Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכש החדש - לגונה 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שנה עם הטווינגו GT גם 2009 ומעל 30 אלף ק"מ שעשיתי לבד עליה, הוחלט להחליפה עקב בעיית מקום, ועקב צורך

ברכב גדול בשביל לנייד את האישה וגם את הכלבה.

אומר מספר דברים על הטווינגו, חסרונות ויתרונות, ואז נעבור לרכש החדש פלוס תמונות :-)

אני אתחיל מהחסרונת: קטנה, בעיר שטיינית לא קטנה (מיכל 40 ליטר מחזיק ל 500 ק"מ מחוץ ל650), איכות הנסדה לא מי יודע מה בלשון המועטה (תא מנוע הרבה חלקים ממנו לא צבועים בצבע הרכב רק בשחור, מתברר שבכל הטווינגויים ככה), לאחר 30 אלף ק"מ וטיפול ראשון, החליט הפנס האחורי שבא לו לצאת מהמקום, חוזקו הברגים וחזר לקדמותו.

יתרונות: קטן, ישיבה גבוהה, זריז ביותר (1.2 100 כ"ס), מעולה בעיר וגם מחוצה לה, אין שום צריכת שמן או נוזל קירור,

מודולציה לפי דעתי מדהימה, אותם המושבים שיש מקדימה פשוט העתיקו אותם אחורה, אפשרות לקפל את המושבים להוזיז ולהוציא הכל.

ועכשיו נעבור ללגונה: עולם שונה לגמרי, 2009 25 אלף ק"מ, אוטומט (אישתי החליטה שאולי היא תרצה גם לנהוג).

חימום למושבים, גיפיאס מובנה, בלוטוט, שליטה מההגה, ג'אנטים 18 אינץ' ועוד ועוד באמת שלא חסר כלום.

ביטוח עולה כמו הטווינגו כמה שזה נשמע מוזר, וזה 2 ליטר טורבו עם 170 כ"ס.

לבנתיים אין לי מה להגיד עליה, חוץ מאשר הנסיעה בא מדהימה.

לצערי אני לא מצליח להוריד את הרוזולוציה לנורמאלית אני אחפש אתר ואעלה אותן.

http://www.siz.co.il/my/3jwhwywziom1.jpg

http://www.siz.co.il/my/2djd1qmyh1zg.jpg

http://www.siz.co.il/my/2iywyd12zatn.jpg

http://www.siz.co.il/my/zmjdmhrmyumy.jpg

http://www.siz.co.il/my/ox2zmnyuim2t.jpg

פורסם

תתחדש, נראית מצויין. עכשיו יש "גיבוי" לסמלון שלך :-).

בארץ ראיתי לגונות מהדור הזה רק אצל Better Place, עם מנוע חשמלי.

בעיקרון, הדגם לא מיובא לכאן לאחר ששני הדורות הקודמים לא נמכרו בכמויות משמעותיות.

איזו תיבת הילוכים יש לך, כמה הילוכים וכו' ?

פורסם

אוטומטית 6 הילוכים, את האמת לא כל כך רציתי ידני, יש לי מספיק פקקים.

זה לא הרנו הראשונה שלי D: היתה גם אספאס 1999, מגאן 1998, גם 2001, גם רנו 19

גם קליאו, גם טווינגו :)

פורסם

תתחדש, פשוט יפייפיה.

כשקראתי - לפני שפתחתי את התמונות - רציתי לפרגן גם על האומץ, כי חשבתי שרכשת בישראל (אפילו שלא ממש הבנתי איך, כי לא זכרתי שהביאו - חשבתי שאולי זה היה רכב של אחד הבעלים שהובא לצרכי תקינה וכו').

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לצערי מחירי הדלק הם כמו בארץ, ועד סוף השנה אמור לעלות בעוד 20 אחוז :S, למזלי אין לי צורך באוטו לעבודה (העבודה מרחק של 10 עם אופניים).

בארץ לא היתי קונה אותה D:

פורסם
תתחדש, פשוט יפייפיה.

כשקראתי - לפני שפתחתי את התמונות - רציתי לפרגן גם על האומץ, כי חשבתי שרכשת בישראל (אפילו שלא ממש הבנתי איך, כי לא זכרתי שהביאו - חשבתי שאולי זה היה רכב של אחד הבעלים שהובא לצרכי תקינה וכו').

מהשורה הראשונה ניתן להבין שמדובר באירופה. אין בארץ טוינגו GT משנת 2009. במחשבה נוספת, אני סבור שלא תמצא גם טוינגו רגילה מאותה שנה.

פורסם

ברור של תמצא, הדור השני של טווינגו לא הגיע לארץ, לא GT ולא שום דגם אחר.

היבוא נפסק באמצע "קדנציה" של הדור הראשון, בשנת 1999. רוב המכוניות שנמכרו כאן היו ממודלים 94-96, בשנים שלאחר מכן נמכרו ממש מכוניות בודדות ואז הוחלט להפסיק לייבא אותה.

הדור השני זה הוצג ב 2007.

פורסם

בניגוד לסיטרואן C5 שזכתה כאן להצלחה די מפתיעה בשנותיה הראשונות, הרנו לגונה, למרות שנמכרה במחיר זהה, לא הצליחה כאן, וחבל.

סה"כ היא היתה מכונית טובה למדי, בטוחה מאד, מרווחת ונוחה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מכוניות גדולות של רנו אף פעם לא הצליחו כאן, אך היבואן בכל זאת הציע אותן, עד לדור אחרון של לגונה.

לגונה דור ראשון הגיעה בשנת 95 ומכירות שלה היו זניחות ביחס לקסנטיה, עוד לפני כן רנו 21 מכרה הרבה פחות יחידות בהשוואה לסיטרואן בי איקס, לגונה דור קודם מכרה אולי כמה עשרות יחידות בלבד.

לא ברור לי מדוע המצב הוא כזה, הרי מכוניות מקבילות של סיטרואן ופיז'ו מצליחות לא רע בארץ.

פורסם

אכן טווינגו GT שהיתה בכלל לא רעה, אבל אי אפשר להציב אותה מול הלגונה, היום עשינו מספר סיבובים בעיירות שקרובות אלינו,

ששם יש כבישים מהנים ביותר בלי יותר מדי רכבים, הרכב מגיב מעולה ברגע שלוחצים חזק על דוושת הגז 8)

ההגה מרגיש טיפה קל, אבל עדין צריך להתרגל אליה, עולם שונה מהטווינגו

פורסם

ראיתי וישבתי באחותה חסרת הדלתות (coupe) ולמרות שאינני יודע איך היא מבחינת נהיגה, מבחינת עיצוב הצליח להם. אני מאוד אהבתי.

Veni Vidi Vici

פורסם
מכוניות גדולות של רנו אף פעם לא הצליחו כאן, אך היבואן בכל זאת הציע אותן, עד לדור אחרון של לגונה.

מכוניות גדולות של רנו אף פעם לא הצליחו לא כאן ולא שם.

רנו, כחברה ממשלתית בעברה, ייצרה מכוניות סאלון על מנת שישמשו את הפקידות הצרפתית הגבוהה, ולכן יוצרו הרנו 20\30, הרנו 25, הסאפרן ולאחר מכן הוול סאטיס שהיתה כשלון צורב, למרות התפיסה המקורית והרעננה.

האמת שגם מכוניות הסאלון של פיג'ו וסיטרואן לא נחלו הצלחה מסחררת, ודי אם נזכר בנתוני המכירות של הפיג'ו 607 או הסיטרואן XM ולאחר מכן ה C6.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...