Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורמוהולקים,

לפני שבועיים, כשהיו כמה ימים של גשם וקור, הייתה לי בעיה בהתנעה של האוטו. האוטו ישב כמה ימים בלי לזוז וכשבאתי להתניע אותו הוא התניע ללא שום בעיה ונסעתי לנסיעה קצרה בעיר (3 דקות נסיעה) לקנות משהו.

כשחזרתי מהחנות, האוטו לא התניע. היה שם בחור נחמד שעזר לי ועם קצת דחיפות התנענו את האוטו. ומאז הכל בסדר, שום בעיה בהתנעה.

היום, אני מנסה להתניע את האוטו והוא לא מתניע. לפי איך שזה נשמע הייתי אומר שזה עוד פעם המצבר (אני מחכה שתהיה הפוגה בגשם ואז אני אקח כבלי בוסטר ואנסה להתניע).

השאלה שלי היא -

האם בודאות הבעיה היא במצבר? או שיכול להיות בדינמו למשל?

אני מתלבט אם ללכת ישר לאוטו דיפו להחליף מצבר - או לחשמלאי מוסמך בכדי שיבדוק את זה?

המצבר הוחלף ב- 30.11.2007 בצ'מפיון. כך שהוא בן 3 ו- 4 חודשים.

תודה

אודי 80 ידנית 1991 1.6i 102hp הזרקה חד נקודתית K-Jetronic

Vorsprung durch Technik

פורסם

אם קיים ברשותך רב מודד (וולטרמטר) פשוט תמדוד כמה מתח קיים במצבר שהרכב כבוי וכמה מתח הוא מקבל מהאלטרנטור שהרכב מונע וכל צרכני החשמל מופעלים. רק קח תוכל לדעת בוודאות אם אכן הבעיה היא מצבר/אלטרנטור או בכלל משהו אחר.

:)
פורסם

יכול להיות שהמצבר גמור והוא באמת נותן לך להתניע פעם כן פעם לא כי הוא ''נטען'' בדרך, אתה יכול לבדוק אם צריך למלא מים מזוקקים במצבר וזה אמור להאריך את תקופת החיים שלו.

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם
יכול להיות שהמצבר גמור והוא באמת נותן לך להתניע פעם כן פעם לא כי הוא ''נטען'' בדרך, אתה יכול לבדוק אם צריך למלא מים מזוקקים במצבר וזה אמור להאריך את תקופת החיים שלו.

עדכון -

נסיתי להתניע עם כבלי בוסטר. לא עבד. בדיוק כמו בפעם שעברה שזה קרה. בסוף מצאתי אנשים שידחפו את האוטו והתנעתי.

אם הבעיה במצבר - למה כבלי הבוסטר לא עוזרים? בנוסף, איך זה שהמצבר לכאורה ריק, אבל האורות דולקים בעוצמה יחסית גבוהה. יכולתי אפילו להפעיל את הרדיו! ובכל זאת האוטו לא מתניע.

כל הדברים האלה גורמים לי לחשוב שזה לא קשור למצבר. מה אתם אומרים?

תודה

Vorsprung durch Technik

פורסם
רגע, שאתה מסובב את הסוויצ' למצב התנעה, אתה שומע רעש כל שהוא? איזה טיק? משהו?

כן כן, אני שומע רעש. לא טיק אחד - יותר כמו "טיק טיק טיק טיק טיק".

מה עם משאבת דלק? יכול להיות שזה הסיפור? או אולי הסטרטר, שכבר כמה זמן אני שומע שהוא "מחליק".

Vorsprung durch Technik

פורסם

היי

משאבת דלק:

כשהיא לא עובדת, הרכב לא יניע, בשום מצב.

מצבר:

כשהוא לא תקין, ניתן להניע עם כבלים (בתנאי שהם טובים ומעבירים מספיק זרם מהרכב התורם), או לחליפין בדחיפה (ברכב ידני)

סטרטר:

כשהוא לא תקין, ניתן להניע בדחיפה בלבד (ברכב ידני)

על פניו, נראה כאילו הסטרטר שלך כושל (גם יותר הגיוני וסביר לאור העובדה שהרכב פעם מניע פעם לא, תופעה של פחמים שחוקים או קונטקטורים מפוייחים)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

טיק טיק טיק יכול גם לאפיין בעייה של מצבר גמור אבל לא שולל בעיית סטרטר תפוס או אפילו בעיית סוויצ'. אם קיימת לך נגישות לסטרטר נסה לדפוק עליו ואז להניע. מעבר לזה בדיקה מעמיקה של המצבר תוודא את תקינותו האמיתית.

:)
  • תוכן חדש...