Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש, להעביר מערכת? Alpine CDE-103BT vs Pioneer DEH-P6000UB vs Something else

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש רכב חדש, מזדה MX-5 שנת 2004 (NB). אחד הבעלים הקודמים התקין Alpine CDE-103BT, הרמקולים נראים לי מקוריים ובכל אופן הם מעולים (חוץ מאלו שמאחורי הראש). ברכב הישן שלי עדיין מותקן Pioneer DEH-P6000UB (זהה ל-6050). קשה לי להשוות בניהם ישירות כי כל אחד מחובר לסט שונה של רמקולים, ברכב הישן יש קומפוננט Morel Pulse.

בכל אופן אני מאוד אוהב את הסאונד של האלפיין אבל הממשק שלו מגהנום, לא ברמה של קלריון אבל לא רחוק מזה. המסך גם מכה, אחרי שהתרגלתי ל-Dot Matrix בפיוניר אני לא יכול לחזור אחורה. בנוסף בפיוניר ניתן לראות את כל עץ התיקיות בניגוד לאלפיין שמראה רק תיקיות שמכילות קבצים. כלומר אם יש לכם מספר אלבומים של אותו אומן והם מסודרים בתיקיה של אומן ואז תקיה של שם אלבום האלפיין יראה רק את התקיות של האלבומים. בנוסף הוא גם לא מסוגל לדפדף תוך כדי ניגון.

השאלה שלי האם ההבדל באיכות יהיה ניכר אם אחליף את האלפיין בפיוניר. אני מתאר לעצמי שלאודיופילים פה זה נשמע כמו חילול הקודש. או שאולי בכלל עדיף לקחת משהו אחר? שמשלב את הממשק של פיוניר אם האיכות סאונד של האלפיין. אם כן, אז מה?

הדרישות מהמכשיר כדלהלן:

-דפדוף תוך כדי ניגון.

-מאפשר לדפדף בעץ תיקיות מלא (כמו במחשב).

-USB עדיפות גדולה מאוד לאחורי או לכרטיס SD מוסתר.

-מסך Dot Matrix, ולא מקוטע (7Segment). עדיפות ל-OLED, כי TFT לא קריא באור שמש ישיר.

-דיבורית BT, בן אם מובנה או בעזרת מתאם.

-סאונד איכותי, ומספיק הספק להזיז את הרמקולים גם בלי מגבר (כי אין ממש מקום להתקנה).

-בגלל שהרכב לא מאפשר התקנת סאב, אין צורך בכיווני קרוס וסאב מהמכשיר למרות שנחמד אם יש לשימוש עתידי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

יגאל, אני גם התלבטתי בין אלפיין לפיוניר.

אחרי שראיתי ביוטיוב כל מיני הדגמות של הממשק באלפיין, ברחתי ממנו כמו מאש.

עם כל הכבוד למוניטין של אלפיין, בעולם האמיתי הסאונד מושפע בעיקר מהרמקולים ומהכיוונים של המערכת, ואני בספק אם תזהה איזשהו יתרון (ואני בכוונה כותב "יתרון" ולא "הבדל") מוחשי בין שני המכשירים.

הממשק, לעומת זאת, הוא עולם אחר לגמרי. הממשק באלפיין פשוט מכוער ברמות שאין לתאר. זה לא נראה כאילו אף אחד לא טרח להשקיע בממשק, הלוואי שזה היה המצב. זה נראה ממש כאילו מישהו השקיע מאמצים רבים בשביל בכוונה ליצור ממשק מכוער ולא נוח! לא רק מבחינה אסטטית (כל הכפתורים נראים כמו תוכנת מחשב משנת 1993 עם Windows 3.11) אלא גם מבחינה פונקציונלית. לראות ולבכות/להקיא.

מבחינתי לא היתה פה דילמה.

מצד שני כל ההתנסות שלי היתה ב-2DIN. במערכת 1DIN אני לא יודע כמה זה בכלל משנה, במילא אין לך יותר מידי אפשרות לדפדף בין סיפריות בצורה נוחה וכו'..

פורסם

את מה שאתם אומרים אני כבר יודע, השאלה האם ההבדל באיכות יהיה מורגש?

ודרך אגב, בכל הקשור להספק, האם ניתן לגשר את הערוץ הקדמי והאחורי ישר ב-HU ולקבל הספק כפול?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לגבי האיכות אני מאמין שיהיה ההבדל בכל זאת האלפיין יותר איכותי.

לגבי הגישור ב HU לא יעבוד ואתה גם יכול לגרום נזק לHU אם תעשה את זה.

Scan Speak

פורסם

בעולם האמיתי הסאונד מושפע בעיקר מהרמקולים ומהכיוונים של המערכת

אתה ממש טועה במשפט שלך.גם ציוד בעשרות אלפי שקלים ישמע חרא עם HU גרוע-לא סתם קוראים לזה יחידת ראש.

וכמו שאומר המשפט:

''שהראש חולה,כל הגוף חולה''

בשיפוצים...

פורסם

אני מוכן לשים כסף שאתה לא מבדיל ולא מסוגל לציין "מה זה מה", כאשר פעם אחת יהיה HU של פיוניר ופעם שניה HU של אלפיין, על סט זהה. במבחן עיוור כמובן.

בהחלט קיים מצב שבו יש "אופי" סאונד שונה לכל חברה, אבל זה: א. משהו שאפשר לשנות בקלילות דרך הכיוונים וההגדרות; ב. לא בהכרח "אחד טוב ואחד רע". פשוט "שונה"; ג. זניח.

אנחנו לא מדברים פה על איזה HU מסריח באיכות מחורבנת ואפילו בלי יציאות למגבר, אלא על שני מכשירים ברמה גבוהה מאוד שההבדל ביניהם זניח עד לא קיים. ואני טוען - שאתה לא תוכל להבדיל ביניהם.

פורסם

למה אי אפשר לערוך פה אחרי זמן מסויים :/

בכל מקרה מה שרציתי להוסיף זה שאתה סתם מוציא את ההודעה המקורית שלי מהקשרה. אני לא אמרתי שה-HU לא חשוב. אני אמרתי שההייפ שאלפיין מקבלים הוא אולי מוצדק (נניח), אבל מוגזם. וכל המכשירים האחרים - פיוניר, קנווד, וכו' - כל עוד מדובר על דגמים נורמליים של חברה נורמלית ולא זבל סיני - יספקו תוצאה דומה.

אם תחליף את ה-HU בסט שלי למשל לחברה אחרת, כנראה שהסאונד ישמע טיפה שונה. אבל מי קבע מה טוב יותר ומה טוב פחות? ולמה אתה חושב ששינוי סט רמקולים באותו תקציב של החלפת ה-HU לא יצור את אותו אפקט בדיוק - סאונד שונה?

• תוכן חדש...