם מוכרים לבוא לראות. אני גר באיזור תל אביב - לאיפה אני לוקח אותם לבדיקה? מה אני מבקש לראות? איך אני מעביר את הבעלות? אילו עלויות נוספות צפויות לי פרט לעלות הרכישה?

זה הרכב הראשון שאני רוכש, כך שאין לי ידע כלשהו לגבי התנהלות הפרוצדורה. לעזרתכם אודה :]

פורסם

כמו כן - יש גם אקזמפלרים מודל 01-03 (צורה ישנה) וגם כאלה מודל 04-06 (צורה חדשה). יש שוני כלשהו בהליך הבדיקה בין שתי הצורות?

פורסם

לא. בודקים את אותם הדברים.

ממליץ על מכון "מבדק" בהרצליה. מכון מקצועי שאינו מחפף בכלום.

יש גם סניף דואר להעברת בעלות זריזה במקום - וככה לא תצטרך לראות את הפרצוף של המוכר יותר 8) מהמכון ישר לרחיצה ומשם הביתה :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

פורסם

פרוצדורת העברת הבעלות פשוטה מאוד - המוכר והרוכש מגיעים לסניף הדואר עם תעודות זהות, רשיון הרכב וכסף מזומן ומדובר בפעולה של 5-10 דקות אצל הפקיד. עם זאת - חשוב מאוד להכין את הרקע מבחינת הביטוח עד מנת לוודא שהרכב מבוטח מרגע העברת הבעלות - דבר עם סוכן הביטח שלך והוא ידריך אותך בפרוצדורה, אבל ניתן לבצע הכל דרך הטלפון (לא רק בחברות הישירות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה :)

מה לגבי הביטוח? אני עדיין לא בן 24, כך שיתכן שלנסוע הביתה עם הרכב יכול להיות בעייתי מעט בשבילי אם הביטוח עליו הוא לנהג רגיל. מה עושים במקרה כזה?

פורסם

מרגע שרכשת את הרכב הוא אינו מבוטח - לא לנהג חדש וגם לא לבן 50 ללא תביעות. עליך להסדיר את הביטוח לפני שאתה מניע אותו לראשונה לאחר העברת הבעלות. אם מדובר ב"בדוק וקנה" עליך להצטייד במספר הטלפון של סוכן הביטוח ומיד לאחר העברת הבעלות להתקשר אליו ולהפעיל את הביטוח. למעשה תוכל להעביר לו את כל הנתונים האישיים עוד לפני הבדיקה, כך שכדי להפעיל את הביטוח יהיה עליך להעביר רק את מספר הרישוי של הרכב - הביטוח יופעל מיידית.

אופציה שניה הינה לערוך זכרון דברים בסיום הבדיקה, לקבוע כי הרכב יחנה במקום מסויים (סע עם המוכר לביתו או למקום המוסכם ברכב, כך שתדע שלא קרה דבר בדרך), להסדיר את הביטוח מביתך ולבצע את העברת הבעלות למחרת. הסדר כזה מקובל מאוד כאשר הרוכש צריך להסדיר מימון, עשיתי כך 2-3 פעמים בעת מכירת רכב. בפעמיים האחרונות שמכרתי רכב הזמן מהפגישה עם הקונה ועד העברת הבעלות היה כשעה, אין לי מושג מה הקונה עשה מבחינת הביטוח, ותאמין לי - זה גם לא מעניין אותי. ברגע שהבעלות מועברת אני מתקשר לסוכן הביטוח ומבטל את הביטוח (או מקפיא אותו לטובת הרכב שיירכש במקומו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...