Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

יש לי פיאט פונטו ספייס 2003 ידנית. עד היום טיפלתי בה במוסך "כיווני פרונט" של מוטי שאשא ברעננה.

אני צריכה לעשות לה טיפול 20000 עכשיו ויש לי כמה שאלות:

1. חשוב שאעשה את הטיפול במוסך מורשה? אני יודעת שהבעלים הקודמים לא עשו זאת במושך מורשה

2. מישהו עשה טיפול כזה במוסך "כיווני פרונט" של מוטי שאשא ברעננה ויש לו המלצה עליהם?

3. אני כבר לא נמצאת ברעננה יותר, ומעדיפה מוסך בתל אביב באזור יפו - המלצות???

השאלה הבאה היא ממש טכנית -

אתמול שמתי שמן - ומילאתי 3 ליטרים!!! כשבעקרון מילאתי לפני ארבעה חודשים. בנוסף - המנוע מלא בשמן. מישהו נתקל בבעיה הזאת בעבר?

תודה ויום טוב :)

פורסם

ברשותי גם פיאט פונטו ספייס, אני רוצה לציין שחלק מהטיפולים אני עושה לבד בבית ולא חייב מוסך מורשה בשביל טיפול 20,000,

את יכולה ללכת לכל מוסך שתרצי צריך בסך הכל להחליף שמן 10w40 פילטר שמן פילטר אויר ו 4 פלאגים, רצוי לשים פלאגים

שהיצרן מבקש כי האוטו רגיש לפלאגים שלא מתאימים,

בעניין בריחת השמן יכול להיות שיש לך נזילה ואת לא יודעת,

אם המנוע אוכל שמן בכמות כזאת אני ממליץ לך לעשות פלאשינג למנוע זה חומר ששמים בשמן ל 10 דקות והוא מנקה לך את

המנוע מבפנים יש מצב שזה יעזור

אני ארשום לך כמה החלקים עולים פלוס מינוס רק שתדעי

שמן 10w40 60 שקל

פילטר שמן+ פילטר אויר 50 שקל

4 פלאגים 50 שקל

חומר פלאשינג 20 שקל

כולל עבודה ייצא לך בסביבות 400 שקל

פורסם

הרגע היא כתבה שהמנוע מלא שמן. המסקנה המתבקשת היא שיש נזילה מהפקק שמן או אולי מאטם מכסה השסתומים

או מכל מקום אחר.

אני ממליץ לעשות שטיפה למנוע (לא לבד - במוסך) ואז לעקוב אחרי המקום שממנו אולי בורח השמן.

פלאשינג לא תמיד עוזר אבל שוב - זה שלב מתקדם יותר, לא רלוונטי כרגע.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
ברשותי גם פיאט פונטו ספייס, אני רוצה לציין שחלק מהטיפולים אני עושה לבד בבית ולא חייב מוסך מורשה בשביל טיפול 20,000,

את יכולה ללכת לכל מוסך שתרצי צריך בסך הכל להחליף שמן 10w40 פילטר שמן פילטר אויר ו 4 פלאגים, רצוי לשים פלאגים

אם המנוע אוכל שמן בכמות כזאת אני ממליץ לך לעשות פלאשינג למנוע זה חומר ששמים בשמן ל 10 דקות והוא מנקה לך את

שמן 10w40 60 שקל 10/40 איכותי עולה באיזור ה-100 ש"ח ומעלה

פילטר שמן+ פילטר אויר 50 שקל 55 ש"ח לכל אחד. בערך.

4 פלאגים 50 שקל 130 ש"ח למקורי. בערך.

חומר פלאשינג 20 שקל מיותר ויכול להזיק.

לפי מחיר החלקים שציינתי, מדובר בחלפים לא מקוריים. את המחיר למקוריים ציינתי באדום. ניתן להשיג במוסכי פיאט מורשים או בחנויות חלפים בודדות. בצעי חיפוש בפורום.

בטיפול 20,000 יש להחליף שמן ופילטר שמן בלבד. המידת הצורך גם פילטר מזגן.

פילטר אוויר כל 60,000, פלאגים כל 40,000. פלאשינג זה בולשיט.

כמובן שאפשר להקדים מועדי החלפה של הנ"ל, אך אם כבר דואגים לרכב - יותר חשוב זה לשים מקורי.

מערכת ההזרקה יכולה להינזק קשות בבשימוש בפלאגים לא מתאימים, למשל.

פילטר שמן מקורי כולל מגנט המושך אליו חלקקי מתכת זעירים, ומסייע לשמור על מנוע נקי וחלק. פילטר לא מקורי מקצר משמעותיתי את חיי המנוע.

וזו המלצתי: בדוק מתי הוחלפו הנ"ל, והחלף למקוריים בלבד בהתאם לצורך.

אם לא ידוע, יש להחליף הכל ולהקפיד על משמעת טיפולים סדירה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• ספונסר פורום
פורסם

3. אני כבר לא נמצאת ברעננה יותר, ומעדיפה מוסך בתל אביב באזור יפו - המלצות???

בהחלט.

פני לניצן או לדודי ממוסך שאפט שנמצא בסמוך לבית מעריב בת"א. הם חברי הפורום המכובד הזה אבל לא פחות חשוב מבחינתך, מדובר בבעלי מקצוע יסודיים, אמינים, מקצועיים והם אפילו לא יקרים. אל תשכחי להגיד שהגעת מהפורום, כדי לקבל יחס מועדף :wink:

הם יבצעו את הטיפול הנדרש לפונטו שלך ובנוסף יבדקו את נושא שמן המנוע.

פורסם

שמן 10w40 60 שקל

פילטר שמן+ פילטר אויר 50 שקל

4 פלאגים 50 שקל

חומר פלאשינג 20 שקל

אני לא מאמינה שאעשה טיפולים לבד בבית :) תודה על שאר המידע!

פורסם

יש לי פיאט פונטו ספייס 2003 ידנית.

אתמול שמתי שמן - ומילאתי 3 ליטרים!!! כשבעקרון מילאתי לפני ארבעה חודשים. בנוסף - המנוע מלא בשמן. מישהו נתקל בבעיה הזאת בעבר?

לא הבנתי ? רוקנת קודם את כל השמן שהיה במנוע (על ידי פתיחת בורג קרטר השמן בתחתית הרכב) ורק אחר כך הוספת 3 ליטר שמן :?:

אני מאוד מקווה שזה מה שעשית כי נפח שמן המנוע הכללי בפונטו שלך הוא 2.8 ליטר. ואם הוספת 3 ליטר ולא רוקנת קודם את השמן אז ברור מאיפה מגיע כל השמן שיש על המנוע.

או במילים אחרות, כמה שמן היה חסר לפני שהוספת 3 ליטר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

יש לי הרגשה ואני מקווה שזו רק הרגשה ולא המציאות שמילוי השמן נעשה לא לפי אינדיקציה מהמדיד שמן עצמו. ואני מניח שאנשים מבינים למה אני מיתכוון. תני לנו עידכון בעניין?

:)
פורסם

מה שעשיתי זה בדקתי שמן לפי המוט הזה שמודד ונראה היה שאין לי, מכיוון שלא הייתי בטוחה ביקשתי מאבא שלי ואח שלי שיבדקו וגם הם אמרו שאין שמן בכלל ואז הם לקחו את הרכב לתחנת דלק וגם שם אמרו להם שהרכב נוסע על "אדים" של שמן ומילאו מתוך מיכל של 5 ליטרים בערך 3...

פורסם

מצב לא תקין בכלל, במיוחד שאת אומרת שמולא שמן לפני רק 4 חודשים. תתחילי לעקוב לאן נעלם השמן החל מהמילוי עכשיו. בנוסף אם את אומרת שהמנוע מלא בשמן יש לבדוק את אטם מיכסה השסתומים. האם הרכב עבר שיפוץ ראש מנוע או שפתחו בעבר מיכסה שסתומים או משהו בכיוון?

:)
פורסם

כדאי ללכת למוסך בהקדם האפשרי. לברר מאיפה השמן נוזל ולטפל אולי בכמות העודפת של השמן לפני שבאמת יהיה נזק משמעותי יותר למנוע.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
בהחלט.

פני לניצן או לדודי ממוסך שאפט שנמצא בסמוך לבית מעריב בת"א. הם חברי הפורום המכובד הזה אבל לא פחות חשוב מבחינתך, מדובר בבעלי מקצוע יסודיים, אמינים, מקצועיים והם אפילו לא יקרים. אל תשכחי להגיד שהגעת מהפורום, כדי לקבל יחס מועדף :wink:

הם יבצעו את הטיפול הנדרש לפונטו שלך ובנוסף יבדקו את נושא שמן המנוע.

מר עזרה היקר,

עברתי על מחצית מהודעותייך ועיקר העזרה שלך היא המלצות על מוסכים, חשמלאים ואנשי מיזוג.

האם אתה מכיר אישית מנסיונך את המוסכים שאתה ממליץ עליהם או שאתה החלטת לקחת את העבודה של רפי לין ?

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

• תוכן חדש...